Ventilator Test 2022 – Her er de bedste ventilatorer

Sommeren er over os og langt de fleste hjem i Danmark har hverken klimaanlæg eller aircondition. Det kan derfor være en udfordring at holde hjemmet køligt i sommerhalvåret.

En ventilator sørger for at blæse køligt luft rundt i rummet. Den giver et mere behageligt og sundt indeklima med en bedre luftkvalitet, hvorfor den kan være en god idé at investere i.

Der findes mange forskellige ventilatorer på markedet. Blandt andet bordventilatorer, gulvventilatorer og tårnventilatorer. Vær opmærksom på den enkelte ventilators lydniveau, hvis du f.eks. ønsker en støjsvag ventilator til soveværelset.

Vi har undersøgt forskellige ventilatorer lidt nærmere og fundet de 5 bedste. Du finder dem herunder og kan læse mere om hver ventilator, så du får købt den der passer bedst til dig og dine behov.

Honeywell HSF600WE4

643 DKK

Honeywell HSF600WE4 er en gulvstående ventilator i et enkelt, hvidt design, der passer ind i de fleste hjem. Ventilatoren skaber en let og behagelig brise og har et lavt støjniveau på maks. 48dB.

Ventilatoren har en timer-funktion for automatisk slukning efter 1, 2, 4 eller 8 timer. Den har 5 forskellige hastigheder, som du selv kan justere imellem. Der medfølger en lille fjernbetjening, så du kan indstille ventilatoren uden at skulle rejse dig fra sofaen.

Denne ventilator har en dreje-funktion for afkøling i et bredere område. Gitteret er aftageligt og dermed er ventilatoren nem at rengøre.

Effekten er på 40W og ventilatoren vejer 8,30 kg og måler H:120cm, B:40cm og D:40cm.

Xiaomi Smartmi SmartFan 2S

806 DKK

Den stilrene gulvventilator Xiaomi Smartmi SmartFan 2S skaber en jævn og kraftig luftstrøm. Den kommer i et virkelig fint design uden synlige knapper og vender altid automatisk tilbage til sin oprindelige position, når ventilatoren slukkes. Derved er du altid sikret en ventilator, der tager sig godt ud, når den står fremme i dit hjem.

Denne ventilator har et meget lavt lydniveau på kun 31,5 dB, hvilket gør at den kan køre på alle tidspunkter i døgnet uden at genere. Den innovative rotationsvinkel kan indstilles i fire forskellige grader og derved er du sikret en ventilator, der kan afkøle rummet uanset form og størrelse.

Det medfølgende genopladelige lithium-batteri har en batteritid på helt op imod 20 timer, men der er selvfølgelig også mulighed for at tilslutte ventilatoren til en stikkontakt for en mere stationær position.

For trådløs styring kan du downloade appen ”Mi Home” og indstille eller tænde/slukke ventilatoren fra sengen. På trods af den kraftige motor vejer ventilatoren kun 3,6 kg og er derfor nem at flytte fra rum til rum.

Meaco 1056

Bordventilatoren Meaco 1056 leverer både høj luftstrøm, lavt støjniveau og lavt strømforbrug. Den er fremstillet i et super elegant design, der passer perfekt ind i det moderne hjem.

Blæseren har et utrolig lavt lydniveau på kun 20 dB og kan derfor sagtens være placeret i soveværelset uden at genere. Den kan dreje fra side til side, men også op og ned. På den måde flyttes og spredes den kølige luft effektivt rundt i rummet.

Der medfølger en lille fjernbetjening, så du kan indstille ventilatoren uden at skulle rejse dig. Den har en smart timer-funktion og en ECO-funktion, der gør at ventilatoren selv regulerer sin egen ydelse ud fra stuetemperaturen. På displayet vises temperaturen.

Ventilatoren har en vægt på kun 3,2 kg. Den måler H:40,3 cm, B:30,5cm og D:28,5cm.

Dyson AM07

2418 DKK

Dyson AM07 er en tårnventilator, der med Air Multiplikator-teknologi giver en uafbrudt og jævn luftstrøm. Den kommer i et ultra flot og moderne design, der er nemt at rengøre eller aftørre.

Ventilatoren har et lydniveau på maks. 64 dB ved høj luftstrøm. Ved en lav luftstrømindstilling kan ventilatoren placeres i soveværelset uden at genere. Den er blevet tildelt et Quiet Mark varemærke af Noise Abatement Society for forbedret lydkvalitet.

Via fjernbetjeningen kan du vælge imellem 10 forskellige luftstrømindstillinger. Fjernbetjeningen er lavet i et smart buet design med magnetkonstruktion, så den passer perfekt til ventilatoren.

Timer-funktionen bruges til at indstille ventilatoren til at slukke efter den forudindstillede tid fra 15 minutter til 9 timer.

Ventilatoren har en vægt på kun 2,85 kg og måler H:100cm, B:19cm og D: 11cm.

Dyson Pure Cool Me

Den sidste ventilator er denne smarte bordventilator Dyson Pure Cool Me, som ikke kun blæser kold luft for at køle dig ned i sommervarmen, men som samtidig holder hjemmets luft fri for pollen og gadestøv. Den er derfor velegnet til personer med allergi.

Det mega smarte HEPA filter indfanger hele 99,95% af urenheder og gasser, så luften i dit hjem er ren og frisk. Ventilatoren giver automatisk besked når det er tid til at skifte filteret.

Ventilatoren har et lydniveau på maks. 44 dB og kan derfor sagtens placeres i soveværelset eller på arbejdskontoret. Den indstilles via fjernbetjeningen som medfølger. På LCD-skærmen kan du tjekke luftstrømhastigheden, tilstande og filterlevetid.

Timeren kan indstilles til at slukke mellem 15 minutter og 19 timer, så du kan sove uforstyrret.

 Ventilatoren har en vægt på 2,80 kg og måler H:40,1cm, B:24,5cm og D:24,5cm.

Andre Synes Godt Om Disse