Soundbar Test 2023 – Her er de bedste soundbars

Du har endelig indset, at det ikke giver mening at se film og serie med højtalerne fra dit tv. Eller måske er det hjemmebiografen, som trænger til noget mere end højtalere fra en projektor.

Her på siden er vi kommet til den erkendelse for længe siden. Derfor vil vi gerne guide dig frem til den bedste soundbar.

Listen her inkluderer forskellige soundbars, der kan lidt af hvert. De er ikke rangeret. Vi tænker, at du selv kan vurdere, hvilken der faktisk er den bedste for dig.

De forskellige soundbars bliver anbefalet efter deres lydkvalitet, forbindelsesmuligheder, styring og tilpasning til dit rum.

Den første højtaler på listen er sort, lang, kompakt, glat i enderne og passer perfekt til at ligge under din fladskærm. Det er en Sony HT-X8500.

Som de andre soundbars på listen forbedrer den lyden fra dit tv betydeligt. Den giver gode muligheder for en skøn surroundsound og mulighed for at afspille musik.

Her får du indbygget subwoofer og surroundsound, hvilket gør Sony HT-X8500 essentiel til hjemmebiografen. Det giver den helt rigtige filmoplevelse.

Lydbilledet er klaret med et 2.1-kanals Dolby Atmos/DTS:X. Det giver en bedre surroundsound. Samtaler og reallyd har en mere naturlig og virkelighedstro fornemmelse.

Dolby Atmos er placering af højtaleren i rummet i forhold til den friktion, som lyden sender. DTA:X komprimerer og gør lyden mere virkelighedstro.

Sony HT-X8500 giver mulighed for selv at indstille med fjernbetjening. Vil du f.eks. have dybere bas, vil du have vildere lyd, eller skal bassen mv. dæmpes til den sene aftenfilm, så kan du sagtens gøre det.

Du kan koble din telefon til, hvis du trænger til lidt musik. USB-playback er også muligt, så du kan gemme musik og film, så du altid kan afspille det.

Indgange til dit tv er muligt med eARC og HDMI. Det er meget simpelt og burde ikke volde de store vanskeligheder. Du skal blot finde indgangene på tv’et og din Sony HT-X8500.

Udvalgte detaljer:

 • Dolby Atmos/DTS:X
 • Bluetooth samt USB-indgang
 • Surroundsound
 • Indstillingsmuligheder via fjernbetjening
 • Flot design til tv-bordet

Et lidt mere atypisk udtryk fra en højtaler. Den er nemlig meget bred og samtidig lang og flad. Med sine mål på 58 x 720 x 380 mm er Sonos Playbase perfekt til at ligge på tv-bordet.

Et lille minus i designet kan dog være, at den giver udfordringer med den brede side på visse tv-borde. Sonos Playbase kan holde til 35 kilo, så du kan sagtens stille dit tv ovenpå.

Den fantastiske lyd, du får med en Sonos Playbase, kommer fra intet mindre end 10 højtalere samlet under én. Tre diskanthøjtalere, seks mellemtone og en lille subwoofer.

Sonos Playbase har hele 43.000 huller, som skal give bedre lyd. Højtalernes placering samt de mange huller giver en god surroundsound-oplevelse, og den kan også sagtens bruges til musik.

Du får en Night-funktion, hvor bas og lydstyrke dæmpes, så den passer til de sene aftentimer. Derudover er der en Dialog-funktion til bedre dialoger i film og serier.

Når du skal ændre indstillinger, skal du blot bruge fjernbetjeningen fra dit tv. Skulle der være problemer, kan du altid bruge knapperne på selve højtaleren.

Højtaleren tilsluttes trådløst. Du finder en hjælpsom guide i pakken, når du stiller højtaleren op. Følg den nøje. Det kan volde lidt problemer, hvis den tekniske kunnen ikke er din stærke side.

Derudover er der mange mulige musiktjenester samt Airplay 1 og 2, og skulle der være problemer med trådløs forbindelse, er mini-jackstik også muligt.

Udvalgte detaljer:

 • 10 højtalere i én-soundbar
 • Mange forskellige funktioner
 • Fjernbetjening fra tv’et
 • Trådløst, optisk kabel og mini-jackstik
 • Elegant og anderledes design

Meget eftertragtet produkt, vinder af adskillige priser og med en stilfuld, oval form, som passer perfekt under dit fjernsyn.

Lyden er skøn. Sonos Beam har endyb bas og generelt en utrolig velfungerende og overvældende lyd. Højtalerne er smart placeret, så lyden spreder og fordeler sig i hele rummet til din fordel.

Der er selvfølgelig mulighed for trådløs multirum-højtaler. Her kommunikerer Sonos Beam med dine andre højtalere for en større og mere overvældende lyd.

Forbindelsen til dit tv er via en HDMI-forbindelse, hvilket giver en større kontrol og muliggør stemmestyring. Med stemmestyringen kan den forbindes til både Alexa Amazon, Apple Siri og Google Assistant.

Det er virkelig nyttigt, ikke bare en sjov funktion, især når du ser film. Anbringelsen af de indbyggede mikrofoner på Sonos Beam sikrer, at den altid opfanger din stemme klart.

Du kan spille fra stort set alle musiktjenester. Og på selve Sonos Beam er der selvfølgelig også touch bare for at gøre det hele lidt federe.

Der er et hav af indstillinger som f.eks. Loudness og Night Mode. Her varieres højtalernes lyd efter den brug, du ønsker. Ved Night Mode sænkes bassen. Ved Loudness styrkes bassen samt tilføjes andre støjlyde.

Et minus, der ofte bliver fremhævet ved Sonos Beam, er, at den ikke er så dygtig en musikafspiller, som den prøver at fremstå som.

Derimod er film- og serieoplevelsen i top med Sonos Trueplay. Det giver en glimrende akustik i rummet og en skøn surroundsound-oplevelse.

Udvalgte detaljer:

 • Multirum-højtalerforbindelse
 • HDMI-forbindelse
 • Flere indstillingsmuligheder
 • Stemmestyring
 • Fantastisk akustik i alle rum

Fås i sort eller hvid, har et mere firkantet og flot udtryk, som skulle fungere bedst til et tv på 43” og opefter.

Bose Soundbar 700 bruger ADAPTiQ, som kan tilpasse sig rummet og forstå, hvor der lyder genklang, friktion mv. Se det som en analyse af dit specifikke rum for en bedre akustisk lyd.

Det gør også, at Bose Soundbar 700 har en fantastisk rumkorrektion, som tager hele rummet i brug. Det giver en fantastisk surroundsound.

Derudover bruger den Dolby TrueHD og DTS HD. Det giver en stor og vild lyd, samtidig med at dialoger i film står skarpt fokuseret. Fantastisk lyd i hele rummet.

Der er flere tilkoblingsmuligheder, f.eks. HDMI og eARC, Wi-Fi, Ethernet. Støtter selvfølgelig også Bluetooth, eller du kan direkte spille fra højtaleren med Spotify.

Der er også forbindelse til Apple AirPlay 2 og stemmestyring til Amazon Alexa og Google Assistant. En fjernbetjening får du også med, så du selv kan indstille hvis nødvendigt.

Et minus er dog, at den kommer uden sudwoofer, så den må du selv købe.

Et andet minus til musik er, at surroundsound ikke kan slås fra. Det giver en perfekt filmoplevelse, men en forringet musikoplevelse. Værd at tage med i overvejelsen.

Udvalgte detaljer:

 • ADAPTiQ
 • Dolby TrueHD og DTS HD
 • Flere forbindelsesmuligheder til tv
 • Fantastisk surroundsound
 • Fjernbetjening til indstilling af lyden

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilken soundbar er den bedste?

  De bedste fire soundbars er: 1. Sony HT-X8500 2. Sonos Playbase 3. Sonos Beamu 4. Bose Soundbar 700. De er alle fire fantastiske. Perfekte til film og serier. Giver en god surroundsound og har hver især forskellige features, som giver en mere subjektiv kvalificering.

 2. Hvorfor er en soundbar nødvendig?

  Soundbar er nødvendig, fordi dine højtalere fra dit tv ikke er gode nok. Det er ikke altid tv-udbydernes første prioritet, når de laver et godt tv. De er mere fokuserede på kvaliteten af billedet. Designet er også ofte en dræber af den gode lyd. Et tv bliver i højere grad købt grundet dets udseende og billede – sjældent grundet den gode lyd. For at give en god film- og serieoplevelse skal langt de fleste altså ud at investere i en soundbar. Det er ofte bedre og billigere end at montere højtalere rundt i loftet og på vægge – og giver mindre besvær. En soundbar er ganske enkelt nødvendig, hvis du vil have god lyd til dit gode billede.

 3. Hvordan tilslutter man en soundbar til TV?

  Du tilslutter en soundbar ved at følge guiden, du har fået med til din soundbar.u003cbru003eu003cbru003eTypisk skal den forbindes via:u003cbru003e1. trådløsu003cbru003e2. HDMIu003cbru003e3. eARCu003cbru003eu003cbru003eDen trådløse forbindelse kan volde problemer, men tjek altid din guide samt forbindelsesmuligheder, inden du bestiller din soundbar. Med lidt teknisk snilde er det dog sjældent det store problem.

 4. Hvorfor virker min soundbar ikke?

  Kontakt den udbyder, du har købt din soundbar af. Det kan være forbindelsen, der ikke fungerer. u003cbru003eMåske er det dit tv, der ikke kan forbinde, og i det tilfælde skal du kontakte udbyderen af dit tv.u003cbru003eGå logisk til værks.u003cbru003eu003cbru003eHar du fulgt alle trin i den guide, du fik med? Hvis ja, så prøv eventuelt at tilkoble til et andet tv. Er det ikke muligt, så må det være din soundbar, den er gal med – kontakt udbyderen.u003cbru003eu003cbru003eVirker den til et andet tv og ikke dit, er det formentlig dit tv, den er gal med. Husk altid at tjekke op på forbindelsesmuligheder, inden du bestiller en soundbar.

 5. Hvad gør en soundbar god?

  En god soundbar optimerer lyden, når du ser film. Den giver en god surroundsound-oplevelse. Den kan spille musik og i god kvalitet, dog ikke dens primære funktion.u003cbru003eu003cbru003eHar du fået fat i en soundbar, der kan forbindes til andre højtalere i dit hjem trådløst, er det også en rigtig god feature.u003cbru003eu003cbru003eHelt optimalt skal din soundbar få et godt skærmbillede til at passe med et godt lydbillede. Alt derudover er kun plusser til din soundbar.

Anbefalet Til Dig