Frituregryde Test 2023 – Her er de bedste frituregryder

Velkommen til den store test af frituregryder. Vi har samlet de 5 bedste frituregryder og maskiner, som gør samme job, i denne test.

Hvis du allerede nu har skimmet testen, vil du se, at der også optræder såkaldte actifry-maskiner. De tæller i denne test med som frituregryder.

Disse nye maskiner frituresteger, men uden at bade madprodukterne i olie, som en traditionel frituregryde gør. Der vil uden tvivl være dogmatiske friturespecialister, som er sure på dette tidspunkt.

Men i vores test har vi fokuseret på at give dig de 5 bedste produkter, som frituresteger din mad. De er ikke rangeret, men beskrevet ud fra deres kvalifikationer, så du selv kan vælge din favorit.

OBH Nordica Pro Digital 6357

Til de sure fritureentusiaster kommer den første rene frituregryde her.

OBH Nordica Pro Digital 6357 har en kapacitet på hele 4 liter, en volumen på 8 liter og varmer op til hele 190 grader. Det er altså rigeligt til at friturestege hvad som helst.

Det er en simpel frituresteger, hvor du blot fylder den med olie og tænder for den. Når den opnår den rette temperatur, lyser displayet op.

Maskinen anbefaler selv at lave op til 600 g pommes på en gang, så den er en stor kapacitet på dit køkkenbord.

OBH Nordica Pro Digital 6357 kommer med en cool zone-funktion, der giver den opvarmede olie længere levetid. Så kan du genbruge olie flere gange uden besvær.

Du vil uden tvivl også have glæde af, at maskinen har et højt sikkerhedsniveau og er utroligt let at rengøre. De forskellige dele afmonteres og smides derefter i opvaskemaskinen – meget simpelt.

Udvalgte detaljer:

 • Oliekapacitet på 4 liter
 • 130-190 grader
 • 600 g pommes på en gang
 • Cool zone-funktion for længere levetid på olien

Tefal Oleoclean Pro Inox & Design

Første produkt fra Tefal er en klassisk, god og stor frituregryde til køkkenet.

Tefal Oleoclean Pro Inox & Design har en mindre volumen på kun 3,5 liter. Det vil ca. svare til 1,2 kg færdigtilberedt mad.

Temperaturen på olien svinger fra 150 til 190 grader og indstilles let i det simple design. Du skruer bare op på den temperatur, du ønsker dig.

Tefal Oleoclean Pro Inox & Design er også egnet til opvaskemaskinen uden nogen udfordringer. Desuden har den en intelligent opdeling, som forhindrer olien i at brænde og blive snavset for hurtigt.

Skulle du have lyst til at holde særligt godt øje med din mad, når den bliver friteret, er der installeret et vindue, så du kan være sikker på, hvornår maden ser helt færdig ud.

En sidste smart funktion ved Tefal Oleoclean Pro Inox & Design er selvfølgelig den automatiske oliefiltrering. Olien køres igennem et filter, når du slukker for frituregryden.

Udvalgte detaljer:

 • Oliekapacitet på 3,5 liter
 • 150-190 grader
 • 1,2 kg pommes per stegning
 • Cool zone-funktion
 • Automatisk filtrering

Tefal Actifry FZ 7100

Endnu et Tefal-produkt, dog er det denne gang en anderledes frituregryde – en actifry.

En actifry skal kun bruge en brøkdel af den olie, som en almindelig frituregryde skal bruge. Her har Tefal Actifry FZ 7100 en kapacitet på 1 kg, og den bruger varmluft til at friturestege.

Du skal ikke bruge mere end en spiseske olie, som blot smides i maskinen. Herefter klarer maskinen resten og udnytter olien, så maden bliver sprød og perfekt tilberedt.

Den tåler selvfølgelig maskinvask, så du frakobler blot de forskellige dele og smider dem i opvaskemaskinen. En timer vil give dig besked på, hvornår maden er færdigtilberedt.

Tefal Actifry FZ 7100 kan let placeres og bruges på dit køkkenbord. Vægten er ikke engang på 5 kg, og alt svineriet slipper du for.

Du vil ikke få mange problemer med at indstille på det eneste program, den har.

Udvalgte detaljer:

 • 1 spiseske olie
 • 1 kg pommes per stegning
 • 1 programindstilling
 • Tåler maskinvask

OBH Nordica ActiFry Genius XL AG9608S0

Hele 9 programmer

Endnu en af de populære frituregryder, som blot benytter en minimal mængde olie, men opnår et fantastisk slutresultat.

Kapaciteten er på hele 1,7 liter og altså den højeste her i testen indtil videre. 1,7 liter er en virkelig stor portion mad, det kræver en meget stor familie, for at de 1,7 kg pommes bliver spist op.

OBH Nordica ActiFry Genius XL AG9608S0 er en mere kompliceret og avanceret maskine, hvor du får mulighed for at bruge hele 9 forskellige programmer.

De forskellige indstillinger gør maskinen klar til at tilberede et væld af forskellige retter, skulle du ønske andet end pommes frites.

Din mad bliver tilberedt på varmluft og rørt rundt i den varme olie, indtil den har suget al olien og er færdigtilberedt.

Maden holdes desuden varm efter den færdige tilberedning og kan derfor godt vente på andet tilbehør til maden, så det hele ikke skal være klar på én og samme tid.

Der er timerfunktion, non stick-skål, og den tåler maskinvask.

Udvalgte detaljer:

 • 1 spiseske olie
 • 1,7 kg pommes per stegning
 • 9 programindstillinger
 • Tåler maskinvask
 • Holder maden varm

Philips Avance Collection Airfryer XXL

Den sidste kandidat til at lave din friturestegte mad er denne airfryer fra Philips.

Kapaciteten for Philips Avance Collection Airfryer XXL er på 1,4 og altså andenstørst her i testen. Igen er det mere end rigeligt til selv en stor familie.

Den giver dig hele 5 programindstillinger, som bruges alt efter den mad, du vil lave. Igen er det varmluft sammen med en lille smule eller slet ingen olie, der klarer jobbet her.

Når du helt kan undgå at smide olie i, er det klart, at tilberedningen er en del sundere end en traditionel frituregryde – uden at kvaliteten på stegningen falder.

Philips Avance Collection Airfryer XXL har såkaldt rapid air-teknologi, som sparker gang i maskinen med det samme, du skal ikke vente på, at den bliver varm som en traditionel ovn.

Den varme luft bliver pumpet ind i den lille beholder i en tornado af varme, som tilbereder maden hurtigt.

Rengøringen har heller aldrig være nemmere klaret, den rengøres på sølle 90 sekunder. Den kan også smides i opvaskemaskinen.

Udvalgte detaljer:

 • Lidt eller slet ingen olie
 • 1,4 kg pommes per stegning
 • 5 programindstillinger
 • Rapid air-teknologi
 • Tornado-stegning

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan finder jeg den bedste frituregryde?

  Du finder den bedste frituregryde ved at finde ud af, hvad du søger i en frituregryde. Skal den have en stor oliekapacitet, skal den være beregnet til pommes frites udelukkende, eller hvad er dit behov. Her i testen optræder et varieret udbud af forskellige frituregryder. Nogle er meget simple og kan mere eller mindre én ting. Andre har mange programmer og fungerer til meget forskelligt.

 2. Hvorfor vælge en actifry?

  Det store spørgsmål inden for friturestegning er blevet, om du skal have en actifry eller en klassisk frituregryde. Den helt store fordel ved en actifry er, at den er utroligt let at bruge, er mindre farlig, starter med det samme og svine meget mindre end en traditionel frituregryde. Fordelen ved den gamle gryde er, at den giver et slutresultat, som ikke helt matches af en actifry, den er er sjovere at bruge og er kan styres manuelt, hvilket kan være en fordel i visse retter. Du skal vælge en actifry, hvis du vil have maden tilberedt hurtigt, nemt, uden for meget svineri og uden fare for sikkerheden.

 3. Hvordan undgår jeg fritureuheld?

  Du undgår uheld med frituregryden ved at tænke dig om. Sikkerheden skal være i top, når du frituresteger. Lad være med at give dig i kast med forskellige eksperimenter, når du friterer. Husk aldrig at komme vand eller ild i nærheden af gryden, og brug den gerne uden for dit hjem.

Anbefalet Til Dig