Smartwatch Test 2023 – Her er de bedste smartwatches

I en tid, hvor det stadig bliver mere og mere aktuelt med et smartwatch, kan markedet nemt føles mættet. Vi vil konstant kunne måle og optimere vores velbefindende, og de største producenter følger konstant trop for at give forbrugerne det, de vil have.

Uanset om du er førstegangskøber af et smartwatch, eller om du blot vil have de nyeste features, kan beslutningsprocessen føles uoverskuelig. Derfor har vi samlet populære modeller her i artiklen, hvor vi gennemgår deres styrker og eventuelle svagheder.

Vi vil gøre dig klogere på, hvad du skal overveje, når du skal vælge dit kommende smartwatch. Vi runder artiklen af med at besvare forbrugernes oftest stillede spørgsmål.

Garmin Venu Sq Music Edition

Garmin Venu Sq Music-udgaven har en simpel sort sportsrem og en 1,3″ firkantet skærm i sit design.

Uret kan bruges under træning til at tracke forskellige aktiviteter, måle din puls og iltniveauet i dit blod. Det er også svømmesikret og vandresistent, så du kan have det på i svømmehallen eller under bruseren.

Via den gratis Garmin Coach app kan du få personlige træningsplaner og desuden understøtter uret Venu ANT+ teknologi, der gør det nemmere at få præcise træningsdata.

Med den indbyggede 4 GB lagring kombineret med MP3-afspilller og Spotify kan du lytte til din yndlingsmusik via Bluetooth kompatible høretelefoner direkte fra dit Garmin Venu Sq Music Edition.

Venu Sq Music Edition kan integrere direkte med din telefon eller tablet og giver dig besked direkte på håndleddet, når du modtager beskeder. Desuden tilbyder det GPS, GLONASS og Galileo placeringstjenester til at måle afstand, skridt og tempo.

Afhængig af hvordan du bruger uret kan det holde strøm i op til 6 dage i smartwatch-tilstand eller 24 timer i helbredsmonitoreringstilstand.

Udvalgte detaljer:

 • GPS: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • Vægt: 37 gram
 • 1,3″ slidstærk skærm med en opløsning på 240×240 pixels

Samsung Galaxy Watch Active 2

Lækkert smartwatch til både Android og iOS

Det flotte Samsung Galaxy Watch Active 2 er lavet i et tidløst, minimalistisk design med sin klassiske urskive og simple rem.

Alligevel besidder det en række kvaliteter til dig, der er vild med at træne og holde dig i gang. En af de fede features ved dette smartwatch er den automatiske træningstracking. Uret er nemlig i stand til at opfange, at du er gået i gang med at træne, selvom du ikke har slået tracking til.

Samsung Galaxy Watch Active 2 er også en god træningsmakker, der kan hjælpe dig under træningen. Producenten har nemlig lavet en funktion, ”run-coaching”, der indeholder 7 træningsprogrammer, der kan hjælpe dig mod dine løbemål.

Ligeledes indeholder dette smartwatch en række sundhedsfunktioner, såsom pulsmåler, kalorietæller, stressmåler, søvnmåler m.fl., der kan hjælpe dig i hverdagen. Derudover kan uret både kommunikere med iOS og Android, hvilket er et stort plus.

Til sidst er det værd at nævne, at denne model er vandtæt helt ned til 50 meter. Batteriet er også ganske imponerende, da det har en levetid på op til 60 timer per opladning.

Alt i alt er dette smartwatch er godt allroundur, da det har alle de forventelige features som musik, SMS’er og opkald, og det præsterer også rigtig godt på træningsdelen.

Udvalgte detaljer:

 • GPS: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • Vægt: 30 gram
 • Stor AMOLED-skærm med en opløsning på 360 x 360 pixels

Garmin Venu 2S

Garmin Venu S2 kommer med en 1,1” AMOLED-skærm dækket af Corning Gorilla Glass 3 og har en silikonerem.

Uret er fantastisk til at hjælpe dig med at opretholde en aktiv hverdag med de mange forskellige trænings- og aktivitetsfunktioner. Du kan f.eks. tracke din næste løbetur, cykeltur eller yogatræning. Desuden er uret vandresistent, så du også kan medbringe det i svømmehallen eller under bruseren.

Takket være den gratis Garmin Coach app kan du nemt hente forud installerede træningsplaner eller tilrettelægge din egen træning. Som et ekstra plus understøtter Venu 2S også ANT+ teknologien, der sørger for at indsamle mere præcise træningsdata.

Garmin Venu S2 tilbyder også mere overordnet sundhedsovervågning. F.eks. giver uret dig mulighed for at følge med i dine forskellige søvnstadier og energiniveauer.

Dit nye smartwatch kommunikerer direkte med din mobiltelefon eller tablet. Det har integreret GPS, GLONASS og Galileo placeringstjenester. Den indbyggede lagring kombineret med MP3-afspiller, Spotify og Deezer gør at du kan lytte direkte til dine favoritsange eller lydbøger via Bluetooth på dit Garmin Venu S2.

Uret har hele 10 dages batteritid i smartwatch-tilstand eller 7 timers batteritid i GPS-tilstand med musikafspilning.

Udvalgte detaljer:

 • GPS: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • Vægt: 38,2 gram
 • 1,1″ AMOLED-skærm med en opløsning på 360 x 360 pixels

Apple Watch Series 7

Det stilrene Apple Watch Series 7 kommer med en forbedret og mere klar Retina skærm end de tidligere Apple Watch modeller.

Ved at forbinde dit Apple Watch til din Iphone kan du via uret kontakte venner og familie med beskeder og opkald, tjekke din kalender, holde øje med din fitness-aktivitet, dit helbred, din puls og meget mere.

På Apple Watch Series 7 er højtaleren forbedret med 50% højere lyd og mikrofonen holder let ekko og omgivende støj væk under et opkald. De er placeret på modsatte sider af uret og komplementerer hinanden godt og skaber en god lyd.

Brug dit Apple Watch til f.eks. at tracke din træning, så du kan følge med i dine fremskridt, antal forbrændte kalorier, puls og iltniveau. Uret er vandresistent ned til 50 meter og kan derfor også medbringes i svømmehallen eller under bruseren.

Uret giver dig endda mulighed for at tracke dit søvnmønster og kommer med mulige forbedringer hertil.

Udvalgte detaljer:

 • GPS: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • Retina touchskærm
 • Puls- og iltmåling

Apple Watch Series 8 (41mm)

Med det helt nye Apple Watch Series 8 om håndleddet kan du nemt holde øje med dit helbred og velvære, dine træningsfremskridt, dine aftaler i kalenderen og meget mere.

Uret kommer med en større, forbedret og mere holdbar Retina OLED-touchskærm end de tidligere modeller. De redesignede knapper og det nye tastatur, der udnytter den større skærmstørrelse, giver en bedre funktionalitet.

Under en træning overvåger uret automatisk dine fremskridt, antal forbrændte kalorier, din puls og din rute. Selv i svømmehallen kan du overvåge din træning – Uret er nemlig vandtæt helt ned til 50 meter.

Uret kan også indstilles til at overvåge din søvn og komme med forslag til forbedringer hertil. Desuden kan det indstilles til at hjælpe med vejrtrækningsøvelser og andre afslapningsmetoder.

Apple Watch Series 8 oplades hurtigere end nogensinde før. Med det hurtigt opladende USB-C stik, oplades uret fra 0-80% på omkring 45 minutter.

Uret kommer med en forbedret optisk pulsmåler, der samler vigtige data og oplysninger for at sikre dit generelle velbefindende. Det måler desuden dit blods iltniveau, så du kan følge med i hvor godt din krop absorberer ilt og hvad din VO2 Max score er.

Ligesom så mange andre smartwatches kan uret integrere direkte med din Iphone, så du kan kommunikere med dine venner, lytte til din yndlingsmusik og meget meget mere.

Udvalgte detaljer:

 • GPS: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • Retina OLED-touchskærm fra kant til kant.
 • Puls- og iltmåling
 • Hurtig opladning

FAQ – oftest stillede spørgsmål

Hvilke smartwatches har I testet?

Vi har i denne omgang testet Garmin venu sq music edition, Samsung Galaxy Watch Active 2, Garmin Venu 2S, Apple Watch Series 6 og Apple Watch Series 7.

Hvilket smartwatch skal jeg vælge?

Vi kan ikke pege på ét ur, der er bedst til alle. Derimod skal du overveje, hvad du skal bruge det til, og hvilke funktioner du godt kunne tænke dig at have. Vil du bruge det til svømning?

Er det primært løbe- og gåture, du vil måle? Er du interesseret i at blive klogere på din søvn? Alt det er faktorer, der er værd at tage i betragtning, inden du vælger dit smartwatch.

Spiller det en rolle, om mit smartwatch kan kobles til min telefon?

Ja, det gør det. Det er en af de vigtigste faktorer med et smartwatch.

Derfor er det vigtigt at vide, hvilket styresystem uret er kompatibelt med, for Apple Watch kan eksempelvis kun spille sammen med andre iOS-enheder, mens ure med et Android-system typisk kan kobles sammen med både Android og iOS.

Hvilken indflydelse har skærmtypen på mit valg?

Den har faktisk en stor betydning, når et smartwatch har en begrænset størrelse. Du skal tænke på, at skærmen er den primære måde, du kommunikerer og betjener uret på.

Af den årsag er det vigtigt at spørge dig selv, om du vil have et ur med knapper eller med touchskærm.

Ofte handler det egentlig mest om, hvad du foretrækker. Føler du, at det en gang imellem bliver svært at trykke på din smartphone, eller føler du dig fummelfingret? Så vil det klassiske look med knapper måske være den ideelle løsning for dig.

Hvordan kan jeg sikre mig, at batteriet holder længst muligt?

Batteriet kan også være en ganske vigtig faktor. Nogle mennesker har intet imod at skulle oplade det hver dag, mens det for andre er vigtigt, at batteriet har en lang levetid per opladning.

Når man så endelig har fået sit smartwatch, er der nogle justeringer, man kan foretage, for at batterilevetiden forlænges. Generelt set er batterilevetiden kort på de fleste smartwatches, hvis man hører musik. Faktisk ligger den på omkring 6 timer, hvis man hører musik samtidig. Desuden er en funktion som GPS’en ligeledes en batterisluger.

Kan jeg købe et smartwatch til mit barn?

Hvis du vil købe et smartwatch til dit barn, er det først og fremmest vigtigt, at det er behageligt at have på. Her kan du se på, hvilken rem uret har. Desuden skal det naturligvis også være nemt for dit barn at bruge.

Sidst, men ikke mindst, er det også fornuftigt at sætte sig ind i børnenes adfærd. Eftersom at børn oftest ikke er lige så forsigtige som voksne, vil det være ideelt med et smartwatch, der er vandtæt og stødsikkert.

Anbefalet Til Dig