Miele Støvsuger Test 2023 – Her er de bedste Miele støvsugere

Det er en sand jungle at begive sig ud i et støvsugerindkøb. Medmindre du har stærke holdninger eller sværger til ét bestemt mærke, er Miele uden tvivl en sikker havn at lægge til kaj i.

Den hæderkronede, tyske hjemmeelektronikgigant har i årtier lavet gode støvsugere til private hjem. De fleste af os har formentlig sågar på et eller andet tidspunkt været en del af en husholdning, hvor en Miele-støvsuger også havde hjemme.

Har du besluttet dig for, at det er Miele, der skal være producenten bag din næste støvsuger, er der et kæmpestort udvalg at vælge imellem. Her kommer vi dig til undsætning.

Vi gennemgår nemlig her fem stærke bud på en rigtig god Miele-støvsuger til hjemmet. Har du efter denne gennemgang nye eller stadig ubesvarede spørgsmål, der trænger sig på, så giv FAQ-afsnittet chancen for at levere et svar. Det finder du nederst på siden.

Miele Complete C3 PowerLine

En kraftig motor får has på dit støv. Med en effekt på 890 watt har Miele Complete C3 PowerLine en motor, der ligger i den kraftfulde ende.

Støvsugeren er udstyret med en traditionel støvsugerpose med en volumen på 4,5 liter. Derudover får du en støvsuger med en betjeningsradius på 12 meter, hvor ledningen til støvsugeren udgør 8,5 meter.

For enden af støvsugerrøret finder du et såkaldt universalmundstykke. Dette betyder, at du kan indstille selve mundstykket alt afhængig af, om du skal støvsuge på et hårdt eller på et blødt underlag. Desuden er støvsugeren udstyret med et teleskoprør, hvilket gør, at du kan tilpasse rørets længde efter behov.

For yderligere korrekt brugerergonomi kan du nemt og hurtigt regulere sugestyrken med dine fødder. Støvsugeren har nemlig to elektroniske knapper monteret på sig – designet til at blive betjent med foden.

Med sine blot syv kilo er Miele Complete C3 PowerLine den letteste af de Miele-støvsugere, som vi gennemgår her.

Støvsugeren har et indbygget AirClean-filter. Ifølge Miele reducerer det – i samarbejde med en Miele-støvsugerpose – finstøvsbelastningen i lokalet med 99,9 %. Dette filter har også teknologien HEPA integreret, hvilket effektivt filtrerer den luft, der strømmer igennem.

I forhold til støjniveau er Miele Complete C3 PowerLine den mest larmende maskine af de fem støvsugere i denne gennemgang. Med 80 dB som det maksimale støjniveau befinder støvsugeren sig dog kun lige oppe i det gule felt på skalaen over støjniveauer.

Miele Complete C3 EcoLine – SGSP3

Kan du nøjes med lidt mindre motorkraft, men er kvaliteten stadig vigtig, er Miele Complete C3 EcoLine – SGSP3 er maskine, som du bør overveje.

En stor støvsugerpose på 4,5 liter betyder, at du kan støvsuge mange gange uden at skulle udskifte posen. Du kan derudover komme vidt omkring i hjemmet med den 8,5 meter lange ledning, der bidrager til den totale betjeningsradius på 12 meter.

Du indstiller nemt længden på støvsugerrøret ved hjælp af teleskopfunktionen, og mundstykket fungerer til at rengøre på både hårde såvel som bløde overflader.

Miele Complete C3 EcoLine – SGSP3 kommer med stort set det samme effektive filter som den føromtalte Miele-støvsuger. Dog kalder Miele filteret i denne støvsuger for et AirClean Plus, og fordelen her er, at den opbevarer støvet bedre.

Denne støvsuger præsterer et tåleligt støjniveau på 76 dB, og den larmer således kun lidt mere, end en almindelig samtale gør.

For gode ergonomiske betingelser under støvsugning har denne Miele-støvsuger også elektroniske plus- og minusknapper, der lader dig justere sugestyrken med din fod.

Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine

Er støvsugerposer lidt for gammeldags til din smag, tilbyder Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine – SKCP3 poseløs støvsugning – særligt velegnet til hjem med allergikere.

Med en motor på 550 watt er denne støvsuger ikke den store belastning for elregnskabet. Ikke desto mindre lover Miele, at de har skabt et forrygende motorsystem med deres såkaldte Vortex-teknologi.

Vortex-teknologien går ud på at øge gennemstrømningshastigheden – og dermed sugeevnen – kraftigt ved hjælp af strømningsoptimerede luftveje – lige fra mundstykke til snavsbeholderen. Luftens hastighed fra gulv til beholder når op på over 100 km/t.

Ikke nok med at nullermændene ingen chance har, så bliver de større partikler separeret fra de fine, når de kommer ind i maskinen. Et finstøvsfilter tager sig af de usynlige partikler, mens man kan beskue de større partikler i den klare beholder på støvsugerens bagside.

Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine – SKCP3 er en overvejelse værd i de husholdninger, hvor der bor én eller flere allergikere. Ud over at støvsugerposen er væk, er støvsugeren udstyret med et HEPA AirClean-filter, der sørger for, at den luft, der strømmer ud af støvsugeren, er fri for allergener og uønskede partikler.

Miele har indbygget en Timestrip-funktion i denne støvsuger. Den er sat i verden for at fortælle dig, hvornår filteret i maskinen trænger til at blive udskiftet. Det er altså én bekymring mindre, som du skal tage dig af.

Endelig er det værd at bemærke, at Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine – SKCP3 med sine 8,71 kilogram er den tungeste af de Miele-støvsugere, som vi gennemgår her på siden. Den leverer dog et jævnt støvniveau på 73 dB.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine

Navnet forpligter selvfølgelig her. Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine kan alt det, en Miele-støvsuger forventes at kunne. Og så kan den selvfølgelig lidt mere.

Målrettet kæledyrsejere er denne støvsuger udstyret med et særligt mundstykke, der har en såkaldt turbobørste. Denne har til formål at komme alle de genstridige hår fra din pelsede legekammerat til livs.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har udover det effektive hår-våben også flere fordelagtige egenskaber. Den har en motor med 890 watt, der giver en stærk sugestyrke. Derudover er den brugervenlig med et teleskoprør, fodbetjent sugestyrkeregulering og en arbejdsradius på 12 meter.

Miele har taget et ekstra skridt fremad inden for filterteknologi. Deres Active AirClean-filter er konstrueret på en måde, der eliminerer ubehagelige lugtende partikler. Dette opnås takket være de aktive ingredienser i filteret – aktivt kul og naturstoffet chitosan. Miele anvender også denne filterløsning i andre produkter for at beskytte madvarer og vin mod uønsket lugtpåvirkning.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine vil for nogle virke lettere støjende, da Miele angiver det maksimale støjniveau til at ligge på 76 dB.

Miele Complete C3 Silence EcoLine

Du har nok gættet, hvad denne støvsugers fornemmeste opgave er. Hvis ikke, så lad os røbe, at den agter at være klassens stille dreng. Med et maksimalt støjniveau på kun 64 dB lykkes dette imidlertid for Miele Complete C3 Silence EcoLine SGSK3.

Modellens væsentlige egenskaber adskiller sig ikke synderligt fra de øvrige maskiner, som du kan læse om på denne side. Motoren trækker 550 watt og lægger sig således op ad flere af dens slægtninge i denne gennemgang.

Hemmeligheden bag den støjsvage støvsugning skal ifølge Miele findes i filterløsningen. Her har man valgt et Silence AirClean-filter, der reducerer lydene fra motoren og den gennemstrømmende luft. Filteret skal udskiftes én gang årligt, og når tiden er inde, giver TimeStrip-indikatoren dig besked herom.

Foruden en arbejdsgang uden for megen larm har Miele Complete C3 Silence EcoLine SGSK3 EcoTeQ-dyse, som er en integreret del af mundstykket. Dette sikrer ifølge Miele en mere effektiv rengøring.

Udover disse flotte egenskaber matcher Miele Complete C3 Silence EcoLine SGSK3 de andre støvsugere fra Miele, når det kommer til brugervenlighed. Også denne maskine er forsynet med knapper, der kan betjenes med foden og bruges til at regulere sugestyrken. Derudover har støvsugerrøret en teleskopfunktion. Endelig får du en betjeningsradius på 12 meter.

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilken Miele-støvsuger er den bedste?

  Lige så enkelt som spørgsmål er, lige så indviklet er svaret desværre også. De fem støvsugere, som vi har gennemgået her, ligger alle i samme prisklasse. De har hver deres fordele, og derfor afhænger svaret helt og holdent af, hvilket behov støvsugeren skal dække.

  Dog kan vi fremhæve Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine – SKCP3 som et oplagt bud til husholdningen, hvor der skal tages hensyn til én eller flere allergikere. Til hjemmet, der huser ét eller flere kæledyr, vil Miele Complete C3 Cat; Dog PowerLine være en god løsning.

 2. Hvordan vælger jeg den rigtig støvsuger til mit behov?

  Først og fremmest skal du selvfølgelig have klarlagt hvilke behov, der skal dækkes. Har du kæledyr og langhårede gulvtæpper, skal du kigge efter de teknologier, der eksempelvis findes i mundstykket.
  Derudover er sugekraften naturligvis væsentlig. Her skal du kigge på motorens effekt. Det er dog ikke altid, at motoreffekten én til én fortæller alt om sugeevnen.

 3. Hvilke fordele er der ved at vælge en posefri støvsuger?

  En posefri støvsuger kan være fordelagtig for allergikeren, da der ikke siver støv og snavs ud af en støvsugerpose – især i forbindelse med udskiftning af denne. Det forudsætter dog, at du håndterer beholderen korrekt, og at du holder den tætlukket, indtil du er udenfor. Og selv her risikerer du at komme i kontakt med beholderens indhold.

  Du slipper selvfølgelig derudover for udgifter til støvsugerposer. Til gengæld skal du relativt ofte tømme den posefri beholder. Endelig er beholderen til snavset gennemsigtig, hvilket nok ikke falder i alles smag.

Anbefalet Til Dig