Elektrisk Tandbørste Test 2023 – Her er de bedste elektriske tandbørster

Rene tænder er alfa og omega for en sund mundhygiejne, og den bliver heldigvis prioriteret højt af mange.

Men den klassiske tandbørste kan komme til kort, når vi sammenligner med de smarte elektriske tandbørster. Derfor hjælper vi dig godt på vej, når vi kigger nærmere på nogle af de bedste på markedet her og nu.

I denne test kigger vi på de seks bedste elektriske tandbørster her og nu. Vi kommer omkring nogle af de populære mærker, hvor Oral B og Philips har taget verden med storm. Og sidst i vores test giver vi dig en FAQ-sektion med de mest relevante spørgsmål.

Vi har nemlig allerede svaret på dem for dig.

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

En klassiker, når vi kigger på elektriske tandbørster.

Hvis du vil have toppen af poppen, uden at du skal betale for meget, er Oral-B Pro 2 2000N CrossAction en elektrisk tandbørste for dig. Her får du nemlig intelligent teknologi i en kompakt og effektiv tandbørste og til en pris, som alle kan være med på.

Denne Oral-B Pro 2 2000N CrossAction har en 3D-børsteteknik samt trykkontrol, der gør det nemt for dig at regulere, hvor hårdt du trykker under børstning. Det gør det nemmere at få mest muligt ud af din tandbørstning hver eneste gang.

Desuden har Oral-B Pro 2 2000N CrossAction et børstehoved med Cross Action. Det hjælper dig med at fjerne plak effektivt og holde dine tænder sunde. Den har også en brugstid på 56 minutter, så du kan bruge den i lang tid på blot én opladning.

Når vi kigger på selve effekten af Oral-B Pro 2 2000N CrossAction, får du her 48.800 bevægelser pr. minut. Du får også to forskellige rengøringstilstande og en ladestander, der er nem at have liggende.

Denne elektriske tandbørste er god for dig, der skal investere for første gang. Du får alt det vigtigste, og samtidig får du en yderst god pris.

Udvalgte detaljer:

 • To rengøringstilstande
 • Trykkontrol
 • 48.800 bevægelser pr. minut
 • Indbygget timer
 • 3D-teknologi for op mod 100% bedre rengøring af plak fra tænderne

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo

Den perfekte elektriske tandbørste til to.

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo ligner Oral-B Pro 2 2000N Cross Action, men her får du lidt ekstra. Den perfekt til dig, der gerne vil have en elektrisk tandbørste til en anden udover dig selv. For som navnet antyder, får du her hele to elektriske tandbørster I é tog samme sæt.

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo indeholder også 3D-teknologi, som kan fjerne næsten hele plak fra tænderne med op til 100%. Dette opnås på grund af 48.800 mikroskopiske bevægelser, der omfavner tanden og sikrer optimal tænderens.

Du får også trykkontrol, der giver dig en alarm, hvis du børster for hårdt. Det sker med et lille, rødt lys, som du altid kan se under børstning. Du får også en indbygget timer, der vibrerer og gør det nemt at børste i de to minutter, som er anbefalet.

Og så får du altså hele to ugers børstning på en opladning. Det moderne lithium-ion-batteri giver dig en elektrisk tandbørste, der lever længe og gør tandbørstningen til en fornøjelse. Du får også et nyere design i denne model, som gør den lidt ekstra lækker.

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo er perfekt for dig, der har en partner eller et ekstra familiemedlem, der skal have fornøjelse af rene tænder. Der kommer nemlig to i ét enkelt sæt.

Udvalgte detaljer:

 • To børstehåndtag og tandbørstehoveder
 • To forskellige børsteindstillinger
 • Timer, der vibrerer hvert 30. sekund
 • Opladerstation med indbygget holder
 • 48.800 bevægelser pr. minut
 • 3D-teknologi

Oral-B Genius 10100S

En intelligent elektrisk tandbørste med tilhørende Oral-app.

Nu bevæger vi os videre til noget, der er lidt mere avanceret, men på den helt rigtige måde. Oral-B Genius 10100S er en lidt dyrere elektrisk tandbørste, men til gengæld får du lækre funktioner, der gør tandbørstningen nemmere og sjovere.

Oral-B Genius 10100S har 3D-teknologien, men her får du hele 58.800 bevægelser pr. minut. Du får også hele seks forskellige børstetilstande. De byder på blandt andet Pro Clean, Whitening og Gum Care, som er designet til at passe perfekt til personlige behov.

Med Oral-B Genius 10100S får du også 360 SmartRing-funktionen. Det gør det muligt at få visuel feedback på din tandbørstning, hvor du vil få forskellige farvekoder for din børstning, og hvor hårdt du trykker.

Gum Guard-teknologien gør det nemt at undgå irriterede tænder og tandkød. Denne teknologi sætter din børstehastighed ned og giver besked, hvis du børster for hårdt.

Det bedste ved Oral-B Genius 10100S er dog Oral-B-app’en. Med den gratis app kan du tracke din børsterutine, og du finder hjælpemidler som positionssensor, der guider dig til bedre tandbørstning.

Oral-B Genius 10100S er for dig, der gerne vil være foran med tandbørstningen. Du får smarte teknologier og et væld af muligheder for at optimere den daglige børsterutine.

Udvalgte detaljer:

 • Gum Guard-teknologi
 • Mulighed for tilkobling af Oral-B-app
 • Seks forskellige børstetilstande
 • Brugstid på 56 minutter for en hel opladning
 • 58.800 bevægelser pr. minut
 • Smartphoneholder følger med

Oral-B Genius X Luxe Edition 20000

Få det bedste af det bedste I din elektriske tandbørste.

Hvis du vil have den absolutte top inden for elektriske tandbørster, er Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 er fremragende valg. Her får du nemlig en elektrisk tandbørste med kunstig intelligens. Det lyder måske vildt, men det er fantastisk og optimerer tandbørstningen hver eneste dag.

Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 har bevægelsessensorer og kunstig intelligens. Det betyder for dig, at tandbørsten genkender din børstestil og guider dig til den bedst mulige rengøring af tænderne.

Derudover kan du bruge Oral-B-appen for at modtage en detaljeret feedback på dine børstevaner. Du får selvfølgelig også 360 SmartRing og trykregulering, der fortæller dig, hvornår du skal børste blødere eller reducere hastigheden.

Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 har seks forskellige børsteindstillinger. Af disse kan du blandt andet nyde ProClean, Whitening, SOFT-tilstand og et særligt program til tandkødspleje.

Der er absolut ingen tvivl om, at Oral-B Genius X Luxe Edition 20000 er den ultimative elektriske tandbørste fra Oral B. Den er ideel for dem, der ønsker det allerbedste og ønsker at have en tandlæge med sig hjem hver dag.

Udvalgte detaljer:

 • Op til 10.500 omdrejninger og 40.000 bevægelser pr. minut
 • Kunstig intelligens, der lærer din børsterutine
 • Oral-B-app
 • Seks forskellige børsteindstillinger
 • Timer hvert 30. sekund
 • Tryksensor

Philips Sonicare DiamondClean HX9353

En stærk elektrisk tandbørste med aflangt børstehoved.

Vi forlader Oral B for en stund og kigger i stedet nærmere på Philips. Nærmere bestemt kigger vi på Philips Sonicare DiamondClean HX9353, der er en fantastisk elektrisk tandbørste, der kan noget helt andet, når vi kigger på børstehovedet.

Hos Oral B finder du runde børstehoveder, men i Philips Sonicare DiamondClean HX9353 får du aflange børstehoveder. Det gør det nemmere at trænge dybt ind mellem tænderne og langs tandkanten, og så ligner det børstehovedet, du allerede kender fra den klassiske tandbørste.

Du får også AdaptiveClean-funktionen, der effektivt fjerner pletter og misfarvninger på tænderne. Philips Sonicare DiamondClean HX9353 har også FlexCare, der sikrer dig sundere tandkød på blot to uger. Det er nemlig muligt at fjerne op mod syv gange mere plak langs tandkødskanten.

I denne pakke er der inkluderet fem forskellige funktioner, heriblandt Gum Care, som er designet til at skånsomt rense gummerne. Derudover vil du også modtage et rejseetui til USB-opladning og et opladningsglas, som vil forbedre opladningseffektiviteten.

Philips Sonicare DiamondClean HX9353 er for dig, der elsker de aflange børstehoveder, og som vil have den bedste rengøring af tænderne. Du får meget for pengene og en god mulighed for at have din elektriske tandbørste med på rejsen.

Udvalgte detaljer:

 • Fem forskellige funktioner, såsom Deep Clean og Sensitive
 • AdaptiveClean-børstehoveder
 • Timer efter to minutter
 • Startprogram, der gradvist justerer børstestyrken de første 14 dage
 • Op til tre ugers batteritid

Oral-B Genius 9900 Duo

To elektriske tandbørster med effektive funktioner.

Vi vender tilbage til Oral B med vores sidste elektriske tandbørste. For vi er nødt til at fremhæve Oral-B Genius 9900 Duo. Her får du igen to tandbørster i samme pakke, og den er selvfølgelig spækket med gode funktioner.

Først og fremmest får du trykkontrol og SmartRing, der giver dig besked, når du børster for hårdt. Du får også 100% dækning med Position Detection, der gør det muligt for tandbørsten at se, hvor du børster henne. Det resulterer i en grundig guide til, hvordan du få afdækket alle områder af din mund.

Det hele foregår selvfølgelig igennem den smarte Oral-B-app. Du får også seks forskellige funktioner, såsom ProClean-, whitening- og sensitive-børsteprogrammer. Det gør det nemmere for dig at opnå det bedste resultat med din elektriske tandbørste.

Her skal du heller ikke snydes for smart teknologi. Du får nemlig et rejseetui med USB-opladning og en smartphoneholder, så du nemt kan se din børstning direkte på skærmen. Samtidig giver Oral-B Genius 9900 Duo dig hele 58.500 bevægelser pr. minut.

Et glimrende valg for parret eller familien, der vil have en kraftfuld elektrisk tandbørste med mulighed for gode råd til, hvordan du optimerer tandbørstningen.

Udvalgte detaljer:

 • 60 minutters batterilevetid
 • Rejseetui med USB-opladning
 • Mulighed for tilkobling til Oral-B-app
 • Seks forskellige funktioner
 • Timer og trykkontrol

FAQ – spørgsmål og svar

Hvilken elektrisk tandbørste er den bedste?

Der er mange gode muligheder for en effektiv og holdbar elektrisk tandbørste. Dog har vi seks bud på de bedste her og nu, hvor du får intelligente teknologier og rene tænder. De seks modeller er:

 • Oral-B Pro 2 2000N CrossAction
 • Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo
 • Oral-B Genius 10100S
 • Oral-B Genius X Luxe Edition 20000
 • Philips Sonicare DiamondClean HX9353
 • Oral-B Genius 9900 Duo

Hvor ofte og længe skal jeg børste tænder?

Som udgangspunkt skal du altid børste tænder to gange dagligt. Du skal gøre det om morgenen og om aftenen, hvor sidstnævnte er den absolut vigtigste. Under søvnen nedsættes spytsekretionen, og her er tandbørstningen vigtig for at undgå syreskader.

Når det kommer til varigheden på tandbørstning, er det anbefalet, at du børster i minimum to minutter. Det er heldigvis ikke noget problem, når der er indbygget timer i alle de seks muligheder i vores test.

Hvad skal jeg kigge efter i en elektrisk tandbørste?

Når du skal vælge den rette elektriske tandbørste, kan du have øje på flere ting. Først og fremmest er duo-modellerne en god mulighed, hvis I er flere, der skal have en elektrisk tandbørste. Det kan nemlig sikre dig en lavere pris.

Derudover skal du overveje, hvor meget du ønsker at tracke tandbørstningen. Får du ikke brugt tid på at kigge i app’en, kan det være nok med timer og trykkontrol.

Vil du gerne have det fulde overblik, er det en god idé at vælge en model, hvor der er en tilhørende app Endeligt, så er det også godt med forskellige børstefunktioner. Særligt for dig, der har problemer med sensitivt tandkød kan have gavn af forskellige muligheder.

Anbefalet Til Dig