Mikrobølgeovn Test 2023 – Her er de bedste mikrobølgeovne

Vores brug af mikrobølgeovne er steget enormt i dagens samfund. I tider, hvor det skal gå hurtigt, er det rart at have en effektiv ovn, der kan klare opgaven hurtigt.

Teknologien i mikrobølgeovnene har udviklet sig gevaldigt i de seneste par år, således at de bliver alsidigere – og kan bruges til mange forskellige formål.

Vi forstår, hvis det kan være svært at vælge den helt rigtige mikrobølgeovn. Derfor har vi samlet de bedste mikrobølgeovne på markedet, så du ikke behøver at bruge tid på at skabe det helt store overblik.

Vi beskriver deres egenskaber, fordele og ulemper. Til sidst i artiklen kan du læse en FAQ, så du får svar på de oftest stillede spørgsmål.

Bosch HMT75M451

Fleksibel og kraftfuld model

Denne Bosch HMT75M451 rustfrit stål er en fleksibel, fritstående mikrobølgeovn. Det vil i sin enkelthed betyde, at den kan placeres overalt, men den kan også monteres på f.eks. undersiden af et køkkenskab.

Med sit relativt klassiske udseende gør den sig ikke synderligt bemærket i køkkenet, hvilket for mange er et plus. Den har en ganske fin rummelighed på 17 liter, så den tilhører ikke de største mikrobølgeovne på markedet, men passer fint til en lille husstand.

På trods af størrelsen er der tale om en kraftfuld mikrobølgeovn, der har en maksimal effekt på 800 watt. Den kan bryste sig af at have fem forskellige watt-indstillinger: 90 watt, 180 watt, 360 watt, 600 watt og 800 watt.

Udover de forskellige watt-trin tilbyder Bosch HMT75M451 også fire forskellige optøningsprogrammer samt tre tilberedningsprogrammer. Ligeledes er alle disse simple at betjene via trykknapper og displayet på dens højre side.

Der er altså tale om en brugervenlig model fra Bosch, der kan klare de mest essentielle nødvendigheder. Den er derfor ideel til den lille husstand eller til ungdomsboligen.

Udvalgte detaljer:

  • Maksimal effekt på 800 watt
  • Brugervenlig model
  • Fire optøningsprogrammer og tre tilberedningsprogrammer

Sharp R-742WW

Smarte funktioner til billige penge

Her er den næste i rækken af mikrobølgeovne – den skinnende Sharp R-742 WW – som vil pryde de fleste hjem med sit moderne design.

Den har en rummelighed på hele 25 liter, hvilket gør, at den ikke begrænser sig selv til den lille husstand. Den er desuden alsidig, da den kommer med funktioner, vi ofte ikke ser ved de billige mikrobølgeovne.

Først og fremmest har den en maksimal effekt på 1.000 watt. Dernæst har den desuden en grill-funktion, hvilket er et stort plus.

Modellen er desuden brugervenlig og styres på højre side ved hjælp af touch-knapper, hvilket giver den et moderne udtryk. Dog imponerer Sharp R-742 WW os mest på sin kogebogs-funktion.

Mange er ikke helt sikre på varmen og tilberedningslængden, når de opvarmer mad i mikrobølgeovnen, men her rækker Sharp en hjælpende hånd ud. På displayet ser du nemlig de oftest tilberedte madvarer, hvorefter Sharp R-742 WW selv foreslår tid og program. Det er ret smart.

Denne model passer med sin rummelighed og brugervenlighed til de fleste husstande eller sommerhuset.

Panasonic NN-GD38HSGTG

Elegant med mange funktioner

Ved første øjekast ses det, at denne Panasonic NN-GD38HSGTG rustfrit stål er lavet i et stilrent og elegant design. Med sit sorte, aflange look klæder den ethvert moderne køkken.

Den har en stor rummelighed med sin kapacitet på hele 23 liter, hvilket er noget større end de fleste traditionelle mikrobølgeovne.

Ligeledes er den meget brugervenlig. Panasonic NN-GD38HSGTG indstilles via touch-knapper og en drejeknap, hvilket giver brugeren en følelse af højteknologi. Og der er mere i vente.

Denne lækre model fra Panasonic er nemlig udstyret med 17 forskellige funktioner – heriblandt grill-funktion, så du kan få maden, lige som du ønsker den. Den tilbyder endda funktioner, så du kan bibeholde flere af fødevarernes næringsstoffer.

Otte af disse 17 funktioner er damp-funktioner, da den kommer med en Steam+ Pot, så du kan få flere vitaminer og mineraler ud af dine madvarer end ved traditionel mikrobølgeopvarmning.

Denne Panasonic NN-GD38HSGTG er altså en ideel mikrobølgeovn til både store og små husstande, der gerne vil have mange opvarmningsmuligheder. 

Udvalgte detaljer:

  • Rummelighed på 23 liter
  • Maksimal effekt på 1.000 watt
  • Dampfunktion med Steam+ Pot

Miele M 6012 SC

En mikrobølgeovn i elite-klassen

Med en mikrobølgeovn som Miele M 6012 SC Rustfrit stål går man ikke galt i byen. Da Miele er kendt for at lave godt håndværk, er det ingen hemmelighed, at prisen på denne model ligger i den højere ende. Til gengæld får du alt, hvad du kan ønske dig i en mikrobølgeovn.

Til at begynde med har den en imponerende rummelighed med sine 26 liter, hvilket gør den ideel til en større husstand, der har behov for at varme større mængder ad gangen.

Den styres via tryk- og drejeknapper, så du nemt og bekvemt kan vælge den rigtige indstilling, hvilket gør Miele M 6012 SC rustfrit stål til en brugervenlig model.

Desuden kommer den med 17 forskellige programmer, der hver især giver dig fuld kontrol over, hvordan din mad skal tilberedes.

Blandt de 17 programmer tilbyder den en imponerende grill-funktion, der leveres gennem quartz-grill i toppen af selve ovnrummet. Denne kan opvarme grillen på under 15 sekunder, hvilket må siges at være yderst imponerende.

Yderligere er der en varmholdningsfunktion, der gør, at maden kan holdes varm til korrekt serveringstemperatur i op til 15 minutter. Det gør Miele M 6012 SC ideel til større familier, hvor der skal opvarmes større mængder af mad.

Alt i alt får du med denne model en mikrobølgeovn, der simpelthen kan det hele.

Udvalgte detaljer:

  • En rummelighed på 26 liter
  • Lynhurtig og kraftfuld grill-funktion
  • Varmholdningsfunktion

FAQ – oftest stillede spørgsmål

Hvilke mikrobølgeovne er de bedste?

Det er Bosch HMT75M451, Sharp R-742 WW, Panasonic NN-GD38HSGTG og Miele 6012 SC

Hvilken model skal jeg vælge?

Der findes ikke en model, der passer til alle behov. Når du skal vælge den ideelle mikrobølgeovn for dig, skal du overveje dine behov.

Hvad skal du opvarme i den? Hvor meget skal den kunne opvarme ad gangen? Passer den ind i dit køkken?

Hvad er vigtigt at overveje?

Her kan det være værd at overveje, hvilke funktioner du skal bruge. Udover de basale funktioner er det som regel grill-funktionen og damp-funktionen, der er de vigtigste for mange.

Dernæst er størrelsen selvfølgelig også vigtig. Mens en 17-liters mikrobølgeovn passer perfekt til studieboligen, er den knap så ideel til den større familie.

Anbefalet Til Dig