Strygejern Test 2023 – Her er de bedste strygejern

Leder du efter et funktionelt og kvalitetssikkert strygejern? Så skal du følge med i denne guide. Vi har nemlig samlet et udpluk af tre gode strygejern, der i øjeblikket er blandt de populæreste på markedet. Det drejer sig om mærkerne Braun, Philips og Tefal.

Undervejs i guiden vil vi fremhæve nogle af de egenskaber og mangler, der er mest bemærkelsesværdige ved de respektive modeller.

Til slut i vejledningen kan du også finde en FAQ, der besvarer nogle af de mest almindelige spørgsmål om strygejern.

Braun TexStyle 7 TS745A

Robust og hurtigt strygejern

Braun TexStyle 7 TS745A er blandt de bedste strygejern på markedet i øjeblikket. Det er blandt andet blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, hvor det i det store hele scorer høje point.

Dette strygejern har flere fordele, der er værd at tage i betragtning. Først og fremmest får du et klassisk dampstrygejern, som desuden har et fint og enkelt design. Det har en effekt på 2.400 watt og kan derfor roligt betegnes som robust.

Derudover får du her et flot resultat, når du stryger. Modellen er i stand til at udglatte alle krøller på selv det besværligste stof. Derudover er der mulighed for at få et dampskud, der er tre gange så højt som det, du kender fra almindelige strygejern.

Som en særlig fordel er strygejernet hurtigt. Det er også energibesparende, så du slipper for alt for dyre elregninger. Det har også to autoslukfunktioner. Den første går i gang efter otte minutter, mens den anden starter, hvis strygejernet har været ubrugt i 30 sekunder.

Udvalgte egenskaber:

 • To autoslukfunktioner
 • Energibesparende
 • Effekt på 2.400 watt
 • 3 aktive dampzoner
 • Strømledning på 2,5 meter.

Mangler:

 • Ingen FreeGlide 3D-teknologi
 • Ingen ICare-teknologi
 • Ingen tekstilbeskytter til særligt sensitive tekstiler
 • Er ikke ledningsfri

Philips Steam & Go GC362

Håndholdt damper, der passer på tøjet

Philips Steam & Go GC362 er i modsætning til forrige model en håndholdt damper. Der er generelt flere fordele i at købe en damper frem for et almindeligt strygejern.

Først og fremmest er denne model et godt produkt, der generelt scorer højt i de fleste tests. Derudover sørger den for at passe på alle slags tekstiler – heriblandt uld.

Fordelen er, at du slipper for besværet med at finde et strygebræt frem, når du skal stryge krøllet tøj eller tekstiler fremadrettet. Modellen fungerer ved, at du kan dampe tøjet både vandret og lodret, alt efter hvad du er mest til.

Modellen er udstyret med SmartFlow-teknologi, som skåner tøjet, uanset hvordan du damper det. Derudover er den effektiv og efterlader tøjet pænt og udglattet.

På grund af damperens høje temperatur dræber den samtidig alle bakterier, der måtte sidde i tekstilerne.

Har du behov for at kunne dampe dit tøj nemt og effektivt, får du her en lille og håndterbar damper, der giver tøjet et udglattet look. Som en bonus er den skabt i et flot og enkelt design.

Udvalgte egenskaber:

 • SmartFlow-teknologi
 • Bakteriedræbende og fjerner lugt
 • Fås med en varmebeskyttende handske
 • Ledningslængde på 2,5 meter
 • 1.300 watt.

Mangler:

 • Er ikke ledningsfri
 • Har ikke en variabel dampmængde

Philips Azur GC4567

Populært og ydedygtigt strygejern med et kalkrensningssystem

Philips Azur GC4567 er blandt Philips’ populæreste strygejern i Azur-serien. Modellen er nemlig ikke blot nem at anvende, men det er også både hurtigt og effektivt. Er en fordel for dig, der tit og ofte har behov for at kunne stryge hurtigt.

Ud over den del får du her en høj ydeevne. Som en ekstra bonus er modellen faktisk også kåret som testvinder af Forbrugerrådet Tænk.

Modellen har en dampudledning på 50 gram per minut. Det vil sige, at den afgiver dampskud på op til 240 gram i minuttet. Det er altså en effektiv strygning, der nemt og effektivt udglatter alle folder på tøjet.

Ud over det har strygejernet en høj glideevne, der øger fleksibiliteten, mens du stryger. Det skyldes Streamglide Advanced-strygesålen. Modellen har også Quick Calc Release, som sørger for en nem afkalkning.

Strygejernet her er desuden egnet til alle tekstiler, så du ikke behøver at udelade noget tøj. Du får en ledning på to meter, så du samtidig har bevægelsesfrihed, mens du står og stryger.

Udvalgte egenskaber:

 • Ledning: to meter
 • Dampmængde: 50 gram per minut
 • Effekt: 2.600 watt
 • Hurtig opvarmning og høj ydeevne
 • Nem afkalkning med Quick Calc Release.

Mangler:

 • Er ikke ledningsfri

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Skal jeg vælge et ledningsfrit eller ledningsdrevet strygejern?

Det kan være lidt vanskeligt at gøre op med sig selv, om strygejernet skal have en ledning eller ej. Det kommer derfor først og fremmest an på dine behov. Ønsker du så meget bevægelsesfrihed som muligt? Så bør du vælge en ledningsfri model.

Er du til gengæld dårlig til at få ladet teknologi op, så bør du måske hellere gå efter ledningsdrevne strygejern, der ikke kræver det store. Heldigvis kan du få dem med ledning, der er mere end to meter lange.

Hvordan vælger jeg det bedste strygejern?

Ud fra ovenstående guide kan du sammenligne de forskellige udvalgte egenskaber og på den måde gøre op med dig selv, hvad du har mest brug for.

Er det indstillingerne, effekten, autofunktionen eller længden på ledningen, der gør udfaldet? Dit valg afhænger udelukkende af dine behov og erfaringer.

Hvordan vedligeholder jeg mit strygejern?

Som du har opdaget ved nogle af modellerne, kan de fås med et antikalksystem, som sørger for at øge strygejernets vedligeholdelse ved at fjerne al kalk. Det er forskelligt fra system til system, hvordan det fungerer, men tit og ofte gør du det ved at hælde vand i strygejernet.

Oftest findes der en knap, som du skal trykke på. Herefter sørger strygejernet selv for at varme vandet op og fjerne al kalk, som til sidst tømmes igen. Husk altid at placere det i lodret position.

Anbefalet Til Dig