Foodprocessor Test 2023 – Her er de bedste foodprocessorer

En foodprocessor er den perfekte køkkenhjælper, når du skal rive, snitte og hakke. Den er efterhånden blevet et uundværligt stykke tilbehør i køkkenet, da den har mange unikke egenskaber.

Der findes rigtig mange forskellige modeller og mærker på markedet, når det gælder gode foodprocessorer. I denne guide har vi samlet nogle af de mest populære varianter, så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvilken foodprocessor der passer til dig.

I guiden vil vi fremhæve en række udvalgte detaljer, men vi vil også kigge på eventuelle begrænsninger ved de forskellige modeller.

Til sidst i guiden finder du en FAQ med nogle af de mest stillede spørgsmål i forbindelse med køb af en foodprocessor.

Bosch MCM3110W

Smart foodprocessor til alsidigt køkkenbrug

Bosch MCM3110W er en moderne foodprocessor, der passer ind i stort set enhver køkkenindretning. Med mere end 30 funktioner er den samtidig med til at gøre madlavningen til en leg.

Med denne model fra Bosch undgår du en model, der fylder det meste af køkkenbordet. Den er nemlig ret pladsbesparende, blandt andet eftersom den 2,3 liter store skål kan bruges til opbevaring af maskinens tilbehør, når den ikke er i brug.

Takket været det kompakte design kan Bosch MCM3110W finde god plads i selv det mindste køkken. Ikke desto mindre har den en meget stærk motor med to hastigheder, så det er hurtigt og nemt at håndtere selv store portioner.

Denne foodprocessor er desuden en rigtig stabil køkkenmaskine, da eksempelvis gummifødderne sørger for maksimal sikkerhed. Det er din garanti for tryg madlavning.

Udvalgte detaljer:

 • Hurtig tilberedning med to hastigheder
 • Stor sikkerhed med sugefødder af gummi
 • Nem og enkel rengøring af tilbehøret med maskinopvask

OBH Nordica First Kitchen 6795

Kraftfuld foodprocessor med smarte funktioner

Med OBH Nordica First Kitchen 6795 får du en køkkenmaskine, der er mest kendt for sin 700 watt-motor. Den imponerende motor gør hverdagen nemmere for dig, der søger en effektiv foodprocessor.

Derudover tilbyder maskinen to hastigheder samt en moment-funktion, hvilket er en særligt anvendelig funktion, når du har brug for at håndtere større portioner.

OBH Nordica First Kitchen 6795 har desuden en imponerende skål på hele 3,5 liter – dog kun 2 liter ved flydende ingredienser. Derfor kan denne foodprocessor være det oplagte valg for dig, der har en stor familie.

Du har mulighed for at klargøre mange lækre retter med denne model fra OBH Nordica. Med hele fem indsatser til rivning og snitning tilbyder maskinen forskellige detaljerede tilbehørsdele til din madlavning.

I modsætning til nogle af de andre foodprocessorer i denne guide er der her tale om en stor køkkenmaskine. Det kan eventuelt være en ulempe, hvis du bor i et hjem med et mindre køkken.

Udvalgte detaljer:

 • Kraftig 700 watt-motor
 • Effektiv madlavning med to hastigheder og moment-funktion
 • Stor plastikskål på 3,5 liter

Bosch MCM3501M

Foodprocessor med mere end 50 funktioner

Hvis du er på udkig efter en foodprocessor, der er lidt udover det sædvanlige, kan du overveje at tage et kig på Bosch MCM3501M.

Denne køkkenmaskine er nemlig fremstillet med en masse attraktive funktioner, der nok i virkeligheden tiltaler langt de fleste madlavningselskere.

Først og fremmest er Bosch MCM3501M designet med tilbehør, som tåler opvaskemaskine. På den måde skal du ikke bruge unødvendig tid på rengøring, da du hurtigt og nemt kan putte alle delene i din opvaskemaskine.

Dernæst har du mulighed for at klargøre mindre og mere simple opgaver uden brug af ret meget udstyr. Med den lille minihakker kan du eksempelvis håndtere små urter på en nem og enkel måde.

Hvis du er vild med friskbrygget kaffe, kan denne Bosch-maskine være det oplagte valg for dig. Foodprocessoren har nemlig en malefunktion med robuste knive, så du kan male kaffebønner og nyde velsmagende kaffe på ingen tid.

Sammenlignet med mange andre foodprocessor har denne model ikke den største skål. Med en kapacitet på 2,3 liter har køkkenmaskinen en skål i middelstørrelse, men den helt store styrke ligger i modellens mange funktioner.

Udvalgte detaljer:

 • Hurtig tilberedning af mindre retter med minihakker
 • Malefunktion med robuste knive
 • Nem rengøring med tilbehør, der tåler maskinopvask

Kitchenaid 5KFP1335EAC

Effektiv foodprocessor i flot design

Kitchenaid 5KFP1335EAC er en god foodprocessor, der med sit karakteristiske design virkelig skiller sig ud fra mængden. Det elegante og moderne snit og farvevalg gør maskinen til det oplagte valg for dig, der sætter pris på køkkentilbehør med et særligt udtryk.

Derudover har køkkenmaskinen fra Kitchenaid en lang række forskellige attraktive funktioner. Uanset om du har brug store eller små stykker, klarer maskinen det hele for dig.

Med en udvendig snitteplade kan du indstille snittykkelsen uden at tage knivbladet af.

Kitchenaid 5KFP1335EAC tilbyder desuden en skål på 3,1 liter, og du har derfor rigelig kapacitet til at håndtere selv ret store portioner.

Den mindre motor på kun 300 watt er, hvor maskinens begrænsninger ligger. Det betyder, at det er en model med mindre kraft. Trods dette er den ekstra økonomisk.

Udvalgte detaljer:

 • Foodprocessor i flot og moderne design
 • Mulighed for at justere snittykkelsen uden at fjerne knivblade
 • Skål med kapacitet på 3,1 liter

Magimix CS 5200 XL

Imponerende foodprocessor med kapacitet på 3,7 liter

Med Magimix CS 5200 XL får du en køkkenmaskine, der virkelig kan håndtere store portioner. Foodprocessoren har en skål på hele 3,7 liter, hvilket uden tvivl er blandt de største skåle på markedet.

Der medfølger dog tre skåle, så det er i virkeligheden helt op til dig, om du har brug for en skål i størrelsen mini, mellem eller stor.

Magimix CS 5200 XL er ekstremt brugervenlig og nem at anvende med kun tre knapper, hvilket gør den til en letvægtsløsning til køkkenudstyr for dig.

Denne foodprocessor har desuden sin styrke i at kunne tilbyde en meget stille motor. Hvis du drømmer om mindre larm i forbindelse med madlavningen, kan denne foodprocessor være et rigtig godt bud på en køkkenmaskine til dig.

Udvalgte detaljer:

 • Skål med en imponerende kapacitet på 3,7 liter
 • Tre medfølgende skåle i forskellige størrelser
 • Brugervenlig foodprocessor med lydsvag motor

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken foodprocessor er den bedste?

  Når du skal finde ud af, hvilken foodprocessor der er den bedste, bør du i virkeligheden tage udgangspunkt i dine ønsker og behov til en køkkenmaskine. Det kan nemlig variere fra bruger til bruger, hvilken model der er den bedste. Når du vil købe en foodprocessor, bør du derfor overveje, hvad du skal bruge den til. Har du eksempelvis brug for at håndtere store portioner, kan det være en god idé at kigge på en variant, der kan håndtere en større kapacitet. Leder du derimod efter en model, der tåler maskinopvask, skal du holde øje med en foodprocessor, hvor udstyret kan holde til det. Gør dig derfor nogle gode tanker, hvis du vil finde den bedste foodprocessor for dig.

 2. Hvordan rengør jeg en foodprocessor?

  Det er ofte ikke svært at rengøre en foodprocessor. Processoren kan blandt andet rengøres ved at hælde lidt vand i skålen sammen lidt opvaskemiddel. Herefter lader du den køre i få sekunder, hvorefter den er ren og klar til at tørre af. Skåle og knive i de fleste foodprocessorer tåler dog også vask i opvaskemaskinen. Det fremgår altid i vejledningen over den enkelte maskine, om udstyret tåler maskinopvask. Hvis ikke, må det rengøres i hånden.

 3. Kan jeg tilberede varme ingredienser i en foodprocessor?

  Hvis du har brug for at anvende en foodprocessor i forbindelse med varme ingredienser, skal du altid sørge for, at de er kølet ned til stuetemperatur. Det er vigtigt, at du undlader at hælde varm mad i skålen på køkkenmaskinen, da varmen fra ingredienserne i værste tilfælde kan ødelægge forseglingen på maskinen.

 4. Hvad skal jeg gøre, inden jeg tager en foodprocessor i brug?

  Hvis du har købt en ny foodprocessor, kan det være en god idé at rengøre alle delene i varmt sæbevand, inden det tages i brug. På den måde er du sikker på, at din maskine er helt ren og klar til at blive brugt. Du bør desuden placere din foodprocessor et sikkert sted i køkkenet, hvor den let kan tilsluttes en stikkontakt. Mange modeller er fremstillet med skridsikre gummidutter. Hvis din foodprocessor ikke er det, kan du overveje selv at påføre det for at øge sikkerheden.

Anbefalet Til Dig