Hækkeklipper Test 2023 – Her er de bedste hækkeklippere

Mange danskere er de heldige ejere af egen have. Det bringer meget fornøjelse med sig, men det kræver også vedligeholdelse hele året rundt. Derfor investerer mange i en hækkeklipper, der gør arbejdet meget nemmere.

Imidlertid er der mange hækkeklippere på markedet. Synes du, at det er svært at vide, hvad du skal kigge efter? Eller hvad der egentlig er det vigtigste?

Så finder du heldigvis svaret her.

Vi giver dig her en hækkeklippertest, så du kan få det bedste af det bedste. Derfor kan du her læse meget mere om fire fantastiske hækkeklippere, der er på markedet lige nu. Vi giver dig et overblik over både kvaliteter og mangler, så du bliver godt informeret.

Vi har ligeledes udarbejdet en FAQ til dig. Den ligger i bunden af guiden, og den giver svar på nogle af de almindelige spørgsmål om hækkeklippere.

Bosch AHS 55-20 LI

En klassisk hækkeklipper uden ledning.

Bosch har designet denne Bosch AHS 55-20 LI, der er en kraftfuld hækkeklipper med den smarte Bosch Quick-Cut-teknologi, der sikrer et rent snit. Derudover har den Bosch Anti-Blocking System, der leverer en uafbrudt klippeydelse.

Det smarte ved denne hækkeklipper fra Bosch er, at den kommer uden ledning. I stedet anvender den et 18 V-batteri, der kombinerer effekt og mobilitet.

Den er samtidig udstyret med en lang klinge på hele 55 cm. Klingen er udstyret med diamantslebne knive, der sikrer et præcist og effektivt arbejde.

Denne Bosch AHS 55-20 LI er et godt valg for mange haveejere. Den eneste udfordring kan dog være længden på den fastmonterede klinge. Den er længere end almindeligt, og det kan for nogle gøre den sværere at arbejde med.

Udvalgte detaljer:

  • Kraftigt 18 V lithium-ion-batteri med lang levetid
  • Frontgreb med flere positioner
  • Bosch Anti-Blocking System, der giver et kontinuerligt arbejde
  • Beskytter til klingespids for sikker brug

Ryobi OHT 1855R One+

Prisvenlig hækkeklipper med kraft.

Denne Ryobi OHT 1855R One+ er et godt bud på en alsidig hækkeklipper. Her får du igen en model uden ledning, som gør arbejdet meget nemmere for dig.

Batteriet er et 18 V-batteri, der giver en driftstid på cirka 35 minutter. Har du en større have, kan det måske blive en udfordring at få batteriet til at række til hele hækken. Når det er sagt, er den ledningsfrie hækkeklipper perfekt, hvis du vil slippe for besvær med kabler og lignende.

Ryobi OHT 1855R One+ er udstyret med soft grib-materiale. Det sikrer dig et godt greb under arbejdet, hvilket gør din hækkeklipper både lettere og mere sikker at håndtere.

Endelig får du en skæretykkelse på 22 mm og en sværdlængde på 55 mm. Denne model minder derfor meget om modellen fra Bosch. Her er forskellen dog, at modellen for Bosch altså ligger i en højere prisklasse.

Udvalgte detaljer:

  • Lang sværdlængde med mulighed for at arbejde på større buske og hække
  • Anti-jam system, der sikrer dig mod utilsigtede blokeringer
  • Roterende baghåndtag, der giver mulighed for forskellige arbejdsvinkler
  • Grenkapacitet på 22 mm og savfunktion

Dewalt DCM563PB

Innovativ hækkeklipper med høj brugervenlighed.

Dewalt DCM563PB er den tredje model i vores test, og prismæssigt ligner den meget modellen fra Bosch. Her får du igen en ledningsfri hækkeklipper, der er udstyret med et 18 V-lithium-ion-batteri.

Hækkeklipperen har en 55 mm sværdlængde med 19 mm tandafstand, hvilket er en forskel ift. den tidligere nævnte model. Den kan samtidig skære i begge retninger, hvilket er et stort plus ved Dewalt DCM563PB. Det sparer dig nemlig for besvær med levetid og skarphed.

Dewalt DCM563PB er også udstyret med soft-grib, der giver dig et komfortabelt og sikkert greb. Det sikrer dig høj brugervenlighed og en behagelig arbejdsstilling.

Denne hækkeklipper kan være en god mulighed for mange. Her får du en lidt mindre tandafstand, hvilket er den væsentligste forskel fra de andre modeller. Dog får du ikke så mange funktioner og specifikationer i denne model.

Udvalgte detaljer:

  • 19 mm tandafstand og 55 mm sværdlængde
  • Innovativt XR-system for maksimal ydelse
  • Kompakt design med tanke for brugervenlige løsninger
  • Skæringsmulighed i begge retninger

Makita DUH601Z

En stor, effektiv og halvdyr model.

Makita DUH601Z er den sidste hækkeklipper i vores test. Her får du både den dyreste, men måske også største model ud af de fire. Makita DUH601Z måler med sin sværdlængde hele 60 cm.

Selve kniven har skråtstillede knivblade, der fanger grene langt mere effektivt. Derudover får du glæde af to-hånds-sikkerhedsafbrydere, der er et stort plus ved Makita DUH601Z.

Det kan mærkes, at vi befinder os i en dyrere kategori. Der er tilgængelige tre forskellige hastighedsindstillinger og fem positioner på drejehåndtaget. Batteriet, der bruges i hækkeklipperen, er på 18 V.

Et lille minus er dog vægten. Med denne model kommer du over 4 kg, hvilket for mange kan blive en lidt tung omgang. Til gengæld får du høj kvalitet og et lavt støjniveau samtidig med, at du kan arbejde hurtigt og præcist.

Udvalgte detaljer:

  • Akku-hækkeklipper med kulfri motor
  • Lydeffektniveau på kun 95 dB(A)
  • Sværdlængde på 60 cm samt en maksimal skæredybde på 23,5 mm
  • Tre forskellige hastighedsindstillinger

FAQ – spørgsmål og svar

  1. Hvad skal jeg kigge efter i en hækkeklipper?

    Når det kommer til køb af en ny hækkeklipper, er der flere vigtige faktorer. Først og fremmest er prisen vigtig alt efter, hvad du har sat af i dit budget. Derudover skal du overveje, om du har brug for en længere levetid end eksempelvis 30 minutter. Hvis ikke, giver det dig nemlig mulighed for at vælge en ledningsfri model. Det er også vigtigt at kigge på sværdlængde samt knivbredde. Og så er det altid en god idé at have sikkerhedsniveauet for øje. På den måde kan du være bedst muligt sikret under arbejde.

  2. Hvad koster en hækkeklipper?

    Ligesom med alt andet svinger priserne meget på hækkeklippere. De modeller, som vi har taget med i vores hækkeklippertest, spænder mellem 800-2.200 kr. Det er blot et lille udpluk af de mange muligheder, du finder på markedet. Der er også mulighed for at finde nogle billigere modeller. Her bliver du nødt til at gå på kompromis, og det gælder ofte for ydeevne og lækre funktioner. Til gengæld er der også endnu dyrere modeller, hvis du er til ekstra luksus. Kan du betale mellem 1.000-1.500 kr., er der rig mulighed for at finde en god hækkeklipper.

  3. Kan det betale sig at købe en hækkeklipper?

    Der er ingen tvivl om, at det er en god idé at investere i en hækkeklipper. Det gælder særligt, hvis du har en større hæk eller flere forskellige buske. Alternativet er nemlig tidskrævende og hårdt for kroppen. Vælger du din hækkeklipper fra, er det frem med hækkesaksen. Ved at anvende en elektrisk hækkeklipper kan du spare mange timers arbejde hver eneste gang, du skal klippe din hæk. Derfor betaler det sig altid at investere i en hækkeklipper. Ikke kun for at spare tid, men også for at spare det hårde arbejde.

Anbefalet Til Dig