Smartwatch Test 2021 – Her er de bedste smartwatches

I en tid, hvor det stadig bliver mere og mere aktuelt med et smartwatch, kan markedet nemt føles mættet. Vi vil konstant kunne måle og optimere vores velbefindende, og de største producenter følger konstant trop for at give forbrugerne det, de vil have.

Uanset om du er førstegangskøber af et smartwatch, eller om du blot vil have de nyeste features, kan beslutningsprocessen føles uoverskuelig. Derfor har vi samlet populære modeller her i artiklen, hvor vi gennemgår deres styrker og eventuelle svagheder.

Vi vil gøre dig klogere på, hvad du skal overveje, når du skal vælge dit kommende smartwatch. Vi runder artiklen af med at besvare forbrugernes oftest stillede spørgsmål.

Fitbit Versa 2

Et godt trackingur

Fitbit har normalt sin spidskompetence på trackingdelen, og det er ingen undtagelse for Fitbit Versa 2.

Ved første øjekast har Fitbit Versa 2 et stilrent look, som vi kender det fra Apples produkter. Uret har også de grundlæggende smartwatchfunktioner, for eksempel at modtage opkald og læse beskeder.

Disse smartwatchfunktioner kræver, at du har tilsluttet dit Fitbit Versa 2 til din smartphone. Dog skal det nævnes, at det også kræver en Android-mobilenhed for at kunne besvare SMS’er via stemmefunktion.

Har du forbundet uret til din smartphone, kan du dog stadig godt høre musik, læse beskeder og tage imod opkald. På denne front er Fitbit Versa 2 altså ikke lige så god som sine konkurrenter på markedet.

Heldigvis er der meget andet, Fitbit gør rigtig godt. I forhold til forgængeren, Fitbit Versa, har producenten opgraderet søvntrackingen betydeligt.

Det er let og enkelt at tracke søvnen, eftersom du hver morgen får en søvnscore, der fortæller dig, hvor meget dyb søvn, rem-søvn osv., du har fået. Denne sikrer dig altså, at du nemt kan optimere din søvn nat for nat, hvilket er et stort plus.       

Alle de data, Fitbit Versa 2 indsamler, har du mulighed for at få et overskueligt overblik på i den app, du downloader til telefonen. Desuden får du løbende beskeder, når du når dine mål og milepæle, hvilket fungerer som en motivationsfaktor for at nå dine mål.

Sidst, men ikke mindst, er uret udstyret med en imponerende batterilevetid, der holder det kørende i op til 4 dage på én opladning.

Udvalgte detaljer:

 • God søvnanalyse
 • Godt batteri
 • Skal forbindes med telefon for GPS-forbindelse

Garmin Forerunner 245

Perfekt til løberen

Det næste smartwatch i rækken er Garmin Forerunner 245, der er efterfølgeren til Forerunner 235. I forhold til forgængeren har denne Forerunner 245-model fået en gevaldig opgradering.

Den omfattende opgradering indeholder bl.a. en forbedret pulsmåling, energiovervågninger, nye iltmætningsmålinger og en forbedret GPS-koordinator.

Derudover kan uret også tracke din søvn, og det er vandtæt helt ned til 5 meter. Det vil sige, at du ikke blot kan lave imponerende GPS-målinger over dine løbe- eller vandreture, men også foretage målinger, hvis du svømmer.

Det indbyggede batteri imponerer også testpanelerne rundt omkring, da det kan holde i hele 168 timer, svarende til en hel uge, uden brug af GPS. Hvis denne er slået til, ligger batterilevetiden på 24 timer.

Garmin Forerunner 245 kommer ligeledes med en pulsmåler samt en kalorietæller, så det er et rigtig godt valgt for motionisten, da det har alle de kvaliteter, man har brug for til løbeturen. Samtidig er displayet med lys, så det er let at se i al slags vejr. 

Det eneste minus er, at menuerne kan være en smule forvirrende, bemærker nogle eksperter. Ellers er det bestemt en værdig efterfølger til det populære Garmin Forerunner 235.

Udvalgte detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • Tilhørende app: Ja

Samsung Galaxy Watch Active 2

Lækkert smartwatch til både Android og iOS

2033 DKK

Det flotte Samsung Galaxy Watch Active 2 er lavet i et tidløst, minimalistisk design med sin klassiske urskive og simple rem.

Alligevel besidder det en række kvaliteter til dig, der er vild med at træne og holde dig i gang. En af de fede features ved dette smartwatch er den automatiske træningstracking. Uret er nemlig i stand til at opfange, at du er gået i gang med at træne, selvom du ikke har slået tracking til.

Samsung Galaxy Watch Active 2 er også en god træningsmakker, der kan hjælpe dig under træningen. Producenten har nemlig lavet en funktion, ”run-coaching”, der indeholder 7 træningsprogrammer, der kan hjælpe dig mod dine løbemål.

Ligeledes indeholder dette smartwatch en række sundhedsfunktioner, såsom pulsmåler, kalorietæller, stressmåler, søvnmåler m.fl., der kan hjælpe dig i hverdagen. Derudover kan uret både kommunikere med iOS og Android, hvilket er et stort plus.

Til sidst er det værd at nævne, at denne model er vandtæt helt ned til 50 meter. Batteriet er også ganske imponerende, da det har en levetid på op til 60 timer per opladning.

Alt i alt er dette smartwatch er godt allroundur, da det har alle de forventelige features som musik, SMS’er og opkald, og det præsterer også rigtig godt på træningsdelen.

Udvalgte detaljer:

 • GPS: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Wi-fi: Ja
 • Vægt: 30 gram
 • Stor AMOLED-skærm med en opløsning på 360 x 360 pixels

Garmin Venu

Ideelt ur til den seriøse sportsudøver

2498 DKK

Det mest iøjnefaldende ved dette stilrene smartwatch er den runde skærm, der har et tidløst og klassisk look over sig. Ligesom Samsung Galaxy Watch Active 2 er dette smartwatch også forsynet med AMOLED-skærm. Dog har Garmin Venu en højere opløsning, nemlig 390 x 390 pixels.

Dette ur er som skabt til det aktive menneske, da det også kan måle din træning, søvn, puls og generelle aktivitet.

Garmin Venu er tilmed så moderne, at det kan kommunikere med dine øvrige enheder via enten Bluetooth eller wi-fi. Ligeledes kan du hente musik ned på uret, så du slipper for at have din telefon med på løbeturen.

Der er mulighed for at betale med Garmin Pay, så du heller ikke behøver at have din smartphone, penge eller kreditkort med, når du handler, hvilket er endnu en smart feature.

Leder du derfor efter et ur, der har et flot design, et godt batteri og en masse smarte sportsfunktioner, der kan hjælpe dig i hverdagen, kan dette ur fra Garmin være lige noget for dig.

Udvalgte detaljer:

 • Batterilevetid: op til 192 timer uden GPS
 • Batterilevetid: op til 20 timer med GPS
 • Batterilevetid: op til 6 timer med musik
 • Tilhørende app: Ja

Apple Watch Series 5

Suverænt og stilrent pulsur i aluminium eller rustfrit stål til mænd og kvinder.

3418 DKK

Der er ingen test uden en model fra Apple. Det absolut bedst sælgende ur på markedet er nemlig et Apple Watch.

I forhold til forgængeren, Apple Watch 4, er den nyeste tilføjelse til Apple Watch 5 en Always On-funktion. Det er smart, hvis du ikke bare vil have en sort skærm om håndleddet.

Som nogle af de øvrige modeller i vores test er dette Apple Watch naturligvis også forsynet med basisfunktioner som beskeder, GPS, Apple Pay og hjertefrekvensmåler. Dog fungerer det kun med andre iOS-enheder.

Der er rigtig meget godt at sige om urets sporingsdata. Den inkluderer nemlig distance, hjertefrekvens og menstruationscyklus, ligesom den kan tælle dine kalorier, dine skridt og fortælle dig, hvad dagens UV-indeks ligger på.

Apple Watch 5 er forsynet med en lagringsplads på hele 32 GB, hvilket er langt mere, end konkurrenterne tilbyder. Det sted, hvor Apple dog kunne forbedre sig, er på batterilevetiden. Den ligger nemlig på kun 18 timer, hvilket gør, at det skal oplades hver dag. 

Alt i alt, så er det bedste ved et Apple Watch, at du ved, hvad du får. De mange velkendte apps, du kender fra din iPhone eller iPad, er et stort plus, ligesom brugervenligheden er i top.

Dog kunne vi godt have ønsket os mere fra Apple Watch 5, der ikke adskiller sig meget fra Apple Watch 4.

Udvalgte detaljer:

 • Intern hukommelse på 32 GB
 • Always On-funktion
 • Gode app-funktioner
 • Kort batterilevetid

FAQ – oftest stillede spørgsmål

 1. Hvilke smartwatches har I testet?

  Vi har i denne omgang testet Fitbit Versa 2, Garmin Forerunner 245, Samsung Galaxy Watch Active 2, Garmin Venu og Apple Watch 5.

 2. Hvilket smartwatch skal jeg vælge?

  Vi kan ikke pege på ét ur, der er bedst til alle. Derimod skal du overveje, hvad du skal bruge det til, og hvilke funktioner du godt kunne tænke dig at have.

  Vil du bruge det til svømning? Er det primært løbe- og gåture, du vil måle? Er du interesseret i at blive klogere på din søvn? Alt det er faktorer, der er værd at tage i betragtning, inden du vælger dit smartwatch.

 3. Spiller det en rolle, om mit smartwatch kan kobles til min telefon?

  Ja, det gør det. Det er en af de vigtigste faktorer med et smartwatch. Derfor er det vigtigt at vide, hvilket styresystem uret er kompatibelt med, for Apple Watch kan eksempelvis kun spille sammen med andre iOS-enheder, mens ure med et Android-system typisk kan kobles sammen med Android og iOS.

 4. Hvilken indflydelse har skærmtypen på mit valg?

  Den har faktisk en stor betydning, når et smartwatch har en begrænset størrelse. Du skal tænke på, at skærmen er den primære måde, du kommunikerer og betjener uret på.

  Af den årsag er det vigtigt at spørge dig selv, om du vil have et ur med knapper eller med touchskærm. Ofte handler det egentlig mest om, hvad du foretrækker.

  Føler du, at det en gang imellem bliver svært at trykke på din smartphone, eller føler du dig fummelfingret? Så vil det klassiske look med knapper måske være den ideelle løsning for dig.

 5. Hvordan kan jeg sikre mig, at batteriet holder længst muligt?

  Batteriet kan også være en ganske vigtig faktor. Nogle mennesker har intet imod at skulle oplade det hver dag, mens det for andre er vigtigt, at batteriet har en lang levetid per opladning.

  Når man så endelig har fået sit smartwatch, er der nogle justeringer, man kan foretage, for at batterilevetiden forlænges. Generelt set er batterilevetiden kort på de fleste smartwatches, hvis man hører musik.

  Faktisk ligger den på omkring 6 timer, hvis man hører musik samtidig. Desuden er en funktion som GPS’en ligeledes en batterisluger.

 6. Kan jeg købe et smartwatch til mit barn?

  Hvis du vil købe et smartwatch til dit barn, er det først og fremmest vigtigt, at det er behageligt at have på. Her kan du se på, hvilken rem uret har. Desuden skal det naturligvis også være nemt for dit barn at bruge.

  Sidst, men ikke mindst, er det også fornuftigt at sætte sig ind i børnenes adfærd. Eftersom at børn oftest ikke er lige så forsigtige som voksne, vil det være ideelt med et smartwatch, der er vandtæt og stødsikkert.

Andre Synes Godt Om Disse