Emhætte Test 2023 – Her er de bedste emhætter

Emhætten er en vigtig del af køkkenet. Den har nemlig blandt andet til formål at fjerne mados, så indeklimaet forbedres. Derudover sørger emhætten for, at fedt og andet snavs ikke sætter sig på væggene.

Der findes rigtig mange gode bud på emhætter. Her i guiden har vi samlet nogle af de mest populære modeller på markedet.

Vi fremhæver en række udvalgte detaljer ved den enkelte model, men vi vil også kigge på eventuelle begrænsninger. På den måde bliver du forhåbentlig klogere på, hvilken emhætte der passer bedst til dine ønsker og behov.

Til sidst i guiden finder du en FAQ, hvor vi har samlet nogle af de mest stillede spørgsmål i forbindelse med køb af en emhætte.

Siemens LC87KHM60

Væghængt emhætte med stillegående motor

Siemens LC87KHM60 80 cm er en moderne emhætte med en stille motor. På den måde kan du sagtens føre en normal samtale i køkkenet uden at blive forstyrret af en larmende emhætte.

Det lave støjniveau påvirker dog ikke emhættens ydeevne. Den stillegående motor har nemlig samtidig en høj udsugningseffekt, så damp og os fjernes effektivt.

Med Siemens LC87KHM60 80 cm får du samtidig en perfekt LED-belysning. Emhætten er samtidig energibesparende, så du kan kreere velsmagende retter med god samvittighed.

Denne emhætte fra Siemens er også en alsidig model, hvor du nemt kan justere sugeevnen til det ønskede niveau ved hjælp af forskellige trin. Emhætten vender automatisk tilbage til sin normale indstilling.

Udvalgte detaljer:

 • Minimalt lydniveau med stillegående motor
 • Effektiv emhætte med høj udsugningseffekt
 • Behagelig LED-belysning

Thermex Preston 2

Flot emhætte med høj udsugningskapacitet

Leder du efter en emhætte med god sugeevne, kan du med fordel kigge på Thermex Preston 2 60 cm. Denne model har blandt andet eftersug, så emhætten fjerner den forurenede luft, der måtte være tilbage i køkkenet.

Emhætten har desuden et imponerende frontsug, da den skråtstillede plade nemmere og mere effektivt dækker hele kogepladen. Derudover sørger bundsuget for et mere avanceret sug af pladens inderste områder.

Thermex Preston 2 60 cm er desuden kendt for den periodiske udsugning, hvor emhætten automatisk udskifter luften i køkkenet. Herved undgår du unødig lugt fra eksempelvis skraldespanden.

Med denne emhætte bør du være opmærksom på, at den er en smule sværere at installere. Emhætten har nemlig en ekstern motor, der skal placeres uden for køkkenet. Til gengæld får du en særlig kraftfuld emhætte. 

Udvalgte detaljer:

 • Bedre indeklima med front- og bundsug
 • Periodisk udsugning
 • Imponerende efterarbejde med eftersug

Siemens LF97BCP50

Frithængende emhætte med slidstærk motor

Med Siemens LF97BCP50 90 cm får du en moderne emhætte, der stort set ikke kan høres. Den kulfrie iQdrive-motor gør nemlig emhætten imponerende stille, selvom den arbejder på højeste niveau.

Motoren er desuden af særlig slidstærk kvalitet, hvilket automatisk er med til at forlænge emhættens holdbarhed. Derudover har emhætten et særdeles lavt strømforbrug.

Siemens LF97BCP50 90 cm er fremstillet med LED-lys, der giver optimal belysning under madlavningen. Samtidig bidrager lyset til en god stemning i køkkenet.

Denne Siemens-emhætte tilbyder intensiv udsugning, når du har brug for at fjerne kraftig mados. Med denne indstilling kan du hurtigt og nemt håndtere enhver tilberedning. Emhætten justerer selv behovet for udsugning efter nogle minutter.

Udvalgte detaljer:

 • Minimalt lydniveau med iQdrive-motor
 • Optimal belysning med LED-lys
 • Intensivt sug til brug ved kraftig mados

Miele PUR 68 W

Vægemhætte med komfortabel betjening

Miele PUR 68 W 60 cm er en flot emhætte i et tidløst design, som passer ind i stort set enhver køkkenindretning. Derudover er denne Miele-emhætte blandt andet forsynet med et 10-lags metalfedtfilter.

Filteret bidrager til en særlig høj fedtudskillelse, og samtidig sørger det for, at der ikke falder fedt ned på kogepladen, så den beskadiges. Filteret kan uden problemer rengøres i opvaskemaskinen.

Miele PUR 68 W 60 cm er desuden en emhætte med en lukket, glat overflade. På den måde er den nem at rengøre, og derudover er de forskellige elektriske komponenter og motor beskyttet mod kontakt.

Miele-emhætten er fremstillet med fokus på design og kvalitet, og den er derfor særlig gennemtænkt, når det gælder udseende.

Udvalgte detaljer:

 • Høj fedtudskillelse med 10-lags metalfedtfilter
 • Komfortabel betjening og fokus på brugervenlighed
 • Hurtig og nem at rengøre

Siemens LR97CAQ50

Loftemfang med wi-fit ilslutning

Hvis du er på udkig efter en innovativ emhætte, kunne Siemens LR97CAQ50 90 cm være et rigtig godt bud på en variant af høj kvalitet.

Med Siemens Home Connect-appen har du en unik mulighed for at overvåge og betjene din emhætte. På den måde kan du nærmest styre madlavningen fra stuen. Du kan også starte emhætten uden at være hjemme.

På appen kan du blandt andet også nemt finde information om fedtfilterets og kulfilterets tilstand i din emhætte. Du får også automatisk besked, når du skal rengøre din emhætte.

Siemens LR97CAQ50 90 cm giver dig også mulighed for betjening via din kogeplade. CookConnect-systemet aktiverer nemlig emhætten automatisk, når du begynder at anvende kogepladen.

Udvalgte detaljer:

 • Intelligent overvågning med Siemens Home Connect-appen
 • Emhætten tændes automatisk, når kogepladen startes
 • Se status på emhættens filtre med appen

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken emhætte skal jeg vælge?

  Når du leder efter ny emhætte, er det vigtigt at vælge en model, der passer til dit behov. På den måde får du glæde af din emhætte i længere tid. Sætter du pris på en lydsvag emhætte, bør du kigge efter en model med et lavt støjniveau. Har du derimod brug for en emhætte med en særlig høj sugeevne, kan du blandt andet holde øje med filtreringsgraden hos den enkelte emhætte. Hvis du har styr på, hvilke funktioner du har brug for, har du et godt udgangspunkt for at vælge den bedste emhætte til dig.

 2. Hvordan rengør jeg min emhætte?

  Du bør rengøre din emhætte jævnligt både indvendigt og udvendigt. Inden du begynder på rengøringen, er det vigtigt at tage strømmen fra emhætten. Hvis du har en emhætte, der ikke er af rustfri stål, skal du blot rengøre med en blød klud og varmt vand med rengøringsmiddel. Du skal undgå at bruge kradse rengøringsmidler, da de kan efterlade rester på overfladen.

 3. Hvordan bruger jeg bedst min emhætte?

  Hvis du vil have mest muligt ud af din emhætte, bør du have fokus på en effektiv ventilation. Start eksempelvis altid emhætten 10 minutter før tilberedningen af maden. Herved opnår du blandt andet undertryk i emhætten, så den fjerner damp og os mere effektivt. Det er også en god idé at lade emhætten køre 10 minutter efter brug. På den måde vil emhætten fjerne det allersidste af den beskidte luft fra køkkenet.

Anbefalet Til Dig