Sovesofa Test 2023 – Her er de bedste sovesofaer

Du skal bruge en sovesofa, og du har klikket helt rigtigt. Vi har nemlig valgt at lave en test af de fem bedste sovesofaer på markedet.

For at det ikke skal blive for kedeligt, har vi valgt fra forskellige kategorier. Så du finder både de helt store og de helt små.

Måske leder du efter en sovesofa til gæsteværelset, sommerhuset eller dit eget værelse. Testen indeholder bestemt nogle gode muligheder.

Sovesofaerne er ikke rangeret. Det må du som læser selv vurdere.

Inden testen går i gang, er det værd at overveje en topmadras til din sovesofa – ligegyldigt hvilken sovesofa du vælger. Den helt gode søvn får du ikke på en hårdere sovesofa, men på en topmadras.

FRIHETEN

Den første sovesofa i testen er fra IKEA og har navnet FRIHETEN. En aldeles funktionel og stor sovesofa.

De fleste sovesofaer kan bryste sig af at være 2-i-1, men det er ikke tilfældet. FRIHETEN er nemlig 3-i-1. Den har både chaiselong, kan være en dobbeltseng og en sofa.

Når så FRIHETEN allerede er i gang med at imponere, så tag yderligere med, at der også er et opbevaringsrum under chaiselongen.  

Særlige egenskaber

Ud over det smarte 3-i-1 og den fantastiske udnyttelse af pladsen byder FRIHETEN også på et særdeles slidstærkt betræk. Det har hele 35.000 cyklusser, hvilket betyder, at det kan modstå slid.

Betrækket består af 100 % polyester, og træet er sammensat af forskellige materialer som krydsfiner, træfiber og spånplader for at danne denne 3-i-1-sovesofa. Træet er solidt og kan holde i lang tid.

Inden under FRIHETENs polyesterbetræk finder du polyuretanskum, 30 kg/m3. En skumkerne, der fungerer helt fint både som sofa og som seng.

Anvendelighed

FRIHETEN skal rengøres med en fugtig klud, og betrækket kan ikke tages af og vaskes.

Den store sofa vil egne sig særlig godt til stuen, hvor der kan drages god brug af chaiselongen og dens store, dejlige bredde.

Samlet set en dygtig og funktionel sofa, ikke det yndigste og mest elegante design, men en god 3-i-1-løsning.

Udvalgte detaljer:

 • Chaiselong, sofa og dobbeltseng
 • Træ: træfiber, spånplader og krydsfiner
 • 100 % polyester
 • Polyuretanskum 30 kg/m3

Videre fra den store og praktiske FRIHETEN til en væsentlig mindre 2-i-1-løsning. Det er Zeal, som forhandles på bedrenaetter.dk.

I modsætning til FRIHETEN har den en meget enkel og minimalistisk stil.

Den fungerer som sofa og enkeltmandsseng.

Særlige egenskaber

Zeal er polstret med pocketfjedre. Det er et sengefyld, der giver sovesofaen en lang holdbarhed og gør den utrolig solid. Den er slidstærk og bliver ikke blød eller ringe efter lang tids brug.

Derudover har pocketfjedre den fantastiske egenskab, at de tilpasser sig din form, når du sidder og sover.

Du får med Zeal et hav af muligheder for forskelligt specialstof, hvor langt størstedelen er polyester.

Anvendelighed

Sovesofaen passer perfekt som gæsteseng og sofa. Den er som nævnt ikke til to personer, hvilket kan være en skuffelse for nogle.

Dog har det elegante design den fordel, at den ikke skal stå op ad en væg eller i et hjørne. Den kan sagtens stå for sig selv i stuen.

Udvalgte detaljer:

 • Sofa og enkeltmandsseng
 • Dansk, sofistikeret design
 • Pocketfjedre
 • Langtidsholdbar

Recast – Soft Pacific Pearl

Endnu et dansk design – dem kommer der mange af her i testen.

Recast er noget større end Zeal, dog ikke lige så stor som FRIHETEN. Den har både en lækker sofa og en mindre dobbeltseng (140 cm).

Designet er elegant, gennemtænkt og sofistikeret. Den har et stort ryglæn, der er nydeligt og ikke behøver stilles op mod en væg.

Særlige egenskaber

Ryglænet kan også indstilles, så komforten er i top, når I sidder eller halvligger i den om aftenen.

Igen er der tale om et funktionelt møbel med pocketfjedre, som tilpasser sig din vægt, når du ligger og sidder i den.

Den har en skumkerne som madras, der gør den særdeles behagelig at sove på. Den har opbevaringsmulighed, og der er mulighed for specialstof.

Anvendelighed

Recast er en rigtig pæn og flot designet sovesofa. Det vil næsten være en skam, hvis den stilles ind på et gæsteværelse. Den skal bruges og ses i en dagligstue.

Udvalgte detaljer:

 • Sofa og lille dobbeltseng
 • Elegant og gennemtænkt
 • Pocketfjedre
 • Skumkerne som madras

Splitback Frej – Mixed Dance Grey

Endnu en fantastisk elegant og minimalistisk sofa fra samme producent – Innovation.

Splitback Frej er en sofa og dobbeltseng. En fantastisk sofa til stuen, der kan blive til en dejlig seng for to.

Særlige egenskaber

Splitback Frej har lækre og elegante træarmlæn, der giver et flot, æstetisk udtryk, samtidig med at det kan være behageligt med armlæn.

Armlænene er ikke i vejen for dine fødder, når du skal sove.  

Den er desuden en meget fleksibel sofa, hvilket skyldes et unikt splitback-system. Det betyder, at sovesofaen kan indstilles individuelt i ryglænet, hvilket øger komforten betydeligt som sofa.

Madrassen indeholder små spiraler og et mangfoldigt udvalg af unikke stoffer til betrækket.

Anvendelighed

Splitback Frej passer perfekt til din stue. I kan bruge den til hverdag til hele familien, og når gæsterne kommer, kan den invitere på overnatning.

Udvalgte detaljer:

 • Sofa og dobbeltseng
 • Elegant og minimalistisk design
 • Lækre armlæn
 • Justerbart ryglæn

Osvald – Twist Granite

Den sidste sovesofa i denne test er den store og vamsede sovesofa Osvald uden synligt træ og med flot betræk og store puder.

Endnu en 2-i-1-løsning. Denne er størrelsesmæssigt i kategori med FRIHETEN. Osvald er en stor sofa og seng med mulighed for opbevaring under madrassen.

Trods den store størrelse er den aldeles elegant og stilren i sit udtryk. Der er ikke mange fingre at sætte på det glatte og flotte udtryk fra Osvald.

Særlige egenskaber

Osvald har pocketfjedre, som vi ved, hvad betyder nu: Den er blød, fast, slidstærk og holder til langt ud i fremtiden.

Derudover er den håndsyet i Danmark.

Den er uden armlæn, hvilket giver et langt personligere præg. Det gør også, at du ikke skal bøvle med armlæn, hvis du har en god højde.

Anvendelighed

Osvald har et stilrent, enkelt og luksuriøst design. Den vil passe ind i langt de fleste danske hjem, hvor der er plads til en større sofa, som hele familien samles omkring.

Udvalgte detaljer:

 • Sofa og dobbeltseng
 • Opbevaringsrum
 • Pocketfjedre
 • Personligt og elegant design

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan skiller man en sovesofa ad?

  Det helt store spørgsmål, når det kommer til sovesofaen, er, hvordan den kommer tilbage på plads. I langt de fleste tilfælde skal du løfte den nederste del eller skubbe fra midten. Der er dog ikke ét svar, så find din manual frem.

 2. Hvilken sovesofa er bedst?

  De bedste sovesofaer er: – FRIHETEN – Zeal – Recast – Soft Pacific Pearl – Splitback Frej – Mixed Dance Grey – Osvald – Twist Granite.
  De er alle i forskellige kategorier og kan ikke direkte ligestilles.

 3. Hvordan samler man en sovesofa?

  Du samler en sovesofa ved at følge manualen. Det kan koste en del besvær og mindre skænderier, men i meget få tilfælde mangler der rent faktisk skruer eller andet udstyr.

Anbefalet Til Dig