Gasgrill Test 2023 – Her er de bedste gasgrill

En gasgrill er fantastisk. Du har nemlig mulighed for at lave rigtig mange velsmagende retter på en gasgrill, og så kan den i virkeligheden fungere som samlingspunkt for mange gode stunder med familie og venner.

I denne guide har vi udvalgt nogle af de populæreste modeller og mærker på markedet. Vi kigger grundigt på nogle udvalgte detaljer, men vi vil også holde øje med eventuelle begrænsninger ved den enkelte model.

Hvis du er i tvivl om, hvilken gasgrill der passer til dine ønsker og behov, vil denne guide forhåbentlig gøre dig klogere på en lang række punkter.

Nederst i guiden finder du en FAQ med nogle af de ofte stillede spørgsmål i forbindelse med køb af en gasgrill.

Weber Q1200

Moderne gasgrill med grillriste i porcelænsemaljeret støbejern

Weber Q1200 Gasgrill tilbyder masser af god smag, hvor du er. Gasgrillen er nemlig transportabel, og du kan nemt tage den med ud i naturen og udforske omgivelserne.

Du skal dog ikke lade dig narre af det kompakte design. Selvom denne Weber-grill er lille nok til en altan, kan den sagtens grille et helt måltid til to-tre personer ad gangen. Derudover er den fremstillet med praktiske sideborde, så du altid kan have krydderier og marinader lige ved hånden.

Weber Q1200 Gasgrill tilbyder desuden indbygget varmetermometer, så du nemlig kan holde øje med madens temperatur. Får du brug for at ændre varmen i grillen, er det enkelt med den trinløse varmestyring.

Hvis du er på udkig efter gasgrill, hvor der ikke er gået på kompromis med selv den mindste detalje, kan du overveje at kigge efter denne model. Med eksempelvis en grillrist i porcelænsemaljeret støbejern får du en rist i både et stærkt og flot materiale.

Udvalgte detaljer:

 • Transportabel gasgrill til to-tre personer
 • Indbygget varmetermometer og trinløs varmestyring
 • Grillrist med porcelænsemaljeret støbejern

Morsø Forno Gas Medio

Stilren gasgrill med mange grillfunktioner

Med Morsø Forno Gas Medio får du en gasgrill, der med sit minimalistiske design passer perfekt ind i stort set alle omgivelser. Den har derfor ikke kun til formål at fremstille lækker, velsmagende grillmad – det elegante design er også en forkælelse for øjet.

Denne gasgrill har et låg og en gryde, som er af formstøbt aluminium. Grillristen er produceret i stærkt støbejern med emaljebelægning, og der er derfor tale om en grill, som virkelig kan holde til at blive brugt.

Materialerne til Morsø Forno Gas Medio er nøje udvalgt, med henblik på at det skal være nemt for dig at arbejde med grillen og samtidig let at rengøre efterfølgende.

Gasgrillen er særlig brugervenlig, og med et smart antændingssystem med en drejeknap er det let at komme i gang med at bruge grillen.

Med det integrerede termometer og det høje kuppellåg har du i øvrigt et rigtigt godt udgangspunkt for at kunne tilberede større måltider som eksempelvis en steg.

Udvalgte detaljer:

 • Låg og gryde af formstøbt aluminium
 • Brugervenlig gasgrill med smart antændingssystem
 • Integreret termometer og højt kuppellåg

Weber Q3200

Praktisk gasgrill med stor grillflade

Hvis du leder efter en god gasgrill, hvor du kan skabe gode grilloplevelser til fire-seks personer, så kan du overveje at tage et grundigt kig på Weber Q3200 Gasgrill.

Denne gasgrill fås med hele to brændere i rustfrit stål. Den er desuden fremstillet med to varmezoner, hvilket gør den perfekt til eksempelvis grill med direkte og indirekte varme.

Når du griller med Weber Q3200 Gasgrill, skal du ikke bruge unødig ventetid på, at grillen starter op. Med en elektronisk, batteridrevet tænding kan du starte med at grille med bare et enkelt tryk på tændingsknappen.

Du kan desuden altid holde øje med madlavningen. Det integrerede termometer i låget gør det nemt for dig at følge temperaturen, så det får den nøjagtige tilberedning.

Selvom denne Weber-grill er fremstillet i et moderne, kompakt design, kan den stadig præstere at have plads til hele fire-seks personers måltider ad gangen. Med to praktiske sideborde kan du løbende stille de færdiglavede retter klar, så de kan blive sat på bordet.

Udvalgte detaljer:

 • Gasgrill med kapacitet til fire-seks personer
 • Undgå ventetid med elektronisk, batteridrevet tænding
 • Integreret termometer i låget

Weber Genesis II EP-335 GBS

Flot gasgrill med smart Tuck-Away-varmehylde

Weber Genesis II EP-335 GBS er den perfekte gasgrill for dig, der er vild med grillretter med eksempelvis barbecue og andre velsmagende marinader.

Gasgrillen er nemlig fremstillet med porcelænsemaljeret Gourmet BBQ System og grillriste i støbejern, der gør den særligt velegnet til retter, der kræver lækre, sprøde overflader. En innovativ teknologi gør samtidig grillen nem at rengøre, selvom du bruger den mange gange.

Derudover er Weber Genesis II EP-335 GBS kendt for sit ikoniske look i rustfrit stål, som også gør den anvendelig i stort set al slags vejr. Grillen har samtidig et porcelænsemaljeret låg, og der er derfor kælet for selv den mindste detalje.

Denne Weber-gasgrill tilbyder også sideblus til håndtering af mindre retter, og så har den Tuck-Away-varmehylde, så du kan være sikker på, at maden kan holde sig varm, indtil den skal serveres.

Udvalgte detaljer:

 • Gourmet BBQ System og grillriste i støbejern
 • Flot design i rustfrit stål og porcelænsemaljeret låg
 • Sideblus og Tuck-Away-varmehylde

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken gasgrill er den bedste?

  Det kan være svært at afgøre, hvilken gasgrill der er den bedste. Det kommer nemlig ofte an på, hvilke ønsker og behov du har i forbindelse med brugen af en grill.

  Weber og Morsø er dog rigtig gode bud på kvalitetsbevidste mærker, og derfor kan du med fordel altid tage et kig på deres store udvalg.

  Derudover bør du også overveje, hvad du skal bruge en gasgrill til. Har du eksempelvis brug for at tilberede grillretter til mange, skal du kigge efter en model med en større kapacitet.

  Har du brug for en gasgrill, der er brugervenlig, bør du vælge en model med nemme optændingsmetoder.

  Sorter i dine prioriteter, og find den bedste gasgrill til dig.

 2. Hvordan fungerer en gasgrill?

  Gasgrillen er kendetegnet ved at bruge flydende gas som brændsel. I modsætning til en kulgrill vil en gasgrill næsten altid være klar til at bruges inden for kun få minutter.

  En gasgrill har behov for gas, ilt og en gnist for at virke. Gassen kommer fra den gasflaske, som er tilsluttet grillen. Ilten kommer fra luften, og gnisten kommer fra selve grillen.

  Gnisten skabes ved hjælp af en elektrisk tænder, der så kan bruges til at tænde gassen. De fleste gasgrill har automatisk tænding, når du drejer på kontrolknapperne.

 3. Hvordan rengør jeg en gasgrill?

  Hvis du vil have glæde af din gasgrill i lang tid, er det vigtigt, at du husker en grundig rengøring. Når du rengør gasgrillen efter hver brug, er det både let og enkelt at håndtere.

  Når du er færdig med at grille, kan du starte med at lade grillen være tændt yderligere et par minutter. På den måde forbrændes overskydende madrester og bakterier. Herefter slukker du grillen.

  Lad grillen køle af, inden du børster den ren med en grillbørste. Du skal naturligvis også tømme opsamlingsbakken i gasgrillen, hvis den har sådan en.

  Hvis du vil undgå, at ristene ruster, kan du til sidst smøre dem ind i madolie. Vær opmærksom på altid at bruge en smagsneutral olie.

 4. Hvad gør jeg, hvis en gasgrill ikke vil starte?

  Hvis en gasgrill ikke vil starte, kan det skyldes flere faktorer. Det kan eksempelvis skyldes, at gasflasken er tom, og så skal den naturligvis skiftes.

  Det kan også være på grund af fejl i regulatoren. De fleste gasgrill har en funktion, der gør, at der ikke kommer for meget gas på samme tid. Hvis denne funktion er deaktiveret, bør du nulstille regulatoren.

  Tilstoppede brændere kan også være årsagen til, at gasgrill ikke vil starte. Her er det vigtigt at sørge for en grundig rengøring, så brænderne igen virker optimalt.

Anbefalet Til Dig