Lysterapilampe Test 2023 – Her er de bedste lysterapilamper

Er du på udkig efter en lampe til lysterapi? Så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig udarbejdet denne guide, hvor vi har samlet de 5 bedste lysterapilamper på markedet, så du nemt kan få overblik over, hvilken lysterapilampe du skal vælge.

Nederst på siden kan du læse vores FAQ, hvor vi svarer på de 3 hyppigst stillede spørgsmål om lysterapilamper, så du kan få opklaret nogle af de spørgsmål, du måske brænder inde med.

Beurer TL30

Lysterapilampen Beurer TL30 er en effektiv og kompakt lysterapilampe. Lampen er medicinsk godkendt, og du er derfor sikret et godt produkt af høj kvalitet. 

Lysterapilampen giver et skarpt og meget jævnt lys, så du får den helt rette oplevelse og effekt, når du bruger lampen. 

Lysterapilampens LUX-værdi er 10.000, hvilket er en meget høj værdi, samtidig med at lampen selvfølgelig er helt UV-fri og derfor fri for den skadelige stråling, du ikke ønsker.

Lampen er hurtig til at starte op, har en justerbar stander, og den kan let tages med under armen, når du skal på tur. Du kan med fordel stille den op på dit spisebord eller skrivebord, når du skal bruge den.

Lysterapilampen fra Beurer lyser med 5 W, og den lyser ved hjælp af LED-pærer. Lysarealet er på 20 x 12 cm.

Jo længere du sætter dig væk fra din lysterapilampe, jo lavere er lampens LUX-værdi og derved lampens effekt. Denne lampe kræver derfor, at du sidder relativt tæt på lampen. 

Du skal helst ikke sidde mere end maksimalt 60 cm væk fra Beurer TL30, og derfor kræver lampen som sagt, at du har mulighed for at sidde sæt på den, når du bruger den.

Udvalgte detaljer:

 • Medicinsk godkendt
 • Nem at have med på farten 
 • Lysareal på 20 x 12 cm

Beurer TL 41

Beurer TL41 er en effektiv lysterapilampe i god kvalitet. Lampen er medicinsk godkendt, og du er derfor sikret en god effekt, når du bruger lampen.

Beurer TL41 lyser med en LUX-værdi på 10.000. For at opnå den fulde effekt af de 10.000 LUX skal du sidde med 20 centimeters afstand til lysterapilampen.

Lysterapilampen tændes nemt ved hjælp af en smart touchknap, og lampen lyser med et jævnt lys, der ikke flimrer. Lysterapilampen er selvfølgelig fri for UV-stråler, og du får derfor ikke den skadelige UV-stråling, når du bruger lampen. 

Lampens lysområde måler 20 x 22 centimeter, hvilket placerer den i den lavere ende, når det kommer til lysterapilamper. Derfor er den nem at tage med på rejse, hvis du skal på ferie eller weekendtur.

Du få den bedste effekt af lampen, hvis du sidder med en afstand på 20 centimeter, og hvis du bruger lampen 20-45 minutter hver morgen.

Udvalgte detaljer:

 • Medicinsk godkendt
 • Nem at tænde ved hjælp af den smarte touchknap 
 • Lysareal på 20 x 22 cm

Beurer TL90

Lysterapilampen Beurer TL90 har et stort lysareal på hele 51 x 34 cm, og derfor kan I sagtens være mere end en, der bruger lampen ad gangen. Lysterapilampen er både medicinsk godkendt, certificeret og prisvinder.

Lysterapilampen lyser med en LUX-værdi på 10.000, hvis du sidder med 15 centimeters afstand til lampen, og lampens lys er selvfølgelig både fri for UV-stråler og flimmer.

Du betjener nemt lysterapilampen ved hjælp af en knap, og derfor er den nem og hurtig at betjene. Du kan indstille lysterapilampen på 8 forskellige trin med forskellige tidsintervaller, så du kan få forskellige behandlinger, alt efter hvad du ønsker.

Beurer TL90 har et lysstofrør, og du får derfor en skarp og utrolig god belysning.

Lysterapilampen fra Beurer lyser med 65 W, og den er derfor meget kraftig, uden at den mister sin komfort og behagelighed. 

Udvalgte detaljer:

 • Medicinsk godkendt, certificeret og prisvindende
 • Lysterapilampen har lysstofrør som lyskilde
 • Lysareal på 51 x 34 cm og kan derfor bruges af mere end en ad gangen

Lumie Brazil

Lysterapilampen Lumie Brazil er både meget behagelig og effektiv, og så er lampen certificeret og medicinsk godkendt.

Lysterapilampen har et buet design, og så lyser den med en LUX-værdi på 10.000 på 35 centimeters afstand. Sidder du længere væk, vil LUX-værdien selvfølgelig falde. 

Lyset kommer fra lampens lysstofrør, og derfor er lyset både skarpt og effektivt. Lampens tre lysstofrør er på 36 W hver, og  lampens lys minder i høj grad om det dagslys, vi får, når vi går udenfor i de lyse måneder. 

Du bruger bedst lysterapilampen på 35 centimeters afstand, og du skal helst bruge lampen i 30 minutter ad gangen for den bedste effekt. 

Lysterapilampens lys er selvfølgelig UV-frit, og derfor får du selvfølgelig ingen af de skadelige stråler, når du bruger lampen.

Lampen fik topkarakter hos Depressionsforeningen og fik 5 stjerner ud af 5 mulige, ifølge deres hjemmeside.

Udvalgte detaljer:

 • Certificeret og medicinsk godkendt 
 • Testvinder hos Depressionsforeningen 
 • Har lysstofrør på 36 W

Philips HF3419/02

Lysterapilampen Philips HF3419/02 lyser med en LUX-værdi på 10.000, hvis du placerer lampen i en afstand på cirka en armslængde.Du få den størst mulige effekt, hvis du anvender den 20-30 minutter om dagen. 

Med Philips HF3419/02 behøver du ikke kigge direkte ind i lyset, og derfor er lysterapilampen nem at anvende, da du sagtens kan spise morgenmad, læse morgenavisen eller arbejde, imens du bruger lampen. 

Det er bevist, at lysterapilampen har samme effekt på vores krop og sind som en god sommerdag, og det hænger sammen med, at lysets varme minder om det, du møder udenfor på en sommerdag.

Der er klinisk dokumentation for, at lampen forbedrer dit energiniveau. Hvis du bruger lampen hver dag, vil du højst sandsynligt få en god energi og et godt humør i løbet af en til to uger.

Philips HF3419/02 har LED-pærer, og lyset er både jævnt og skarpt. Lysoverfladen kan justeres, og du kan indstille lysterapilampens behandlingstid.

Udvalgte detaljer:

 • Klinisk dokumentation for forbedret energiniveau ved brug
 • Du kan lave andre ting, mens du bruger lampen – spise morgenmad, læse avis osv.
 • Forbedring af dit humør ved brug i en til to uger

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan anvender jeg bedst min lysterapilampe?

  De fleste lysterapilamper lyser med en LUX-værdi på 10.000. LUX-værdien angiver, hvor kraftigt lyset er, og hvor stor en effekt du får af din lysterapilampe. Hvis du skal have den optimale effekt af de 10.000 LUX, skal du sidde med en bestemt afstand.u003cbru003eu003cbru003eDet står i indlægssedlen på den lysterapilampe, du vælger, hvor langt du skal sidde fra lampen for at få den fulde gavn af de 10.000 LUX.u003cbru003eu003cbru003eSørg for at sidde i den korrekte afstand. Hvis ikke du sidder i den korrekte afstand, vil effekten af lampen være mindre, medmindre du sætter behandlingstiden op.

 2. Hvor længe skal jeg bruge min lysterapilampe?

  Typisk vil du skulle bruge din lysterapilampe i 20-30 minutter for at få en tilstrækkelig effekt. Du får typisk den bedste effekt af din lysterapi, hvis du bruger lampen om morgenen.u003cbru003eu003cbru003eDet står på indlægssedlen til den lysterapilampe, du vælger, hvor længe du skal bruge den for at få den optimale effekt. Sørg altid for at følge anbefalingerne.

 3. Er der skadelige stråler i en lysterapilampe?

  Nej. Moderne lysterapilamper er UV-frie, og du får derfor ikke den skadelige stråling, når du bruger en moderne lysterapilampe.u003cbru003eu003cbru003eMange er forbeholdne over for lysterapilampen, fordi de associerer dem med solarier og de skadelige stråler, man udsættes for, når man går i solarium. Det er dog ikke en bekymring, du bør have med de moderne lysterapilamper.

Anbefalet Til Dig