De fleste af os ved godt, at søvnen er vigtig for vores almene velbefindende og helbred.
Dit valg af seng har stor indflydelse på din søvn, men hvilken seng skal du vælge? Hvilke faktorer skal man tænke på, når man vælger sin kommende seng, og hvad er mindre vigtigt?
Læs her for at få mere viden om, hvilken seng du skal vælge.
I denne artikel zoomer vi ind på de bedste senge på markedet, så du får et overskueligt overblik over mulighederne.
Artiklen afsluttes med en FAQ, så du kan få besvaret de hyppigste spørgsmål, når det gælder sengevalg.
Jupiter (180×200 cm.)
Kvalitet til dig på et budget.
|
Hvis du vælger en Jupiter 180×200 cm, får du alt det, som en kontinentalseng bør have for at sikre dig en god nats søvn. Opbygningen består nemlig af en boksmadras med pocketfjedre, der danner fundamentet, en springmadras med pocketfjedre, der sikrer dig god komfort, og øverst en topmadras, der giver den ekstra komfort, vi mærker, når vi lægger os i sengen.
Springmadrassens fjedre er inddelt i fem komfortzoner, der hver især tager højde for kroppens naturlige vægtfordeling, så du natten over får en god støtte. Fjedrene på den vendbare madras er polstret med komfortskum, så du ikke mærker dem.
Fundamentet er lavet af massivt træ, der ligeledes sikrer stabilitet og god holdbarhed. Topmadrassen består af en 4 cm latexkerne, der giver god åndbarhed og et blødt øverste lag.
Er du på udkig efter en kvalitetsseng, der kan hjælpe dig på vej til en god nats søvn, uden at du behøver at betale en formue for den? Så kan Jupiter-modellen meget vel være noget for dig.
Udvalgte detaljer:
- Boksmadras med 220 pocketfjedre pr. m2
- Springmadras med 220 pocketfjedre pr. m2
- Komfortskumpolstring om springmadras
- Fem komfortzoner
- 4 cm latexkerne i topmadrassen.
Sirius Velour (180×200 cm.)
Stilren kvalitetsseng.
|
Allerede ved første øjekast ser du, at denne seng er noget for sig. Med sit unikke look kan den nemlig pifte ethvert soveværelse op. Men hvordan klarer den sig komfortmæssigt?
Sirius Velour 180×200 cm kan mere end bare at se elegant ud. I forhold til Jupiter har de taget ekstra tiltag for at give dig endnu mere komfort.
Springmadrassen er opbygget af pocketfjedre med en polstring af hybridskum omkring sig. Denne type polstring er endnu mere åndbar, og du får også her fem komfortzoner i springmadrassen.
Sidst, men ikke mindst, er topmadrassen ligeledes opgraderet til en latexkerne på hele 6 cm, der skal sikre dig yderligere komfort, når du lægger dig til at sove. Eftersom latexen er tykkere her, vil du med denne topmadras opleve en endnu bedre støtte. Det er endnu et plus, at topmadrassen er Svanemærket.
Sirius Velour i størrelsen 180×200 cm kan fås i en smuk grøn, rosa eller blå velour, så der er noget for enhver smag. Dette er det perfekte valg til dem, der er opmærksomme på deres stil.
Udvalgte detaljer:
- Boksmadras med 220 pocketfjedre pr. m2
- Springmadras med 220 pocketfjedre pr. m2
- Hybridpolstring om springkernen
- Fem komfortzoner
- 6 cm latexkerne i topmadrassen.
Sirius Black (180×200 cm.)
Et komfortabelt valg.
|
Næste seng i rækken er en Sirius Black 180×200 cm. Som navnet antyder, er sengen sort, så den fremstår ikke lige så iøjnefaldende som Velour-modellen. Udover polstringen omkring selve sengen er der flere fundamentale forskelle.
Testens tredje seng er nemlig udstyret med syv komfortzoner i springmadrassen. Som vi tidligere har slået fast, kan springmadrassen ofte kategoriseres som sengens afgørende element.
De to ekstra komfortzoner betyder ganske enkelt, at der er tilføjet en lændezone for at sikre maksimal komfort og støtte. Dette er grundet, at mange mennesker ofte døjer med smerter i lænden. Det tages der altså i den grad højde for med denne type springmadras.
Til sidst er der sat en fast topmadras på, der giver en god støtte. Godt nok er den ikke med en 6 cm kerne, men den fremstår fastere, når man lægger sig på den. Er du derfor én af dem, der ikke kan lide at synke ned i madrassen, kan denne seng være et ideelt valg.
Udvalgte detaljer:
- Syv komfortzoner
- En topmadras med en 4 cm fast latexkerne – 6 cm i alt i højden.
Senses (180×200 cm.)
Endnu et sikkert valg.
|
Når det kommer til Senses 180×200 cm, er du endnu en gang sikret en komfort, der ligger i den høje ende af skalaen. Der er faktisk kun én forskel på Senses og den tidligere testmodel, Sirius Black.
Begge er opbygget på samme måde, nemlig med den solide træramme af massivt, svensk fyrretræ. Dernæst den komfortable springmadras med syv komfortzoner og skumpolstring om fjedrene, der skal give dig den bedst mulige støtte natten over.
Den væsentlige forskel findes i topmadrassen, hvor Senses har en topmadras med en 6 cm latexkerne, der gør den en lille smule mere blød i forhold til Sirius Black. Begge topmadrasser er Svanemærket, hvilket selvfølgelig altid er en fordel.
Topmadrassen udgør altså den vitale forskel på Senses og Sirius Black, og du skal derfor mærke efter med dig selv, om du kan lide at ligge blødt eller fast.
Udvalgte detaljer:
- Syv komfortzoner
- 6 cm latexkerne i topmadrassen, der har en totalhøjde på 8 cm.
Venus Mayan (180×200 cm.)
|
Sidst i rækken har vi testet Venus Mayan 180×200 cm, der også er at finde i toppen, når det gælder komfort. Navnet ”Mayan” antyder bæredygtighed, og det er bestemt noget, vi godt kan lide. Umiddelbart minder opbygningen rigtig meget om de to foregående modeller, Sirius Black og Senses.
Venus Mayan byder også på sengegigantens signaturstøtte, nemlig det syv-zonede komfortsystem, der virker særdeles trykaflastende for kroppen, så du også her er sikret en god støtte. Den helt store forskel ligger i topmadrassen.
Topmadrassen er nemlig udvundet af 100 % naturlig pulslatex fra træet Hevea brasiliensis, der naturligvis også er Svanemærket. Eftersom der er tale om naturlig latex, egner den sig ligeledes godt til allergikere, da der ikke er nogen syntetiske stoffer i sengen.
Betrækket omkring topmadrassen er såkaldt Rönd-betræk, der har fået en naturlig, antibakteriel behandling, så du ikke får uønskede bakterier i topmadrassen. Det er et kæmpestort plus i vores øjne.
Udvalgte detaljer:
- 100 % naturlatex i topmadrassen
- Rönd-betrækket omkring topmadrassen har fået antibakteriel behandling
- Syv komfortzoner i springmadrassen.
FAQ – spørgsmål og svar
Hvornår skal jeg vælge syv komfortzoner frem for fem?
Det bør du gøre, hvis din krop har behov for ekstra støtte. Hvis du eksempelvis ofte har ondt i lænden, kan det være en fordel, da de syv komfortzoner vil støtte ekstra op ved din lænd, så du ikke synker ned i madrassen. Er du derimod rask, og har du ikke nødvendigvis store krav til din seng, vil fem komfortzoner være nok for dig.
Hvis der er to komfortzoner til forskel, hvorfor er det så kun lændezonen, der er fremhævet?
Det er den af den simple årsag, at du skal kunne ligge i begge ender af din seng. Forestil dig, at zonerne er spejlvendt indrettet. Således får du: Nakkezone, skulderzone, lændezone, hoftezone, lændezone, skulderzone og nakkezone. Derfor forekommer den omtalte lændezone to gange.
Jeg synes, at det er svært. Jeg er vant til at prøveligge i sengen i butikken, så ved jeg, hvilken jeg vil have.
Det er de fleste af os. Dog forholder det sig ofte sådan, at kroppen ikke kan vurdere en seng på baggrund af et kvarter i en butik. Med tøj på. Faktisk tager det mellem to-tre uger at vænne sig til en seng, og derfor kan det være lige så godt at se på specifikationerne, der er nævnt i artiklen her. Hvis du stadig er i tvivl, kan du altid se flere specifikationer på forhandlerens hjemmeside.
Hvad hvis jeg ikke kan lide sengen?
Vi kan godt forstå, at det kan virke svært at bestille en seng online. Derfor tilbyder nogle forhandlere en prøveperiode på sengene samt en kyndig kundeservice, der vil gøre sit bedste for at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning. Du kan se meget mere information omkring sengene i denne test samt se det øvrige udvalg af senge på forhandlerens hjemmeside. Desuden kan priserne ofte ændre sig, så du ser de aktuelle priser på sengene på hjemmesiden.