Indbygningsovn Test 2023 – Her er de bedste indbygningsovne

Ovnen er et fantastisk køkkenelement. Det er nemlig en særlig egenskab at kunne færdiggøre en masse forskellige velsmagende retter.

Derfor er det i virkeligheden også svært at forestille sig et køkken uden en ovn, men ved du hvilken model, du skal vælge?

I denne guide har vi samlet fire favorit ovne, der kan indbygges. Vi vil fremhæve de mest bemærkelsesværdige elementer og forhåbentlig informere dig om eventuelle restriktioner.

En indbygningsovn er blandt andet kendetegnet ved at være adskilt fra kogesektionen. Derfor kan du eksempelvis indbygge ovnen i en højde, der passer perfekt til dig.

Til sidst i guiden finder du en FAQ, hvor du kan få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål om indbygningsovne.

Siemens HB672GBS1S

Indbygningsovn med lynopvarmning og andre attraktive funktioner

AEG BPB352021M Rustfrit Stål er en moderne indbygningsovn, der nemt kan betjenes med såkaldte pop ud-knapper. De smarte knapper gør det samtidig enkelt at rengøre ovnen udvendigt.

Til gengæld sørger ovnen selv for den indvendige rengøring. AEG-ovnen er nemlig en selvrensende SteamBake-pyrolyseovn, der bidrager til en grundig overfladerengøring efter brug.

Denne indbygningsovn fra AEG har desuden et indbygget stege- og madlavningstermometer, så du altid kan holde øje med, at kød og andre retter opnår den korrekte temperatur.

Endelig er denne populære ovn også kendt ved sin PlusSteam-funktion, der giver dig gode muligheder for at opnå eksempelvis gode bageresultater. Funktionen sørger for at tilføre damp til bagning, så du hver gang kan se frem til gylden og sprød bageoverflade.

 Udvalgte detaljer:

 • PlusSteam-funktion der tilføjer damp
 • Selvrensende ovn med pyrolystisk rensningsfunktion
 • Hot Air-system får varm luft til at cirkulere jævnt i hele ovnen

AEG BPB352021M

Selvrensende indbygningsovn.

Med Siemens HB672GBS1S Rustfrit Stål får du en effektiv ovn, der kan håndtere stort set alle retter på ingen tid. Eksempelvis kan ovnen præstere en lynhurtig opvarmning på op til 175° C efter blot fem minutter.

Ovnens ventetid er således reduceret markant, og det er endda helt uden, at den bruger mere energi. Derudover kan du spare tid på tilberedning af frosne færdigvarer. Med den innovative coolStart-funktion kan du snart nyde en kølig ret, hvor forvarmning ikke er nødvendig.

Indbygningsovnen fra Siemens er samtidig let er rengøre. Med den imponerende activeClean-funktion rengør ovnen nemlig sig selv. Efter kun to timer er alt snavs fra bagning og stegning forvandlet til aske, som du let kan fjerne med en fugtig klud.

Siemens HB672GBS1S Rustfrit Stål har hele otte attraktive ovnfunktioner, heriblandt 4D-varmluft, stor variogrill og øko varmluft. Til gengæld tilbyder den ikke en dampfunktion, hvilket du eventuelt kan være opmærksom på, hvis du er vild med at bage.

Udvalgte detaljer:

 • Temperaturinterval 30 °C – 300 °C
 • Otte ovnfunktioner
 • coolStart-funktion, der tilbereder frossen mad hurtigere

Bosch HBG675BB1

Flot indbygningsovn med 4D-varmluft.

Hvis du er på udkig efter en moderne indbygningsovn, der sikrer ensartede bagningsresultater, så kan du med fordel kigge efter Bosch HBG675BB1 Sort.

Med denne model har du mulighed for at anvende 4D-varmluft, der er din garanti for, at varmen fordeles jævnt i hele ovnen. Du kan vælge mellem niveau ét til fire i forhold til, hvilket resultat du ønsker.

Derudover er Bosch særligt kendt for at udvikle produkter med fokus på miljøet. På den måde kan du altid lave mad med ekstra god samvittighed, da ovnen er blandt de mest miljøvenlige, blandt andet på grund af sit vand- og energisparende forbrug.

I modsætning til nogle af de andre indbygningsovne i guiden tilbyder denne Bosch-ovn eksempelvis ikke nogen form for lynopvarmning, som kan være velegnet, når du hurtigt har brug for en varm ovn.

Udvalgte detaljer:

 • 4D-varmluft, der giver ensartede resultater
 • Miljøvenlig ovn med Green Technology
 • 10 automatiske ovnprogrammer

Siemens HR675GBS1S

Indbygningsovn med dampfunktion og lynopvarmning

Siemens HR675GBS1S i Rustfrit Stål er et yderst godt valg, når det kommer til en pålidelig indbygningsovn. Denne specifikke Siemens-model er også kendt for sin lynhurtige opvarmning, hvor ovnen når 175° C på blot fem minutter.

Derudover er ovnen indbygget med hele 20 automatiske ovnprogrammer, så du altid kan få en korrekt tilberedning. Når det ønskede program og madens vægt er indtastet, beregner ovnen automatisk, hvordan maden skal steges eller bages.

Siemens HR675GBS1S Rustfrit Stål tilbyder desuden pulseSteam-funktionen, der eksempelvis sørger for en sprød skorpe på en steg, mens den stadig er saftig indvendig.

Sammenlignet med den anden indbygningsovn fra Simens er denne model ikke fremstillet med det behagelige softMove, der sørger for, at ovnlågen åbner og lukker blidt.

Udvalgte detaljer:

 • Lynhurtig opvarmning til 175° C på kun fem minutter
 • 20 automatiske ovnprogrammer
 • pulseSteam-funktion, der sørger for perfekt sprødhed

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilken indbygningsovn er den bedste?

  Der findes rigtig mange forskellige indbygningsovne på markedet, og det kan derfor være svært at vurdere, hvilken model der er den bedste. Siemens, AEG og Bosch er dog alle nogle rigtig stærke bud på mærker, som du kan holde øje med i forbindelse med køb af indbygningsovn. Hvor ovn har sine fordele, så det kan være en god idé at sætte sig grundigt ind i, hvilke funktioner, den enkelte ovn kan tilbyde, og hvilke der passer til dine ønsker og behov.

 2. Hvad skal jeg kigge efter ved en indbygningsovn?

  Når du leder efter en indbygningsovn, bør du gøre op med dig selv, hvad du forventer, at den skal kunne. Har du eksempelvis brug for en ovn, der er hurtig til at opvarme, bør du kigge efter en model med denne funktion. Hvis du drømmer om en mere miljøvenlig løsning, kan du altid holde øje med energimærket på ovnen. Som minimum bør du vælge en indbygningsovn, der ligger i energiklasse A+, da der er din garanti for en mere energivenlig løsning.

 3. Hvor tit bør jeg rengøre en indbygningsovn?

  Hvis du vil have glæde af din ovn i lang tid, bør du rengøre den jævnligt. På den måde er den også hurtigt klar til brug igen, hvis skidt og snavs ikke når at sætte sig for godt fast. I dag findes mange ovne med en form for indbygningsrens, hvilket kan være en rigtig god løsning for dig, der vil spare tid på rengøring af din ovn. Hvor tit du bør rengøre din ovn, afhænger naturligvis af, hvor meget du bruger den. Som tommelfingerregel bør du dog rengøre ovnen grundigt mindst hver tredje måned.

Anbefalet Til Dig