Tøjdamper Test 2023 – Her er de bedste tøjdampere

Din søgen efter en tøjdamper er ovre. Vi har dedikeret vores arbejde til at finde, beskrive og sammenligne fem af de bedste tøjdampere på markedet.

Tøjdamperne i testen her er ikke rangeret, og de er heller ikke nødvendigvis de dyreste og mest avancerede.

Du skal se testen som et udvalg af forskellige tøjdampere til forskellige priser, og som kan det samme – dampe tøj – men gør jobbet på forskellig vis.

Når du har læst testen til ende eller læst mere om den tøjdamper, du søger information om, er du uden tvivl blevet klogere på, om den passer til dig og dit brug af tøjdamper.

Lad os starte testen med et populært produkt fra Philips.

Philips Steam & Go GC351

Lille og mobil tøjdamper lige til klædeskabet. Den første tøjdamper i testen fra Philips kunne sagtens være din næste tøjdamper.

Philips Steam & Go GC351 har en vandtank på 70 ml. Den varmer hurtigt vandet op til brug. Og så sender den et damptryk på 22 g/min.

Helt udmærket til at have stående derhjemme til dampning af dine tekstiler.

Enestående funktioner

Alle stofmaterialer kan tages i brug, om det er silke eller bomuld – tjek selvfølgelig op på, om tøjet også holder til damp. 

Philips Steam & Go GC351 fjerner 99,9 procent af alle bakterier. Den kommer med en børste, der gør den perfekt til kraftige tekstiler. Det kunne være store frakker, som den kan give et blødt resultat.

Brugervenlighed

Vægten er på 0,8 kg, og ledningen er på 3 m. Det gør den let at håndtere, mobil og lige til at stikke i stikkontakten.

Den skyder vertikal damp og yder 1.000 watt. Perfekt til brug, når tøjet er krøllet og skal fikses hurtigt. 

Udvalgte detaljer:

 • 70 ml kapacitet
 • 22 g/min
 • Børste til kraftige tekstiler
 • 99,9 fjernelse af bakterier

Philips Steam & Go GC362

Håndholdt damper, der passer på tøjet

Videre til endnu et Philips-produkt. Denne gang en smule større, en smule kraftigere og måske din næste tøjdamper.

Den har en vandtank, der helt matcher den første på 70 ml. Damp sprøjtes dog noget kraftigere ud af Philips Steam & Go GC362, da den skyder 24 g/min.  

Enestående funktioner

Ligesom 351 fjerner 362 også bakterier effektfuldt. Den fjerner også lugt, ikke at du slipper for at vaske tøj helt, men det kan være nyttigt i en kritisk situation.

Dampen kan både være lav på kun 20 grader og høj på 180 grader. Du kan skåne tøjet på de lavere grader, og måske mindsker det også frygten for en forbrænding.

Derudover har Philips Steam & Go GC362 en opvarmet steamer-plade med SmartFlow-teknologi. Pladen trykkes ind mod tøjet, hvor den varme flade forhindrer store, våde pletter fra dampen.  

Den bruges selvfølgelig også på alle tekstiler.

Brugervenlighed

Philips Steam & Go GC362 vejer 1 kg og har en ledning på 2,5 m. Igen praktisk til stikkontakten og til hurtig og nem brug.

Den kan både bruges lodret og vandret og yder 1.300 watt.

Udvalgte detaljer:

 • 70 ml vandtank
 • 24 g/min
 • 20-180 grader
 • Opvarmet steamer-plade

Philips EasyTouch Plus GC524

Den første i testen af de lidt anderledes dampere, hvor et stativ medfølger for øget dampning.

Vandtanken er også betydeligt større på 1,6 liter, og dampen kommer med et højere tryk: 32 g/min. Den store maskine giver lidt flere muligheder og længere damptid.

Enestående funktioner

Med Philips EasyTouch Plus GC524 følger fem dampniveauer, som indstilles, alt efter hvor kraftig og til hvilken brug du søger. Den kan selvfølgelig også bruges på alle materialer.

Damperen kommer med stativ, som kan justeres, så den passer til det tøj, du skal have dampet. En stor lettelse, hvis du ikke ejer et stativ, du kan placere midt i rummet, så dampen ikke fugter vægge, døre m.m.

Som noget nyt i testen har Philips EasyTouch Plus GC524 et afkalkningssystem (De-calc-funktion), der hjælper dig af med kalk.

Brugervenlighed

Philips EasyTouch Plus GC524 vejer 3 kg og har en ledning på 1,6 meter. En lidt tungere tøjdamper, men det er med hele stativet og den tomme boks i bunden.

Der medfølger en handske, som kan holde til varmen, skulle du være bekymret. Der følger også en børste med.  

Brug den, som det passer dig. Den yder 1.600 watt.

Udvalgte detaljer:

 • 1,6 l vandtank
 • 32 g/min
 • Fem dampniveauer
 • Stativ og justerbar stang

Philips ComfortTouch GC557

Som den andensidste i testen er også denne tøjdamper fra Philips på stativ og meget kraftig.

Philips ComfortTouch GC557 har en vandtank på 1,8 liter. Den store tank er endnu en fordel ved stativet. De 1,8 liter skydes ud med 40 g/min.

Enestående funktioner

Igen er det hele fem dampniveauer. Igen er der antikalk. Denne gang er den dog selvrensende, så du slipper for at gøre den ren efter hver brug.  

Som noget unikt for Philips ComfortTouch GC557 har den FlexHead-teknologi og Hang&Lock. Det gør den væsentligt nemmere at indstille og låse fast, når du skal dampe.

Den kan bruges på alle tekstiler.

Brugervenlighed

Philips ComfortTouch GC557 vejer hele 5,4 kg med stativ og har et 1,6 meter langt kabel. Vægten er selvfølgelig med en tom vandtank.

Du får også autosluk, skulle du glemme at slukke tøjdamperen.

Derudover medfølger en handske og børste. Og den store maskine yder hele 2.000 watt.

Udvalgte detaljer:

 • 1,8 liter vandtank
 • 40 g/min
 • Fem dampniveauer
 • FlexHead og Hang&Lock

SteamOne S-VALET

Premium valg

Sidste tøjdamper i denne omgang. Den kan også stå på stativ og er særdeles kraftig – og den eneste tøjdamper, som ikke er fra Philips.

Vandtanken er en smule mindre end Philips ComfortTouch GC557, men præcis lige så stor som Philips EasyTouch Plus GC524 – 1,6 liter.

Den skyder 54 g/min og er klar til brug efter kun 45 sekunder.  

Enestående funktioner

SteamOne S-VALET har fire dampniveauer, et mindre end de to tidligere tøjdampere fra Philips.

Stativet er også justerbart, og den har en afkalkningsløsning, som hjælper dig med at holde kalken borte.

Som noget meget unikt har den et design i træfiner. Bøjlen er lavet i træfiner, hvilket både handler om funktion og giver et lækkert look. Og så får du baggrundsbelyste knapper.

Brugervenlighed

Den har en god vægt og er på næsten 10 kg lidt en klods at rykke rundt på.

Til gengæld yder den 2.300 watt og kan altså arbejde længe og hårdt med dit tøj.

Du får autosluk. Du får en børste, handske og bøjle i træfiner.

Udvalgte detaljer:

 • 1,6 liter vandtank
 • 54 g/min
 • Fire dampniveauer
 • Bøjle i træfiner

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken tøjdamper skal jeg vælge?

  Du skal vælge den tøjdamper, der møder dine behov. Du finder et bredt udvalg af tøjdampere her i testen. En af disse kan du uden tvivl gøre brug af.

  Bruger du hyppigt en tøjdamper, vil et stativ være en klar fordel. Stativet er ofte fulgt af en stor vandtank, som kan dampe en hel garderobe.

 2. Hvordan bruger man en tøjdamper?

  Du bruger en tøjdamper ved at fylde vand i tanken, sætte den til strøm og vente på, at dampen er klar. Sørg nu for aldrig at sprøjte dampen mod dig selv.

  Dampen er utrolig varm og kan give forbrændinger. Hold den altid væk fra dig selv og mod tøjet. Husk at slukke tøjdamperen efter brug og tømme vandtanken.

 3. Hvad skal en tøjdamper kunne?

  Din tøjdamper skal meget kort kunne dampe dit tøj. Den skal kunne meget af det samme som et strygejern. Den store forskel er, at damperen ofte er skånsommere og mindre skræmmende at bruge.

Anbefalet Til Dig