Håndholdt Støvsuger Test 2023 – Her er de bedste håndholdte støvsugere

Hvis du leder efter en støvsuger, der har et markant lavere energiforbrug, så er der god grund til at holde øje med en håndholdt model.

Derudover er en håndstøvsuger særlig fordelagtig, hvis du vil have større mobilitet og ikke være besværet med en tung stangstøvsuger.

I denne guide har vi samlet nogle af de populæreste håndholdte støvsugere på markedet. Vi fremhæver nogle udvalgte detaljer, men vi vil også gøre dig opmærksom på eventuelle begrænsninger ved den enkelte model.

Når du har taget et grundigt kig i guiden, er du forhåbentlig blevet endnu klogere på, hvilken model der matcher dine ønsker og behov.

Nederst finder du en FAQ med de mest stillede spørgsmål.

Black & Decker PD1200AV-XJ

Moderne støvsuger med eksklusive funktioner

Black & Decker PD1200AV-XJ er en bærbar støvsuger, der blandt andet har Cyclonic action filter-teknologi, der sikrer en forbedret sugeevne i længere perioder end sædvanligt. Det er en temmelig effektiv støvsuger, der virkelig kan tåle at blive brugt.

Samtidig kan du nå ud i selv de mindste kroge med denne håndstøvsuger. Med fem meter kabel har du stor frihed til at støvsuge, hvor du vil. Med en specialdesignet slange kan du rengøre svært tilgængelige steder.

Black & Decker PD1200AV-XJ er samtidig en hygiejnisk støvsuger, hvor eksempelvis et filter-rengøringshjul gør det muligt at tømme filteret helt uden at komme i kontakt med skidtet.

Med denne håndholdte støvsuger fra Black & Decker undgår du at slide unødigt på diverse interiører. De medfølgende mundstykker er nemlig fremstillet i mange forskellige hårdheder, så du altid kan få en tilpasset støvsugning.

Du børe være opmærksom på, at denne støvsuger netop kommer med kabel i modsætning til andre håndholdte modeller, som er helt frie for ledninger.

Udvalgte detaljer:

 • Optimal sugeevne i længere tid med Cyclonic action filter-teknologi
 • Stor frihed med fem meter kabel
 • Hygiejnisk at rengøre med filter-rengøringshjul

Bosch BHN20110

Genopladelig støvsuger, som er lettilgængelig

Med Bosch BHN20110 får du en håndholdt støvsuger, der er ledningsfri og samtidig sikrer grundig støvsugning til alle steder af hjemmet.

Her får du en støvsuger, hvor du ikke er begrænset i rengøringen i form af en stikkontakt. På den måde har du et godt udgangspunkt for en nemmere og mere fleksibel rengøring.

Derudover vejer Bosch BHN20110 ganske lidt, så du kan holde ud til at støvsuge i længere tid. Den har samtidig et praktisk design, hvilket også gør den velegnet til eksempelvis rengøring af bilen.

Støvsugeren er desuden kendt for sin imponerende ydeevne, hvor blandt andet den høje luftgennemstrømning bidrager til en grundig støvoptagelse.

I forhold til hygiejne og rengøring er denne Bosch-støvsuger nem at tømme. Den har samtidig et vaskbart filter, så du nemt kan bruge støvsugeren igen og igen.

Sammenlignet med andre håndholdte støvsugere har denne model en køretid på 16 minutter, hvilket er en smule lavere end nogle af de andre varianter i denne guide.

Udvalgte detaljer:

 • Ledningsfri håndstøvsuger
 • Imponerende ydeevne med høj luftgennemgang
 • Nem at rengøre med vaskbart filter

Electrolux Rapido ZB6114BO

Flot håndstøvsuger med kraftig sugeevne

Er du på udkig efter en håndholdt støvsuger, der virkelig kan håndtere en grundig rengøring, så er der god grund til at kigge på Electrolux Rapido ZB6114BO.

Denne håndstøvsuger har et effektivt litiumbatteri, hvilket bidrager til en imponerende sugeevne. Støvsugeren kan lades op på kun fire timer, og den taber ikke styrke undervejs, når den er i brug.

Derudover har støvsugeren patenterede hjul på undersiden, så du ikke skal bekymre dig om at slide på diverse materialer. Electrolux Rapido ZB6114BO har også et specialdesignet mundstykke, som kan trækkes ud, uden at du behøver at slukke støvsugeren.

Denne håndholdte model skiller sig også ud fra mængden med sin køretid, der ligger på hele 25 minutter ved laveste hastighed. Med denne støvsuger har du derfor mulighed for at støvsuge længe uden afbrydelser.

Udvalgte detaljer:

 • Kraftig sugeevne med litiumbatteri
 • Høj brugervenlighed med patenterede hjul
 • Mulighed for op til 25 minutters støvsugning

Black & Decker PV1820L

Sammenklappelig støvsuger for kompakt opladning

Black & Decker PV1820L er en smart håndholdt støvsuger, som du nemt kan pakke væk, når den ikke er i brug. Både når den skal oplades og opbevares, er den meget let at klappe sammen.

Derudover har støvsugeren en patenteret næse, der er beregnet til at kunne dreje op til 200 grader. På den måde har du mulighed for at gøre rent i selv de mest begrænsede vinkler.

Black & Decker PV1820L er udstyret med et litiumbatteri, der sikrer kraftig sugestyrke hele vejen igennem. Derudover har den en blinkende indikator, der viser når batteriet er ved at løbe ud, 30 sekunder før det sker.

Med denne håndstøvsuger fra Black & Decker er det også nemt at komme af med støv og snavs. Støvsugeren er enkel at tømme ved blot at åbne sidedøren og tømme indholdet direkte i skraldespanden.

Udvalgte detaljer:

 • Sammenklappelig støvsuger
 • Mulighed for at støvsuge i vinkler på op til 200 grader
 • Kraftig sugeevne med litiumbatteri

Dyson V7 Trigger

God håndholdt støvsuger med mulighed for at støvsuge i 30 minutter

Med Dyson V7 Trigger får du en solid håndstøvsuger, der kan håndtere selv mere krævende rengøringsopgaver. Med mulighed for at støvsuge i op til 30 minutter har du i hvert fald et rigtig godt udgangspunkt for en grundig støvsugning.

Støvsugeren er desuden fremstillet med en særlig børstestang, der er brugbar til fjernelse af hår og lignende i meget trange kroge.

Hygiejnen er helt i top, når du skal tømme Dyson V7 Trigger. Med en simpel åbning kan du tømme alt indholdet direkte i skraldespanden uden at røre ved skidtet.

Selvom det er en forholdsvis lille håndstøvsuger, har den stadig en meget kraftig motor på op til 107.000 omdrejninger per minut.

Samtidig er denne model fra Dyson designet med 15 stærke cykloner, hvilket er din garanti for grundig håndtering af snavs.

Udvalgte detaljer:

 • Mulighed for at støvsuge i op til 30 minutter
 • Specialdesignet børstestang til fjernelse af hår
 • Kraftig motor med 107.000 omdrejninger per minut

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken håndholdt støvsuger er den bedste?

  Der findes rigtigt mange håndholdte støvsugere af høj kvalitet, og det kan derfor være svært at afgøre, hvilken model der er den bedste. Er du på udkig efter en håndstøvsuger, kan det derfor være en rigtig god idé at gøre sig nogle overvejelser om, hvilke ønsker og behov du har for en støvsuger. Har du eksempelvis brug for en støvsuger, der kan rengøre længe, bør du kigge efter en variant, der tilbyder en lang køretid. Hvis du alternativt har brug for en håndholdt støvsuger, der kan komme ind blandt de mindste kroge, skal du tage udgangspunkt i de specialdesignede støvsugerhoveder. Det kan varmt anbefales at blive klog på sine egne prioriteter for at finde den bedste håndstøvsuger.

 2. Hvilke fordele er der ved en håndholdt støvsuger?

  Der kan være mange gode grunde til at købe en håndstøvsuger. Når en støvsuger er håndholdt, giver det først og fremmest mere frihed, da du typisk ikke er afhængig af en ledning og stikkontakt. Derudover medfølger der også en række smarte støvsugerhoveder, der giver dig mulighed for at støvsuge grundigt selv i de mest trange kroge. Med en håndholdt støvsuger er det desuden meget lettere at rengøre bilen. Støvsugeren vejer ikke ret meget, så du kan let fjerne skidt fra sæder og sidelommer.

 3. Hvordan fungerer en håndholdt støvsuger?

  Mange foretrækker en håndstøvsuger, fordi den er ledningsfri. Det kræver til gengæld, at den genoplades løbende. Nogle modeller tilbyder en køretid på op til 30 minutter, så du har mulighed for at støvsuge i ret lang tid. Selvom en håndholdt støvsuger kører på batteri, taber den ikke sugeevne undervejs. Støvsugeren bevarer styrken fra start til slut, og flere varianter har endda en indikationslampe, der viser, hvornår batteriet er ved at være fladt. Det er nemt at bruge en støvsuger, som er håndholdt. Når den skal tømmes, er hygiejnen samtidig i top, og ofte skal den blot tømmes ved at åbne en sidelomme. Herefter kan du smide indholdet direkte i skraldespanden uden at komme i berøring med diverse skidt og snavs.

Anbefalet Til Dig