Bæresele Test 2023 – Her er de bedste bæreseler

At være nybagt forælder kan være en overvældende oplevelse for langt de fleste. Der er nemlig rigtig mange ting at holde styr på, for man vil jo sit eget barn det absolut bedste.

Noget af det vigtigste for en baby er nærvær og tryghed, og en god bæresele giver mulighed for dette. Derfor er en bæresele et af de vigtigste indkøb, når man venter en lille ny. Dog er udvalget på markedet enormt stort, og det kan derfor være uoverskueligt at vælge den helt rigtige bæresele.

Her i artiklen har vi testet fem af de bedste bæreseler på markedet, så du ved, hvad du kan forvente. Til sidst i artiklen vil vi svare dig på de vigtigste spørgsmål om bæreselen.

Ergobaby Adapt

Enkel bæresele til alle vægtklasser.

En af de første ting, man skal se på, når man skal købe den rigtige bæresele, er, om den passer til barnets vægt. Der kan nemlig være stor forskel på vægtklasserne, bæreselen er lavet til at kunne klare.

Dette skulle ikke være noget problem med en Ergobaby Adapt, for den er nemlig designet til at kunne bære børn på op til 20 kg. Det vil sige, at du principielt kan have glæde af den i længere tid.

Ergobaby Adapt er designet med et justerbart sæde, der kan indstilles i forskellige størrelser, således at dit barn sidder korrekt.

Det er naturligvis også vigtigt, at du som forælder har det komfortabelt under turene. Ergobaby Adapt er udstyret med bløde og tykke skulderstropper og kommer desuden også med et bredt hoftebælte, der giver dig en god støtte i lænd og ryg.

Sidst, men ikke mindst, har du tre forskellige bærepositioner, så du kan skifte position ved behov:

 • Foran med barnets ansigt ind mod dig
 • Siddende på hoften med barnets ansigt ind mod dig
 • Siddende på ryggen med barnets ansigt ind mod dig.

Udvalgte detaljer:

 • Justerbart sæde
 • Hoftebælte
 • Vægtklasse: 3,5 til 20 kg

Ergobaby Original

Robust og slidstærk bæresele.

Testens anden bæresele kommer også fra Ergobaby. Her ser vi på modellen Ergobaby Original, der helt bestemt også er et sikkert valg, når du skal vælge bæresele.

Denne model kommer nemlig med en såkaldt spædbarnsindsats, der sikrer en optimal støtte af spædbarnets nakke og hoved, hvilket er et stort plus. Modellen har et justerbart sæde, der yder en god støtte til selv de mindste spædbørn.

Ergobaby Original er lavet af slidstærkt bomuld og kommer med en solid polstring omkring skulderstropperne. Der er et stort fokus på, at barnet sidder ergonomisk korrekt, ligesom at den skal være behagelig for forældre at bruge. Den er nemlig forsynet med et mavebælte, der fordeler barnets vægt ud på flere områder, der støtte din nedre ryg og lænd.

Ligeledes kommer Ergobaby Original med 3 forskellige bærepositioner, der giver dig fleksibilitet ved behov. Du kan naturligvis også justere skulderstropperne, så de passer til alle forældre.

Udvalgte detaljer:

 • 3 forskellige bærepositioner
 • Indbygget sovehætte
 • Kan tilpasses forældrerens størrelse.

Tula Explore

Bæresele med personligt design.

Her har vi med en bæresele at gøre, der fra første øjekast udskiller sig designmæssigt. Mens begge modeller fra Ergobaby har et enkelt design, er Tula Explore noget anderledes. Den er mere farverig og har kreative mønstre.

Det gode ved Tula Explore er, at den kan bruges fra barnet fødes, til det når tre- eller fireårsalderen. Bæreselen kan nemlig bruges til børn, der vejer 3,2 kg og helt op til 20 kg.

Tula Explore er en blød og meget tætsiddende bæresele, der dog ikke er lige så fleksibel som ErgoBaby Adapt og Ergobaby Original.

Dels kan den blot bruges i 2 bærepositioner, nemlig på ryggen og på maven, og dels kan man ikke krydse skulderstropperne på ryggen, hvis man finder dette aflastende. Dog er den udstyret med et hoftebælte, men det kan være en god idé at have dette siddende længere nede på ryggen for bedre aflastning.

Tula Explore formår dog at skabe en rigtig god komfort for barnet, da den kommer med en justerbar nakkestøtte. Ligeledes er bæreselen udstyret med en solskærm, der kan sættes fast over barnets hoved.

Tula Explore tilbyder altså god komfort for barnet, men vi savner mere ergonomisk støtte til forælderen. Dog er designet et stort plus til forælderen, der kan lide at sætte et personligt præg på sit udstyr.

Udvalgte detaljer:

 • Vægtklasse: 3,2 til 20 kg
 • God nakkestøtte til barnet
 • Personligt design
 • Kun en lomme til opbevaringsplads

Ergobaby Omni 360 All in One

Ergonomisk korrekt og kvalitetsbæresele.

Når vi kigger på testens fjerde bæresele, er det helt tydeligt, at Ergobaby Omni 360 All in One henvender sig til begge forældre. Den appellerer nemlig – med sit enkle look – til begge køn.

Som navnet antyder, kan denne Omni 360 All in One-model det hele. Først og fremmest har den hele 4 forskellige bærepositioner, så man ikke behøver at gå på kompromis med, hvordan man ønsker at bære barnet. Disse er:

 • Foran med barnets ansigt ind mod dig
 • Foran med barnets ansigt væk fra dig
 • På siden med barnets ansigt ind mod dig
 • På ryggen med barnets ansigt ind mod dig.

Dette kan være særdeles nyttigt, når barnet begynder at vise nysgerrighed for den omkringliggende verden. Så kan det se verden fra flere forskellige vinkler. Derudover behøver man ikke at bruge en spædbarnsindsats, da bæreselen er udstyret med et justerbart sæde, så dette kan tilpasses barnet.

Valget af bæresele skal selvfølgelig også være fordelagtigt for forældrene, og her svigter Ergobaby Omni 360 All in One ikke. Den er nemlig forsynet med brede og polstrede skulderstropper, der kan justeres efter behov og forælderens størrelse.

Til sidst har den også et hoftebælte, der skåner ryggen og lænden, så man kan holde ud at have den på i længere tid.

BabyBjörn One Air

Komplet støtte til barn og forælder.

Vi runder testen af med endnu en af de bedste bæreseler, nemlig BabyBjörn One Air. Denne bæresele er ligeledes designet til at kunne bruges i forskellige ergonomisk korrekte positioner for både barn og voksen.

BabyBjörn One Air har også et justerbart sæde og kommer desuden med en høj nakkestøtte til barnet. Disse kan selvfølgelig justeres gradvist, så de passer til dit barns vækst.

BabyBjörn One Air giver dig og dit barn mulighed for at nyde 4 forskellige måder at bære på. Derudover er One Air-versionen udstyret med et hoftebælte, som sikrer en jævn fordeling af barnets vægt.

Til sidst er det et stort plus, at du nemt kan give BabyBjörn One Air en tur i vaskemaskinen, så bæreselen altid er ren.

Udvalgte detaljer:

 • Polstrede skulderremme
 • God mulighed for tilpasning til både barn og voksen
 • Justerbart sæde og nakkestøtte
 • Vægtklasse: 3,5 til 15 kg

FAQ – oftest stillede spørgsmål

Hvilke bæreseler giver mig mest for pengene?

Ergobaby Adapt, Ergobaby Original, Tula Explore, Ergobaby Omni 360 All in One og Babybjörn One Air.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg vælger min bæresele?

Barnet er naturligvis førsteprioritet. Derfor skal du først og fremmest tænke på barnets komfort. Dette indebærer, at bæreselen skal have et justerbart sæde, så barnet sidder ordentligt.

Hvis selen ikke har det, så skal du have en spædbarnsindlæg, så barnet kan komme til at sidde ergonomisk korrekt. Det er også enormt vigtigt, at barnet får en god støtte til nakken. Derfor er det et must, at bæreselen har en nakke- og hovedstøtte.

Hvor længe kan mit barn sidde i bæreselen?

Barnet skal helst ikke sidde i bæreselen i mere end 20 minutter ad gangen. Som barnet vokser begynder det dog at vænne sig til selen, og barnets fysisk kan bedre håndtere at sidde i selen i længere tid.

Du skal altid være opmærksom på, at hvis barnet befinder sig i den samme position i for lang tid, kan barnet fastlåses i den stilling. Sørg derfor for, at du ikke har dit barn i bæreselen i for lang tid, og sørg for at give barnet mulighed for at bevæge sig efterfølgende.

Er det ikke tungt at bære rundt på en bæresele?

Det er meget relativt. Nogle mennesker foretrækker barnevognen, mens andre foretrækker mere intimitet med sit barn på turene.

For at det bliver en god oplevelse for dig som forælder, skal du som minimum sikre dig, at bæreselen er udstyret med et hoftebælte. Således fordeler du barnets vægt bedst ud på din overkrop, så du undgår overbelastning. Dette skåner også din nedre ryg og lænd.

Anbefalet Til Dig