Køle-fryseskab Test 2023 – Her er de bedste køle-fryseskabe

Skal du opgradere dit køkken med et nyt kølefryseskab? Men er du i tvivl om, hvilket du skal vælge? Så kan du med fordel læse med her. I denne guide præsenterer vi nemlig de fire bedste kølefryseskabe lige nu.

Et godt kølefryseskab skal både være rummeligt, holdbart og passe til indretningen. Derfor har vi også ledt efter de bedste bud, der har hele pakken. Derudover er energimærket også værd at have in mente, når du skal vælge.  

Vi vil i denne guide gennemgå og uddybe detaljer om de forskellige kølefryseskabe, så du bedre kan tage stilling til, hvilket der passer til netop dit behov.

Du finder en FAQ nederst i guiden med svar på de mest stillede spørgsmål om kølefryseskabe.

Whirlpool W5 711E W

Rummeligt og robust kølefryseskab i et enkelt design

Det første køleskab, som vi vil præsentere, er Whirlpool W5 711E W. Et rummeligt og praktisk kølefryseskab i hvidt, der med sit enkle design vil passe i de gennemsnitlige køkkener. Derudover har det flere smarte funktioner såsom lynkølfunktion og LessFrost. 

Whirlpool W5 711E W er et fritstående køleskab med fryser i bunden. I fronten er benene justerbare, således man kan afstemme højden med placeringen i køkkenet.

I køledelen er der automatisk afrimningsproces, mens der i frysedelen skal afrimes manuelt. Ikke desto mindre kommer fryseren med den smarte LessFrost-funktion, der stort set sikrer mod, at der ophobes rimfrost i fryseren.

Kølefryseskabet er udstyret med den ny 6th Sense-teknologi. Dette sørger for, at den optimale temperatur i køleskabet bliver opretholdt på alle tidspunkter af døgnet. De indbyggede sensorer overvåger temperaturen og justerer fald eller stigninger i temperaturen.

Denne model er velegnet til dig eller jer, der gerne vil have et praktisk kølefryseskab med smarte ekstrafunktioner, der gør hverdagen nemmere. Derudover er det også til dig, der prioriterer en energimærkning i den gode ende af skalaen.

Udvalgte detaljer:

 • Energimærke A+
 • Total nettokapacitet = 308 liter (197 liter for køleskab, 111 liter for fryser)
 • To temperaturzoner
 • Fire glashylder og tre fryseskuffer
 • Har lynkølfunktion, så dine madvarer hurtigt bliver kølet
 • Har LessFrost-funktion, der forhindrer fryseren i at ophobe rimfrost

LG GBP31SWLZN

Moderne køleskab med innovative funktioner

Det næste kølefryseskab i rækken er det luksuriøse LG GBP31SWLZN. Dette kølefryseskab byder på en masse moderne teknologiske funktioner såsom avanceret køling, No Frost-funktion og Door Cooling. 

LG GBP31SWLZN er et fritstående køleskab med justerbare fødder. Dets hvide design er holdt enkelt med rene linjer og integrerede håndtag.

Dette kølefryseskab er særdeles rummeligt. Der er nemlig en pladsvolumen på hele 234 liter i køleskabet inklusive en Fresh Zone-grøntsagsskuffe. Her holdes frugt og grønt friskt i længere tid.

Door Cooling-funktionen sørger for, at temperaturen udlignes mere effektivt i hele køleskabet. Derudover har den avancerede Multi Air Flow-teknologi styr på, at temperaturen er jævn og konstant i køleskabet. Luften cirkuleres nemlig effektivt ved hjælp af særlige ventilatorer.

Selvom LG GBP31SWLZN er et kølefryseskab i den moderne ende af skalaen, kunne man godt ønske sig features såsom digital temperaturvisning.

Dertil kommer den temmelig lave energimærkning E. Dette er ikke helt oppe på samme moderne niveau som de teknologiske funktioner, hvilket man naturligvis skal være opmærksom på i økonomisk og miljøvenlig optik.

Udvalgte detaljer:

 • Energimærke: E
 • Total nettokapacitet = 341 liter (234 liter for køleskab, 107 liter for fryser)
 • En grøntsagsskuffe i køleskabet og tre kurve i fryseren
 • Har Door Cooling-funktion samt Multi Air Flow, der sikrer en jævn temperaturfordeling
 • Har NoFrost-funktion, der gør, at man aldrig behøver at afrime fryseren

Bosch KGE49VI4A

Energibesparende kølefryseskab med et væld af elektroniske funktioner

Det tredje kølefryseskab i denne guide er modellen Bosch KGE49VI4A. Et kølefryseskab med utroligt mange intelligente funktioner, der gør det til ét af de populæreste valg lige nu.

På dette kølefryseskab finder du et digitalt betjeningspanel, der blandt andet har digital temperaturvisning for både køl og frys, reguleringsvisning, giver signal ved driftsforstyrrelse eller åben dør samt har en superknap til indfrysning.

Designet er strømlinet med front af stål og grå sider. Derudover har dette kølefryseskab den bedst mulige energimærkning på A+++, der altså gør det til det miljøvenligste valg, man kan tage.

Teknologierne Fresh Sense og Intelligent Inverter er begge med til at kontrollere temperaturen og regulere, så snart der opstår den mindste ændring. På denne måde holder den opbevarede mad sig frisk længst muligt.

Et minus ved dette kølefryseskab er imidlertid, at det ikke har en antifrostfunktion. Der skal afrimes manuelt, hvilket ikke er så tidsbesparende som modellens andre smarte teknologiske funktioner.

Udvalgte detaljer:

 • Energimærke: A+++
 • Total nettokapacitet = 441 liter (302 liter for køleskab, 111 liter for fryser)
 • Fem hylder i køleskabet og tre skuffer i fryseren, og der medfølger tre æggebakker og to køleaggregater
 • To separate, regulerbare kølesystemer
 • EasyClean-dør gør det nemt at vedligeholde og rengøre
 • Home Connect-system gør det muligt at holde styr på hvidevarer via app

LG GSL360ICEV

Stort amerikanerkøleskab med luksuriøst design og smarte features

Det sidste kølefryseskab i denne guide er det store LG GSL360ICEV. Her er der tale om en stor kapacitet for både frys og køl og ikke mindst en række effektive funktioner såsom den unikke lineære kompressor og isdispenser.

Med dette kølefryseskab kommer du formentlig ikke til at mangle plads til madopbevaring. Det er nemlig en særligt stor kapacitet, der gemmer sig bag det stilede ståldesign.

Den indbyggede isdispenser er skabt i det unikke Slim Space-design, der gør, at det optager minimalt med plads inde i frysedelen. Og man kan naturligvis stadig nemt og hurtigt få både isterninger og et glas iskoldt vand til at slukke tørsten.

LG har udviklet en unik lineær inverter-kompressor til sine køleskabe. Det vil sige en kompressor, der bruger et lineært stempel, hvor andre modeller bruger et stempel, der bevæger sig frem og tilbage. Den lineære bane formindsker energiforbruget – helt op til 32 %.

Kølefryseskabet har både elektronisk display og temperaturregulering. Det er altså yderst nemt at følge med i temperaturreguleringen.

Den eneste ulempe ved dette intelligente amerikanerkøleskab er den dårligste energimærkning med F. De teknologiske fordele har en negativ indvirkning på miljøet ved valg af denne model.

Udvalgte detaljer:

 • Energimærke: F
 • Total nettokapacitet = 606 liter (400 liter for køleskab, 206 liter for fryser)
 • Elektronisk display og temperaturregulering
 • Smart Diagnosis™ udpeger problemer for dig, så du sparer tid ved kundeservice
 • Multi Air Flow holder styr på ventilation og friskhed i køleskabet
 • Har vanddispenser og isterningefunktion med Slim Space-design
 • Har AntiFrost-funktion, der gør, at man ikke behøver at afrime fryser

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilket kølefryseskab skal jeg vælge?

  Det er op til den enkelte at bestemme, hvilket kølefryseskab der passer bedst til ens behov og muligheder. Kapacitet, design og energimærkning er vigtige faktorer at kigge på, for her er der stor variation fra model til model.

 2. Hvilke funktioner er vigtige i et kølefryseskab?

  Først og fremmest er det vigtigt, at kapacitet i både frys og køl er tilstrækkelig. Derudover er det for mange en god beslutning at vælge elektronisk temperaturregulering og antifrostfunktioner, fordi man herved sparer tid og energi på manuelt at skulle eftertjekke temperatur og isforekomst.

 3. Hvor meget plads skal der være omkring et kølefryseskab?

  De fleste fritstående køleskabe kan placeres uden afstandskrav. Integrerede køleskabe kræver som regel en indbygget ventilationsmulighed. Du bør i begge tilfælde tjekke med det specifikke køleskabs krav til afstand på forhånd for at være på den sikre side.

 4. Hvordan får jeg udnyttet energien optimalt i et kølefryseskab?

  Det anbefales altid, at du placerer dit kølefryseskab ved en væg, der ikke tager imod direkte sollys. Derudover bør du heller ikke placere dit kølefryseskab direkte ved siden af en ovn, da dette kan være med til at hæve energiforbruget.

Anbefalet Til Dig