Brødrister Test 2023 – Her er de bedste brødristere

En brødrister kan være livsnødvendig, når du vågner op om morgenen og skal have lidt i maven inden arbejdet. Det kan dog være en stor skuffelse, hvis brødet ikke er ristet ordentligt.

I denne test at brødristere er udvalgt to brødristere, som rister brødet ordentligt. De er valgt, fordi de repræsenterer den en- og dobbeltsidede brødrister og er de bedste af disse to.

De er utroligt nemme at benytte og kan hurtigt varme dit brød. De har stærke varmelegemer og kan rengøres let. De bruger selvfølgelig heller ikke voldsomt med strøm.

De er ikke rangeret – den ene er ikke bedre end den anden. De er begge to bedre end de brødristere som blev skrottet, da vi testede produkterne.

Du må derfor selv komme på banen og vurdere, hvilken der passer bedst til dit brødristningssmag.

OBH Nordica 2639

Budget-venlig

Den første brødrister er velkendt for mange, og måske er OBH Nordica 2639 en gentagende investering til hjemmet.

Den har en god og lang holdbarhed trods det simple og lette design. Det lette design gør den desuden let at opbevare, skulle du ikke have lyst til at stille brødristeren fremme på bordet.

OBH Nordica 2639 har 7 indstillinger. De er varieret efter, hvor brændt du vil have dit brød – ikke mange dikkedarer dér.

Der er installeret to varmelegemer, som gør det muligt at varme 20 x 25 cm. Det kan være flere boller, baguette eller flere rugbrød.

Når din programindstilling er færdig, kan du høre brødristeren sige en lyd, der indikerer, at brødet er klar til at blive spist.

Du kan tage krummebakken ud og rengøre den i en vaskemaskine. Risten kan ikke afmonteres og skal rengøres på maskinen. Vær derfor skånsom.

Udvalgte detaljer:

 • 7 indstillinger
 • 20 x 25 cm varmeområde
 • 2 varmelegemer
 • Rengøres let

Den anden og sidste brødrister i evalueringen har en mindst ligeså ikonisk og tidløs udformning som OBH Nordica 2639.

Smeg TSF01 varmer fra begge sider og har plads til to skiver brød. Den er idiotsikker at bruge, så længe du blot smider brødet i og trykker kontakten ned.

Du kan bruge den til tø dit brød op. Du kan indstille den på 6 forskellige niveauer, alt efter hvad du skal bruge den til.

Det er muligt at ændre den valgte indstilling og vælge at bage brødet.

Krummebakken i Smeg TSF01 kan selvfølgelig tages ud og rengøres. Den tømmes og smides i opvasken.

Også et brød med en betydelig tykkelse kan sagtens være i de 36 mm brede risteafsnit i brødristeren. Den justerer naturligvis sig selv til brødet, så varmen fordeles jævnt hver gang.

Materialet er rustfrit stål. Det giver en lang levetid og gør det let at rengøre.

Udvalgte detaljer:

 • 6 indstillinger
 • Tosidet brødrister
 • Brød størrelse op til 36 mm.
 • Let at rengøre

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvorfor virker min brødrister ikke?

  Din brødrister virker ikke, hvis du har glemt at sætte den til strøm, hvis noget blokerer den eller hvis noget forhindrer den i at operere optimalt. Gå manualen igennem og prøv at finde problemet. Kan du ikke finde noget, der burde være anderledes, så tag kontakt til producenten.

 2. Hvornår lang tid skal brødet ristes?

  Begge brødristere i denne test har en timer. Så du kan time, hvor lang tid brødet skal ristes. Det er en smagssag, men gå efter en gyldenbrun overflade.

 3. Hvordan rengør man en brødrister?

  Du rengør din brødrister ved at skille den ad. Du fjerner først bakken og tømmer den for krummer. Derefter rengør du den og risten. Du kan sagtens bruge sæde til at rengøre begge brødristere fra denne test. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke må komme for meget sæbevand i din elektroniske brødrister.

Anbefalet Til Dig