Luftfugter Test 2023 – Her er de bedste luftfugtere

Du leder efter en luftfugter og du er derfor kommet til det rette sted. Vi har nemlig testet 5 af de bedste luftfugtere der findes på markedet lige nu.

Vi er klar over, at der er vidt forskellige årsager til, at man anskaffer sig en luftfugter. Netop derfor har vi forsøgt at ramme de 5 bedste med lidt forskellige kvaliteter. Det, vi hjælper dig med her på siden, er altså at finde den bedste luftfugter til dit behov

Det har vi valgt at gøre ved at beskrive luftfugtere ud fra kategorier som: hastighed, renlighed, lydniveau, design og kapacitet.

Soehnle Airfresh Hygro 500

Maskinen her fugter luften i din bolig uden at opvarme vandet, så synlig vanddamp ses. Det giver en mere jævn fordeling af luften.

Soehnle Airfresh Hygro 500 overvåger desuden rummet, så den hele tiden er et skridt foran. Den har en automatisk blæserhastighed, så når den opdager tør luft, indstiller den selv hastigheden.

Skulle du have lyst til at indstille selv, har Soehnle installeret et smart LCD-display, der er let anvende. Du kan indstille et program på op til 12 timer.

Du kan udskifte filter, og maskinen stopper selv, når tanken er tom, eller rummet lever op til dine krav. Du kan indstille i intervallet mellem 40 og 80 %.

Soehnle Airfresh Hygro 500 har et lavt lydniveau på 30 dB. Den vejer 5,26 kilo og har et fint, hvidt design, der passer til et sove- eller børneværelse.

Udvalgte detaljer:

 • Overvåger og agerer automatisk
 • Manuel indstilling op til 12 timer
 • Fugter rum op til 50 m2
 • Lavt lydniveau på 30 dB
 • Pænt design

Soehnle Airfresh Clean 300

Endnu et produkt fra samme udbyder. Det er dog ikke samme produkt. Soehnle Airfresh Clean 300 har hele 3 filtre, der optimerer renligheden i den luft, der fugtes.

Den kan fugte et rum på op til 30 m2. Skulle filtrene ikke fjerne alle bakterierne i rummet, er der installeret UV-stråling, som tager sig af de resterende bakterier.

Hastigheden på Soehnle Airfresh Clean 300 er også helt i top. Den renser et rum på 20 m2 op til 3 gange i timen. Du skal ikke vente på, at maskinen kommer i gang, og rummet gradvist bliver fugtet.

Der er installeret et night mode. Det vil sige, at produktet kan bruges om natten uden for meget støj og uden at skulle indstilles.  

Night mode har et lavt lydniveau på 30 dB. Bruger du den med maks. hastighed, vil lydniveauet stige til 55 dB.

Luftfugteren har en rund og hvid udseende. Det er en dejlig detalje med den cirkulære form, hvilket gør den mere praktisk og nem at flytte rundt på. Den kan nemt placeres uden at tiltrække opmærksomhed.

Udvalgte detaljer:

 • Høj hastighed
 • Night mode
 • 3 filtre
 • Lavt lydniveau på 30-55 dB
 • Flot og mobilt design

Beurer LB 88

Beurer LB 88 er en lidt større maskine end de to forrige. Den fylder lidt på gulvet, hvilket også giver en større tank og fugt til større rum. Vandbeholderen er på 6 liter. Den kan luftfugte et rum på 48 m2.

Selve luftfugtningen sker ved to processer. Den ene er ultralydsforstøvning, der gør fugten fri for bakterier m.m., inden det bliver lukket ud i rummet i dråbeform. Den anden er varmtvandsdampning. Vandet varmes op og fordampes i rummet. Heraf kommer fugten.

Lydniveau på 45 dB. Det er dog stadig ikke et lavt lydniveau. 60 dB er almindelig tale. Så 45 dB kan man sagtens leve med.

Beurer LB 88 har en hastighed på 550 ml vand i timen. Det vil sige, at den kan bruges i næsten 12 timer inden genfyldning. Desuden er der plads til aromaolier, hvis det skulle være ønsket.

Trods den store størrelse er LB 88 ikke en kluntet maskine at se på. Den har et flot og funktionelt design, der sagtens kan stå på et værelse uden at tiltrække for meget opmærksomhed.

Udvalgte detaljer:

 • 6 liter vandbeholder
 • Ultralydsforstøvning og varmvandsdampning
 • Lydniveau på 45 dB
 • Flot design

Philips AC2729

Leder du som allergiker efter en maskine, der giver dig en god nattesøvn og trivsel i din bolig, kunne Philips AC2729 være et rigtig fornuftigt bud.

Den fjerner 99,97 % af alle allergener – perfekt til en allergiker. Desuden bortfiltrerer maskinen bakterier og vira.

Den har en anden fordel. Den kan fugte et rum på helt op til 65 m2 og med en fordampningsproces på 500 ml pr. time. Det hårde arbejde giver også et højere lydniveau på 65 dB.

AC2729 er en pålidelig arbejdshest. Derfor er den også solid og kompakt i sin størrelse. Den har en vægt på hele 8,1 kg og optager kun lidt plads i et rum. Den er udstyret med 4 hjul, hvilket gør den nem at manøvrere rundt i rummet. Den tilpasser sig automatisk det rum, hvor den er placeret. Den har også en automatisk tænd/sluk-funktion.

Vil du indstille maskinen, så den passer til dit brug, kan den indstilles på normal, allergen og natindstilling. Derudover analyserer AC2729 luftkvalitet og allegiindeks på en skala fra 1 til 12.  

Udvalgte detaljer:

 • Fjerner 99,97 % af alle allergener
 • Kan bruges i rum på op til 65 m2
 • 3 indstillinger og 4 hjul
 • Medium lydniveau på 65 dB
 • Fint design med god mobilitet

Dyson Pure Humidify + Cool

Den sidste på listen er også den tungeste på listen. Dyson Pure Humidify + Cool vejer nemlig hele 8,29 kg. Samtidig har den et smart og nærmest futuristisk design, der vil passe til de fleste moderne hjem.

Den opfanger gasser og 99,95 % af partikelforureningen. Og selvfølgelig fjerner den 99,9 % bakterier fra vandet, du tilføjer. En helt utrolig effektiv og dygtig maskine til at opfange og fjerne bakterier m.m.

Den smarte luftfugter cirkulerer fugten i rummet. Deraf kommer også tilføjelsen Cool. Den kan nemlig være rigtig nyttig, når rummet også skal køles på en varm sommerdag.

Dyson Pure Humidify + Cool kan indstilles med intervaller i op til 9 timer. Der er flere indstillinger, som agerer automatisk som night mode m.m. Maskinen undersøger selv rummet og fortæller, hvis der skal ændres noget. Grundet den store effektivitet har den også et højere lydniveau på 60 dB.

Udvalgte detaljer:

 • 99,95 % partikelopfangning
 • 99, 9 % bakteriefjernelse.
 • Automatisk brug med interval på 9 timer
 • Medium lydniveau på 60 dB
 • Smart og funktionelt design

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Er tilbehøret nødvendigt?

  Tilbehøret er som sådan op til dig at vurdere nødvendigheden af. Som udgangspunkt køber du en luftfugter, fordi du vil have en højere luftfugtighed på dit værelse eller i din bolig. Du kan finde billigere produkter med mindre tilbehør, der kan gøre et udmærket job. UV-stråling eller andet er derfor måske overflødigt. Har du et akut behov for, at luftfugtigheden er præcis, som du ønsker, eller har du et behov for, at bakterierne forsvinder, så er tilbehøret derimod meget rart og nødvendigt. De gode produkter, der scanner dit rum og ved, om der er problemer, er bare bedre. Det giver en bedre oplevelse for dig. Så tilbehøret er nødvendigt, hvis du kræver kvalitet.

 2. Hvad er dB, og hvad kan det bruges til?

  Decibel er en måleenhed, som man kan bruge til at finde ud af, hvor meget f.eks. en luftfugter larmer. Man siger, at 60 dB svarer til en normal samtale mellem to mennesker. En græsslåmaskine larmer ca. 90 dB. Husk, at lydniveauet ændrer sig alt efter rummets størrelse og hastighed.

 3. Skal jeg bruge noget bestemt vand i beholderen?

  Nej, du skal ikke bruge noget bestemt vand. Postevand er mere end fint. De bakterier, der i dit postevand, kommer ikke til at have nogen effekt på den fugt, der lukkes ud i rummet. Husk, at filtrene tager de bakterier, der er i rummet og inde i beholderen. Så du skal ikke investere i vand eller koge vandet først.

Anbefalet Til Dig