Mobiltelefon Test 2023 – Her er de bedste mobiltelefoner

Skal du ud at investere i en ny mobiltelefon, men synes du også, at det kan være svært at finde ud af, hvilken model der er bedst, og passer bedst til netop dig og dine behov?

For de fleste er en mobiltelefon blevet en uundværlig del af hverdagen. Der findes et hav af forskellige mobiltelefoner og smartphones på markedet, hvilket kan gøre det vanskeligt at gennemskue, hvilke modeller der er de bedste.

Vi har undersøgt markedet og fundet de 5 bedste mobiltelefoner til dig lige her. På den måde slipper du for at bruge tid på research, og kan forhåbentligt blive lidt klogere på, hvilken mobil der dækker dine behov.

Nederst i artiklen finder du et FAQ-afsnit, som forhåbentlig besvarer de spørgsmål, du måtte have.

Samsung Galaxy A53 5G (128GB)

Vi lægger ud med Samsung Galaxy A53 5G, der er testens mest budget-venlige mobiltelefon. Telefonen kommer i et simpelt, men lækkert design og har en 6,5-tommer Infinity-O touchskærm med en Full HD+ opløsning, der forlænges helt ud til kanterne.

5 kameraer er indbygget i telefonen, hvilket giver dig skarpe billeder og videoer. Telefonen har et kamerasystem på bagsiden, som inkluderer en 64 MP hovedkamera med optisk billedstabilisering, et 12 MP vidvinkelkamera, et 5 MP makrokamera og et 5 MP dybdekamera. På forsiden af telefonen er der et frontvendt kamera med 32 MP.

Samsung Galaxy A53 5G er udstyret med en Exynos 1280 processor med 5G-dataforbindelse. Den styres af styresystemet Android, og giver en høj ydeevne med lynhurtigt Wi-Fi 5 og en fornuftig strømudnyttelse, der gør at telefonen kan holde strøm i op til 2 dage ad gangen.

Telefonen er godt beskyttet ved, at den både har et ekstraordinært stærkt Gorilla Glass5 samt er IP67 beskyttet, hvilket betyder at telefonen er beskyttet mod støv og vand ned til 1 meters dybde i ferskvand i op til 30 minutter.

Udvalgte detaljer:

 • Styresystem: Android
 • 6,5″ Infinity-O-touchskærm (1080 x 2400)
 • Exynos 1280 processor
 • Dual SIM
 • 5G
 • Intern hukommelse: 6 GB RAM
 • Intern lagringsplads: 128 GB

OnePlus 10 Pro 5G (128GB)

Vi hopper videre til OnePlus 10 Pro, som kommer i et slankt og enkelt design med en 6,7-tommer Fluid AMOLED touchskærm. Skærmen har en fantastisk farvenøjagtighed samt en 120 Hz opdateringshastighed, som sikrer en jævn virkelighedsoplevelse, når du scroller på skærmen.

OnePlus leverer, i samarbejde med Hasselblad, hele 4 fantastiske kameraer, der giver en unik fotograferingsoplevelse. På bagsiden finder du et 48 MP hovedkamera, et 50 MP ultravidkamera samt et 8 MP telekamera. På forsiden er der placeret et 32 MP selfiekamera i touchskærmens øvre hjørne.

OnePlus 10 Pro er udstyret med en Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 octa-core-processor med 5G-dataforbindelse. Den styres af Android 12 med Oxygen OS 12 ovenpå, hvilket både giver en smidig og hurtig oplevelse med fokus på alle detaljer. Du får diverse indstillingsmuligheder, Zen-mode og meget mere.

Mobilen har et batteri på 5000 mAh, og har en mellemlang batterilevetid. Til gengæld har den en lynhurtig 80W-opladning via kabel således, at din telefon går fra 1-100% på blot 32 minutter. Mobilen understøtter også hurtig 50W-trådløs opladning, der oplader din telefon fra 1-100% på 47 minutter.

Udvalgte detaljer:

 • Styresystem: Android Oxygen OS 12
 • 6,7″ AMOLED-touchskærm (3216 x 1440)
 • Qualcomm® Snapdragon 8 Gen 1 processor
 • Dual SIM
 • 5G
 • Intern hukommelse: 8 GB RAM
 • Intern lagringsplads: 128 GB
 • IP67 beskyttelse

Samsung Galaxy S22 Ultra (128GB)

Den næste smartphone vi tilbyder er Samsung Galaxy S22 Ultra, som har et karakteristisk design med tynde kanter. Mobiltelefonen har en 6,8-tommer Edge Quad HD+ dynamisk AMOLED 2X skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz, der sikrer en utrolig flydende oplevelse, når du navigerer på din enhed.

På telefonens bagside finder du hele 4 kameraer – Nemlig et 108 MP vidvinkelkamera, et 12 MP ultrabredt kamera, et 10 MP telefotokamera samt endnu et 10 MP telefotokamera. Kameraerne har en række forskellige funktioner, der blandt andet inkluderer automatisk billedfrekvens, Super Night Solution, 100x Space Zoom, stor pixelsensor, 3x optisk zoom mm. Telefonens forside har et 40 MP selfiekamera.

Samsung Galaxy S22 Ultra drives af en 4nm Exynos 2200 octa-core-processor med lynhurtig 5G-forbindelse. Den styres af styresystemet Android 12 og har et 5000 mAh-batteri, som har den hidtil bedste batteritid i en Samsung Galaxy og tilpasser sig til hvordan du bruger din telefon.

Mobilen har en indbygget S Pen, som du nemt kan skubbe frem fra undersiden, når du vil skrive, tegne eller blot betjene din telefon. Den er desuden IP68 beskyttet, hvilket vil sige at den både er vand- og støvafvisende.

Udvalgte detaljer:

 • Styresystem: Android 12
 • 6,8” Edge Quad HD+ dynamiske AMOLED 2X skærm (3088 x 1440)
 • 4nm Exynos 2200 octa-core-processor
 • Dual SIM
 • 5G
 • Intern hukommelse: 8 GB RAM
 • Intern lagringsplads: 128 GB
 • IP68 beskyttelse

Apple iPhone 13 Pro (128GB)

Den næste mobiltelefon vi skal kigge på er Apple iPhone 13 Pro. Denne telefon kommer i et slankt og klassisk iPhone-design med en 6,1-tommer Super Retina XDR-touchskærm.

iPhone 13 Pro har et fantastisk triple-kamerasystem på bagsiden, der består af et 12 MP tele-, vidvinkel- og ultravidvinkelkamera, der sikrer professionelle billeder og videoer med en række funktioner som LiDAR-scanner, 6×3 optisk zoom, makrofotogafering, fotoformater, ProRes-video, Smart HDR 4, Nat-tilstand, Apple ProRAW, 4K Dolby Vision HDR-optagelse mm. På forsiden er der placeret et 12 MP TrueDepth frontkamera med Nat-tilstand, 4K Dolby Vision HDR-optagelse.

Telefonen er udstyret med en A15 Bionic-processor med en lynhurtig 5G-forbindelse. Den styres af styresystemet iOS 15, som er designet til at sikre dig mest mulig komfort samt forbedret sikkerhed og privatliv.

iPhone 13 Pro er, ligesom nogle af de tidligere iPhone-modeller, forsynet med IP68 beskyttelse, hvilket vil sige, at den kan holde til at være under vand ned til 6 meters dybde i op til 30 minutter og samtidig er støvafvisende.

Udvalgte detaljer:

 • Styresystem: iOS 15
 • 6,1” Super Retina XDR-touchskærm (2532 x 1170)
 • A15 Bionic-processor
 • Dual SIM (Nano SIM + eSIM)
 • 5G
 • Intern lagringsplads: 128 GB
 • IP68 beskyttelse

Apple iPhone 14 Pro (128GB)

Den sidste mobiltelefon vi skal kigge på er iPhone 14 Pro, som er en nyhed fra Apple. Mobilen kommer i et eksklusivt og klassisk iPhone design, ligesom iPhone 13 Pro, med en 6,1 tommer Super Retina XDR OLED-Touchskærm.

Telefonen er udstyret med et fantastisk tredobbelt kamerasystem med et quad-sensor 48 MP hovedkamera, som kan tage billeder i ProRAW format, et ultrabredt 12 MP kamera med 6-element-linse og et 120 graders synsfelt, samt et 12 MP telefotokamera, der har 3x optisk zoom og tager flotte billeder i lav belysning. På forsiden er der placeret et 12 MP frontvendt TrueDepth kamera, der tager fantastiske selfies og gruppebilleder i høj kvalitet.

Når du optager videoer, kan du benytte dig af Cinematic-funktionen, der nu er med 4K opløsning og 24 fps, som automatisk skifter fokus fra ét subjekt til et andet. Den smarte Action-tilstand stabiliserer dine optagelser, så du kan skabe et mere professionelt indhold.

iPhone 14 Pro har en A16 Bionic-processor og styres af et forbedret iOS 16 styresystem. Selvom den har et kraftfuldt hardware, så er den enormt strømeffektiv takket være 5nm fremstillingsprocessen. Ligesom flere af de tidligere iPhone-modeller, er iPhone 14 Pro forsynet med IP68 beskyttelse, hvilket vil sige, at den er beskyttet mod regnvand og vandstænk.

Udvalgte detaljer:

 • Styresystem: iOS 16
 • 6,1” Super Retina XDR-touchskærm (2556 x 1179)
 • A16 Bionic-processor
 • Dual SIM (Nano SIM + eSIM)
 • 5G
 • Intern lagringsplads: 128 GB
 • IP68 beskyttelse

FAQ – spørgsmål og svar

 1. u003cstrongu003eHvad skal jeg overveje, inden jeg køber en ny mobiltelefon?u003c/strongu003e

  Inden du investerer i en ny mobiltelefon, er der nogle forskellige parametre du bør overveje. For eksempel kan det være en god idé at overveje mobilens størrelse, skærmens kvalitet, batteriets levetid, om den skal have et godt kamera samt hvilket styresystem du ønsker.

 2. u003cstrongu003eHvilket styresystem skal jeg vælge?u003c/strongu003e

  De mest dominerende styresystemer er iOS og Android. Mange vier deres liv til enten det ene eller det andet styresystem, og det handler derfor mere om præferencer, når vi snakker om hvorfor den ene er bedre end den anden. iOS er et styresystem til Apples produkter. Dette styresystem er særligt kendt for at være brugervenligt, hvor sikkerheden i øvrigt er i særklasse. Derudover er Apple som regel den første til at få de nyeste og hotteste apps, fordi Apple er begunstiget af app-udviklerne. Hvis du allerede i forvejen har en iPhone, er det oplagt at vælge iOS igen, pga. deres kapabilitet og synergi. Googles Android er det mest brugte styresystem til alle andre mobiltelefoner og tablets. Dette styresystem giver dig større mulighed for at skræddersy dine indstillinger, så din mobil får et mere personligt touch. Vær opmærksom på at de forskellige mobilproducenter typisk udvikler deres egen udgave af Android for at skille sig ud fra konkurrenterne. Derfor kan de godt afvige en smule fra hinanden ved første øjekast.

 3. u003cstrongu003eHvor meget lagringsplads har jeg brug for?u003c/strongu003e

  Antallet af GB til lagring påvirker mobiltelefonens pris meget – Så ved at vælge efter dine behov, undgår du at bruge flere penge end højest nødvendigt. Det er svært at vide præcist hvor meget plads du vil få brug for. I takt med at styresystemernes opdateringer samt at teknologien løber stærkt, vil du med til tiden opleve et større behov for flere GB – Dette bør du have med i dine overvejelser. For de fleste mennesker vil 128 GB være tilstrækkeligt, men har du et stort forbrug af apps samt offline film, serier og musik bør du overveje en lagringsplads på mindst 254 GB.

Anbefalet Til Dig