Sodastream Test 2023 – Her er de bedste Sodastream

Er du på jagt efter en SodaStream-maskine, men ved du ikke lige, hvilken der passer til dig? Så er du kommet det rette sted hen.

En sodavandsmaskine er en smart opfindelse, der gør dig i stand til at lave din helt egen danskvand og sodavand hjemme hos dig selv.

Med en maskine fra SodaStream sparer du ikke blot penge, hvis du er vant til at købe danskvand eller sodavand i supermarkedet. Du bidrager nemlig også til at mindske det enorme forbrug af plastikflasker.

Nederst i artiklen finder du en FAQ, så du får besvaret alle dine spørgsmål.

Sodastream Spirit

Prisvenlig allroundmodel

Det skal være simpelt at lave sin egen danskvand eller sodavand. Dog stilles der krav til maskinen, når det skal være det hele værd.

Kvaliteten og smagen af indholdet skal være god – og her skuffer SodaStream Spirit ikke. Umiddelbart efter fremstillingen er smagen god, mens drikken også bevarer sin gode smag og kvalitet – helt uden at tabe noget af den boblende effekt.

Med denne SodaStream Spirit er det ganske nemt at lave sin egen sodavand. Du skal blot bruge vand fra hanen, en gaspatron og en flaske.

Det er gaspatronen, der sørger for at lave boblerne, og på denne model er patronen meget nem at montere. Flasken er også nem at montere, så her kan alle være med. Dermed kan du altså nemt fokusere på at skabe den drik, du ønsker at lave.

Til prisen er denne SodaStream-model et rigtig godt valg, da den giver dig de basale egenskaber, en sodavandsmaskine skal have. Er du typen, der ofte køber danskvand eller sodavand i supermarkedet, kan du således spare en hel del penge ved at købe en model som denne.

Udvalgte detaljer:

 • Drikken smager godt.
 • Kvaliteten holder i over et døgn.
 • Let at montere flaske og patron.
 • Prisvenlig model.

Sodastream Genesis

Simpel, prisvenlig sodavandsmaskine – kulsyrepatron, flaske og smagsprøver medfølger

Let og enkelt skal det være at omdanne vandet fra hanen til en lækker sodavand eller en forfriskende danskvand. SodaStream Genesis er en af de gode og solide sodavandsmaskiner på markedet, der kan klare netop dette.

Ved at tilføje kulsyre og måske en smagsvariant efter eget valg kan denne SodaStream Genesis skabe en lækker drik, der holder på de forfriskende bobler i over et døgn efter fremstillingen.

En sodavand mister hurtigt sin karakter. Det kommer du ikke ud for her. Det er nemlig takket være SodaStreams specialproducerede flasker, at drikken kan bevare den friske brus – selv efter mere end et døgn.

Til denne SodaStream Genesis medfølger 2 flasker. Dermed kan du stadig lave en danskvand, hvis den ene flaske er i opvaskemaskinen – eller lave 2 flasker ad gangen, hvis du har et selskab på besøg. Alt i alt er dette en god og billig SodaStream-model, der bestemt er pengene værd.

Udvalgte detaljer:

 • Den er let at rengøre.
 • 2 flasker medfølger.
 • Holder godt på smag og brus.

Sodastream Crystal 2.0

Medfølgende kulsyrepatron til 60 liter sodavand og 0,65 l glasflaske

I den lidt dyrere ende finder vi SodaStream Crystal 2.0, der er blevet en af de mest populære maskiner på markedet.

Det væsentligste punkt, denne maskine skiller sig ud på, er designet. På de fleste SodaStream-modeller kan man se flasken, men det er ikke tilfældet her. Og det er der en specifik årsag til.

Hvis du er bekymret for, at SodaStream-flaskerne skal eksplodere grundet det høje tryk, behøver du ikke at være det, når du køber denne model. SodaStream Crystal 2.0 er nemlig udstyret med en låsemekanisme, der sørger for at låse flasken på plads – og desuden lukker den inde.

SodaStream Crystal 2.0 giver dig også fuld kontrol over mængden af kulsyre, der slippes ind, for den kommer med 3 forskellige bobleniveauer. På den måde kan du lave din sodavand og danskvand, ligesom du bedst kan lide den.

Kulsyrepatronen holder også længe på denne maskine, da du kan lave helt op til 60 liter boblevand på én enkelt patron.

Med denne maskine får du altså en lidt mere alsidig model, hvor du kan tilpasse styrken efter din smag, hvilket er et stort plus. Ligeledes kan det være et tryghedsskabende element for mange, at flasken kan låses inde.

Prisen og de ekstra funktioner går selvfølgelig hånd i hånd. Hvis du har ekstra midler, er denne SodaStream Crystal 2.0 et godt køb.

Udvalgte detaljer:

 • Der er tale om et stilrent design.
 • Maskinen har en låsemekanisme.
 • Den har 3 forskellige bobleniveauer.

Sodastream Power

Kraftfuld model

At testens sidste model hedder SodaStream Power er intet tilfælde. Den har nemlig funktioner, de fleste andre SodaStream-maskiner kun kan drømme om.

Ved umiddelbar betragtning er denne model meget elegant og passer godt ind i de fleste køkkener med sit smukke udseende.

SodaStream Powers store force ligger dog i fleksibiliteten. Du kan nemlig vælge 3 forskellige bobleniveauer, så du kan lave din danskvand eller sodavand, ligesom du foretrækker den.

 • Niveau 1: Drikken bliver mildt boblende.
 • Niveau 2: Vandet bliver boblende og sprudler som en nyåbnet sodavand fra supermarkedet.
 • Niveau 3: Du får her et sprudlende resultat, hvor boblerne bevares, selv hvis du hælder drikken op i et glas.

Hvis du skruer låget på flasken straks efter fremstillingen, kan den holde på de forfriskende bobler i de flere dage.

Designmæssigt kommer den i et skandinavisk, minimalistisk design, og derfor er den nydelig at se på.

Med alle sine fornemme funktioner og det flotte design er det ingen hemmelighed, at denne SodaStream Power-model er at finde i den dyre ende af skalaen.

Udvalgte detaljer:

 • Maskinen har et flot og minimalistisk design.
 • Der er mange funktioner.
 • Der er 3 niveauer.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilke SodaStream-maskiner har I testet?

Vi har testet SodaStream Spirit, SodaStream Genesis, SodaStream Crystal 2.0 og SodaStream Power.

Hvilke maskiner klarer sig bedst?

Vi var positivt overraskede over alle 4 modeller. De giver alle tilfredsstillende resultater – derfor har de alle bestået testen.

Hvilken SodaStream skal jeg købe?

Det kommer an på, hvad du er til, og hvor mange penge du er villig til at betale for den. I den billigere ende har vi Spirit og Genesis, der kan, hvad en SodaStream-maskine skal kunne. Hvis du vil have bobler, bobler og flere bobler, skal du gå efter en model som Power eller Crystal 2.0, for her får du mange bobler for skillingen.

Kan jeg spare penge på at købe en SodaStream-maskine?

Forbrugerrådet Tænk har lavet en analyse og regnet ud, at for hver kulsyrepatron du bruger, har du sparet cirka 65 kroner, i forhold til hvis du skulle købe den billigste danskvand i dit supermarked.

Hvor meget koster en kulsyrepatron?

Den koster cirka 100 kroner, og den kan producere cirka 60 liter boblende vand.

Anbefalet Til Dig