Din næste robotstøvsuger finder du i denne test. Der er udvalgt 5 af de bedste robotstøvsugere, du kan finde på markedet.
De rangerer ikke fra 1 til 5. Se i stedet testen som en hjælp til at finde hoved og hale i en stor jungle af forskellige robotstøvsugere på tilbud.
Præferencerne vil være forskellige, alt efter hvem du er, og hvordan din bolig ser ud. Størrelsen betyder noget, når støvsugeren skal kunne støvsuge snavset op.
Dertil betyder batterilevetid, opsætning, mulighed for wi-fi og mobiltilgang noget. Det betyder noget, hvor meget den larmer, hvor meget strøm den bruger, og hvor let den er er indstille.
Du får svar på det hele her. Læn dig tilbage, og læs om de 5 bedste robotstøvsugere på markedet.
iRobot Roomba 605
Budget-venlig
|
|
|
|
Den første med det science fiction-agtige navn – IRobot – er en smart ,lille robot, som passer til næsten alle hjem.
IRobot Roomba 605 har et tretrins-rengøringssystem. Et effektivt vakuum sammen med modsatroterende børster suger og samler skidt, støv og bakterier op fra gulvet.
Den støvsuger på alle underlag, tæpper, hårdt gulv m.v. og har en vægt på 3,6 kilo.
Nyttige funktioner
Kører ikke ud over trappen, da IRobot Roomba 605 er udstyret med et iAdapt-navigationssystem. Den kan registrere, hvor den befinder sig i rummet, og hvor rummet ophører.
Navigationssystemet sørger for, at der ingen uheld sker, samtidig med at det nøje dækker hver kvadratmeter i din bolig, så alle steder bliver støvsuget.
Har du holdt fest, en snavset og støvet kælder eller et børneværelse, så vil Spot Clean-funktion klart være at anbefale. Den lader IRobot Roomba 605 operere ekstra effektivt.
Den finder selv hen til sin ladestander, når batteriet er ved at løbe tør.
Brugervenlighed
Opsæt ladestanderen i rummet, og resten klarer IRobot Roomba 605. En fuld opladning tager 3 timer, og robotstøvsugeren holder strøm i 60 min.
Støvbeholderen er på 0,6 liter, ret så fornuftigt, men skal helst tømmes efter brug.
Lydniveauet er på 61 dB.
Udvalgte detaljer:
- Tretrins-rengøringssystem
- Støvsuger på alle belægninger
- Spot Clean-funktion
- Støvbeholder på 0,6 liter
Xiaomi Roborock S5 Max
|
|
||
|
Xiaomi Roborock S5 Max er ikke nogen almindelig robotstøvsuger. Den kan nemlig både støvsuge og mobbe dit gulv. Du skal blot udstyre den med vand i stedet for en tom støvbeholder.
Robotstøvsugeren har en effekt på 58 watt og en batterimotor på 14,4 volt. Batteriet er lavet af lithium.
Den har en vandtank på 280 ml, hvilket er nok til at rengøre et hus på 200 kvadratmeter, og en vægt på 3,5 kilo.
Nyttige funktioner
Du kan koble din telefon til din Xiaomi Roborock S5 Max. På telefonen snakker du med robotten via en app. Det kræver naturligvis en wi-fi-forbindelse.
Via din app eller med stemmestyring kan du så kommandere robotten til det område, hvor du vil have støvsuget eller vasket gulv. Og hvordan det skal vaskes!
Du kan give den anvisninger. Det kunne være et tæppe, hvor den ikke må støvsuge eller ikke må vaske. Du kan også bestemme, at den udelukkende skal vaske på dette punkt.
Xiaomi Roborock S5 Max har en Smart TopUp-funktion, så den selv finder ladestanderen og går i gang igen, når den har batteri nok til at kunne klare det, den mangler.
Robotten kender dit rum eller dine lokaler, da den har en laser til afstandsmåling. Laseren skyder 300 omgange per minut og finder de vanskeligheder m.m., som robotten skal styre udenom.
Brugervenlighed
Holder strøm i hele 3 timer, så det kan umuligt være levetiden, der er årsag til, at den ikke når hele gulvet. Den tager 6 timer om at lade fuldt op.
Støvbeholderen er på 0,46 liter, hvilket kan være en udfordring til et helt hus, men slet ikke, hvis du husker at tømme den regelmæssigt. Den har desuden et vaskbart filter.
Appen skulle være meget brugervenlig, så du let kan lave skema osv., så du får samme resultat hver gang. Det kan dog være forvirrende med flere Xiaomi-produkter på en gang.
Lydstyrken er på 60 dB.
Udvalgte detaljer:
- Støvsuger og moppe
- Wi-fi-forbindelse
- 14,4 volt-batteri
- 3 timers batterilevetid
Xiaomi Roborock S6
|
|
Støvsugeren kan ligesom S5 Max også mobbe og støvsuge. Den støvsuger med en omdrejningshastighed på 1.500 omdrejninger i minuttet. Litiumbatteri igen. Det er igen på 14, 4 volt.
Nyttige funktioner
Et intelligent navigationssystem er nødvendigt, så den ikke støder ind i diverse ting eller kører ud over trappen. Det er ligeledes nødvendigt, så den ikke overser et eneste område på gulvet.
No-Go-zonerne fra før er igen mulige. De skal vælges i appen. Du fortæller i appen, hvor den skal undgå at støvsuge eller moppe.
Når det er tid til at skifte vand eller tømme støvbeholder, alarmerer Xiaomi Roborock S6.
Et lækkert Ultra Performance-filter, som du skal skifte, når det er opslidt. Xiaomi Roborock S6 fortæller dig, hvornår tiden er inde.
Brugervenlighed
Ladetiden er halveret med nu kun 120-180 minutter. Køretiden er ca. den samme med op til 180 minutter.
Den kan faktisk kører over dine dørtrin, hvis de er under 2-3 cm høje. Et kæmpe plus, som ikke alle robotstøvsugere kan.
Både S5 Max og S6 kritiseres for ikke at være helt så grundige i hjørnerne og S6 for at være en smule sløset med moppefunktionen.
Lydniveau på 58 dB.
Udvalgte detaljer:
- Støvsuger og mopper
- Wi-fi-forbindelse
- 1.500 omdrejninger i minuttet
- 3 timers ladetid og 3 timers batteritid
iRobot Roomba 981
Tilbage til science fiction-balladen og denne gang med et mere moderne produkt.
Du kan selvfølgelig koble den til din mobil, hvor appen giver dig svar på alle dine spørgsmål til robotten.
IRobot Roomba 981 kan maksimalt håndtere et areal på 180 kvadratmeter per opladning. Den suger med 1.700 omdrejninger i minuttet og vejer 4 kilo.
Du får en ren robotstøvsuger denne gang. Det vil sige ingen moppefunktion.
Nyttige funktioner
På din app vil du have en timer, som fortæller, hvornår støvbeholderen skal skiftes, og hvor i rengøringen robotten er.
Det er igen muligt at kommandere med stemmestyring og igen muligt at navigere den rundt i rummet, så du skåner de områder i hjemmet, der skal skånes.
IAdapt 2.0., så den bedre kan analysere, hvornår den skal lade op for at kunne nå de sidste kvadratmeter.
Brugervenlighed
Den har en ladetid på 180 min. Køretiden er på 120 min.
Kører let og elegant over trin på op til 1,6 cm, og støvbeholderen er den største indtil videre med 0,42 liter. Filter skal skiftes.
Lydniveau på 58 dB.
Udvalgte detaljer:
- 1.700 omdrejninger i minuttet
- Maksimalt 180 kvadratmeter
- Wi-fi-forbindelse
- Støvbeholder på 0,42 liter
iRobot Roomba i7+
Premium valg
|
|
|
|
Den sidste robotstøvsuger på listen kunne meget vel blive din nye robotstøvsuger.
IRobot Roomba i7+ i7558 kan alt, du kræver af en robotstøvsuger, og gør det næsten til perfektion. Den er utrolig effektiv og klarer jobbet meget hurtig, men stadig grundigt.
Igen er der tale om et lithiumbatteri, der denne gang kan håndtere et areal på 185 kvadratmeter per opladning. Det er meget fornuftigt, specielt når den kun holder strøm i 75 minutter.
Den suger med 1.700 omdrejninger i minuttet, vejer 3,3 kilo og er en komplet robotstøvsuger uden moppefunktion.
Nyttige funktioner
Du har selvfølgelig også mulighed for at koble den til wi-fi og styre den enten via stemmestyring eller ved at flytte din finger på din mobil.
Hvis der opstår fejl, bliver du selvfølgelig underrettet, så du kan fikse problemet hurtigst muligt.
IRobot Roomba i7+ i7558 har et HEPA-filter. Det må siges at være det bedste filter på markedet. Især en god idé, hvis der er en i husstanden, der lider af støvallergi.
Et HEPA-filter kan nemlig filtrere med 99,9 %. Det skal skiftes og ikke vaskes, når det er beskidt.
Brugervenlighed
Den har en ladetid på 90 minutter. Køretiden er på 75 minutter. Det er en kortere batterilevetid end gennemsnittet. Til gengæld lader den hurtigt, og det kan altså gøre op for den manglende batteritid.
Husk på, at den kan tage 185 kvadratmeter per opladning. Det er altså en effektiv robot, du får hjem i boligen her.
Den kan køre over et trin på op til 2 cm og har en støvbeholder på 0,5 liter, som skal skiftes regelmæssigt.
Lydniveau på 68 dB.
Udvalgte detaljer:
- 1.700 omdrejninger i minuttet
- Maksimalt 185 kvadratmeter
- Wi-fi-forbindelse
- Støvbeholder på 0,5 liter
FAQ – ofte stillede spørgsmål
Hvorfor vælge en robotstøvsuger?
Du skal vælge en robotstøvsuger, hvis du ikke glæder dig til at komme hjem fra en hård dag på jobbet til støvsugerens larm. Hvis du ser frem til at rykke rundt på møblerne og ligge på alle fire for at nå helt ind bag skabet, så kan du sagtens undlade med at købe en robotstøvsuger.
Hvad er en god robotstøvsuger?
Den gode robotstøvsuger har du set 5 eksempler på her: – iRobot Roomba 605- Xiaomi Roborock S5 Max – Xiaomi Roborock S6 – iRobot Roomba 981 – iRobot Roomba i7+ i7558. De kan alle sammen dække et stort areal. De finder selv hen til ladestander. De har alle en god sugeevne. Ingen af dem kører ud over trappen eller bliver fanget i et hjørne. Så den gode robotstøvsuger har disse egenskaber. Og så har den selvfølgelig også den fantastiske egenskab, at det tager støvsugerjobbet fra dig, uden at du skal være bekymret for slutresultatet.
Hvorfor støvsuger min robotstøvsuger ikke hele min bolig?
Din robotstøvsuger støvsuger kun der, hvor du har sat den til at støvsuge. Du kan enten indstille på den eller via en app. Den støvsuger ikke bare hele dit hus af sig selv. Husk også på, alle robotstøvsugere skal lades op undervejs, hvis dit hus er stort. Har du udfordringer med, at din robotstøvsuger ikke kan analysere eller navigere i din bolig, skal du kontakte udbyderen for yderligere information.
Er en robot- eller manuel støvsuger bedst?
En robotstøvsuger tager dit arbejde og lader dig sidde med benene oppe. Det er dog ikke hele historien. For dine møbler, kanter m.m. kan robotten endnu ikke klare selv. Her må du som minimum anskaffe dig en håndholdt støvsuger. Du slipper altså ikke helt med en robotstøvsuger, men det hårde job er taget af dine skuldre.
Hvor meget larmer en robotstøvsuger?
Tjek altid dB. Den larmer så meget, som tallet indikerer. Hvis tallet er 60, larmer den lige så meget som en samtale mellem to mennesker. Gennemsnitligt ligger robotstøvsugere på 60-70, hvilket er et godt stykke under en manuel støvsuger.