Luftrenser Test 2023 – Her er de bedste luftrensere

Ét stykke elektronik, der forbedrer dit indeklima, mindsker mængden af støvpartikler, mindsker lugtgener og bidrager til din gode nattesøvn. Hvis det næsten lyder for godt til at være sandt, så fortænker vi dig ikke i det.

Ikke desto mindre er det det, som en luftrenser er sat i verden for at gøre.

Bare rolig, du behøver ikke at skulle tilbygge et helt rum til denne maskine. Og nej, det behøver heller ikke være en øjebæ midt i dit nydelige hjem.

Der findes nemlig luftrensere i alle størrelser og design. Derfor er der uden tvivl en, der matcher din smag og dit behov. Vi kommer endda omkring et produkt, der både kan rense, køle og varme luften hjemme hos dig.

Læs med her, hvor vi gennemgår fem forskellige luftrensere fra fire forskellige producenter. Måtte du have spørgsmål til gode, så tjek vores FAQ-afsnit helt nederst på siden.

Philips AC0819

Den mindste og billigste luftrenser i vores list af de bedste luftrensere er Philips AC0819. Der er dog tale om en luftrenser, der er særdeles populær, og som i de fleste hjem ikke vil stjæle opmærksomheden.

Dette stykke hjemmeelektronik er således så fint designet, at du, uden at skamme dig, sagtens kan have det stående på natbordet.

Det er ikke svært at forstå glæden hos brugerne af denne luftrenser. I Philips AC0819 får du nemlig en luftrenser, der intelligent fortæller dig, hvor ren luften i rummet er takket være en firetrins-farveskala.

Denne luftrenser fra Philips bryster sig af – ved hjælp af sit effektive HEPA-filter – at filtrere 99,5 % af alle nanopartikler ud af luften, og hele 99,9 % af de bakterier og vira, der svæver rundt om os.

Philips AC0819 er egnet til rum på op til 49 m2. Der er altså mulighed for at få en dejlig, ren luft i de fleste dagligstuer, og endda i datterens toværelses lejlighed. Har du brug for ren luft i et rum på kun 20 m2, lover Philips at kunne klare opgaven med denne luftrenser på mindre end 16 minutter.

Foretrækker du, at din luftrenser selv detekterer, hvornår der er behov for at rense luften i lokalet, så har Philips AC0819 en auto-funktion. Derudover kan du sætte den på turbo-funktion, når det virkelig trænger, eller du kan slå dvale-funktionen til, når du skal sove, og stilhed er et krav (støjniveauet kommer i dvale-funktionen helt ned på 35 dB).

Den såkaldte CADR-værdi (Clean Air Delivery Rate) for dette produkt er opgivet til at være 190 m3/timen.

Beurer LR 310

Når ét filter ikke er nok, og du også lige synes, at tre filtre bør suppleres af et bakterie- og virusdræbende UV-lys, kan Beurer LR 310 være lige den luftrenser, du leder efter.

Når luften først er blevet filtreret gennem Beurers – i øvrigt udskiftelige – tre-lags-filter, er der nemlig installeret en UV-lys-funktion, som dræber den sidste smule bakterier og lugt, der måtte være tilbage. Denne funktion kan du slå til og fra efter eget forgodtbefindende.

Beurer LR 310 har en auto-funktion, der betyder, at du kan lade det være op til apparatet, hvornår luften trænger til at blive renset. Dette fjerner altså stressfaktoren ved, at du jo også lige skal huske at slå din nyerhvervelse til, når det trænger – Beurer LR 310 finder selv ud af det!

Alternativt kan du benytte dig af luftrenserens timer-funktion, der kan slukke maskinen efter to, fire eller otte timer.

CADR-værdien for denne luftrenser lyder på 226 m3/timen.

Denne luftrenser er lidt af en klods og ligner mest af alt en forvokset internet-router. Til gengæld får du en maskine – til en spiselig pris, i øvrigt – der renser luften i rum på op til 56 m2. Dermed opfylder den altså behovet i langt de fleste husholdninger, hvor man ønsker et enkelt rum luftrenset ad gangen.

For at opnå de bedste resultater med Beurer LR 310 anbefaler producenten, at man støvsuger filteret månedligt.

Coway AP-1008CH

Med Coway AP-1008CH springer vi en prisklasse op. Til gengæld får du et flot, stilfuldt apparat, der renser luften i rum på op til 73 m2.

Samtidig får du en luftrenser, der stort set klarer det hele selv. Coway AP-1008CH registrerer selv forureningsniveauet hjemme hos dig og tilpasser sin luftstrøm derefter. Når du slukker lyset for at nyde din skønhedssøvn, opfatter luftrenseren også dette. Høflig som den er, vil den derefter sænke sit støjniveau, så I kan forblive de bedste venner. Hvis aggregatet registrerer en ren luft i 30 sammenhængende minutter, slukker den sågar af sig selv.

Til sidst vil maskinen også pålideligt oplyse dig om, hvornår det er tid til at skifte filteret.

Kraft og effektivitet er der heller ikke gået ned på. Coway AP-1008CH fjerner, ved hjælp af sit tre-lags-filter, så godt som alle uønskede partikler fra luften, som du indånder. Det højeffektive HEPA-filter kommer således 99,5 % af alle bakterier og vira til livs.

Tager man et hurtigt kig på populariteten af dette produkt via en Google-søgning, kan man da også hurtigt se, at Coway AP-1008CH fejer de fleste konkurrenter af banen. Produktet scorer således 4,8 ud af maksimalt 5, vurderet af kunder, der har købt det. Et resultat, der baserer sig på 95 anmeldelser.

Denne luftrenser kommer med en CADR-værdi på 350 m3/timen.

Dyson Pure Hot and Cool Link

Her får du en rigtig god luftrenser. Men du får også så meget mere med Dyson Pure Hot and Cool Link.

Denne futuristisk designet maskine kombinerer en effektiv luftrenser med ventilator samt en rumopvarmer. Hvad mere har du brug for?

Nå ja, Dyson har naturligvis også udviklet en applikation, der gør dig i stand til at styre denne luftrenser, hvor end du er. Alternativt kan du derhjemme benytte den medfølgende, diskrete fjernbetjening.

Med det de kalder et 360° HEPA-filter, filtrerer luftrensningsdelen effektivt 99,9 % af allergener og andre forurenende partikler fra luften.

Oven på selve luftrenseren har Dyson monteret den ovale kombination af en ventilator og en varmeblæser. Denne del af maskinen er selvfølgelig i stand til at rotere om sin egen akse, og Dyson lover således, at alle hjørner i rummet opnår den temperatur, som du har indstillet den til at lave.

Lyder det hele lidt for godt til at være sandt, så kan du imidlertid læne dig op af den gennemsnitlige tilfredshed hos hele 2.736 kunder, der har anmeldt produktet på diverse hjemmesider, og som Google har samlet. Dyson Pure Hot and Cool Link scorer således 4,3 ud af maksimalt 5, hvilket må siges at tale sig eget tydelige sprog.

Af opmærksomhedspunkter skal du notere dig, at Dyson ikke oplyser, hvor store arealer luftrenseren effektivt renser. Derudover opnår du den bedste effekt af produktet ved at placere den et stykke fra omgivende vægge. Derfor skal du altså kunne forlige dig med, at Dyson Pure Hot and Cool Link får en fremtrædende plads i dit hjem.

Dyson Pure Cool Tower TP04

Den effektive rumkøler og luftrenser i én hedder Dyson Pure Cool Tower TP04. Som de øvrige luftrensere, vi her har beskrevet, benytter dette eksemplar et HEPA-filter, der ekstremt effektivt renser luften i din bolig.

Den byder således også på mange af de samme funktioner som den tidligere omtalte Dyson-luftrenser, men Pure Cool Tower TP04 kan dog ikke agere varmeblæser på en kold vinterdag.

Med sin højde på over en meter samt behovet for at stå i en tilpas afstand til omgivende vægge, for at kunne fungere effektivt, er du nødt til at betragte Dyson Pure Cool Tower TP04 som en del af din indretning. Dyson har da også gjort sig umage for at frembringe denne stilrene luftrenser, som de derudover praler af er særdeles rengøringsvenlig, idet den ikke er udstyret med skarpe eller roterende dele.

Dyson Pure Cool Tower TP04 har dog den funktion, at den øverste installation roterer om sin egen akse for at sprede den kølige luft i hele rummet.

Luftrenseren er udstyret med et LCD-display til betjening, men alternativt kan du gøre brug af enten den medfølgende fjernbetjening eller Dysons egen smartphone-applikation.

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvordan vælger jeg den bedste luftrenser?

  Det er naturligvis væsentligt først og fremmest at afdække, hvilke behov luftrenseren skal opfylde. Da behov er forskellige, er der derfor intet entydigt svar på dette spørgsmål, men lad os alligevel fremhæve nogle af luftrenserne fra vores gennemgang.

  Der er ingen tvivl om, at Philips AC0819 er luftrenseren til dig, der måske er lidt i tvivl om, hvorvidt behovet for en luftrenser egentlig er til stede. Her får du i hvert fald en god luftrenser til en tålelig pris.

  Luftrenseren fra Coway opfylder kapacitetsbehovet i de fleste danske hjem og er derudover den mest støjsvage fra vores gennemgang.

  Endelig er Dyson Pure Hot and Cool Link selvfølgelig værd at overveje, da du her får flere funktioner i én maskine – ovenikøbet med en dertil indrettet applikation til din smartphone.

 2. Hvor meget larmer en luftrenser?

  Luftrenserne i denne gennemgang er alle støjsvage. De støjer op til 64 dB, når de støjer mest, hvilket stadig er inden for ”det grønne område” på decibel-skalaen. Luftrenseren fra Coway er imidlertid den mest støjsvage, da den maksimalt larmer med 49 dB.

 3. Hvor meget strøm bruger en luftrenser?

  Det er ikke din luftrenser, der kommer til at vælte budgettet over elregningen. Med en effekt på omkring 50 watt er det relativt energieffektive apparater. Her skal det imidlertid siges, at Dyson ikke oplyser strømforbruget på sine to luftrensere, som vi her har beskrevet.

 4. Hvor ofte skal man skifte filteret i en luftrenser?

  Dette er ikke helt gennemskueligt hos alle producenter. Mens Philips oplyser en levetid på et år for filteret i AC0819, og Beurer oplyser en levetid på 4320 timer (svarende til 180 døgn) for filteret i deres LR 310, er det svært at finde oplysninger om hos Dyson og Coway.

 5. Løber jeg nogen risiko ved at bruge en luftrenser i hjemmet?

  De luftrensere, vi har beskrevet her, benytter alle sammen partikelfiltre – og så bruger luftrenseren fra Beurer derudover UV-lys. Disse udgør ingen risiko, da du blot skal huske at udskifte filtrene for at sikre en høj effektivitet. Der findes dog luftrensere, der potentielt kan give gener.

  Du skal være på vagt, hvis du overvejer en luftrenser med enten en ioniseringsteknologi eller med elektrostatiske filtre. Disse kan danne ozon, som ikke er sundt at indånde. Endelig findes der også ozonluftrensere, men disse bør udelukkende benyttes af fagfolk og i rum, hvor der ikke opholder sig mennesker.

 6. Hvorfor oplyses CADR-værdien for Dysons produkter ikke?

  Dyson forholder sig kritisk over for denne målestandard, da de ikke mener, det er et udtryk for luftrenserens kvalitet. Dyson siger selv, at de hellere vil fokusere på at fjerne så mange partikler som muligt, frem for at levere en høj CADR-værdi.

Anbefalet Til Dig