Induktionskogeplade Test 2023 – Her er de bedste induktionskogeplader

Er du klar til at undersøge den smarte verden af induktionskogeplader til køkkenet? Så behøver du ikke at lede længere. Vi bringer dig nemlig her en overskuelig guide over de 4 bedste induktionskogeplader på markedet lige nu. Læs med lige her.

Induktionsteknologien er her for at blive. Med sin hurtige regulering og kontrol af varme, samt den energibesparende funktion, er induktion nu det foretrukne valg til kogeplader i køkkenet.

Vi har i denne guide fundet de bedste induktionskogeplader, og vi giver dig overblikket over deres fordele, ulemper og udvalgte detaljer. På den måde bliver du nemt og hurtigt klædt på til at vælge den type induktionskogeplade, som passer til dine specifikke behov.

Du finder også en FAQ med udvalgte spørgsmål nederst i denne guide.

Electrolux HOI630MF

Klassisk kogeplade med induktion og touchbetjening

Den første induktionskogeplade i denne guide er Electrolux HOI630MF. Det er en klassisk induktionskogeplade med indbyggede funktioner, der gør pladen nem at betjene.

Kogepladen af glas er også nem at rengøre. Der er hverken knapper eller andre ting at tage hensyn til, og du kan derfor også nemt tørre pladen over med en fugtig klud – og så er der styr på rengøringen. Den glatte glasflades design har desuden et simpelt og elegant udtryk.

Med PowerBoost får du en brugbar funktion, når du gerne vil sætte fut i madlavningen eller for eksempel koge vand. Den øjeblikkelige varme er tidsbesparende og en rigtig populær tilføjelse til mange induktionskogeplader.

Den smarteste feature ved Electrolux HOI630MF er den spritnye Hob2Hood®-funktion, der forbinder kogepladerne med emhætten (såfremt denne også har indbygget Hob2Hood®). Funktionen muliggør, at emhætten selv indstiller sin sugestyrke alt efter kogepladens styrke – så kan du koncentrere dig om maden.

Udvalgte detaljer:

 • Har 4 kogezoner og touchbetjening
 • Boosterfunktion til hurtig opvarmning
 • Har pausefunktion, der kan holde maden varm
 • Hob²Hood-funktion med udvalgte emhætter
 • CleverHeat™-3-trins restvarmeindikator
 • Mulighed for børnesikring og funktionslås

Siemens EH651FEB1E

Praktisk og brugervenlig induktionsplade med besparende PowerBoost-funktion

Den næste og anden induktionskogeplade, som vi vil løfte sløret for i denne guide, er modellen Siemens EH651FEB1E. En enkel kogeplade med smart TouchSlider-betjening, der gør det muligt at justere varmereguleringen med halve trin for at ramme den perfekte temperatur.

De 4 kogezoner er indbyggede i en klassisk glasplade, som er let at rengøre. Da der ikke er knapper, da kogepladerne betjenes via touchfunktion, er det let som aldrig før at gøre kogepladerne rene. Det kan klares med en klud.

Du kan vælge at bruge den indbyggede timer, hvis du gerne vil have styr på din madlavning. Skulle du have glemt at holde øje med pastaens kogetid, vil kogepladen automatisk slukke til den tid, du har indstillet den til det. En særdeles praktisk feature.

Den indlejrede PowerBoost-funktion giver dig muligheden for hurtigere end nogensinde før at varme gryder og pander op. Faktisk øger du effekten med helt op til 50 %, og du kan spare 35 % af den gængse opvarmningstid ved at bruge denne smarte funktion.

Udvalgte detaljer:

 • Har 4 kogezoner samt touchbetjening og gryderegistrering
 • Har PowerBooster og 17 effekttrin
 • Mulighed for børnesikring og låsefunktion under rengøring
 • 2-trins restvarmefunktion
 • Energiforbruget vises i display foran

AEG IKB64301FB

Enkel induktionskogeplade med mulighed for tidsbesparende funktioner

Den tredje induktionskogeplade i denne guide er AEG IKB64301FB. Denne kogeplade kan være en sand hjælp i et køkken, hvor tiden er knap, men du ikke ønsker at gå på kompromis med den gode madlavning.

Hvis din emhætte også har den indbyggede Hob2Hood-funktion, kan kogepladerne og denne samarbejde – uden du behøver at blive involveret. Kogepladens styrke kan simpelthen kommunikere til emhætten, hvor stor sugestyrke der er behov for.

Du behøver ikke at frygte, at der kommer skrammer eller snavs på den flotte glasplade, som udgør induktionskogepladerne. Overfladen er nemlig ridsefast og glat. Den kan derfor også let rengøres og er yderst vedligeholdelsesvenlig.

Med Booster-funktionen kan du få varmet gryderne og panderne op på rekordtid. Det er en smart funktion, der er praktisk i et køkken, hvor madlavningen skal gå hurtigt – uden at det hele brænder på.

Du kan også bruge kogepladernes timer til at indstille tiden og dermed sikre dig, at der ikke ved en fejl er en gryde, der koger for længe.

Udvalgte detaljer:

 • Har 4 kogezoner og enkel touchbetjening
 • OptiHeat Control 3-trins restvarmeindikator
 • Har opkogningsautomatik, der regulerer temperaturen op og ned
 • Hob2Hood-funktion med udvalgte emhætter
 • Mulighed for børnesikring og funktionslås

Siemens EX875LYV1E

Yderst moderne og intuitiv induktionskogeplade med intelligente funktioner

Den fjerde og sidste induktionskogeplade, som vi har med i denne guide, er modellen Siemens EX875LYV1E. En ultramoderne induktionskogeplade med specialfunktioner og mulighed for fjernstyring.

Hvis du bruger kogepladernes HomeConnect-funktion, kan du styre kogepladerne via din smartphone eller tablet. Aldrig har det været lettere at holde øje med gryderne, der står og bobler. Med CookConnect-systemet kan du også indstille emhætten via kogepladerne (gælder kun for kompatible emhætter).

Du kan holde øje med kogepladernes energiforbrug via displayet i fronten. På denne måde kan du både følge med i energiudladningen og regulere varmestyrken, hvis der er behov for det.

Du kan indstille en timer for hver enkelt kogezone og på denne måde sikre dig friheden til at gå til og fra madlavningen, uden at du skal bekymre dig om, at noget pludseligt har været på varmen for længe.

Med hele 17 effekttrin kan du kontrollere madlavningen til perfektion. Denne induktionskogeplade er derfor også et populært valg for dem, der gerne vil lave mad, der kan måle sig med et professionelt niveau.

Udvalgte detaljer:

 • Har 4 kogezoner med gryderegistrering
 • Light Touch-betjening med slide samt digitalt funktionsdisplay
 • HomeConnect, der muliggør fjernstyring via smartphone eller tablet
 • Har automatisk overførsel af indstillinger, hvis du flytter gryder rundt på zonerne
 • Automatisk varmeregulering i 3 trin
 • FryingSensor Plus-funktion, der er en stegesensor med 5 forskellige temperaturindstillinger

FAQ – spørgsmål og svar

Hvilken induktionskogeplade skal jeg vælge?

Det afhænger af, hvilket behov du har for kapacitet, og ikke mindst, om det er kogeplader alene eller induktionskomfur, du er ude efter.

Det er en god idé at undersøge de forskellige muligheder, der er, før du træffer dit valg. På denne måde kan du finde den induktionsløsning, der passer allerbedst til dig og dit køkken.

Hvordan fungerer en induktionskogeplade?

En induktionskogeplade fungerer, fordi der via elektricitetens løb gennem en kobbervikling skabes et magnetfelt.

Der generes derefter varme, når der placeres en induktionsvenlig gryde eller pande (det vil sige gryder og pander med magnetisk bund) oven på kogepladerne, fordi der sker en kraftig stigning i magnetfeltet.

Hvor skal jeg placere min induktionskogeplade?

Det vil som regel være helt op til dig, hvor du gerne vil placere din kogeplade i dit køkken. Det bør bare være et sted, som er let at komme til, da kogepladerne er den vigtigste arbejdsplads i køkkenet.

I forhold til almindelige sikkerhedshensyn tilrådes det normalt, at der er minimum 60 centimeters afstand til køkkenvasken.

Kan jeg bruge støbejernsgryder på en induktionskogeplade?

Du vil som regel kunne bruge en støbejernsgryde på en induktionskogeplade. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er den mest optimale løsning, da jerngryden vil blive meget varm at håndtere.

Det er derfor mest tilrådeligt, at du anvender induktionspander og -gryder på dine induktionskogeplader for det bedste og mest sikre resultat.

Anbefalet Til Dig