Vejrstation Test 2023 – Her er de bedste vejrstationer

Når du skal finde en vejrstation, er der flere ting, du skal være obs. på. Du skal selvfølgelig have styr på vejrstationen, om den måler akkurat, og om den måler de ting, du kræver.

Dernæst skal du se, hvad den giver dig af muligheder og informationer. Måler den udenfor og indenfor, giver den dig advarsler, hvis dårligt vejr er på færde – osv.  

Det er også en god fordel og helt nødvendigt for nogle vejrstationer, at din mobil kan kobles til vejrstationen. Har du styr på de basale ting, som din vejrstation skal kunne:

 • Måle akkurat
 • Måle indenfor (og udenfor)
 • Tilkobles mobil
 • Advare om dårligt vejr, dårligt indeklima

Så er alt derudover bare ekstra tilbehør, som du må vurdere vigtigheden af.

Her får du i hvert fald 4 rigtig gode kandidater til din næste vejrstation.

Beurer HM 16

Et godt og stærkt produkt fra en velkendt udbyder. Beurer er ikke en ny spiller på markedet, hvilket understreges i kvaliteten af HM 16.

Den er designet til at måle indendørs, hvilket den gør virkelig godt. Den måler temperatur, luftfugtighed og den generelle luftkvalitet i din bolig.

Vi bekymrer os sjældent om luftfugtigheden og dens indflydelse på os, men din hud såvel som dit energiniveau påvirkes af en høj eller lav fugtighed.

Det skal også nævnet, at bakterier trives i høj luftfugtighed.

Har du en dårlig luftkvalitet, vil et smiley-display give dig en sur smiley. En munter måde at få dig til at øge din luftkvalitet og få dig til at lufte ud.  

Du får en kalender på displayet, som giver en god måde at begynde dagen på. Det giver en dejlig gentagelse og rytme om morgenen, som er uundværlig.

Med kalenderen er selvfølgelig et præcist ur og en timer, så du kan tage tid på dine indendørs aktiviteter eller f.eks. din udluftning.

Den måler fra 0 – 50 grader og 20% til 95% luftfugtighed.

Udvalgte detaljer:

 • Smiley-display med ur og kalender
 • Timer
 • Luftfugtighedsmåler

Netatmo Smart Home Weather Station

Vi har to vejrstationer fra NetAtmo af den simple grund, at de producerer gode vejrstationer.

Her får du selvfølgelig temperaturmåling, du kan stole på. Dertil får du en måling af luftfugtighed og en analyse af luftkvaliteten.

Skulle du have ringe luftfugtighed og luftkvalitet, skal du selvfølgelig lufte ud. Gør du ikke det, giver NetAtmo Smart Home Weather Station dig en udluftningspåmindelse.

Den kan også måle og give dig advarsel om lydniveauet i din bolig. Så kan du lufte ud samtidig med, at du sænker de høje decibel, som kan være yderst forstyrrende.

NetAtmo Smart Home Weather Station måler også vejret udenfor, her igen med luftfugtighed og luftkvalitet. Den udsender et lys, der afslører, om luftkvaliteten er god eller dårlig.

Du kobler den til din telefon, så du altid er obs på vejret indenfor og udenfor. Du kan endda få vist CO2-niveauet ved et tryk på vejrstationen.

Den har ikke et display, så du skal koble din mobil til, hvilket give en masse gode data og vejrnørdemuligheder.

Den er trådløs og skal tilkobles wi-fi.

Udvalgte detaljer:

 • Måler vejr indenfor og udenfor
 • Udluftningspåmindelse
 • Lydmåler
 • Smart app til perfekt vejrinfo

NSH Nordic Ventus W830

Denne vejrstation måler temperatur indenfor og uden for din bolig, som den viser på et smart display.

Nordic Ventus W830 måler selvfølgelig temperatur, luftfugtighed og den generelle luftkvalitet i din bolig.

På displayet er der også ur, alarm og kalender. Det giver igen en dejlig overskuelig start på morgenen, hvor du har styr på det hele, fra du træder ud af sengen.

Det smarte display kan dog være en smule forvirrende. Du skal bruge lidt tid på at forstå de forskellige tal de første par gange, fordi målingerne er så mangfoldige.

Nordic Ventus W830 måler også udendørs. Her er det især luftfugtighed, regn og vind. Det giver dig den optimale start på dagen eller gåturen, så du aldrig er tvivl om, hvilket tøj du skal iføre dig. 

Den kan alarmere om det dårlig vejr, skulle det blive nødvendigt. Det siger derfor også sig selv, at den giver dig mulighed for at tilkoble din mobil.

Der også en smart lagring af vejrdata, både så jeres diskussioner om vejret ikke varer ved hele dagen, men også så brugen bliver optimeret for dig og for vejrstationen selv.

Udvalgte detaljer:

 • Måler indenfor og udenfor
 • Smart display
 • Alarmerer om dårligt vejr
 • Smart app til en rig mængde vejrinfo

Netatmo NWS01

Igen et produkt fra NetAtmo og i den grad et komplet produkt, som kan det hele.

Selvfølgelig får du chancen for at måle både indendørs og udendørs.

Indenfor får du måling af temperatur, luftfugtighed, lydmåling og CO2-niveau.

Lufttilstanden er visuel på din telefon, som vejrstationen konstant kommunikerer med, så du ved, hvad du skal forbedre, og hvornår du skal lufte ud.

Du kan få en global vejrudsigt fra NetAtmos egne produkter. Vejrdata bliver delt på en stor server, som du har adgang til. Appen giver desuden en 7-dages vejrudsigt.

Udendørs måles temperatur, luftfugtighed og den generelle luftkvalitet. Målingen af regn og vind samt forudsigelser af samme er selvfølgelig også muligt.

Wi-fi er nødvendig, NetAtmo NWS01 er trådløs, og mobilen skal tilkobles.  

Den ligner lidt de to forrige og specielt den anden vejrstation fra NetAtmo. NWS01 giver dog mere og bedre information om vejret udenfor.

Den er altså mere komplet til både indendørs og udendørs brug. Derudover har den stemmestyring, så du kan få din egen vejrudsigt spyttet ud i rummet derhjemme.

Udvalgte detaljer:

 • Måler indenfor og udenfor
 • Trådløs og tilkobles mobil
 • Stemmestyring
 • 7-dages vejrudsigt

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilken vejrstation er bedst?

  De bedste vejrstationer er: 1. Beurer HM 16 2. NetAtmo Smart Home Weather Station 3. NSH Nordic Ventus W830 4. NetAtmo NWS01. Et lidt kedeligt svar, men listen her er ikke lavet til at rangere forskellige vejrstationer. I stedet får du et bud på 4 af de bedste vejrstationer, som kan bruges forskelligt. Skal du ikke bruge udendørs målinger, vil Beurer HM 16 måske være den bedste for dig. Skal du have udendørs skal du kigge på NetAtmo Smart Home Weather Station, NSH Nordic Ventus W830, NetAtmo NWS01. Herefter skal du spørge dig selv: Hvor meget ekstra udstyr har jeg behov for? Hvad er vigtigt for mig? Vil jeg gerne nørde vejr eller bare have gode forudsætninger for en dejlig start på gåturen?

 2. Hvor lang tid holder min vejrstation?

  Din vejrstation holder i flere år. Det er selvfølgelig afhængigt af, hvordan du behandler den. Står den et uhensigtsmæssigt sted, f.eks.? Efter ét til tre år kan det ske, at den holder op med at virke. Du skal dog formentligt blot skifte batterier, alt afhængig om den er sat til en stikkontakt eller er trådløs. Typisk vil den holder i minimum 5 år. Igen er det meget forskelligt, men 5 år kan du godt regne med.

 3. Kan jeg nøjes med en billige vejrstation?

  Nej, ikke hvis du vil nørde vejr. En billig vejrstation vil typisk blot give dig måling af temperaturen. Du har brug for luftfugtigheds- og luftkvalitetsanalyse indendørs. Du vil også skulle bruge analyse af vind og regn udendørs, ellers kan du lige så godt købe en termostat. De dyrere og mere avancerede vejrstationer giver dig desuden mulighed for at tage dine egne målinger og kigge masse data igennem, hvilket er virkelig underholdende.

Anbefalet Til Dig