Miniovn Test 2021 – Her er de bedste miniovne

Du er på udkig efter en miniovn. Du har ramt helt rigtigt. Her i testen er det netop miniovne og de bedste, du kan finde på markedet, som bliver beskrevet.

Vi har valgt at fokusere på fem miniovne. Årsagen til valgene er, de kan lidt af hvert, og alle er rigtig gode.

Når du kigger efter miniovn, kan du være ude efter forskellige ting. Skal det ”kun” være en miniovn, eller skal der også være kogeplader?

Måske er det et must, at der er varmluft. Måske skal den have fire pladeniveauer eller en timer på over 60 min.

Det kan være svært at gennemskue, hvad det bedste køb er. Derfor skal du læse testen og derefter træffe et kvalificeret miniovnsvalg.

TriStar OV-1443

617 DKK

Lille, smart miniovn. TriStar OV-1443 giver dig en masse plads i køkkenet, som den større ovn ikke kan give.

På den 38 liter store miniovn er der installeret to kogeplader. De kan selvfølgelig godt køre på én og samme tid. Det frigiver en masse plads til et lille køkken eller til en plads uden for køkkenet.

De to kogeplader er massekogeplader, du blot benytter ved at dreje på knappen på forsiden af miniovnen.

Indstilling af ovnen er ligeledes simpel. Du får fem indstillinger til varme, som du kender fra andre ovne i forvejen, og selvfølgelig med varmluft. I TriStar OV-1443 er der installeret fire varmelegemer.

Har du behov for en timer, så sætter du blot gang i timeren, der går fra 2 min til 60 min. Skulle du være en smule glemsom, slukker ovnen også med timeren.

Energiforbrug og brugervenlighed

Strømforbrug på 3.100 watt. Hvilket betyder varme op til 230 grader – standard for de bedste miniovne.

En af årsagerne til, at ovnen yder så fornuftig en energievne, er, at den har dobbelt glasdør, så den er bedre isoleret.

Miniovnen er et ganske fint bud på en miniovn. Du får en kogeplade, en rist og en tang.

Utrolig effektiv miniovn, dog ikke den pæneste at have stående fremme. Energiforbruget er også langt det højeste på listen her, omvendt giver det en supereffektiv miniovn.

Udvalgte detaljer:

 • 38 liter ovnrum
 • To kogeplader
 • 3.100 watt
 • Fire varmelegemer

Knau KO31CB

999 DKK
999 DKK

Smartere design med den lækre Knau KO31CB. Kommer i lækkert stål og står flot på køkkenbordet.

Knau KO31CB er helt uden kogeplader. I stedet får du en effektiv miniovn på 31 liter. Lidt mindre end før, men ganske fint for en miniovn og muligt med flere ting i ovnen på én gang.

Der følger selvfølgelig også en timer med til det flotte design. Timerfunktionen kan igen indstilles op til 60 min. Du indstiller timeren sammen med varme på frontsiden af ovnen.

Energiforbrug og brugervenlighed

Den yder en effekt på 1.600 watt. Det giver dig mulighed for et temperaturinterval på mellem 100 og 230. Der er varmluft, så et væld af retter er mulige.

Ved køb af Knau KO31CB får du en kogeplade, en rist og en tang med.

Størrelsen er perfekt til en plads i det lille køkken eller til bryggerset. Du har desuden også mulighed for at placere ting oven på miniovnen, og størrelsen gør, at den let kan pakkes væk.

Udvalgte detaljer:

 • 31 liter ovnrum
 • Lækkert design i stål
 • 1.600 watt
 • 2-60 min-timer

Albaline Alba 30

1495 DKK
1495 DKK

Endnu en miniovn, denne gang af mærket Albaline. Den står flot på køkkenbordet, kan let afmonteres og er af et solidt og robust design.

Albaline Alba 30 fås uden kogeplader og med et ovnrum på 30 liter. Det mindste indtil videre, men stort nok til både at have en grillkylling roterende og en kogeplade med rodfrugter nedenunder.

Du får fire varmelegemer. Der er to placeret i toppen og to i bunden. Dejligt til f.eks. at bage eller bare generelt til en mere ligelig fordeling af varmen.

Igen med en timerfunktion på op til 60 min. Utrolig praktisk og nødvendigt for miniovnen, der ikke tåler lige så mange tæsk og unødig varmetid som en almindelig ovn.

Energiforbrug og brugervenlighed

Den lille maskine yder en effekt på 1.600 watt og muliggør temperaturer mellem 100 og 230. Det er selvfølgelig muligt med varmluft og med grillfunktion.

Meget eksklusivt får du et drejespyd til en kylling med. Det kan selvfølgelig tages ud hvis ønsket. Du får også en bradepande, en rist og en gribetang med i købet.

Igen har vi at gøre med en miniovn med dobbelt glasdør. Det holder bedre på varmen og holder energiniveauet så lavt, som det er nødvendigt.

Alt i alt er Albaline Alba 30 et rigtig fornuftigt køb. Den er mobil, nem og solid. Det lille ovnrum kan være et minus, og så er effekten heller ikke den ypperste.

Udvalgte detaljer:

 • 30 liter ovnrum
 • Fire varmelegemer
 • 1.600 watt
 • Aftageligt roterende grillspyd

Severin TO 2058

1137 DKK

Nu til en anden miniovn. Severin TO 2058 er den størst i testen og et rigtig godt bud på en erstatning for den store ovn hjemme i køkkenet.

Severin TO 2058 rummer hele 42 liter. Hvor stor er forskellen så på 30 liter og 42? Du får blot mere plads i dybden og højden, som gør det nemmere og mere overskueligt at have flere retter på en gang.

Du får mulighed for at benytte ovnen med fire forskellige indstillinger. Det er ikke muligt med varmluft, men derimod med over-/undervarme med cirkulationsluft.

Timerfunktionen er på 120 min. Du kan selvfølgelig altid sætte den højere op, når den er ved at nå sit maksimum. Husk dog ikke at tæske din miniovn.

Severin TO 2058 udsender en lyd, når timeren er færdig. Du får også kontrollys i ovnen, når du åbner og lukker den.

Energiforbrug og brugervenlighed

Severin TO 2058 yder en effekt på 1.800 watt. Du når en temperatur på 60-230 grader. Den banker hurtigt i gang på de fire pladeniveauer og holder varmen rigtig godt.

Som noget eksklusivt får du drejespyd, pizzasten og en udtagelig krummebakke. Du får også en bradepande og en rist med.

Den relativt store størrelse på ovnen her er dens fordel frem for de andre miniovne. Du vil i langt de fleste tilfælde have rum nok til at kunne huse denne miniovn, selvom den er større.

Det mindre gode er, at du ikke har varmluft. Varmluft kan være svært for mange at leve uden. Det er dog bestemt muligt at lave mad med de andre fire varmefunktioner, men tag det med i overvejelsen.

Udvalgte detaljer:

 • 42 liter ovnrum
 • Fire pladeniveauer
 • Pizzasten og grillspyd
 • 1.800 watt

Steba KB 41 Eco

1300 DKK
1300 DKK
1486 DKK

Den sidste kandidat til din næste miniovn her i testen. Den er rummelig, flot designet og udkommer her i en eco-version.

Ovnrummet er på en meget fornuftig størrelse – nemlig 38 liter. Det er lige, hvad du har behov for fra en lille ovn, hvis du skal kunne lave to eller måske flere retter på pladeniveauerne.

Du har igen mulighed for varmluft samt fire andre indstillingsmuligheder. Det giver mulighed for lidt flere retter og en øget brugervenlighed for dig.

Timerfunktionen er på 90 min. Du hører en lyd, når den er færdig. Du kan selvfølgelig godt bruge den længere tid end de 90 min, hvis du blot ændrer tiden.

Energiforbrug og brugervenlighed

Steba KB 41 Eco yder en effekt på 2.000 watt, altså det andet højeste her på listen. Den brager hurtigt op på de 50-230 grader. Der er fire pladeniveauer.

Ovnrummet er belagt med non-stick, og det samme er bagepladen, hvilket gør den let at rengøre. Du får en bageplade, en rist og en gribetang med i købet.

Igen er der dobbelt glasdør til bedre isolering, men her også en god kabinetisolering. Det gør maskinen mindre ubehagelig at have stående rygende varm på bordet og mere energibesparende.

En god miniovn, som i den grad er gennemtænkt. Størrelsen er god, programindstillinger er gode og nemme at indstille. Den er let at rengøre og bruger så lidt strøm som muligt.

Et minus er, at den ligger nr. 2 her i testen i energiforbrug, selvom den er eco.

Udvalgte detaljer:

 • 38 liter ovnrum
 • Rigtig god isolering
 • Non-stick-belagt
 • 2.000 watt.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan vælger jeg en miniovn?

  Du vælger en miniovn ved at gennemlæse testen her. Gå derefter dine egne behov efter i sømmene, og træf så dit valg.

  Tænk over, hvor meget plads du har, hvor ofte du bruger ovnen, til hvad og hvordan. Det er ikke raketvidenskab, så det burde være til at finde ud af, hvordan du rammer plet første gang.

 2. Hvad siger liter om en miniovns rummelighed?

  Du skal kigge efter liter, når du køber en miniovn. Det kan være ligegyldigt, hvor mange pladeniveauer din miniovn har, hvis den har et lavt antal liter.

  Liter er altså den rummelighed – det antal liter – som kan være i din miniovn. I testen her strækker det sig fra 30-42 liter. Det er et stort spænd, så vælg med omtanke.

 3. Hvorfor virker min miniovn ikke?

  Din miniovn virker ikke, hvis du har tilkoblet den forkert. Som regel er det ret simpelt at tilslutte en miniovn blot med en stikkontakt.

  Virker den slet ikke, og du har tjekket strømmen i huset m.m., så kontakt udbyderen med det samme

Andre Synes Godt Om Disse