Elevationsseng Test 2023 – Her er de bedste elevationssenge

Er du på udkig efter en elevationsseng, og er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Så er du kommet til det helt rette sted.

En elevationsseng er det perfekte valg for dig, som vil have ekstra meget hygge, fede features og mulighed for at stresse af med en god bog, se tv, få morgenmad på sengen eller blot sidde op og snakke i sengen. Søvn er livsvigtigt for en god livskvalitet. Derfor er det afgørende, at du vælger en seng, som giver netop dig den allerbedste søvn.

Med det her indlæg gør vi det lettere for dig at vælge præcis den elevationsseng, der matcher dine behov. Herunder har vi nemlig udvalgt fem af de bedste kvalitetselevationssenge på markedet lige nu. Vi gennemgår hver sengs bedste egenskaber, begrænsninger, samt hvad der adskiller den fra konkurrenterne.

Til sidst finder du svar på de hyppigst stillede spørgsmål i FAQ’en omkring elevationssenge.

Jupiter Elevationsseng (180×200 cm.)

Komfortabel elevationsseng med en lige så behagelig pris

Jupiter Elevationsseng giver dig alle de lækre fordele ved at eje en elevationsseng – uden at du bliver ruineret. Jupiter-elevationssengen er nemlig blandt de billigere elevationssenge, du kan få uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Madrassen kan vælges i forskellige hårdheder med vendbare posefjedre, afhængigt af din vægt og præferencer. Prestige-topmadrassen leveres som standard i to adskilte 90×200 cm, men du har også mulighed for at vælge én stor topmadras i 180×200. Det betyder dog, at sengene ikke kan sættes op hver for sig.

Jupiter er en helt klassisk elevationsseng. Kvaliteten er høj, og du vil uden tvivl kunne mærke, at du ligger i en luksusseng, som støtter og aflaster din krop i løbet af natten – nøjagtigt som den skal.

Når det er sagt, så er der selvfølgelig områder, hvor den adskiller sig fra de dyrere modeller. Jupiter har bl.a. 5 komfortzoner – hvor de dyrere som regel har 7. Og så er der ikke helt så mange valg at tage stilling til ift. ben, sengegavl m.v.

Til gengæld får du samme lydsvag LINAK TD4-motor med 5 års garanti.

Udvalgte detaljer:

 • Uden antiskrid
 • Højde: 53 cm
 • Komfortzoner: 5
 • Polstring: komfortskum
 • Hævefunktion i hoved- og fodende
 • Svanemærket topmadras

Venus Diamant Elevationsseng (180×200 cm.)

Dansk produceret kølende elevationsseng med høj komfort, der fremmer dyb søvn

Venus Diamant Elevationsseng 180×200 er for dig, der har det varmt om natten. Som navnet antyder, er her tale om en elevationsseng af topkvalitet – med en god lydsvag LINAK-motor. Det helt særlige ved Venus Diamant er, at den er optimeret til dyb søvn med udgangspunkt i den speciallavede topmadras, som er kølende.

Venus Diamant leveres nemlig med en Diamant-topmadras. Størrelsen hedder som standard 180×200 cm, men kan også vælges som to adskilte topmadrasser på 90×200 cm. Den kølende effekt i topmadrassen kommer af den specielle SonoCore-metode og overfladen, som er diamantbehandlet.

Den grafitholdige overflade aktiveres, når du lægger dig på den, hvorved varmen ledes væk fra din krop, og kropstemperaturen sænkes. Det skal give en højere søvnkvalitet via mere effektiv dyb søvn allerede fra første nat.

Sengens pocketfjedre er inddelt i hele 7 zoner. De 7 bedreTM-komfortzoner giver individuel støtte og sikrer din krop den optimale aflastning. Springmadrassen har generelt den største betydning for elevationssengens komfort. Denne seng er for dig, der virkelig har brug for optimal komfort – fx fordi du har rygproblemer.

Eneste ulempe er prisen, som ligger i den højeste ende af feltet. Med den dyrere pris får du flere tilpasningsmuligheder; ben og udvalg af sengegavle samt luksusmaterialer med specialfunktioner.

Udvalgte detaljer:                            

 • Slidstærk og kølende topmadras – for dig, der har det varmt om natten
 • Med antiskrid
 • Højde: 66 cm
 • Komfortzoner: 7
 • Polstring: 25 mm latex
 • Hævefunktion i hoved- og fodende
 • OEKO-TEX-certificeret – for den miljøbevidste køber
 • Svanemærket topmadras

Atlas – Antracit Elevationsseng (180×200 cm.)

Billig kvalitetselevationsseng

Atlas – Antracit 180×200 er en super lækker seng, som er sund for din krop. Samtidig vil din pengepung takke dig for at vælge netop denne model, som er blandt de billigste i feltet.

Sengens pocketfjedre er inddelt i 5 komfortzoner, som yder individuel aflastning til din krop – hver nat i mange år frem. Samtidig er LINAK-motoren ultra lydsvag.

Atlas har alt det bedste standardudstyr, så du er sikret at vågne op udhvilet uden ondt nogen steder. Således medfølger den 4 cm tykke Prestige latex-topmadras, børstede stålben og med eller uden en gavl. Den medfølgende topmadras er to adskilte i 90×200 cm. Du kan tilvælge en 180×200 cm i stedet.

Der er begrænsede valgmuligheder i forhold til udseendet på de billigere modeller. Hvis du ikke har brug for mange ben og sengegavle at vælge imellem, er Atlas et godt valg af elevationsseng til en rimelig pris.

Udvalgte detaljer:

 • Uden antiskrid
 • Højde: 53 cm
 • Komfortzoner: 5
 • Polstring: komfortskum
 • Hævefunktion i hoved- og fodende
 • Svanemærket topmadras.

Sirius Black Elevationsseng (180×200 cm.)

Premium topklasse-elevationsseng med fokus på optimal støtte til din ryg til en overkommelig pris

Sirius Black 180×200 giver dig den bedste støtte, du kan få i den medfølgende springmadras. Den har 7 indbyggede bedreTM-komfortzoner. De individuelle komfortzoner sammen med luksusmaterialerne er med til at trække prisen opad.

Prisen holdes alligevel en anelse under feltets dyreste med en simplere topmadras samt kun én valgmulighed på ben og sengegavl. Sirius Black leveres med to topmadrasser i 90×20 cm – eller én stor 180×200 cm efter dit valg. Topmadrassen i latex er dog ikke svanemærket, men stadig en rigtig god topmadras. Den er 6 cm tyk og har vaskbart betræk.

På grund af det ekstremt høje niveau i denne test er der uanset tilbehør tale om en luksus-elevationsseng i absolut topkvalitet. Der er virkelig kælet for liggekomforten. Og elevationssengen kan alt det, som en god elevationsseng skal kunne.

Sirius Black leveres med samme lydsvage LINAK-motor som indlæggets øvrige elevationssenge.

Udvalgte detaljer:

 • Indbygget antiskrid
 • Højde: 64 cm
 • Komfortzoner: 7
 • Polstring: komfortskum
 • Hævefunktion i hoved- og fodende

Senses Pulse Elevationsseng (180×200 cm.)

Premium elevationsseng med materialer i topkvalitet

Senses Pulse Elevationsseng 180×200 er en absolut bestseller. Der er da også tale om en rigtig, rigtig god seng af flere grunde.

Vigtigst af alt er selvfølgelig, at sengen byder på den absolut bedste sovekomfort. Springmadrassens posefjedre er inddelt i 7 bedreTM-zoner, som hver især giver din krop den rette støtte og en god nats søvn fra første nat.

Af den grund er Senses Pulse specielt effektiv, hvis du oplever ubehag i ryggen, når du vågner på grund af din nuværende seng.

Senses-elevationssengen er også udstyret med en virkelig lækker latex prestige-topmadras. Den består af en 6 cm høj latexkerne, som har god åndbarhed og effektivt leder fugt væk fra kroppen og giver et meget behageligt sovemiljø.

En anden ting, der gør sengen ekstra luksus, er de mange tilpasningsmuligheder. Du kan fx vælge mellem fire forskellige sengegavle og to bentyper. Og så har elevationssengen antiskrid, så du trygt kan bevæge dig om natten, uden at dele skrider rundt.

Desuden er sengen både Svanemærket og OEKO-TEX-certificeret til glæde for den miljøbevidste køber. Og selvfølgelig med de bedste lydsvage elevationskomponenter.

Udvalgte detaljer:

 • Indbygget antiskrid
 • Højde: 66 cm
 • Komfortzoner: 5
 • Polstring: komfortskum
 • Hævefunktion i hoved- og fodende
 • Svanemærket topmadras

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvordan vælger jeg den rette model for mig?

  Det allermest afgørende for, hvilken elevationsseng du vælger, er madrastypen. Det er vigtigt, at du vælger en springmadras, som passer til din vægt – for at du får den bedst mulige aflastning af din krop. Jo flere komfortzoner, des bedre aflastning. 5 komfortzoner er rigeligt til en rask ryg, men har du behov for ekstra støtte, kan du prioritere en, der tilbyder 7 komfortzoner.

  Derudover skal du overveje, om det betyder meget for dig at kunne tilpasse udseendet. Hvis du har allergi, kan du overveje en latex-topmadras. Apropos topmadras er det supervigtigt, at du tager stilling til, om du ønsker én stor topmadras eller to enkelte. Overvej også om du vil kunne tage betrækket af og vaske det.

 2. Hvad koster en elevationsseng?

  Der er meget store udsving i priserne på elevationssenge fra producent til producent og fra model til model. De elevationssenge, som vi har udvalgt til dette indlæg, ligger mellem 21-32.000 DKK. En elevationsseng fås naturligvis både i højere og lavere prisklasser.

 3. Er en elevationsseng pengene værd?

  Ja – er det korte svar. Hvis du har behov for at kunne sidde op og læse, se tv, snakke, spise og andre hverdagsaktiviteter, så er en elevationsseng absolut alle pengene værd. Det giver en helt uovertruffen komfort at kunne sidde op i stedet for at ligge ned med en god bog.

 4. Hvor lang tid holder en elevationsseng?

  På de udvalgte senge gives der mellem 15-25 års garanti på ramme- og fjederbund, mens motoren har 5-10 års garanti. En elevationsseng er derfor en langtidsinvestering. Dog anbefales det at udskifte topmadrassen efter 5-10 år.

Anbefalet Til Dig