Bedside Crib Test 2023 – Her er de bedste bedside cribs

Spædbørn har brug for meget søvn for at udvikle sig optimalt. Tryghed er alfa og omega for en god nats søvn – Dette gælder både for børn såvel som for voksne.

Med en bedside crib kan du have dit spædbarn liggende helt tæt på dig uden at barnet skal ligge i sengen med din partner og dig. På den måde kan du give dit barn det bedste af begge verdener i forhold til samsovning og at ligge i egen seng.

Når dit barn sover i en bedside crib er det fysisk tæt på dig og kan høre din vejrtrækning, hvilket giver tryghed. Har dit barn brug for dig om natten har du hurtig og nem adgang til at trøste, give flaske, amme eller skifte dit barn uden at skulle stå op.

Der findes mange forskellige bedside cribs og det kan være svært at finde ud af, hvilken bedside crib, der er den rette for dig og din familie. Derfor har vi undersøgt udvalget og lavet en liste med de bedste bedside cribs til dig lige her.

Nederst i guiden finder du en FAQ, som besvarer nogle af de ofte stillede spørgsmål i forbindelse med køb af en bedside crib.

BabyDan Sofie By My Side Bed

BabyDan Sofie By My Side Bed er den første, men også billigste bedside crib på listen. Det er en sideseng, der kommer i et fint, hvidt skandinavisk design, som passer ind i de fleste hjem.

Sengen har en lamelbund, som sikrer god ventilation. Den har et liggemål på 40×84 cm og kan indstilles i forskellige højder, så den kan tilpasses efter din seng.

Ved at fjerne den ene side på sengen kan den stå helt op mod forældresengen, hvilket gør det nemmere, hvis baby eksempelvis skal ammes i løbet af natten. Når siden er fjernet, skal sengen fæstnes til forældresengen med det medfølgende forankringsbånd.

Sengen har hjul, hvilket gør at den er nem at flytte rundt på. På den måde kan du altid have baby tæt på dig lige meget hvor i huset du befinder dig

Højde (cm)80,5
Længde (cm)88
Bredde (cm)45,5
Vægt (kg)10,5
Øvrige målHøjeste indstilling: 45 cm
Laveste indstilling: 27 cm
Madras mål: 40×84 cm
Materiale:New Zealansk fyrretræ
Obs.: Madras og sengerand medfølger ikke.

Babybay Original

Med Babybay Original får du en bedside crib med flere funktioner. Denne sideseng kan nemlig vokse med barnet og bruges som bænk, skrivebord eller barnestol, når barnet er vokset ud af sengen.

Den fine seng er fremstillet af bøgetræ i høj kvalitet, og er testet og godkendt i henhold til EU-standard, der gør den fri for skadelige stoffer.

Den kommer i hele 6 forskellige farver, så den kan passe perfekt ind i din indretning i soveværelset.

Sengen kan justeres i højden, så den passer nøjagtigt til din forældreseng, og du undgår mellemrum mellem sengene. Med de justerbare fastgørelsesbeslag kan sengen fastgøres til din egen seng helt uden brug af værktøj.

Sengen fås også i en XXL-model, som er perfekt, hvis du har en høj forældreseng.

Højde (cm)79
Længde (cm)88
Bredde (cm)46
Vægt (kg)11
Øvrige målHøjeste indstilling: 52 cm
Laveste indstilling: 12 cm
Madras mål: 43×81 cm
Materiale:Bøgetræ – Lakeret
OBS.: Madras og sengerand medfølger ikke.

Moweo Bedside Crib

Moweo bedside crib

Hvis du har et lille soveværelse, hvor der ikke er særlig meget plads ved siden af din seng er Moweo Bedside Crib måske noget for dig. Denne bedside crib er nemlig en anelse mindre end mange andre modeller.

Sengen kan justeres i 5 forskellige højdeniveauer og den ene side kan lægges ned, så du kan placere sengen i samme niveau med din egen seng.

Det praktiske ved denne bedside crib er at den er supernem at folde sammen og kun vejer 7,5 kg, hvilket gør den optimal at medbringe som rejseseng, hvis I skal på ferie eller overnatte andre steder.

Sengens betræk kan let tages af og vaskes, så du på den måde altid kan holde sengen ren. Moweo Bedside Crib har hjul under, som gør den nem at rulle med rundt i huset efter behov. Den fås i flere forskellige tekstilfarver og med både stål og træ stel.

Højde (cm)64
Længde (cm)80
Bredde (cm)45
Vægt (kg)7,5
Øvrige målHøjeste indstilling: 51,5 cm
Laveste indstilling: 40 cm
Madras mål: 43×81 cm
Materiale:Tekstil og træ/stål stel
OBS.: Der medfølger madras og opbevaringstaske til sengen.

Maxi-Cosi Iora

Maxi Cosi Iora

Er du på udkig efter en bedside crib, der passer til en høj forældreseng, så kunne Maxi-Cosi Iora måske være det du leder efter.

Sengen kan indstilles i 5 forskellige højder og den ene side kan fjernes, så din baby ligger lige ved din side, selvom han/hun sover i sin egen seng.

Den store opbevaringskurv, der er placeret under sengen, er perfekt til alt hvad du måtte have brug for i løbet af natten. Dette kunne eksempelvis være stofbleer, en natlampe, sutter eller en bamse.

Ligesom Moweo Bedside Crib kan denne seng også foldes sammen og medbringes som rejseseng, når den lille skal på overnatning hos bedsteforældrene eller I skal på ferie. Dog er denne seng en smule tungere og større end Moweo-modellen.

Det er muligt at tage betrækket af sengen, hvis det trænger til en vask.

Højde (cm)74,5-85,5
Længde (cm)93
Bredde (cm)55
Vægt (kg)10,8
Øvrige målHøjeste indstilling: 85,5 cm
Laveste indstilling: 74,5 cm
Madras mål: 50,5×83 cm
Materiale:Tekstil
OBS.: Der medfølger madras og rejsetaske til sengen.

BabyDan Safe Multi Crib er et megasmart 3-i-1 møbel, som både kan bruges som bedside crib, babyseng og kravlegård.

Sengen har en praktisk hæve/sænke-funktion, der gør at den nemt kan tilpasses til forældresengens højde. Den ene side åbnes nemt med lynlås, så sengen kan fungere som bedside crib.

Skal sengen fungere som kravlegård kan sengebunden sænkes helt. I denne position kan bunden lynes på, så baby nemt selv kan kravle ind og ud af kravlegården.

Sengen er lavet i et åndbart net-materiale, som beskytter dit barn fra insekter, hvis du sover med åbent vindue om natten. Den har desuden hjul, så den nemt kan flyttes rundt på efter behov.

Højde (cm)85
Længde (cm)97
Bredde (cm)50
Vægt (kg)
Øvrige målHøjeste indstilling: 68 cm
Laveste indstilling: 58 cm
Madras mål: 50×87 cm
Materiale:Tekstil
OBS.: Der medfølger madras til sengen.

Oliver Furniture Wood Co-Sleeper

Oliver Furniture Wood Co Sleeper

Den sidste bedside crib vi har udvalgt er Oliver Furniture Wood Co-Sleeper. En bedside crib til dig, der er villig til at ofre lidt ekstra for et smukt design og en høj kvalitet.

Denne seng er udstyret med trinløs højdejustering, hvilket betyder at den kan justeres, så den passer præcis til din forældreseng.

De gummibelagte hjul i træ gør at sengen lydløst kan køres rundt fra rum til rum, alt efter behov.

Sengen er designet i egetræ og birketræ med bløde afrundede hjørner og ingen synlige skruer. Alt træet er FSC certificeret og den hvide lak er en giftfri vandbaseret maling, så baby ikke kommer i nærkontakt med unødvendig kemi.

Når dit barn bliver for stor til at sove i bedside, og skal over i en tremmeseng, kan Oliver Furniture Wood Co-Sleeper laves om til en fin, lille bænk, der kan stå på børneværelset.

Højde (cm)74
Længde (cm)94
Bredde (cm)49
Vægt (kg)
Øvrige målHøjeste indstilling: 63 cm
Laveste indstilling: 44 cm
Madras mål: 42×82 cm
Materiale:Egetræ og birketræ
OBS.: Der medfølger ikke madras til sengen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad er forskellen på en tremmeseng og en bedside crib?

  Én af forskellene på en tremmeseng og en bedside crib er størrelsen. En bedside crib er væsentligt mindre end en tremmeseng, og bruges derfor kun mens dit barn er helt lille.

  En anden forskel er, at tremmesengen har fire sider og typisk kan justeres i højden, så du kan sætte madrassen længere ned, når dit barn lærer at sidde selv eller rejse sig op. En bedside crib har enten tre eller fire sider, hvor den ene side kan tages af, så sengen kan sættes fast til eller helt op ad forældresengen. Desuden kan den også justeres i højden, så dit barn ligger i samme niveau som dig og være helt tæt på dig om natten.

 2. Hvor længe kan man bruge en bedside crib?

  Der er forskellige faktorer, der afgør, hvor længe dit barn kan sove i en bedside crib.

  Det afhænger eksempelvis af, hvilken bedside crib du køber. Der er forskel på størrelsen og på den maksimale belastning på de forskellige bedside cribs. Derfor er det altid en god idé, at være opmærksom på dette inden du køber en bedside crib.

 3. Hvilken bedside crib er bedst?

  Det er et individuelt valg, hvilken bedside crib, der er den bedste. Det afhænger nemlig af dit og din families behov og budget.
   
  Inden du investerer i en bedside crib kan det derfor være en god idé at tænke over, hvilke behov I har som familie. Overvej f.eks. om den passer i højden til jeres forældreseng, om I har brug for at den kan klappes sammen og medbringes som rejseseng, om I foretrækker et bestemt design/farve eller om den skal have flere funktioner.

Anbefalet Til Dig