Trådløs Router Test 2023 – Her er de bedste trådløse routere

Har du brug for idéer til at købe en trådløs router? Så er du nok ikke alene. Der er nemlig mange forskellige populære modeller og mærker at vælge imellem på markedet.

I denne guide har vi samlet nogle af de mest eftertragtede trådløse routere. Vi fremhæver nogle af fordelene ved de forskellige varianter, men også begrænsninger, som du eventuelt bør være opmærksom på.

Guiden vil gennemgå 5 udvalgte trådløse routere, så du forhåbentlig kan blive endnu klogere på, hvilket type router der passer bedst til dine ønsker og behov.

Til sidst i guiden finder du FAQ, der besvarer nogle af de mest stillede spørgsmål om en trådløs router.

TP-Link Archer C6

Fornuftigt valg til en mindre bolig

TP-Link Archer C6 er en trådløs router med 4-port-switch integreret. Derudover har routeren et frekvensbånd på 2,4 GHz og 5 GHz, hvilket giver en ret stor båndbredde. Det nyeste udstyr kører typisk på 5 GHz.

Derudover har TP-Link Archer C6 mange forskellige egenskaber i form af eksempelvis firewallbeskyttelse, Stateful Packet Inspection (SPI) og IPv6 understøttet.

Routeren måler 23 cm x 14,4 cm x 3,5 cm og er ret håndterbar. Denne trådløse model er det oplagte valg for dig, der leder efter solid router til en mindre bolig.

Vær opmærksom på, at selvom 5 GHz giver en større båndbredde, er rækkevidden ikke nær så stor som ved 2,4 GHz.

Systemkravene til TP-Link Archer C6 er eksempelvis UNIX, Apple MacOS og Novell Netware. Den trådløse router fungerer til rigtig mange systemer, hvilket giver en stor frihed.

I modsætningen til nogle af de andre trådløse routere i denne guide har denne model 4 antenner. Nogle routere har helt op til 8 antenner, som giver et bedre signal.

Udvalgte detaljer:

 • Firewallbeskyttelse
 • Understøttelse af wi-fi-multimedie (WMM)
 • 1 WAN-port

ASUS RT-AC68U

Lynhurtig router med indbygget dualcore-processor

Leder du efter en trådløs router, hvor ydelsen og hastigheden er i top, kan du med fordel overveje ASUS RT-AC68U. Denne router har nemlig avancerede egenskaber, der sammen med dualband-datahastigheder på helt op til 1.900 Mbps, giver dig en imponerende router.

En pålidelig router garanteres med dualband 2,4 GHz og 5 GHz. Samtidigt leverer en dualcore-processor en fremragende hastighed på både wi-fi og forskellige USB-enheder.

ASUS RT-AC68U er desuden en wifi-router med 5 Gigabit-porte og to USB-porte med USB 3.0. Denne router kan være det perfekte valg for dig, som også gerne vil kunne benytte ASUS AiCloud-tjenesten.

Endelig har denne trådløse router en lang række attraktive egenskaber, heriblandt netværksovervågning, VNP-support og Stateful Packet Inspection (SPI).

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt denne trådløse router er god eller ej, kan du blot kigge på de mange gode anmeldelser, som den har modtaget. Den er blandt andet blevet kåret som Bedst i test 2013 af Datormagazin.

Udvalgte detaljer:

 • Hastigheder på op til 19.000 Mbps
 • ASUS AiCloud-service
 • 5 Gb-porte

Huawei B525S-23A

Trådløs router med 4-port-switch integreret

Huawei B525S-23A er en trådløs router, der ligesom de tidligere routere i testen, har frekvensbånd på 2,4 GHz og 5 GHz. Derudover har modellen 4-port-switch integreret.

Denne trådløse router har en smule lavere overførelseshastighed, nemlig på 300 Mbps i download og 50 Mbps i upload. Ikke desto mindre er det en ret solid router med eksempelvis firewallbeskyttelse, DMZ-port og NAT-understøtning.

Huawei B525S-23A har nogle nyere systemkrav, og passer blandt andet til Apple MacOS X 10.7 – 10.10 samt Microsoft Windows 7, 8, 8.1 og 10.

Med denne trådløse router fra Huawei kan du dele din 4G-, 3G-mobilforbindelse eller LAN-forbindelse over et kabel eller en mobildataforbindelse. På den måde kan du sende din forbindelse til enheder i nærheden gennem hurtigt dualband wi-fi-ac.

Huawei B525S-23A giver dig samtidig mulighed for at dele printere eller lagringsenheder via USB-porten. Derudover er routeren installeret med Ethernet-porte på 4 Gb, hvoraf en af dem bruges som LAN eller WAN. 

Der er mulighed for at koble en ekstern antenne til routeren, så signalet forbedres, hvis du oplever dårlige signalforhold. Routeren er kompatibel med alle frekvensbånd.

Udvalgte detaljer:

 • Hastigheder på op til 300 Mbps
 • Understøtter op til 64 forbundne enheder
 • 3 Gb LAN-porte og 1 Gb LAN/WAN-port

Google WiFi Mesh

Fuld dækning af hele dit hjem

Med Google Wifi får du en moderne løsning, der erstatter den traditionelle router. Det er en wi-fi-løsning, der fungerer med dit modem og internetudbyder, så du får en solid dækning.

Google Wifi er et såkaldt mesh-system, der består af flere små routere. Disse routere har til formål at fungere som en form for satellitter til wi-fi-netværket. Alle de små routere samarbejder, hvoraf en af dem fungerer som port til modemmet.

Dette mesh-netværk får enhederne til at supplere hinanden, så du får et bedre netværk med en større rækkevidde, jo flere du sætter op.

Denne form for trådløs router giver dig en stabil forbindelse. Det er en ret smart netværkshåndtering, som får Google Wifi til at skille sig ud fra mængden.

Med en bolig på op til 85 m2 kan du sagtens nøjes med et enkelt wi-fi-punkt. Har du derimod en større på mere end 170 m2, bør du anskaffe 3 wi-fi-punkter for at få det optimale resultat.

En Google Wifi-router er designet med en flot, hvid finish, og den kan derfor uden problemer passe ind i de fleste hjem.

Med den brugervenlige Google Wifi-app får du hjælp til en hurtig og nem opsætning af dit netværk. Samtidig kan du holde øje med netværkets hastigheder, og hvordan du udnytter det bedst muligt.

Udvalgte detaljer:

 • Opdateret cloudbaseret sikkerhed
 • Avanceret mesh-system, der består af flere små routere
 • Stabil internetforbindelse flere steder i hjemmet

TP-Link Archer AX6000

Suveræn trådløs router til gaming

Hvis du leder efter en trådløs router, der tilbyder imponerende båndbredde og lynhurtig forbindelse, så bør du overveje at kigge på TP-Link Archer AX6000.

Denne trådløse router indeholder en række avancerede teknologier, der fuldt ud understøtter de forskellige standarder for internetforbindelse. Routeren kan derfor bruges til at spille online uden lagging.

TP-Link Archer AX6000 er eksempelvis installeret med Airtime Fairness-teknologi, der er en intelligent metode til at give dig en så hurtig forbindelse som muligt.

Routeren har desuden hele 8 antenner med RangeBoost-accelerator, der er din garanti for stabilt wi-fi i hele hjemmet.

TP-Link Archer AX6000 har desuden en lang række andre egenskaber i form af eksempelvis firewallbeskyttelse, Stateful Packet Inspection (SPI) samt DoS Attack-beskyttelse. Egenskaber, der er din garanti for et sikkert netværk både til private og erhverv. 

Hvis du har brug for at dele din internetforbindelse, har du i højere grad mulighed for at beskytte dit privatliv med en app, som du kan downloade til routeren.

Udvalgte detaljer:

 • Airtime Fairness-teknologi
 • 8 antenner med RangeBoost-accelerator
 • Større sikkerhed i forbindelse med internetdeling

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken trådløs router er den bedste?

  I en test af trådløse routere kan det være svært at afgøre, hvilken model der er den bedste. Det kommer eksempelvis an på dit behov for wi-fi-forbindelse. Hvis du skal bruge en stabil forbindelse til et mindre behov, kan du ofte spare penge på en billigere router.

  Når du skal vælge den bedste trådløse router, kan du med fordel holde øje med eksempelvis forskellige systemkrav. På den måde kan du hurtigt finde ud af, om routeren understøtter eksempelvis Microsoft eller Mac. Hvis du har et mærke, som du har særlig gode erfaringer med, kan du også bruge det som et udgangspunkt for dit valg af trådløs router.

 2. Hvordan virker en trådløs router?

  En trådløs router har til formål at forbinde de forskellige enheder, der er koblet til dit netværk. Kort sagt fungerer den som bindeled mellem enheder. Det kan eksempelvis være mellem en computer, smartphone og tablet – bare for at nævne nogle få.

  Disse enheder sender konstant små digitale informationer, og det er så routerens opgave at kontrollere de forskellige såkaldte datapakker. Det sker ved, at hver enhed har sin egen IP-adresse. Når der sendes data til routeren, vurderer den, hvilken IP-adresse det skal sendes til. En trådløs router arbejder naturligvis så hurtigt, at du som bruger vil opleve, at information sendes direkte fra en enhed til en anden uden forsinkelse.

 3. Hvad er fordelene ved en trådløs router?

  Routeren er den boks, der sender information mellem dine enheder. Når den er trådløs, har du mulighed for at tilkoble mange enheder uden kabler. Det klart en fordel, hvis du eksempelvis har brug for at tilkoble både TV, tablets og computer. Du har altid mulighed for at tilkoble et internetmodem til et modem. Normalt vil den trådløse forbindelse dog hjælpe dig med at etablere denne forbindelse. Når internetsignalet udsendes trådløst, kan du koble flere enheder direkte på netværket.

  Samtidig er en trådløs router langt mere håndterbar end en router med kabel. Den trådløse router er desuden en fordel, når du har brug for at koble forskellige etager i hjemmet på samme netværk.

 4. Skal jeg vælge en trådløs router med 2,4 GHz eller 5 GHz?

  Når du kigger på en trådløs router, kan du typisk vælge mellem 2,4 GHz og 5 GHz. Ved første øjekast kan man fristes til at tro, at 5 GHZ ubetinget er det bedste, men så simpelt er det ikke. Det afhænger nemlig af situationen, om 2,4 GHz eller 5 GHz er det rette valg for dig.

  De fleste trådløse routere er dog som udgangspunkt indstillet 2,4 GHZ-frekvensen. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra følgende: • 2,4 GHz: Hvis du bor i hus, eller signalet generelt skal dække flere etager. • 5 GHz: Hvis du bor i lejlighed med mange naboer, eller du vil have et stærkt signal tæt ved routeren.

 5. Hvad er en mesh-router?

  Med en trådløs router med det avancerede mesh-netværk slipper du får dårlige internetforbindelser. En mesh-router tilbyder nemlig en komplet dækning af signalet samt en langt hurtigere hastighed.

  Et mesh-wi-fi virker sådan, at du har en hovedrouter, hvortil der kan kobles forskellige små enheder. Hver enhed i mesh-systemet vil så fungere som port til en internetforbindelse.

  På den måde vil eksempelvis din computer, tablet eller andet automatisk selv finde den router, der giver den det stærkeste signal. Uanset hvor du befinder dig i huset, får du derfor altid en stabil internetforbindelse. Nye trådløse routere i form af en mesh-router har ofte et flot design, så de uden problemer kan stå fremme blandt andre ting i hjemmet.

Anbefalet Til Dig