Tøjdamper Test 2023 – Her er de bedste tøjdampere

Din søgen efter en tøjdamper er ovre. Vi har dedikeret vores arbejde til at finde, beskrive og sammenligne fem af de bedste tøjdampere på markedet.

Tøjdamperne i testen her er ikke rangeret, og de er heller ikke nødvendigvis de dyreste og mest avancerede.

Du skal se testen som et udvalg af forskellige tøjdampere til forskellige priser, og som kan det samme – dampe tøj – men gør jobbet på forskellig vis.

Når du har læst testen til ende eller læst mere om den tøjdamper, du søger information om, er du uden tvivl blevet klogere på, om den passer til dig og dit brug af tøjdamper.

Lad os starte testen med et populært produkt fra Philips.

Philips Steam & Go GC362

Håndholdt damper, der passer på tøjet

Philips Steam & Go GC362 strygejern

Den kraftfulde Philips Steam & GO GC362 er et meget populært produkt og er måske din næste tøjdamper.

Den har en vandtank på hele 70 ml og damp sprøjtes kraftigt ud af Philips Steam & Go GC362, da den skyder 24 g/min.  

Enestående funktioner

Philips Steam & Go GC362 fjerner også bakterier effektfuldt. Den fjerner også lugt, ikke at du slipper for at vaske tøj helt, men det kan være nyttigt i en kritisk situation.

Dampen kan både være lav på kun 20 grader og høj på 180 grader. Du kan skåne tøjet på de lavere grader, og måske mindsker det også frygten for en forbrænding.

Derudover har Philips Steam & Go GC362 en opvarmet steamer-plade med SmartFlow-teknologi. Pladen trykkes ind mod tøjet, hvor den varme flade forhindrer store, våde pletter fra dampen.  

Den bruges selvfølgelig også på alle tekstiler.

Brugervenlighed

Philips Steam & Go GC362 vejer 1 kg og har en ledning på 2,5 m. Igen praktisk til stikkontakten og til hurtig og nem brug.

Den kan både bruges lodret og vandret og yder 1.300 watt.

Udvalgte detaljer:

 • 70 ml vandtank
 • 24 g/min
 • 20-180 grader
 • Opvarmet steamer-plade

Philips EasyTouch Plus GC524

Philips EasyTouch Plus GC524 stang 2

Den første i testen af de lidt anderledes dampere, hvor et stativ medfølger for øget dampning.

Vandtanken er også betydeligt større på 1,6 liter, og dampen kommer med et højere tryk: 32 g/min. Den store maskine giver lidt flere muligheder og længere damptid.

Enestående funktioner

Med Philips EasyTouch Plus GC524 følger fem dampniveauer, som indstilles, alt efter hvor kraftig og til hvilken brug du søger. Den kan selvfølgelig også bruges på alle materialer.

Damperen kommer med stativ, som kan justeres, så den passer til det tøj, du skal have dampet. En stor lettelse, hvis du ikke ejer et stativ, du kan placere midt i rummet, så dampen ikke fugter vægge, døre m.m.

Som noget nyt i testen har Philips EasyTouch Plus GC524 et afkalkningssystem (De-calc-funktion), der hjælper dig af med kalk.

Brugervenlighed

Philips EasyTouch Plus GC524 vejer 3 kg og har en ledning på 1,6 meter. En lidt tungere tøjdamper, men det er med hele stativet og den tomme boks i bunden.

Der medfølger en handske, som kan holde til varmen, skulle du være bekymret. Der følger også en børste med.  

Brug den, som det passer dig. Den yder 1.600 watt.

Udvalgte detaljer:

 • 1,6 l vandtank
 • 32 g/min
 • Fem dampniveauer
 • Stativ og justerbar stang

Philips ComfortTouch GC557

Philips ComfortTouch GC557

Den sidste tøjdamper i testen er også denne tøjdamper fra Philips på stativ og er meget kraftig.

Philips ComfortTouch GC557 har en vandtank på 1,8 liter. Den store tank er endnu en fordel ved stativet. De 1,8 liter skydes ud med 40 g/min.

Enestående funktioner

Igen er det hele fem dampniveauer. Igen er der antikalk. Denne gang er den dog selvrensende, så du slipper for at gøre den ren efter hver brug.  

Philips ComfortTouch GC557 er karakteriseret ved sin unikke FlexHead-teknologi og Hang&Lock-funktion. Dette gør det betydeligt enklere at justere og låse fast, når der skal dampes.

Den kan bruges på alle tekstiler.

Brugervenlighed

Philips ComfortTouch GC557 vejer hele 5,4 kg med stativ og har et 1,6 meter langt kabel. Vægten er selvfølgelig med en tom vandtank.

Du får også autosluk, skulle du glemme at slukke tøjdamperen.

Derudover medfølger en handske og børste. Og den store maskine yder hele 2.000 watt.

Udvalgte detaljer:

 • 1,8 liter vandtank
 • 40 g/min
 • Fem dampniveauer
 • FlexHead og Hang&Lock

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken tøjdamper skal jeg vælge?

  Du skal vælge den tøjdamper, der møder dine behov. Du finder et bredt udvalg af tøjdampere her i testen. En af disse kan du uden tvivl gøre brug af. Bruger du hyppigt en tøjdamper, vil et stativ være en klar fordel. Stativet er ofte fulgt af en stor vandtank, som kan dampe en hel garderobe.

 2. Hvordan bruger man en tøjdamper?

  Du bruger en tøjdamper ved at fylde vand i tanken, sætte den til strøm og vente på, at dampen er klar. Sørg nu for aldrig at sprøjte dampen mod dig selv. Dampen er utrolig varm og kan give forbrændinger. Hold den altid væk fra dig selv og mod tøjet. Husk at slukke tøjdamperen efter brug og tømme vandtanken.

 3. Hvad skal en tøjdamper kunne?

  Din tøjdamper skal meget kort kunne dampe dit tøj. Den skal kunne meget af det samme som et strygejern. Den store forskel er, at damperen ofte er skånsommere og mindre skræmmende at bruge.

Anbefalet Til Dig