Minikøleskab Test 2023 – Her er de bedste minikøleskabe

Et mini-køleskab er et oplagt valg til at have i din studiebolig, lejlighed, sommerhus eller noget helt fjerde. De fylder nemlig ikke alverden. Oftest kan de placeres fritstående, under en bordplade eller inde bag en låge.

Men hvilket skal du vælge? Der er et hav at vælge mellem, så vi har gjort forarbejdet for dig.

I denne test vil vi gennemgå fem bedste mini-køleskabe, så du er godt rustet til at vælge det mini-køleskab, der passer bedst til dine behov.

Vi gennemgår køleskabenes vigtigste egenskaber for at give dig det bedst mulige overblik. Til sidst i denne guide finder du en FAQ, der besvarer de oftest stillede spørgsmål.

Lad os komme i gang med det første produkt:

Scandomestic Cool Cube

Festligt køleskab i kubeform

Når du køber et Scandomestic Cool Cube, får du et særdeles festligt mini-køleskab, der er noget for sig. Både front og sider prydes nemlig med det velkendte Coca-Cola-logo.

En fin detalje er, at døren er konstrueret af glas, hvorpå Coca-Cola-logoet også er afbildet. På den måde kan man nemt se, hvad mini-køleskabet indeholder, hvilket gør det perfekt til baren, hvor det er en god idé at holde drikkevarerne kølige.

Køleskabets knaldrøde farve kombineret med logoet skaber desuden et retro-look, der kan pifte klubhuset, arbejdspladsen eller teenage-værelset op.

Scandomestic Cool Cube rummer 48 liter, så det bugner ikke med plads. Dog passer det godt til formålet, da der er rigeligt med plads til dåseøl eller -sodavand.

Den forholdsvist beskedne mængde plads er et plus, eftersom mini-køleskabet ikke fylder alverden.  Modellens dimensioner er 51 x 43 x 47,5 cm, så det kræver ikke meget plads.

Scandomestic Cool Cube kommer med en vendbar dør, hvilket gør det til en fleksibel løsning, da man dermed kan placere det næsten hvor som helst.

Det er bestemt også værd at fremhæve energiforbruget, da du her får smæk for skillingen. Cirka 85 kWh årligt bruger denne kubeformede model fra Scandomestic. Det giver en energimærkning på A+.

Modellen her er en rigtig stemningsskaber, der egner sig bedst til foreningen, arbejdspladsen eller baren.

Udvalgte detaljer:

 • Lavt støjniveau på 39 dB
 • Flot retro-design
 • Ikke meget plads: 48 liter

Gram KS 3135-90

Dansk mini-køleskab med plads til det hele

Dette er en af de større mini-køleskabsmodeller. Det rummer hele 130 liter, så det egner sig rigtig godt, hvis der er flere i husstanden – eller hvis du er på udkig efter en mellemvej mellem minikøleskab og et traditionelt køleskab.

Størrelsen og rummeligheden gør, at der er særdeles god plads. Gram har nemlig designet det med hele fire glashylder og en grøntsagsskuffe, hvilket man ikke ser hver dag i et mini-køleskab. 

Døren har hylder og flaskeholdere, så der er rigeligt med plads heri – hvilket er et stort plus. Desuden kan døren hængsles i begge sider, så dette kan tilpasses placeringen af det.

Ligeledes kommer det danskproducerede Gram KS 3135-90 i et klassisk, hvidt design, hvilket egner sig godt til det klassiske køkken. Det er kun håndtaget, der er lavet i en kontrastfarve, hvilket giver det lidt kant.

Vi er også imponerede over energimærkningen på A+, hvilket giver denne model et årsforbrug på cirka 116 kWh. Dermed behøver du altså ikke frygte for elregningen.

Alt i alt er dette køleskab et rigtig fornuftigt valg til dig, der gerne vil have et lille køleskab, men ikke vil gå på kompromis med pladsen indeni.

Udvalgte detaljer:

 • Dansk mærkevare
 • 130 liters rummelighed
 • A+-energimærkning

Scandomestic High Cube

Perfekt til baren

Vi rykker videre til endnu et mini-køleskab fra Scandomestic, nemlig deres High Cube-model. Det bevarer i højeste grad sin retro-stil, hvor det klassiske Coca Cola-logo pryder front og sider.

Dimensionerne er 84 x 54 x 55 cm, hvilket giver det en kølekapacitet på 115 liter. Derfor egner det sig bl.a. rigtig godt til baren, hvor der er behov for, at der altid findes kolde drikkevarer.

Endnu et plus er, at Scandomestic High Cube kommer med en glasdør, således at man altid kan se, hvilke drikkevarer der er på køl. Dørhængslingen er højrehængt, så der mister det lidt af sin fleksibilitet. Dog kræver dette blot, at du på forhånd vurderer, hvor du har plads til det.

Når du åbner mini-køleskabet fra Scandomestic, tændes et LED-lys, der skaber overblik over indholdet i skabet. Desuden har du mulighed for at justere kulden fra 4 til 12 grader alt efter behag.

Foruden at være brugervenlig er Scandomestic High Cube også en yderst lydsvag model. Lydniveauet er på blot 39 dB, hvilket ikke er noget, man forstyrres af. Til sammenligning er en normal samtale på cirka 60 dB.

Til sidst har den også en flot energimærkning på A+, hvilket resulterer i et lavt årligt forbrug på blot 110 kWh.

Udvalgte detaljer:

 • Kølekapacitet: 115 liter
 • Energiklasse: A+
 • Farverigt retro-design

Liebherr TP1410

Mærkevarekøleskab i topkvalitet

De fleste tænker på eksklusivitet og tysk kvalitet, når de tænker på Liebherr. Det er heller ikke helt uden grund.

Selv når det kommer til mini-køleskabe, formår Liebherr at lave en elitemodel, der bare er bedre end de fleste. Designet er relativt enkelt med sin hvide farve, men egenskaberne er ganske imponerende.

Med sine 138 liters rummelighed passer det bl.a. udmærket til den lille familie, da det er overraskende meget plads for et mini-køleskab at have. Heri er der plads til fire glashylder, grøntsagsskuffe og desuden meget dørplads.

Denne lækre Liebherr TP1410-model kommer med frontventilation, vendbar dør og højdejusterbare ben. Dermed kan det næsten få plads hvor som helst i hjemmet.

På trods af sin store kølekapacitet har Liebherr TP1410 et årligt forbrug på kun 93 kWh. Dette giver den en særdeles flot energimærkning på A++.

Udvalgte detaljer:

 • Lavt støjniveau: 39 dB
 • Stort mini-køleskab med 138 liters rummelighed
 • Energimærkning: A++

Smeg FAB10RBL2

Alsidig italiensk luksus

Med et Smeg FAB10RBL2 får du et mini-køleskab i god kvalitet, der først og fremmest er produceret i et meget lækkert og stilrent design. Det er ikke nogen hemmelighed, at denne model fra Smeg er testens dyreste, men til gengæld kan det også en del.

Mini-køleskabet har en rummelighed på 114 liter, hvilket er fordelt over 101 liters kapacitet i køleskabet og 13 liter i fryseren.

Dermed får du altså en alsidig model, der kan lidt af det hele. 2-i-1-funktionen er god til dig, der har trangt med plads, men gerne vil have en fryser.

Smeg FAB10RBL2 kommer med en LED-belysning, der tænder, så snart du åbner køleskabet, hvilket giver et godt overblik over madvarerne deri.

Indretningen er ganske fleksibel, hvilket gør, at du selv har mulighed for at skabe de mest optimale forhold. Modellen kommer med to justerbare glashylder, en grøntsagsskuffe, flaskeholder og æggebakke.

Til sidst er Smeg FAB10RBL2 også energivenlig med sin imponerende energimærkning på A++. Med sin alsidighed og stilrene look er det ideelt til dig, der er kvalitetsbevidst og vil have mange funktioner i én samlet løsning.

Udvalgte detaljer:

 • Dørhængsling: Højrehængt
 • Fryser
 • Støjniveau: 37 dB

FAQ – oftest stillede spørgsmål

 1. Hvilke mini-køleskabe er bedst i test?

  Det er Scandomestic Cool Cube, Gram KS 3135-90, Scandomestic High Cube, Liebherr TP140 og Smeg FAB10RBL2.

 2. Kan det betale sig for mig at udskifte mit køleskab?

  De fleste tror oftest, at et nyt køleskab blot er en udgift. Det behøver det dog ikke at være. Mange ældre køleskabe er nemlig ikke nær så energivenlige som de nye. Derfor kan der være penge at hente – på sigt vel at mærke – ved at købe sig et nyt køleskab. Sørg blot for, at energimærkningen er A+ eller bedre.

 3. Hvilket mini-køleskab er det rigtige for mig?

  Det kommer meget an på dine behov. Hvis det er beregnet til drikkevarer, kan du gå med enten et Scandomestic Cool Cube eller Scandomestic High Cube. Er det til madvarer, kan det være bedst med en af de andre modeller. Er det beregnet til at passe ind i dit køkken, skal du overveje, hvor meget plads du kræver.

  Dernæst er køleskabets fleksibilitet også vigtig, hvis du har trangt med plads. Her kan det være fornuftigt at overveje, om du har behov for eksempelvis et fleksibelt dørhængsel, så det passer ind.

Anbefalet Til Dig