Vinkøleskab Test 2023 – Her er de bedste vinkøleskabe

Hvis du er glad for vin, vil du være enig med os i, at dine dyre, velsmagende dråber fortjener den bedste opbevaring.

Vi giver dig fire bud på vinkøleskabe, der vil sørge for, at dine gæster vil få serveret et glas perfekt tempereret vin.

Om du er connaisseur eller ej, er der et vinkøleskab til dig. Det gælder, uanset om du er samleren, der har samlet snesevis af flasker, men ikke nok til at etablere egen vinkælder, eller om du er vinelskeren, der har få, men højt skattede flasker liggende til den helt rigtige lejlighed.

Efter gennemgangen af vores udvalgte vinkøleskabe kan du dykke ned i vores FAQ-sektion. Her får du forhåbentligt besvaret de spørgsmål, vores gennemgang ikke har afklaret.

CASO WineDuett Touch 21

Hvis du er glad for vin, men har en lille samling, så er den tyske CASO WineDuett Touch 21 en glimrende mulighed for dig til en rimelig pris.

Der kan være mange årsager til, at du synes, et vinkøleskab på samme størrelse som dit almindelige køleskab er lige lovlig stort og måske tenderer at skyde gråspurve med kanoner. Ønsker du en mere beskeden og diskret løsning, er dette vinkøleskab måske lige det, du søger.

Fra gulvet rager CASO WineDuett Touch 21 kun 80,5 centimeter op. Derudover gør designet heller ikke meget væsen af sig via sit minimalistiske sorte udseende. Vinkøleskabet tilbyder en kapacitet på 21 vinflasker fordelt på seks hylder.

Til trods for den sparsomme plads får du faktisk to kølezoner, der kan indstilles til henholdsvis 7 til 18 °C (op til seks flasker) og 10 til 18 °C (op til 15 flasker). Desuden er lågen produceret af glas, der skåner dine vinflasker for uv-lys.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at CASO WineDuett Touch 21 er udstyret med en termoelektrisk køleteknik. Dette betyder, vinkøleskabet kun køler op til 18 °C under den rumtemperatur, som omgiver køleskabet. Det vil sige, at det ikke er hensigtsmæssigt at have dette vinkøleskab placeret i et varmt rum eller et sted, hvor sollys er meget af dagen.

CASO WineMaster Touch 66

Med CASO WineMaster Touch 66 får du et mellemstort vinkøleskab, som ligger i mellemklassen rent prismæssigt.

Køleskabet er opdelt i to separate kølezoner, som kan indstilles til temperaturer mellem 5 og 22 °C. Med sit flotte ydre og højde på 103,5 centimeter er dette et vinkøleskab, du sagtens vil kunne have stående i stuen på diskret vis. I så fald er din yndlingsvin altid tæt på!

CASO WineMaster Touch 66 er et kompressordrevet vinkøleskab og rummer op til 66 flasker dejlig vin. Som navnet måske antyder, så betjener du køleskabet på et smart LED-display på køleskabets front.

Lågen på dette køleskab er udstyret med to lag sikkerhedsglas, som desuden beskytter dine vinflasker mod uv-lys – ja, når kun det bedste er godt nok til din vin.

Af CASOs flotte sortiment af vinkøleskabe er WineMaster Touch 66 en god mellemvej at gå, hvis ikke du hører til nogen af ekstremerne blandt vinelskere. Med sit stilrene ydre, hvor glaslågen med den sorte ramme suppleres af de nydelige træhylder, der bærer dine vinflasker, passer dette vinkøleskab ind i stort set alle husholdninger.

Vestfrost FZ365W

Skal dine gæster kunne vælge lidt af hvert, når tørsten melder sig, kommer du aldrig til kort med Vestfrost FZ365W.

Dette vinkøleskab, hvor du har mulighed for at opbevare op til 197 vinflasker, sørger ikke blot for, at dine flasker har det koldere, end de ville have det uden for køleskabet.

Vestfrost FZ365W er således udstyret med et varmelegeme, der sørger for, at vinkøleskabets indhold har den rette temperatur, selv i omgivelser, der er væsentligt koldere end den ønskede temperatur hos vinen.

Med sine 185 højdecentimeter minder dette vinkøleskab i sin fremtoning ret meget om det almindelige køleskab, der står i køkkenet. Designet fortæller naturligvis en anden historie. Her får man et flot vinkøleskab med uv-resistent glas, der beskytter dine vinflasker. De får tilmed lov at ligge på seks flotte, fremtrædende hylder lavet i træ.

Vestfrost FZ365W køler ved hjælp af en kompressor, hvilket gør, at det kan placeres i ethvert rum, uden du skal bekymre dig om dine flaskers velbefindende. Desuden har du mulighed for at indstille temperaturen i to separate temperaturzoner til alt mellem 5 og 22 °C.

Ved dette vinkøleskab skal du være opmærksom på, at støjniveauet angives til at være ”middel”, og derudover er energiklassen B.

Vestfrost FZ414W

Plads til hele 198 flasker

Vestfrost FZ414W er vinkøleskabet til dig, der stilrent ønsker at præsentere hele eller det meste af din vinsamling på én gang.

Dette vinkøleskab kan i vid udstrækning betegnes som FZ365W’s pseudotvilling fra den danske producent Vestfrost. Kapaciteten ligger ligeså på 197 flasker dejlig vin, og de fysiske dimensioner er strengt taget identiske.

Designet er aldeles minimalistisk, hvor lågens glasfront, der selvfølgelig beskytter din vin mod uv-stråler, flankeres af en helt sort ramme. Altså er Vestfrost FZ414W vinkøleskabet til dig, der gerne vil lade vinflaskerne tage opmærksomheden frem for skabet, som de ligger i.

Vestfrost FZ414W er kølet ned ved hjælp af en kompressor, og det er derudover udstyret med et varmelegeme. Dette betyder, at du kan have vinkøleskabet stående i ethvert rum – koldt eller varmt.

Du kan placere dine vinflasker i dette vinkøleskab, fordelt i to temperaturzoner, der kan indstilles til temperaturer på mellem 5 og 22 °C.

FAQ – spørgsmål og svar

  1. Hvilke energiklasser kan man få vinkøleskabe i?

    Der skal ikke herske tvivl om, at vinkøleskabe er relativt energitunge. Der er, som i alle andre produktkategorier, energivenlige løsninger. For de produkter, vi har gennemgået, gælder følgende data: • CASO WineDuett Touch 21 har et årligt energiforbrug på 168 kWh og tilhører energiklasse B. • CASO WineMaster Touch 66 har et årligt energiforbrug på 150 kWh og tilhører energiklasse A. Vestfrost FZ365W har et årligt energiforbrug på 218 kWh og tilhører energiklasse B. • Vestfrost FZ414W har et årligt energiforbrug på 128 kWh og tilhører energiklasse A+.

  2. Gælder vinkøleskabenes kapacitet alle slags vinflasker?

    Den officielle flaskekapacitet er opgivet under den forudsætning, at der er tale om klassiske bordeauxflasker. Derfor skal du selvfølgelig være opmærksom på, om din vinsamling også består af eksempelvis champagne- eller bourgogneflasker, når du skal vurdere, hvilken kapacitet du kræver af dit vinkøleskab. Du skal også være opmærksom på, at for en del vinkøleskabes vedkommende gælder det, at den oplyste kapacitet kun opnås ved at lægge dine vinflasker hals mod hals.

  3. Kan vinkøleskabene indbygges?

    De to vinkøleskabe fra CASO, som vi her har gennemgået, er ikke egnet til indbyg – de skal være fritstående. De to Vestfrost-vinkøleskabe er derimod egnet til indbyg, men kan selvfølgelig også være fritstående. De to Vestfrost-vinkøleskabe egner sig sågar til industrien og restaurationer.

Anbefalet Til Dig