Støvsuger Test 2023 – Her er de bedste støvsugere

Du leder efter en støvsuger, og du kunne godt bruge noget hjælp til at vælge den helt rigtige. Du er havnet det helt rigtige sted.

Vi vil guide dig til valg af den helt rigtige støvsuger og give dig generelle råd til, hvordan du vælger en støvsuger på et stort støvsugermarked.

Det første, du skal gøre, er at tænke helt nøgternt over dit behov.

 • Hvor meget kommer jeg til at bruge den?
 • Hvor stor er min bolig?
 • Hvor stor og tung en støvsuger vil jeg slæbe rundt på?
 • Hvor lang tid skal et eventuelt batteri kunne holde?

Læg hertil, at der kan være yderligere krav som støvallergi eller behov for et lavt støjniveau.

Afstem med dig selv, hvad du er på udkig efter, og find den rette støvsuger til dig her på listen.

Electrolux Rapido ZB6114BO

Flot håndstøvsuger med kraftig sugeevne

Den første støvsuger er en håndholdt og batteridreven støvsuger fra Electrolux.

Den kan ikke klare en hel bolig selv, men er perfekt til at nå de steder, hvor din store støvsuger har svært ved at nå, og den tager ikke lang tid at pakke ud og sammen. Er også rigtig praktisk til støvsugning i bilen.

Electrolux Rapido ZB6114BO vejer kun sølle 1,5 kilo. Den kan ifølge Electrolux holde strøm i op til 25 minutter. Den har 2 sugestyrker. Perfekt til at have hængende i laderen i stuen.

Smarte og enestående funktioner

Det geniale ved Electrolux Rapido ZB6114BO er det 14,4 volt-lithiumbatteri. Det giver en lidt længere levetid på batteriet og kraftigere sugeevne.

Den er poseløs, hvilket vil sige, at du blot fjerner støv og skidt fra selve støvsugeren, når det er nødvendigt. Støvbeholderen er på 0,5 liter.

Støvsugeren har også små hjul lige under sugehovedet. En meget fin detalje til den håndholdte støvsuger, som giver en bedre støvsugning.

Anvendelighed i hjemmet

Lavt energiforbrug. Den har en ladetid på 4 timer. Laderen tilsluttes blot en stikkontakt.

Lydniveauet er på 77 dB. Ret højt for en lille maskine.

Udvalgte detaljer:

 • Vejer 1,5 kilo
 • Lithiumbatteri – op til 25 minutter
 • Små hjul under sugehovedet
 • 2 forskellige mundstykker

Bosch Athlet BBH52550

Endnu en batteridreven støvsuger og denne gang med mulighed for at dække et væsentlig større areal.

Bosch Athlet BBH52550 er ikke bare batteridreven, men også posefri. Den kan rumme 0,9 liter støv og skidt, hvilket er helt udmærket til en mindre husholdning.

Batterilevetiden skulle være på hele 50 minutter. Meget flot og derfor en sand trussel til støvsugeren med stik. Og støvsugeren vejer 3,63 kilo.

Smarte og enestående funktioner

Longlife-motor giver en længere levetid og øget sugeevne. Hertil lægges SensorControl og SensorBagless-teknologi, som giver øget sugeevne.

Den kan indstilles til 3 forskellige hastigheder. Nyttigt, hvis du ikke har et hårdt gulv, der er let at støvsuge. Bosch Athlet BBH52550 fortæller selv, når filteret skal skiftes.

Anvendelighed i hjemmet

Ladetiden er 3-6 timer, alt efter om du vil have 80 % eller 100 % opladning. Støvsugeren tilsluttes blot en stikkontakt.

Lydniveauet er på 79 dB.

Udvalgte detaljer:

 • Vejer 3,63 kilo
 • Lithiumbatteri – op til 50 minutter
 • 3 sugehastigheder
 • 0,9 liter støvbeholder

Bosch BBS1114 Unlimited

Det bedste af de støvsugere, vi indtil nu har kigget på. Den har nemlig to funktioner.

Du kan både bruge den lille, håndholdte støvsuger eller den store, velkendte med det brede sugehoved som på en traditionel støvsuger. Forskellen er selvfølgelig, at den er batteridreven.

Bosch BBS1114 har et batteri på 18 volt, som lover en levetid på helt op til 60 minutter. Støvsugeren er desuden ultralet med kun 3,3 kilo – giver en nem manøvrering.

Smarte og enestående funktioner

Du får mulighed for at ændre hastigheden, hvilket selvfølgelig også ændrer levetiden. Motoren er en DigitalSpin-motor, som kan yde meget.

Batteriet kan dog tages ud og bruges i andre Bosch-elprodukter.

Den her et filtersystem, der renser luften med 99,9 % filtrering. Og filteret skal ikke skiftes, da der er RotationClean.

Anvendelighed i hjemmet

Du kan afmontere batteriet og oplade det. Praktisk, hvis du har flere batterier. Den oplader på 5 timer. Støvbeholderen er dog kun på 0,4 liter.

Lydniveauet er på 82 dB.

Udvalgte detaljer:

 • Ultralet – 3,3 kilo
 • Batteritid op til 60 minutter
 • Du skal ikke skifte filter

Støvbeholder på 0,4 liter

Miele Complete C3 Comfort

Med et hurtigt afbræk fra batterierne finder vi nu Miele Complete C3 Comfort. En rigtig arbejdsmaskine og perfekt til en større husstand.

Stikkontakten er hvor den skal tilsluttes, og der er en ledning på 12 meter til rådighed. Motorens effekt er 900 watt og sugekapaciteten er høj. Støvsugeren vejer 8,2 kilo.

Smarte og enestående funktioner

Hjulene er lette og skånsomme. Selvom størrelsen er imponerende og den er effektiv, er køreoplevelsen god og den er nem at styre.

Miele Complete C3 Comfort giver dig 6 forskellige sugeindstillinger. Du får flere mundstykker med. Du kan også blot benytte det runde sugehoved, hvis du ønsker det.

I tilfælde af overophedning lyser en lampe, så du ved, at den trænger til en pause. Kan ske efter lang tids brug uden pause.  

Skulle du have støvallergi, er der installeret et HEPA-filter, som gør den yderst allergivenlig. Filteret skal skiftes.  

Anvendelighed i hjemmet

Støvsugerpose på 4,5 liter. Posen giver dig frihed til at undgå tømning konstant. Kan være meget behageligt.

Miele Complete C3 Comfort er i rengøringsklasse A på hårdt gulv og C på tæppe. Den er i energiklasse C. 

Lydniveauet er på 76 dB.

Udvalgte detaljer:

 • Vejer 8,2 kilo
 • 900 watt-motor
 • HEPA-filter
 • Støvsugerpose på 4,5 liter

Dyson V11 Absolute

Tilbage til en batteristøvsuger denne gang og en vældig moderne og innovativ maskine.

Igen har vi at gøre med et lithiumbatteri. Denne gang med en vild batterilevetid på op til 120 minutter. Husk på, at levetiden altid afhænger af den indstilling, du har valgt.  

Dyson V11 Absolute har en vægt på kun 2,4 kilo. Det gør den særdeles nem at manøvrere med – selv under svære omstændigheder.

Den har 2-i-1 og kan laves om til en håndstøvsuger, så alt snavs forsvinder fra gulvet og ryger op i støvbeholderen, som er på 0,8 liter.  

Smarte og enestående funktioner

Dyson V11 Absolute har hele 6 forskellige mundstykker og 3 programindstillinger. Heriblandt er Ecomode, der giver en lang levetid og stadig en god sugeevne.

Der er et smartdisplay på toppen, som du altid kan overvåge. Derpå vil stå, hvis støvbeholderen er fuld, udskiftning af filter er nødvendigt, eller batteriet er ved at løbe tør.

Ud over den lave vægt er støvsugeren særlig dynamisk og smidig, så alt snavs fjernes, også under sofaen.

Anvendelighed i hjemmet

Fuld opladning tager 4,5 timer og klares blot ved at sætte den i stikkontakt. Du får flere batterier, så du kan øge levetiden, hvis 120 minutter ikke skulle være nok.

Lydniveau er på 84 dB.  

Udvalgte detaljer:

 • Vejer 2,4 kilo
 • 2-i-1
 • Filter skal skiftes
 • Støvbeholder på 0,8 liter

Philips FC6904/01

Den sidste støvsuger på listen er fra Philips og batteridreven.

Philips FC6904/01 er en 3-i-1-støvsuger. Den sidste mulighed er, at støvsugeren kan vaske gulv. Den har en beholder på 0,28 liter, som kan fyldes med vand.

Motoren på 25,2 volt. Batterilevetid på op til 75 minutter. Og som moppe kan den dække en bolig på 60 m2 per ladning. Støvsugeren vejer 2,7 kilo.

Støvbeholderen er dog kun på 0,6 liter, hvilket kan blive en udfordring i et større hjem. Filteret er vaskbart.

Smarte og enestående funktioner

Som noget endnu smartere har Philips FC6904/01 et 360-sugemundstykke, som kan suge fra alle vinkler.  Du får 3 indstillingsmuligheder og flere forskellige mundstykker.

Ud over 360 graders mundstykke er der også LED-lys, der viser dig det snavs, som du måske ikke selv får øje på.

Den har en PowerBlade-digitalmotor, som øger sugeevnen til hele 1.000 liter i minuttet.

Generelt en smart støvsuger, der kan rigtig meget, men som samtidig gør det godt som ”bare” en støvsuger.  

Anvendelighed i hjemmet.

Tilkobles en stikkontakt med en dockingstation og mulighed for flere batterier. Til gulvvask fyldes der blot vand i beholderen.

Opladningstiden er på 5 timer.

Lydniveauet er på 84 dB.

Udvalgte detaljer:

 • 2,7 kilo
 • 25,2 volt
 • 3-i-1
 • Støvbeholder på 0,6 liter og vandbeholder på 0,28 liter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan vælger jeg en støvsuger?

  Du vælger en støvsuger ved at forholde dig til dit støvsugerbehov. Det giver ingen mening at have en stor støvsuger, som du ikke benytter dig af. Du skal vælge en, der kan dække dit behov. En lejlighed på 60 m2 skal have en batteritid på minimum 30 minutter, hvis støvsugningen skal være ordentlig og grundig.

 2. Hvorfor virker min støvsuger ikke?

  Virker din støvsuger ikke, skal du først undersøge displayet. Det kan blot være, at du skal skifte filter, du skal tømme beholderen eller skifte støvsugerpose. Der kan også sidde noget i klemme i din støvsuger. Kan du ikke finde frem til problemet, eller lyser den slet ikke, når du sætter den til strøm, skal du kontakte din forhandler.

 3. Hvor meget larmer min støvsuger?

  En støvsugers støj bliver målt i dB: decibel. En almindelig samtale er på 60 dB. Typisk vil en støvsuger larme mere end 60 dB, omkring 70 dB og op til omkring 85-90 dB.

 4. Hvilken støvsuger er bedst?

  De bedste støvsugere er: 1. Electrolux Rapido ZB6114BO 2. Bosch Athlet BBH52550 3. Bosch BBS1114 Unlimited 4. Miele Complete C3 Comfort 5. Dyson V11 Absolute 6. Philips FC6904/01.

  De er alle virkelig gode støvsugere. Den, der passer til dig, varierer, alt efter det behov du har. Læs listen igen, eller tjek op på de udvalgte detaljer, og forsøg at gennemskue, hvilken der passer dig.

Anbefalet Til Dig