Induktionskomfur Test 2023 – Her er de bedste induktionskomfurer

Vil du gerne følge med tiden og opgradere til et induktionskomfur? Men er du i tvivl om, hvilken model du skal gå efter? Så kan du læne dig tilbage og læse med her. Her guider vi dig nemlig til at træffe det rigtige valg for dig.

Induktion er det nye sort i køkkenet. Med et induktionskomfur kan varmen både fordeles og reguleres bedre end på almindelige komfurer, så din mad ikke brænder på. Derudover er der også en vis energibesparelse, som også har stor betydning for induktionens popularitet.

Vi gennemgår i denne guide de 4 bedste induktionskomfurer på markedet lige nu. Vi giver dig både fordele og ulemper samt en overskuelige liste over udvalgte detaljer for overblikkets skyld. Så bliver det nemlig lettere for dig at vælge det helt rigtige fritstående komfur med induktion.

Nederst i guiden til induktionskomfurer finder du en lille FAQ med spørgsmål og svar.

Voss ELI23020HV

Rummeligt og rengøringsvenligt induktionskomfur med delvis selvrens

Det første induktionskomfur, som vi vil fremhæve i denne guide, er modellen Voss ELI23020HV. Et praktisk induktionskomfur med avancerede funktioner, der gør det let for dig at tilberede mad og vedligeholde komfurets gode stand.

Voss ELI23020HV rummer blandt andet det smarte varmluftsystem, der kaldes ThermiC°Air. Dette system sørger for ensartet varmefordeling i hele ovnen, fordi den varme luft bliver cirkuleret og fordelt på en jævn måde.

Kogekomfurets design er minimalistisk og elegant med hvid farve. Der findes 4 kogezoner og en rummelig ovn. Komfuret har praktiske pop-up knapper, så man kan undgå unødig rengøring ved at skubbe dem ind under madlavningen.

Voss ELI23020HV byder også på ekstra opbevaring til bageplader og riste. Med en lettilgængelig push-pull-magasinskuffe er det let at tilgå de ekstra bageplader med et enkelt tryk med hånd eller fod, når det påkræves.

Ovnrummets emalje er delvist selvrensende. Det vi sige, at du kan brænde fedtpartiklerne væk ved temperaturer over 200°C. Derfor er det blot ovnens bund, du selv står for at rengøre.

Udvalgte detaljer:

 • Energieffektivitetsklasse: A
 • Ovnrummets nettokapacitet: 73 liter
 • Har katalytisk selvrens
 • Børnesikret og rengøringsvenlig ovnlåge med 3 lag glas
 • Har aktivt kølesystem
 • Har sikker udluftning ved komfurets bagkant

Electrolux EKI6051EOW

Klassisk og velfungerende induktionskomfur med delvis selvrens

Det andet induktionskomfur, vi vil præsentere, er Electrolux EKI6051EOW. Dette er et komfur med professionel induktionsteknologi, der gør, at du kan tage din madlavning til helt nye højder.

Komfurets design er holdt klassisk og minimalistisk i hvidt. De faste drejeknapper giver et traditionelt udtryk, som er oppe i tiden.

Din rengøring vil med garanti blive både nemmere og hurtigere med dette induktionskomfur. Ovnens belægning er katalytisk, hvilket vil sige, at den absorberer fedtet og gør det langt nemmere at rengøre. Selve kogepladen er uden knapper og kan derfor meget let tørres af.

Med induktionskogepladerne på dette komfur skal du ikke frygte at brænde dig ved et uheld. Restvarmeindikatorer viser, hvis der stadig er varme på, men varmereguleringen gør også, at det ikke tager længe, før pladerne er kølet ned.

Ovnlågens smarte og altid kølige overflade har et indbygget kølingssystem, der gør, at du eller andre i husstanden heller ikke vil kunne brænde sig på ovnlågen.

Udvalgte detaljer:

 • Energieffektivitetsklasse: A (10 % mere energiøkonomisk end andre A-mærkede modeller)
 • Ovnrummets nettokapacitet: 73 liter
 • Har katalytisk selvrens
 • Har rengøringsvenlig og børnesikret låge med 3 glaslag
 • Har aktivt kølesystem
 • Har sikker udluftning ved ovnens bagkant

Voss ELI23240HV

Det perfekte komfur til bagning og let rengøring i hverdagen

Det tredje induktionskomfur i rækken er modellen Voss ELI23240HV. Komfuret adskiller sig fra de andre induktionskomfurer i denne guide ved PlusSteam-funktionen, der giver ekstra damp under bagning og dermed gode bageresultater med sprød skorpe på brød og tærter.

Dette induktionskomfur har Maxisense®. Det er en funktion, der gør det muligt for kogezonerne på kogepladen at tilpasse sig størrelsen og formen på den pande, der bruges – og det sker helt automatisk. En virkelig smart og praktisk feature af nyere kaliber.

Ovnen i Voss ELI23240HV er næsten selvrensende. Det betyder, at du kun selv behøver at rengøre ovnens bund, fordi siderne er belagt med en emalje, der selv absorberer og forbrænder fedtpartikler.

De såkaldte teleskopskinner i ovnen gør, at det er blevet endnu lettere at tilgå de forskellige niveauer i ovnen. Man kan simpelthen indstille højderne efter behov og nemt trække pladerne ind og ud.

Derudover har denne ovn XL-bageplader, så du kan tilberede endnu mere mad i ovnen på en gang.

Udvalgte detaljer:

 • Energieffektivitetsklasse: A
 • Ovnrummets nettokapacitet: 73 liter
 • Har katalytisk selvrens (delvist)
 • Har PlusSteam-funktion til damp ved bagning
 • Har rengøringsvenlig låge med 3 lag glas og mulighed for børnesikring
 • Har aktivt kølesystem
 • Har display med minutur og start-stop-automatik

Bosch HLS79W320U

Avanceret induktionskomfur med over 30 smarte programmer og ny teknologi

Det sidste induktionskomfur i denne guide er det yderst moderne Bosch HLS79W320U. Med over 30 unikke programmuligheder, der kan styres af AutoPilot, bliver det ikke nemmere at tilberede maden helt perfekt.

Der er kælet for finish og detaljer på denne model. Med ovnlågens Soft Close-funktion, forsænkbare betjeningsknapper og display, der viser komfurets energiforbrug, er det lettere end aldrig før at bruge sit komfur på den bedst mulige måde.

Kogepladerne kommer med den smarte CombiInduction-mulighed. Her kan man altså både bruge overfladen som én stor kogeplade eller i de 4 inddelte kogezoner, der har i alt 17 effekttrin at vælge imellem.

Ovnens 3D Hot Air sørger for at fordele varmen jævnt i hele ovnen. Derfor kan du også tilberede mad på bageplader i 3 niveauer, hvor alle retter bliver varmet ligeligt igennem.

Den pyrolytiske selvrens gør det muligt for ovnen at rengøre sig selv. Efter brug kan man tænde for programmet, der varmer ovnen helt op til 500°C, hvorefter snavs i ovnen brændes bort.

Udvalgte detaljer:

 • Energieffektivitetsklasse: A
 • Ovnrummets nettokapacitet: 63 liter
 • Har pyrolytisk selvrens
 • Kogepladerne har ReStart-, Booster-, MoveMode- samt QuickStart-funktion
 • Har LCD-display samt Top Control-funktionsdisplay i hvidt
 • Har mulighed for børnesikring samt sikkerhedsafbryder

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvad bør jeg overveje, når jeg vælger et induktionskomfur?

  Det afhænger af den enkelte, og hvilke behov du har i dit køkken. Hvis du har brug for hurtig opvarmning og varmeregulering, energibesparelse og let vedligeholdelse, er et induktionskomfur højst sandsynligt noget for dig.

 2. Hvordan virker et induktionskomfur?

  Et induktionskomfur har en elektrisk spole under kogepladen, som danner et magnetfelt og skaber strøm. Kogepladen bliver dermed ikke så varm som på et normalt komfur, alt imens varmen faktisk fordeles endnu bedre. Induktion sparer dermed energi og er mere sikkert at bruge.

 3. Kan jeg bruge alle typer af pander/gryder på et induktionskomfur?

  Det er ikke alle slags pander og gryder, der virker til induktion. Derfor er det vigtigt, at du lige tjekker efter, før du investerer i nye gryder. Det bør altid fremgå, om produktet virker til induktion.

 4. Hvordan rengøres et induktionskomfur?

  Det er ganske let at rengøre et induktionskomfur – faktisk lettere end almindelige komfurer. Der danner sig ikke på samme måde kulspor på overfladen, og derfor er det ved de fleste induktionskomfurer rigeligt at tørre efter med en fugtig klud. Alternativt kan man også investere i et induktionskomfur med en selvrensende funktion.

Anbefalet Til Dig