Minihakker Test 2023 – Her er de bedste minihakkere

En minihakker kan være en uundværlig del af dit køkkenudstyr. Den fylder mindre end blenderen og er langt nemmere at benytte uden for meget rod og besvær med opvask.

Du vil gerne vide, hvor effektfuld din minihakker er i el, hvor stor beholderen er, om den kan vaskes i opvaskemaskine, og hvilket materiale den er lavet af.

Disse kategorier er essentielle og derfor også beskrevet ved hver eneste af de fem minihakkere her på listen. Derudover finder du information om design og brugervenlighed.

En minihakker skal gerne kunne pakkes væk, og designet betyder derfor ikke alverden. Det gør dog ikke noget, at den ser godt ud, når den så pakkes frem.

Philips HR1393

Hvad end du skal have hakket, kan du få det hakket her. Den er testvinder i køkkenunivers.dk. Den har også vundet test hos Tænk.

Philips HR1393 har en kapacitet på 0,7 liter. For en minihakker er det meget fornuftigt. Du kan altid tømme den og fortsætte dit hakkeri, hvis du har meget kød, grønt eller andet, som skal hakkes.

Kniven er produceret af rustfrit stål, og beholderen er af plastik. Du kan købe den i både hvid og sort.

Den har et simpelt design, som du måske kender fra en håndblender. De 0,7 liter gør også, at den sagtens kan stå i et skab eller på hylde uden at tage nogens opmærksomhed.

Energiforbrug og brugervenlighed

Den tåler at blive vasket i opvaskemaskine, hvilket er et kæmpe plus, hvis du ikke gider snørkle med at fjerne alverdens madrester efter brug. Den vejer sølle 1 kg. Energiforbruget er på 450 watt.

De 450 watt sammen med rustfri og stærke stålknive gør Philips HR1393 til en utrolig stærk maskine, som kværner alt. Et minus kan være det høje energiforbrug.

Udvalgte detaljer:

 • 0,7 liter
 • Knive i rustfrit stål
 • Tåler maskinvask
 • 450 watt

OBH Nordica Quick 6721

Videre til næste stærke kandidat i testen. Effektiv og alt, hvad en minihakker skal være og kunne.

OBH Nordica Quick 6721 har en mindre beholder på 0,4, hvilket nok giver dig behov for ofte at hakke ad flere omgange.

Det er dog intet problem med en tobladet kniv i rustfrit stål, som banker alt ned på sin vej. Den har en indstillingsmulighed, som hakker alle dine grønsager, kød, ost m.m.

Energiforbrug og brugervenlighed

Den har et væsentlig lavere energiforbrug på kun 120 watt. Det betyder selvfølgelig også, at du kan få flere hakkeproblemer med OBH Nordica Quick 6721.

Alle dele kan frakobles og smides i vaskemaskinen efter brug.

OBH Nordica Quick 6721 har desuden en sikkerhedsfunktion, så den aldrig kan køre, medmindre låget er fastspændt korrekt. Giver et behageligere brug.

Den vejer under 1 kg og kan sagtens stilles på en hylde eller i et skab. Designet er funktionelt, smart og ikke videre iøjnefaldende.

Udvalgte detaljer:

 • 0,4 liter
 • Ultralet: 0,8 kg
 • Tåler maskinvask
 • 120 watt

Kenwood CH580

Næste minihakker hedder Kenwood CH580. Den har et design, der minder om Philips HR1393 med beholderen i bunden.

Den har dog en mindre beholder på 0,5 liter, en meget fin størrelse. Skal du hakke urter, nødder eller chokolade, er det mere end rigeligt til brug i husstanden.

Den har to hastigheder, så du kan indstille efter en grundigere hakning eller en hurtig og larmende hakning.

Delene består af en plastikbeholder og to gange rustfri knivsæt. Der er altså dobbeltknive i Kenwood CH580, så der umuligt kan være noget, som undgår at blive hakket.

Energiforbrug og brugervenlighed

Strømforbruget er højt på hele 450 watt. Det sammen med de fire blade giver en vild minihakker, som kan hakke alt. Du får ingen problemer med at hakke selv besværlige materialer.

Knivene kan selvfølgelig afmonteres og smides i opvasken sammen med beholderen. Den har desuden sikkerhedslås, så du ikke skal frygte for et uheld.

Der hører mayotilbehør med, så du kan lave en mayo, der ikke har mulighed for at skille.

Vægten er på 1,2 kg og er derfor meget mobil, dog en smule høj, hvilket kan være et problem. Ligeledes kan det høje energiforbrug virke for højt til en lille maskine.

Udvalgte detaljer:

 • 0,5 liter
 • Dobbelt knivsæt
 • Tåler maskinvask
 • 450 watt

Wilfa MC3B-400S

En minihakker med et bredere design, der både ser flottere ud og giver en øget brugervenlighed.

Den kan rumme hele 1,2 liter. Det er lige før, at den er en blender med den størrelse. Du kommer nok ikke til at skulle hakke ad flere omgange her.

Designet indvendigt i beholderen er også anderledes. Her er det tre aftagelige knive i rustfrit stål, som ikke er installeret i forlængelse af hinanden, men i niveau.

Beholderen er igen lavet af plastik. Som noget nyt her i testen er toppen af minihakkeren, hvor motoren er placeret, ikke blot dækket af plastik, men af stål. Noget flottere og lettere at rengøre.

Energiforbrug og brugervenlighed

Du tænker måske, at den store beholder kræver det højeste energiforbrug, men nej. Wilfa MC3B-400S kræver kun 400 watt, hvilket må siges at være meget fornuftigt for en beholder på 1,2 liter.

Igen kan du selvfølgelig smide de forskellige dele i opvasken.

Wilfa MC3B-400S vejer 1,7 kg. Så den er stadig meget mobil, dog kan bredden være en udfordring sammenlignet med de andre minihakkere her på listen.

Udvalgte detaljer:

 • 1,2 liter
 • Tre rustfri knive
 • Tåler maskinvask
 • 400 watt

Kitchenaid 5KFC3516EOB

Sidste minihakker får du her af mærket Kitchenaid. Minihakkeren har et unikt design, der ligner en beholder fra en gammeldags kaffemaskine.

Beholderen indeholder 0,83 liter, og håndtaget på siden gør den nem at bruge og behagelig at have med, hvis du for eksempel vil bruge den til at tilføje hakket urter i din gryderet.

Kitchenaid 5KFC3516EOB giver to hastighedstrin. Den har universalknive og hele to af dem, som er installeret i niveauer. Beholderen er igen af plast, og det samme er foden af minihakkeren.

Energiforbrug og brugervenlighed

Energiforbruget er meget lavt på kun 240 watt. Det er godt energimæssigt. Det kan dog give udfordringer ved svære hak, hvor en høj styrke er nødvendig.  

De forskellige dele smides i opvasken efter brug og er lavet af BPA-fri materialer.

Et af de flottere design, du får med en minihakker.

Kitchenaid 5KFC3516EOB vejer kun 1,2 og fylder heller ikke særlig meget. Den kan sagtens stå i et lille skab eller på en lille plads på hylden. 

Udvalgte detaljer:

 • 0,83 liter
 • To universalknive
 • Håndtag på beholder
 • 240 watt

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Skal en minihakker kunne vaskes i maskine?

Ja. Materialerne, som muliggør en maskinvask – som f.eks. rustfrit stål – giver også en bedre minihakker. Så meget kort: Ja. Det er nemmere og forudsætter bedre materialer.

Har den bedste minihakker en stor beholder?

Nej, ikke nødvendigvis. Den hedder minihakker, fordi den skal håndtere de små hak, du har behov for i hverdagen.

En beholder på over en liter begynder at være ret så stor til en minihakker. Den bedste minihakker for dig har selvfølgelig den størrelse, du har behov for. Typisk skal det dog være over 0,5 liter.

Hvordan bruger jeg min minihakker?

En minihakker bruger du som oftest meget simpelt. Du skal enten holde en pulseknap inde eller vælge en hastighed. Tilslut til strøm og kør – meget simpelt.

Anbefalet Til Dig