Sodavandsmaskine Test 2023 – Her er de bedste sodavandsmaskiner

Er du interesseret i at finde en fremragende, funktionel og smuk sodavandsmaskine, så du kan skabe dit eget kulsyreholdige vand derhjemme og måske endda på ferien?

Så vil du finde god vejledning herunder, hvor vi har udvalgt de 5 bedste sodavandsmaskiner på markedet lige nu.

En sodavandsmaskine er for dig, der bare elsker sodavandets boblende fornemmelse i munden og har lyst til at eksperimentere med smagene og samtidig let og hurtigt kunne lave din egen sodavand derhjemme.

Der er mange fordele ved at have en sodavandsmaskine i hjemme. Det er hurtigt og nemt. Du skal ikke slæbe tunge flasker hjem fra supermarkedet, ingen pantflasker stående. Det laves af postevand og er derfor meget billigt.

Sodastream Genesis

Simpel, prisvenlig sodavandsmaskine – kulsyrepatron, flaske og smagsprøver medfølger

SodaStream Genesis er produceret af det meget velkendte mærke SodaStream. Den har et neutralt design – høj og slank. SodaStream Genesis er supersimpel at bruge. Maskinen er miljøvenlig med den genanvendelige falske, samt fordi den er ledningsfri og ikke har brug for strøm.

Der medfølger en kulsyrepatron, når du køber maskinen, hvor du får en række smagsprøver på de sirupper, SodaStream selv laver, og selvfølgelig en enlitersflaske. Maskinen kan kun bruges med SodaStreams egne flasker.

Fyld flasken med vand, skru flasken fast på maskinen, og tryk ned på knappen oven på maskinen, indtil du har opnået den ønskede mængde brus. Dernæst tilføjer du enten en medfølgende smagsprøve, en limeskive, saft eller nyder den simpelthen som danskvand. Mulighederne er nærmest ubegrænsede.

SodaStream Genesis har vundet i TÆNKs test af sodavandsmaskiner. Det er en effektiv sodavandsmaskine til prisen.

Udvalgte detaljer:

 • Prisvenlig sodavandsmaskine
 • Enkel i brug og ledningsfri
 • Vægt: 2,7 kilo
 • Drypbakke, der er nem at rengøre
 • Pænt design

Aga Aqvia Exclusive

Effektiv, ledningsfri sodavandsmaskine i smukt design – inklusive kulsyrepatron og to flasker

Aqvia Exclusive fra Aga gør det utrolig nemt at lave din egen danskvand (med eller uden smag). Fyld en af de medfølgende enlitersflasker med vand direkte fra hanen, og forvandl det til lækkert, perlende danskvand på få sekunder med et tryk på én enkelt knap. Bagefter kan du tilføje smag med en limeskive, saft eller en af de sirupsmage, som Aga også laver.

Det lækre design med rene linjer gør, at den passer diskret ind i ethvert køkken. Maskinen fylder ikke ret meget. Derfor er den også praktisk at have med fx på ferie.

Den medfølgende kulsyrepatron sidder bagpå og giver ca. 60 liter, før du behøver at skifte den, hvilket heldigvis er nemt og hurtigt. Du bestemmer i øvrigt selv, hvor meget brus du vil have i din danskvand. Vælg mellem tre forskellige brusniveauer.

Du kan tilkøbe flere flasker, som fås i forskellige størrelser og farver.

Udvalgte detaljer:

 • Enkelt og stilrent design i rustfrit stål
 • Simpel i brug
 • Vægt: 2,5 kilo
 • Kulsyrepatron og flasker inkluderet
 • Leveres med 2 stk. enlitersflasker – en af plast og en af stål

Sodastream Crystal 2.0

Medfølgende kulsyrepatron til 60 liter sodavand og 0,65 l glasflaske

SodaStream Crystal 2.0 har et simpelt, stilfuldt design i sorte og grå nuancer, som nemt blender ind i køkkenet ved siden af de andre køkkenapparater. SodaStream Crystal 2.0 er i den dyrere ende, men du får også en meget driftssikker sodavandsmaskine. Og så laver den noget af testens bedste danskvand. Det giver et perfekt grundlag for at tilsætte din egen smag til sodavanden.

Det er utrolig let at justere mængden af brus i din sodavand – dog sættes flasken ind i maskinen, hvor den er skjult, mens du tilsætter kulsyren. Så du kan ikke se, hvor meget brus der er kommet i. Mængden af brus afhænger af, hvor mange gange du trykker på knappen øverst på maskinen.

Den medfølgende flaske er lavet af glas, hvilket naturligvis gør den skrøbeligere. Til gengæld er den mere dekorativ med mønstre end dem, der medfølger til de øvrige sodavandsmaskiner her, og så kan den anvendes et ubegrænset antal gange og tåler maskinvask.

Udvalgte detaljer:

 • Vægt 4,25 kg
 • Høj kvalitet
 • Flasken kan maskinvaskes
 • Kulsyrepatron medfølger

Aarke Carbonator II

Kompakt maskine i rustfrit stål – kulsyrepatron og flaske medfølger

Aarke Carbonator II er en stilren og simpel sodavandsmaskine, som er ledningsfri, så du kan placere den nøjagtigt, hvor du ønsker. Det er praktisk og miljøvenligt. Prisen ligger på et mellemleje, og er du vild med designet, så er den absolut pengene værd.

I modsætning til de øvrige enheder i artiklen, anvender Aarke Carbonator II et håndtag, som du presser ned, i stedet for en knap, for at lave danskvand med den ønskede brusmængde. Dette gør doseringen af brus meget enkel.

Som den eneste på markedet lige nu er hele kabinettet på Aarke-sodavandsmaskinen lavet i rustfrit stål. Det giver den et fedt barfontæne-look. Det slanke og kompakte design kan dog fås i flere farver.

Den medfølgende BPA-fri falske tåler ikke en tur i opvaskemaskinen. Der er en medfølgende kulsyrepatron, som rækker til ca. 60 liter sodavand, som du kan lave efter din egen smag. Du kan tilføje ingefær, citron, sirup eller saft for at skabe din helt egen, personlige favoritsodavand.

Udvalgte detaljer:

 • Udelukkende rustfrit stål, støbt i ét
 • Ledningsfri
 • Vægt: 1,45 kg – testens letteste
 • Drypbakke – nem at rengøre
 • Fås i flere farver

Kitchenaid Artisan KSS1121

Super luksussodavandsmaskine, som kan forvandle mere end vand til sodavand

Kitchenaid Artisan KSS1121 er testens dyreste udvalgte sodavandsmaskine. Når det er sagt, så er den også virkelig godt og solidt designet. Den medfølgende flaske er fx simplere at sætte i med en luksusfunktion, hvor du blot skal sætte den på og klikke den på, hvor den sidder sikkert fast, mens du tilføjer kulsyre.

Kulsyren tilføjes med et smart og behageligt håndtag. Mens du tilføjer kulsyre, kan du følge med i præcis, hvor meget du har puttet i. Du aflæser den simpelthen på den visuelle brusindikator (CO2-måler) foran på maskinen.

Med Kitchenaids svar på en sodavandsmaskine kan du ud over postevand – som de andre maskiner kan – også tilføje kulsyre i juice og vin. Det giver endnu flere superlækre muligheder, hvor du fx kan lave noget, der minder om champagne.

Der medfølger en kulsyrepatron, som dog kun er lille.

Udvalgte detaljer:

 • Absolut eksklusiv kvalitet
 • Testens dyreste
 • Ledningsfri
 • Vægt: 8,8 kg – den tungeste her og mest robuste
 • Udviklet i samarbejde med SodaStream
 • Enlitersplastflaske medfølger
 • Visuel brusindikator
 • Lille kulsyrepatron medfølger

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilken sodavandsmaskine skal jeg vælge?

  Der er naturligvis flere faktorer, der afgør, hvilken sodavandsmaskine du vil få allermest glæde af. Din pengepung, hvor kritisk du er med smagen af brusvandet, om du vil have den med på tur og dit ambitionsniveau. Der er stor forskel på prisen af maskinerne. Er udgiften dit vigtigste parameter, kan du få god, hjemmelavet sodavand af de billigere modeller. Hvis du er kritisk med smagen og har et højt ambitionsniveau, ift. hvad du vil eksperimentere med, så er en dyrere og stærkere model noget for dig. Vægten er også et parameter, der er værd at indregne, hvis du vil have din ledningsfri model med på ferie. I testen her er der sodavandsmaskiner fra 1,25 kg til 8,8 kg.

 2. Hvad koster en sodavandsmaskine?

  Der findes sodavandsmaskiner på markedet lige nu fra 200 til flere tusinde kroner. Vores erfaring siger os til gengæld også, at du får, hvad du betaler for. Så er dit ambitionsniveau højt, og ønsker du at lave både sodavand, hjemmelavet champagne og juice med brus, så kan det sagtens betale sig at investere i en dyrere og mere robust luksusmaskine. Ønsker du blot simpelt hjemmelavet danskvand, kan du sagtens nøjes med en billigere sodavandsmaskine.

 3. Hvilken slags sodavand kan jeg lave?

  Der er uendeligt mange muligheder for at lave din egen, personlige sodavand og finde din yndlingssmag. Mange producenter producerer sirup, som du nemt kan tilføje og selv justere, hvor stærk – eller sød – du ønsker din sodavand. Derudover kan du selvfølgelig også bare drikke det som danskvand. Og er du frisk på at eksperimentere, kan du tilsætte lime, agurk, ingefær og andre naturlige smagsingredienser eller hjemmelavet sirup. Ganske almindelig saft fra supermarkedet kan også bruges.

Anbefalet Til Dig