Vaskemaskine Test 2023 – Her er de bedste vaskemaskiner

Du er på udkig efter en ny vaskemaskine. Du er kommet til det helt rette sted. Du får her en liste med 4 vaskemaskiner som alle sammen er produceret med kvaliteten for øje, og som alle sammen kan blive din næste vaskemaskine.

De er blevet inkluderet på listen:

 • fordi de udfører vasken særlig godt
 • fordi de ikke giver dig og klimaet en stor regning
 • fordi de har funktioner, som gør vasketjansen nemmere for dig
 • fordi du ikke skal gå glip af dem.

Tag et godt og grundigt kig på listen og på de forskellige maskiner, inden du beslutter dig for, hvilken du vil købe. De er alle gode, men ikke alle lige gode for dig.

Bosch WAN2828ISN

Vaskemaskine med effektive plejeprogrammer

Den første vaskemaskine på listen er en smart, lækker og hvid maskine, som du trygt kan installere i din kælder, badeværelse eller lejlighed. Den har en kapacitet på 8 kg, hvilket er fornuftigt.

Hastigheden er på 1.400 omdrejninger i min. Centrifugeringen er i B-klassen og restfugtighed er på 53 %. Et meget fornuftigt bud på din næste vaskemaskine.

Gode og smarte indstillinger

Bosch WAN2828ISN har et tromlerensningsprogram, som renser tromlen og maskinen. DrumClean giver dig en påmindelse, når du skal have rengjort tromlen.

Der er mulighed for en hurtig vask på kun 30 min. Er tøjet meget snavset, har det hurtige program ikke den ønskede effekt, så vær realistisk med programmet.

AntiVibration-design, som holder maskinen på jorden og uden de store rystelser. Et økoprogram er også tilgængeligt, og selvfølgelig har den en timer.

Energiforbruget

Energiforbruget ligger på ca. 176 kWh årligt og et vandforbrug på 9.900 liter om året. Det giver en pris pr. vask på 1,9 kr. i el og 3 kr. i vand, som sender Bosch WAN2828ISN i energiklasse A+++.

Lydniveauet er på 55 dB under vask og 76 dB under centrifugering.

Udvalgte detaljer:

 • Kapacitet på 8 kg
 • 1.400 omdrejninger i min.
 • Hurtig vask på 30 min.
 • Energiklasse A+++

Miele WDB020 Eco

Nu til en af de tre Miele-vaskemaskiner, og denne er testvinder hos TÆNK.

Kapaciteten på 7 kg er en smule mindre end tidligere, hvilket dog stadig er meget fornuftigt og passende til en lille som stor familie.

Omdrejninger i min. er 1.400. Den er i B-klassen, hvad angår centrifugering. Restfugtighed er på 53 %.

Gode og smarte indstillinger

Du finder et uldprogram på displayet, som er meget effektivt, når du vil skåne dit uldtøj. Ud over uldprogrammet er der et helt hav af indstillinger til dine forskellige vaske.

Den har desuden en ProfiEco-motor, som er produceret med det formål at mindske elforbruget i motoren.

Energiforbruget

Eco er ikke bare noget smart, der skrives efter produktnavnet. Den er faktisk økovenlig og bruger mindre energi.

Miele WDB020 Eco bruger ca. 175 kWh om året og har et vandforbrug på 10.340 liter om året. Det giver en billig vask. Lydniveauet er på 50-74 dB.

Den er selvfølgelig også i energiklasse A+++.

Udvalgte detaljer:

 • Kapacitet på 7 kg
 • 1.400 omdrejninger i min.
 • Uldprogram
 • Energiklasse A+++

Miele WCE320NDS

Næste Miele-vaskemaskine er bestemt heller ikke noget dårligt bud på en stor og solid vaskemaskine, du kan have i mange år.

Den har en kapacitet på hele 8 kg. Centrifugering på 1.400 omdrejninger pr. min. Igen i B-klassen, hvad angår centrifugering. Og med 53 % restfugtighed.

Gode og smarte indstillinger

Med Miele WCE320NDS får du også et hav af indstillingsmuligheder. Du kan f.eks. foretage en intelligent vask eller PowerWash alt efter dit behov.

Den har også ProfiEco-motor. Du får en Comfort Sensor, der tilpasser sig det tøj, du vasker. Der er faktisk også mulighed for en hurtig vask på kun 20 min.

Der er installeret et WaterControl-system (AquaStop), som skal overvåge vandtilløb og -afløb, så du undgår et vådt gulv eller en vandskade.

Miele WCE320NDS har også lavet en børnelås og en pinkode, så den ikke bliver brugt til leg, der kan ende uheldigt.

Selvfølgelig er der også en timer, så du ved, hvornår din vask er færdig.

Energiforbruget

Denne gang tager Miele det til lidt højere niveau rent energimæssigt. Maskinen bruger nemlig kun 157 kWh om året og 9.900 liter vand. Det giver en pris pr. vask på under 5 kr.!

En virkelig billig og skånsom vask, som klart sparker den ind i energiklasse A+++.

Lydniveauet er på 48-72 dB.

Udvalgte detaljer:

 • Kapacitet på 8 kg
 • 1.400 omdrejninger i min.
 • PowerWash og AquaStop
 • Energiklasse A+++

Miele WCR770

Sidste vaskemaskine på listen og sidste fra Miele. Den kan lidt mere og er en smule smartere end de andre Miele-vaskemaskiner her på listen.

Den har den største kapacitet her på listen med hele 9 kg. Det skulle være mere en rigeligt for selv en meget stor familie.

Centrifugen kører på hele 1.600 omdrejninger i min. Den kan slås fra, hvis det ønskes. Centrifugeklassen er A og den højeste her på listen.

Gode og smarte indstillinger

Miele WCR770 har en hel hær af smarte funktioner, som du kan gøre brug af. Den har selvfølgelig QuickPowerWash, men også et smart touchdisplay.

Der er så mange vaskeprogrammer og så specifikke som sportssko, nye tekstiler og fjerdyner, at du med garanti finder det program, du skal bruge.

Den kan tilkobles WiFiConn@ct, som er en klar vinder til alle, der ikke gider gå op og ned ad kældertrappen. Den kan fortælle dig på din telefon, hvordan tilstanden er i vaskemaskinen.

Er der brug for, at du skal tilføje vaskemiddel m.v., så vil det fremgå på din telefon – utrolig smart fundet på.

Skulle du være i tvivl om, hvordan du fjerner komplicerede pletter, så er der faktisk en pletguide, du kan bruge.

Der er en SoftCare-tromle, der sørger for en skånsom vask. Du har også mulighed for at vaske en kold vask på ned til 20 grader.

Energiforbruget

Miele WCR770 ville ikke være komplet, hvis den ikke også gav dig mulighed for at vaske til få penge – og det gør den.

Hvert år forbruges cirka 130 kWh og 11.000 liter vand. Det er en prisbillig og miljøvenlig vask, der også overrasker med at være i A+++ energiklasse.

Lydniveauet er på 46-74 dB.

Udvalgte detaljer:

 • Kapacitet på hele 9 kg
 • 1.600 omdrejninger i min.
 • WifiConn@ct og et utal af programmer
 • Energiklasse A+++

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan finder jeg den bedste vaskemaskine?

  Du finder den bedste vaskemaskine ved at tage et kig på listen her. Du vil altid have specifikke krav til din vaskemaskine, men de kan med garanti blive indfriet her på listen.

 2. Hvorfor er energiforbruget vigtigt?

  Energiforbruget er vigtigt, fordi det kommer til at koste dig dyrt, hvis du har en dyr maskine i vand og el. Gå efter den bedste energiklasse – det skåner selvfølgelig også klimaet!

 3. Hvordan vedligeholder jeg en vaskemaskine?

  Skift filter. Rengør den. Fyld på, når den mangler noget. Kør aldrig programmer, hvis noget ikke lyder, ser ud eller virker, som det skal. Rengøring bør foregå flere gange om måneden.

Anbefalet Til Dig