Ventilator Test 2023 – Her er de bedste ventilatorer

Sommeren er over os og langt de fleste hjem i Danmark har hverken klimaanlæg eller aircondition. Det kan derfor til tider være en udfordring at holde hjemmet køligt i sommerhalvåret.

En ventilator sørger for at blæse køligt luft rundt i rummet, og skaber et mere behageligt og sundt indeklima med en bedre luftkvalitet. Den er derfor guld værd til blandt andet varme sommernætter.

Inden du investerer i en ventilator, bør du overveje hvilken type ventilator du går efter.

Der findes mange forskellige på markedet – f.eks. bordventilator, gulvventilator og tårnventilatorer. Derudover bør du også være opmærksom på den enkelte ventilators lydniveau, hvis du f.eks. ønsker en støjsvag ventilator til soveværelset.

Vi har undersøgt hvilke ventilatorer, der er mest populære og klarer sig bedst i test lige nu. Du finder de 6 bedste ventilatorer herunder, samt en beskrivelse af hvert produkt, så du hurtigt kan danne et overblik over, hvilken ventilator der passer bedst til dig og dine behov.

Honeywell HSF600WE4

Den mest budget-venlige ventilator på listen er Honeywell HSF600WE4, som er en gulvstående ventilator, der kommer i et meget enkelt, hvidt design, der passer ind i de fleste hjem.

Ventilatoren skaber en let og behagelig brise, og har et lavt støjniveau på maks. 48dB. Den har 5 forskellige hastigheder, som du kan justere imellem efter behov, og en timer-funktion, så den slukker automatisk efter 1, 2, 4 eller 8 timer.

Honeywell HSF600WE4 har en dreje-funktion for afkøling i et bredere område og der medfølger en lille fjernbetjening, så du kan indstille ventilatoren uden at skulle rejse dig. Ventilatorens gitter er aftageligt, hvilket gør at den er nem at tørre af eller rengøre.

Specifikationer:

Effekt (Watt): 40
Mål HxBxD (Cm): 120 x 40 x 40
Vægt (Kg): 8,30

Xiaomi Smartmi Standing Fan 3

Gulvventilatoren Xiaomi Smartmi Standing Fan 3 kommer i et virkelig fint og stilrent design med et diskret display, der gør at den passer ind i stort set alle omgivelser og tager sig godt ud, når den står fremme i dit hjem.

Denne ventilator giver en meget behagelig og komfortabel brise takket være det unikke design med hele 7 ventilatorblade, der fordeler luften jævnt. Ventilatoren har en meget lavt lydniveau på kun 31,5 dB, hvilket gør at den kan køre på alle tidspunkter af døgnet uden at forstyrre dig.

Ventilatorens intensitet, rotationsvinkel og hastighed styrers via WiFi gennem Mihome-appen på din telefon eller med den medfølgende fjernbetjening.

Xiaomi Smartmi Standing Fan 3 har indbygget et genopladeligt lithium-batteri med op til 20 timers drift, samt indbygget ionixer-funktion, der renser luften og reducerer støv og pollen.

Specifikationer:

Effekt (Watt): 25
Mål HxBxD (Cm):96 x 34 x 34
Vægt (Kg):3,5

Meaco 1056

Meaco 1056 er en bordventilator, der er fremstillet i et super elegant design med display, der passer perfekt ind i det moderne hjem eller kontorlokaler.

Ventilatoren kan dreje fra side til side, men også op og ned, for på den måde at flytte og sprede den kølige luft effektivt rundt i rummet. Den har et utrolig lavt lydniveau på kun 20dB, og kan derfor sagtens være placeret på natbordet i soveværelset uden at forstyrre.

Meaco 1056 har en smart timer-funktion, samt en ECO-funktion, der gør at ventilatoren selv regulerer sin egen ydelse efter rummets temperatur. Der medfølger en lille fjernbetjening, så du kan indstille ventilatorens hastighed og rotation uden at rejse dig.

Specifikationer:

Effekt (Watt): 23,5
Mål HxBxD (Cm):40,3 x 30,5 x 28,5
Vægt (Kg):3,2

Den smarte Duux Whisper Flex Smart kan både gøres til en bordventilator og en gulvventilator takket være den justerbare højde. Den kommer i et enkelt og stilrent design, og fås både i sort og hvid.

Ventilatoren har hele 26 forskellige hastighedsindstillinger og forskellige drifttilstande, som du kan justere imellem efter behov. Den har en kraftfuld, men lydsvag motor, der blandt andet reducerer lydniveauet og dæmper LED-skærmens lys, når den er på nattetilstand.

Ud over at kunne styre din Duux Whisper Flex Smart på den intuitive LED-skærm kan du let betjene den via den medfølgende fjernbetjening, på din mobiltelefon via en smart-app eller endda med stemmestyring via Google Assistant eller Amazone Alexa.

Specifikationer:

Effekt (Watt): 27
Mål HxBxD (Cm):51-88 x 34 x 34
Vægt (Kg):5

Dyson Cool AM07

Dyson Cool AM07 er en tårnventilator, som med Air Multiplikator-teknologi giver en uafbrudt og jævn luftstrøm i rummet. Den kommer i et virkelig flot og moderne design, der er nemt at aftørre og rengøre.

Tårnventilatoren har et lydniveau på maks. 64 dB ved høj luftstrøm, men ved lav luftstrømindstilling kan ventilatoren placeres i soveværelset helt uden at forstyrre. Den har 10 forskellige hastighedsindstillinger, som du kan justere imellem via den smarte magnet fjernbetjening.

Dyson Cool AM07 har en praktisk timer-funktion, så du kan indstille ventilatoren til at slukke efter forudindstillede tider, fra 15 minutter til 9 timer.

Specifikationer:

Effekt (Watt): –
Mål HxBxD (Cm):100 x 19 x 11
Vægt (Kg):2,85

Dyson Pure Cool Me

Den sidste ventilator på listen er den smarte bordventilator Dyson Pure Cool Me, som ikke kun køler dit hjem ned i sommervarmen, men som samtidig sørger for at holde luften fri for pollen og støv.

HEPA-filteret indfanger hele 99,95% af urenheder i luften, så dit hjem holdes frisk og rent. Ventilatoren giver automatisk besked, når det er tid til at skifte filteret.

Ventilatoren har et lydniveau på maks. 44 dB, og kan derfor sagtens placeres i soveværelset eller på arbejdskontoret uden at forstyrre. Du kan via den medfølgende fjernbetjening skifte luftstrømshastigheden og rotationen. Ventilatoren har en timer-funktion, som kan indstilles til at slukke efter 15 minutter – 19 timer, så du kan sove uforstyrret.

Specifikationer:

Effekt (Watt): –
Mål HxBxD (Cm):40 x 24,5 x 24,5
Vægt (Kg):2,80

Anbefalet Til Dig