DAB Radio Test 2023 – Her er de bedste DAB radioer

Der var engang, hvor radioen fungerede som den primære underholdningskilde. Dengang var der kun nogle ganske få kanaler, man kunne vælge imellem. Sådan er det ikke længere.

I en verden, hvor vi konstant står med tusindvis af muligheder ved hånden, kan udvalget nemt føles overvældende.

Der kan være adskillige årsager til at vælge en DAB-radio. Det kan være af nostalgiske årsager med radioen i køkkenet, eller det kan være af bekvemmelighedshensyn.

Uanset årsagen kan det være svært at vælge den rigtige DAB-radio. Det vil vi gøre enklere for dig med denne test, hvor vi viser dig de allerbedste DAB radioer på markedet.

Til sidst i artiklen har vi lavet en FAQ, hvor vi besvarer de oftest stillede spørgsmål.

Philips AE5220

Nostalgisk design med god lyd.

Den første DAB-radio, vi har testet, er Philips AE5220. Radioen skinner med det sammen igennem som en blanding af en klassisk køkkenradio og en moderne højtaler. Den kan noget specielt med sin lyse trækant kombineret med et klassisk display.

Philips AE5220 er en lille og let DAB-radio, der både kan afspille FM- og DAB-signaler. Den vejer blot 1,4 kg, og desuden er den udstyret med et smart metalhåndtag, der giver mulighed for at flytte rundt på den uden at sætte hænderne på højtaleren.

For at gøre det mere simpelt for kunden er det batteridrevet, så der er ingen behov for en stikkontakt i nærheden. De fleste fagkyndige siger også, at batterilevetiden er lang.

Vi er nødsaget til også at rose Philips AE5220 for sin lydkvalitet. Størrelsen taget i betragtning har man normalt ikke høje forventninger til lydkvaliteten, men her overrasker Philips positivt.

Ved displayet styres radioen via trykknapper og, som endnu en lækker detalje, justerer man volumen ved hjælp af drejeknappen. Det er et stort plus fra vores side.

Alt i alt får du med en Philips AE5220 en kvalitets DAB-radio, der holder længe og har en god lyd, og til en aldeles konkurrencedygtig pris.   

Udvalgte detaljer:

 • FM- og DAB+-signal
 • God mobilitet
 • Mulighed for 20 forudindstillede kanaler
 • Lavt strømforbrug
 • Batteridreven

JBL Tuner

Alsidig DAB-radio.

Hvis man er typen, der har behov for lidt flere funktioner, kan man overveje en JBL Tuner. Den kan nemlig modtage og afspille de klassiske FM- og DAB-signaler, mens den også kan fungere som en Bluetooth-højtaler. Dette gør den til en alsidig model, der tilmed ligger i den prisvenlige ende.

JBL Tuner har et slankt og langstrakt udseende, der minder om mange af JBL’s andre højttalere. Den eneste variation er tilstedeværelsen af en LCD-skærm, da det er en DAB-radio.

Med sin lille størrelse vejer den blot 445 gram, hvilket gør den egnet til at tage med sig rundt. Den skal dog oplades en gang imellem. JBL melder selv, at den kan holde otte timer på en opladning, men dette afhænger naturligvis af, hvor højt man spiller.  

JBL Tuner leverer en fornuftig lydkvalitet, men den bliver selvfølgelig noget begrænset af sin størrelse, der blot er 16,5 x 6,6 x 6,6 cm. Dog synes vi, at det er et stort plus, at man også kan forbinde sine Bluetooth-enheder til den.

Er du derfor på udkig efter en højtaler, der både kan modtage FM- og DAB-signaler, og samtidig kan bruges som en Bluetooth-højtaler, kan denne JBL Tuner være et ideelt valg.

Udvalgte detaljer:

 • Lille og meget let
 • Gem op til fem favoritkanaler
 • Godt signal

Pure Pop Midi

Minimalistisk design og mange funktioner.

Det er blevet tid til Pure Pop Midi, der for alvor tager et nøk opad, når det kommer til funktionaliteten.

Med sit minimalistiske, kubiske design passer den ind stort set over det hele, uanset om du mangler en radio til værkstedet, køkkenet eller soveværelset.

I soveværelset kunne den nemlig meget passe rigtig godt, eftersom den er udstyret med et vækkeur, der f.eks. giver dig mulig for at vågne op til radioavisen om morgenen.

Desuden er den udstyret med ganske få knapper, hvilket gør den aldeles let at betjene. Den kan også mere end at afspille DAB- og FM-signaler, eftersom der er indbygget Bluetooth. Du finder ligeledes en AUX-indgang, så du kan koble et par høretelefoner til.

Måske vigtigst af alt, så er den i besiddelse af en imponerende lydkvalitet, taget dens lille og kompakte størrelse i betragtning.

Overordnet set er den en stilren højtaler, der passer ind overalt i hjemmet. Vi er desuden vilde med vækkeursfunktionen, og det er dejligt at se, at man også kan tilslutte sine enheder til den via Bluetooth eller AUX-kabel.

Udvalgte detaljer:

 • Indbygget vækkeur
 • AUX-indgang
 • Afspilning af både FM- og DAB-signaler

Tivoli Audio Model One Digital

Klassisk radio i et stilfuldt design.

Tivoli Audio Model One Digital er en stilfuld DAB-radio, der med sit klassiske strejf passer ind de fleste steder. Den understøtter, ligesom testens øvrige radioer, både FM- DAB- og DAB+-signalet, så du kan derfor spille stort set alle kanaler.

Den er knapt så mobil, da den forsynes via en strømledning, ligesom at dens størrelse gør, at man ikke flytter rundt på den. Derfor egner den sig bedst til at stå stationært på sin plads. Dog gør dens elegante design, at det er en radio, man har lyst til at have stående.

Lydkvaliteten er ganske god, størrelsen taget i betragtning. Der er rigtig god mulighed for at spille dit favoritindhold, eftersom du, udover radiokanalerne, også kan tilslutte dine enheder via Bluetooth og AUX. Desuden kan den også fungere som et vækkeur.

Det er bestemt en radio, man har lyst til at kigge på. Denne Tivoli Audio Model One er derfor en radio og højtaler til dig, der går op i, at radioen pryder hjemmet.

Udvalgte detaljer:

 • Stilfuldt design
 • Tilslutning via Bluetooth
 • Mål: H: 14 x B: 22,2 x D: 11,5 cm
 • Vægt: 1,55 kg

FAQ – oftest stillede spørgsmål

Hvilke modeller har I testet i jeres anmeldelse?

Vi har testet Philips AE5220, JBL Tuner, Pure Pop Midi og Tivoli Audio Model One Digital.

Hvilken DAB-radio skal jeg vælge?

Der findes desværre ikke en DAB-radio, der passer lige godt til alle, da de har hver deres kompetencer. Derfor er du nødt til at skabe et overblik over radioerne først.

På det danske marked findes der et hav af DAB-radioer, der hver især adskiller sig på mange punkter. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvad du søger i en DAB-radio.

Hvilke områder skal jeg overveje?

Det kommer an på, hvad den skal bruges til. Hvis du blot skal høre radioavisen en gang om dagen, er det måske knap så vigtigt, om lydkvaliteten er i top.

Omvendt, hvis du gerne vil have, at den kan løfte hele stuen med sin lyd, er det vigtigt at have fokus på lydkvaliteten såvel som lydstyrken. Selve lydstyrken kan du måle ud fra antal ”W” den spiller med. Dette kan du typisk finde under specifikationerne.

Skal du flytte rundt på radioen en gang imellem, eller skal den blot stå på sin faste plads? Har du behov for mange funktioner, eller et det nok, at den fungerer som modtager og afspiller for FM- og DAB-signaler?

Hvad er en DAB-radio med internetradio?

Det er klassisk DAB-radio, der kan modtage mere end DAB-signalet. DAB-signalet gør det muligt for dig at fange stort set alle danske kanaler.

Hvis du derimod vælger en DAB-radio med internetradio, behøver du ikke nøjes med DAB-signalet. Du kan nemlig tilslutte radioen til dit trådløse netværk. Dette giver dig således mulighed for at lytte til alverdens radiokanaler.

Faktisk vil du være i stand til at lytte til mere end 15.000 forskellige radiokanaler. Det giver dig altså en mulighed for at lytte til lige det, du har lyst til.

Anbefalet Til Dig