Polaroid Kamera Test 2023 – Her er de bedste polaroid kameraer

Da teknologien udvikler sig, er det sjældent, at vi foretager fotografering og efterfølgende printer billederne ud.

Billederne tages oftest på en telefon eller tablet, hvorefter de opbevares i skyen. Sådan behøver det dog ikke at være.

Hvis du er en af de mange, der fortsat vil holde fast i nostalgien omkring billedfremkaldelse – endda øjeblikkelig fremkaldelse af dine billeder, så kunne et polaroid-kamera være noget for dig.

Mange af de øjeblikkeligt billedprintende kameraer har dog forskellige egenskaber. For at du kan træffe det rigtige valg, vil artiklen her hjælpe dig med at skabe overblik over de mange polaroid-kameraer på markedet.

Nederst i denne guide finder du en FAQ, der besvarer de oftest stillede spørgsmål.

Fujifilm Instax Mini 11

Brugervenligt begynder-kamera

Fujifilm Instax Mini 11 2
United States
United States

Dette er et lille polaroid-kamera, der er nemt at have med at gøre og er ideelt til begynderen eller børnefamilien. Det er nemlig lavet i plastic og vejer kun 293 g, så det udmærker sig fint til børn.

Fujifilm Instax Mini 11 kan lave de små og flotte billeder, som den oven i købet printer forholdsvist hurtigt.

Det tager nemlig blot 90 sekunder at printe billedet ud, hvilket gør det sjovt at bruge. Billedet printes i størrelsen 62 x 46 mm.

Når du tager billederne, kan du enten stille kameraet på en lige overflade eller holde det i hånden, så det er i ro, når billedet tages. Der er hængslet en håndledsrem på siden, så du undgår at tabe det.

Naturligvis kan du også tage selfies, hvilket de fleste børn og unge synes er sjovt. Ligeledes har du mulighed for at lave nogle forskellige fokusindstillinger, hvilket er et plus.

Vores helhedsoplevelse er, at det er fint polaroid-kamera, der kan det basale, hvilket er ideelt til børn eller nybegynderen. Det gør det let at tage nogle fine billeder, så du kan nemt have det sjovt med denne model fra Fujifilm. 

Udvalgte detaljer:

 • Batterier: 2x AA
 • ISO-følsomhed: 800
 • Automatisk flash
 • Rækkevidde for flash: 0,3 – 2,7 m

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Handy kamera med mange funktioner

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic
United States

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic er endnu et instant-kamera i vores test, og det er kommet med en del funktioner, så man har rig mulighed for at slippe kreativiteten løs.

Det er et lille, handy polaroid-kamera med et helt klassisk look i et retro-design.

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic er drevet af et genopladeligt batteri, der kan holde til omkring 100 billeder.

Kameraet er desuden meget brugervenligt, da det er nemt at navigere rundt i de forskellige billedindstillinger. Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic tilbyder brugeren flere forskellige funktioner, så man nemt kan vælge den rette indstilling ud fra situationen.

Modellen kommer nemlig blandt andet med et festprogram, et landskabsprogram, et børneprogram, langtidseksponering og dobbelteksponering.

På LCD-displayet kan du desuden altid se, hvor mange billeder der er tilbage på filmen, samt justere blitzindstillinger. Du slipper ligeledes for at printe billeder ud, der er for mørke. Du kan nemlig justere lysstyrken på billedet på displayet, inden du printer billedet ud, hvilket er en ret nyttig funktion.

Det er således et godt polaroid-kamera til dig, der gerne vil have mere indflydelse på billedet, da kameraet kommer med en del smarte funktioner.

Udvalgte detaljer:

 • Genopladeligt batteri
 • Manuel indstilling af lysstyrken
 • Med stativgevind

Fujifilm Instax Square SQ20

Få altid det rigtige billede

Fujifilm Instax Square SQ20
United States

Dette lækre instant-kamera byder godt nok ikke på det klassiske udseende, men til gengæld kan det bryste sig af nogle smarte funktioner.

Fujifilm Instax Square SQ20 er nemlig blevet opgraderet fra sin forgænger ved bl.a. smarte funktioner såsom Motion mode. Det gør, at du altid kan få printet det helt rigtige billede.

Det er egentlig meget simpelt. Du slår blot motion mode til, hvorefter du kan optage en kort film. Dernæst kan du på displayet frit vælge, hvilket billede du vil udskrive.

Denne funktion er genial til eksempelvis sjove hoppe-billeder eller andre hurtige momenter, hvor det næsten er umuligt at fange det helt rigtige øjeblik.

Dernæst kan du tilføje et filter på billedet for at få den rigtige kontrast på billedet. Eksempelvis kan du benytte funktionen Time Shift Collage for at lave en collage med fire billeder på. En simpel måde at frembringe en kunstnerisk følelse over billedet.

Derudover finder du et hav af funktioner som f.eks. selfie-spejl, partial – hvor alle farver, udover den valgte, bliver sort/hvid – og tele to wide, hvor du nemt kan zoome ind på objektet ved at dreje på linsen. Alt sammen, så du kan være kreativ med dit polaroid-kamera.

Dette Fujifilm Instax Square SQ20 er altså et kamera, der giver dig lov til at være kreativ og kunstneristisk med dine billeder på en nem og enkel måde.

Udvalgte detaljer:

 • Mange sjove funktioner
 • Enkelt design
 • Indbygget blitz

FAQ – oftest stillede spørgsmål

 1. Hvilke polaroid-kameraer er bedst i test?

  Det er Fujifilm Instax Mini 11, Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic og Fujifilm Square SQ20.

 2. Hvad er fordelene ved at købe et polaroid-kamera?

  Hele essensen i at have et polaroid-kamera er, at du kan printe billedet med det samme. Man ser det ikke så ofte længere, og derfor kan det være en rigtig sjov gimmick. Man får den nostalgiske følelse af, at man står med noget ”gammeldags” i hånden. Eftersom det ikke er så udbredt længere, får man også lyst til at beholde billederne, man tager. Dette er modsat billederne, de fleste af os tager på vores mobiltelefon eller tablet.

 3. Er der så nogen ulemper ved et polaroid-kamera?

  Der er ingen ulemper som sådan. Man kan selvfølgelig ikke regne med, at billedkvaliteten bliver den samme som på et almindeligt kamera, mobiltelefon eller tablet. Dog er de fleste godt klar over dette, når de beslutter sig for at købe et polaroid-kamera.

  Du skal selvfølgelig også huske at have film, når du tager billeder. De fleste foto- eller elektronikforhandlere sælger disse. Vær blot opmærksom på at finde en film, der passer til netop dit kamera.

Anbefalet Til Dig