Ismaskine Test 2023 – Her er de bedste ismaskiner

Har du prøvet at lave is uden en ismaskine, kender du om nogen behovet for en ismaskine, der sørger for, at de små iskrystaller holder sig langt borte.

Men hvilken af alle disse ismaskiner på markedet skal du så vælge? Her i testen giver vi 5 rigtig gode bud på, hvilken maskine du har brug for.

En ismaskine skal kunne lave is i en fryser og på en fornuftig tid – gerne under en time. Den skal gerne have en god kapacitet til isen, og et lavt energi-niveau skader heller ikke.

Ismaskinen vil oftest kunne smides i fryseren og øge fryseprocessen. Der er dog flere ismaskiner, som sagtens kan bruges på køkkenbordet eller endda på terrassen i solen.

De kolde drinks kan også mixes i ismaskinen, når sommeren rammer, og terrassen indtages.

Wilfa ICM-C15

Den første ismaskine i testen kunne sagtens blive din nye ismaskine, der gør alt det, du kræver fra en ismaskine: laver lækker is hurtigt.

Med en skålkapacitet på 1,5 liter har ismaskinen er rigtig fornuftig størrelse. Husk dog på, at det er hele skålen, og den kan naturligvis ikke drejes rundt, hvis den helt fyldt.

Wilfa ICM-C15 har en indbygget kompressor, hvis eneste job er at nedkøle isen så hurtigt som muligt.

Den har en dispenser, hvorigennem du smider pistacienødder, mandler, chokolade eller andre lækkerier, som passer til din is.

Wilfa ICM-C15 lover is så hurtigt som en time. På LCD-skærmen kan du se, hvor langt den er i processen, og frysetemperaturen er på -18 til -35 grader.

I en time kan din is holdes kold og lækker i maskinen, inden du skal fjerne den. Og når den skal rengøres, smides skålen blot i opvaskemaskinen.

Utrolig nem maskine at betjene, og du får dejlig is ud af den. Energiforbruget er på 150 watt.

Udvalgte detaljer:

 • Skålkapacitet 1,5 liter (0,9 liter is)
 • Isen er færdig efter 1 time
 • Holdes kold i 1 time
 • 150 watt

Endnu en ismaskine fra Wilfa. Denne gang en større model og måske mere den maskine, du søger til køkkenet.

Wilfa ICM-2SB XL har en skålkapacitet på 2 liter. Skålen kan dog ikke fyldes helt op med is, så fjern i hvert fald en halv liter for en bedre og mere effektiv produktion.

Wilfa ICM-2SB XL ligner meget lillebroren, som vi stiftede bekendtskab med før. Den har f.eks. også en kompressor, LCD-display og laver is på cirka samme tid som sin lillebror.

Igen er det muligt at frakoble de forskellige dele at ismaskinen, så du let kan rengøre den. Skålen kan selvfølgelig sagtens smides i fryseren med isen og rengøres bagefter.

Du kan igen fylde ingredienser i fra oven, når isen er ved at sætte sig. Gør det ikke i starten, men hellere når isen er ved at blive mere fast.

Den holder også isen kold i 1 time, derefter skal den smides på køl.

I bund og grund minder de to ismaskiner fra Wilfa meget om hinanden. Wilfa ICM-2SB XL er dog større og har derfor også et større energiforbrug på 180 watt.

Udvalgte detaljer:

 • Skålkapacitet på 2 liter
 • Isen er færdig efter ca. 1 time
 • Holdes kold i 1 time
 • 180 watt

DeLonghi Il Gelataio ICK6000

Ismaskinen fra DeLonghi er en rekordsætter og skulle kunne producere en fantastisk lækker is på ingen tid.

DeLonghi il Gelataio ICK6000 har en skålkapacitet på 1,2 liter. Det giver en god chance for kun at skulle lave én omgang til desserten eller terrassen.

Igen har den en indbygget kompressor, som holder temperaturen lav og forsøger at fryse isen på rekordtid. Den skulle kunne lave is på kun 20 min.

Hvis isen er klar og lækker efter kun 20 min., bliver isproduktionen pludselig en mindre omstændig ting at give sig i kast med.

I maskinen er indbygget en speciel skovl. Skovlen sørger for at fordele og blande ingredienserne konstant og knuser enhver risiko for krystaller.

DeLonghi il Gelataio ICK6000 er utroligt nem at rengøre og smides i opvasken efter brug. 

Med til denne maskine følger også en isske og en opskriftsbog på forskellige typer is og sorbet.

Den hurtige produktion af is kommer selvfølgelig med en elpris, og her er det 230 watt.

Udvalgte detaljer:

 • Skålkapacitet på 1,2 liter
 • Klar efter kun 20 min.
 • Speciel blandeskovl
 • 230 watt

Sage The Smart Scoop

Videre til næste levende ismaskine. Denne gang er det af mærket Sage, som er en mere avanceret og komplet maskine.

Sage The Smart Scoop har en skålkapacitet på 1 liter og er den mindste her i testen. Det gør dog også jobbet nemmere at håndtere for maskinen og kan måske smages i isen.

Der er installeret en pre-cool-funktion. Her fryses beholderen ned til -30 grader, hvorefter du kan komme din isblanding i. Den lave temperatur skyldes selvfølgelig en indbygget, stærk kompressor.

Tiden på isen afhænger af, hvilken istype du gerne vil sætte tænderne i og om du har brugt pre-cool. Dog kan selv en meget tyk is aldrig komme op over en time.

Den kan indstilles automatisk eller manuelt, alt efter hvad du vil bruge ismaskinen til. Og der er hele 12 hårdhedsindstilling at vælge imellem. Det gør sorbet eller yoghurtis utrolig let at lave uden at frygte for, om du misser den perfekte sorbetis.

Når den færdige is ligger klar, kan du lade den ligge i hele 3 timer, hvorefter den stadig er iskold og dejlig at sætte tænderne i. En melodi spiller, når isen er klar.

Energiforbruget er på 200 watt.

Udvalgte detaljer:

 • Skålkapacitet på 1 liter
 • Klar efter højst 1 time
 • Holdes kold i hele 3 timer
 • Manuel indstilling og 12 hårdhedsindstillinger
 • 200 watt

Nemox Gelatissimo Exclusive

Sidste ismaskine er af det italienske mærke Nemox. Den italienske ismaskine er endnu et glimrende bud på din næste ismaskine.

Den har en skålkapacitet på 1,7 liter. Det er den andenstørste i testen her og gør dig parat til at lave is til en hel havefest, hvis du ved besked i forvejen.

Du kan nemlig lave ca. 1 liter is på kun 30 min. Det er utroligt hurtigt, når det gælder en hel liter. Igen gælder det dog, at forskellige istyper kan forvrænge billedet af hastigheden.

Skulle du være mere i humør til at lave en gelato og drømme dig til Italien, kan du nemlig også indstille maskinen hertil. Gelato-is er lidt tyndere, hvorfor den tilberedes hurtigere.

Som alle andre ismaskiner på denne liste har Nemox Gelatissimo Exclusive en indbygget kompressor, som nedkøler din is, mens ingredienserne blandes.

Der lyder en timer, når isen er klar. Og isen kan igen holdes kold, det anbefales dog, at isen sættes i fryseren eller serveres efter produktion.

Trods den hurtige isproduktion er motoren ikke på mere end 165 watt, så klart en energivinder, når hastigheden tages in mente.

Udvalgte detaljer:

 • Skålkapacitet på 1,7 liter
 • Klar efter ca. 30 min
 • Holdes kold
 • Forskellige indstillingsmuligheder
 • 165 watt

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken ismaskine skal jeg vælge?

  Du skal vælge den ismaskine, som imødekommer dine krav. Alle ismaskiner i testen er rigtig gode ismaskiner, som laver hurtig is, lækker is og har en god, stor beholder.

  Dine krav kunne være hastighed, kapacitet og brugervenlighed. Ud fra disse kriterier er testen derfor lavet.

 2. Hvordan laver jeg hurtigst is?

  Den hurtigste is laves på den hurtigste maskine. Du kan hjælpe maskine ved at sætte den i fryseren. Kan den ikke operere derfra, så sæt f.eks. skålen derned inden brug.

  Smid også gerne ingredienserne på køl, så nedfrysningen sker hurtigere.

 3. Hvordan laver jeg store mængder is til fryseren?

  Du laver store mængder is til fryseren ved at have god tid. Du starter i god tid og køber flere bøtter, du kan smide isen i, som så smides i fryseren.

Anbefalet Til Dig