Badevægt Test 2023 – Her er de bedste badevægte

En badevægt er i sin essens et ældgammelt redskab til at måle, hvad en person vejer. Men som for alle andre produktkategorier er det heller ikke gået badevægtenes næse forbi, at vi er kommet et godt stykke ind i det 21. århundrede.

Badevægtsproducenterne har naturligvis fulgt med tidens ånd og har stoppet en masse funktioner i deres badeværelsesaggregat. Moderne badevægte kan – for manges vedkommende – måle din fedtprocent, din BMI, din knogle- og muskelmasse og mere til. Og som den mest naturlige udvikling kan din nye badevægt selvfølgelig også snakke sammen med din smartphone.

Læs med her, hvor vi guider dig gennem fire forskellige badevægte, som måske er lige, hvad du søger. Og bare rolig, vi har ikke glemt, at den vigtigste funktion, din næste badevægt har, stadig er at give dig et præcist og pålideligt mål for din vægt.

Efter vores gennemgang finder du ydermere et FAQ-afsnit, som forhåbentlig besvarer de spørgsmål, du måtte have.

OBH Nordica Classic Light

Vi lægger ud med Classic Light fra OBH Nordica der, som navnet måske antyder, repræsenterer den relativt traditionelle badevægt. Bevares, du får naturligvis vægten serveret på et digitalt display, der stilfuldt er integreret i den flotte glasplade, du står på, men badevægten her er ikke spækket med alskens forunderlige funktioner.

Fedt- og muskelmasse samt BMI er ikke noget, som Classic Light kan hjælpe dig med. Vægten vejer derudover op til maksimalt 150 kg, hvilket selvfølgelig favner de fleste, men den ikke ligger i den høje ende i forhold til andre badevægte.

Classic Light viser din vægt på et display, der selv tænder, når du træder op på vægten. Du får angivet vægten med et enkelt decimal, det vil sige, du får din vægt ved nærmeste 100 gram. Displayet slukker i øvrigt af sig selv efter en inaktiv periode.

Batterier medfølger, når du køber denne Classic Light-badevægt, og vægten fortæller selv, hvornår batteriet er ved at være brugt op.

Udvalgte specifikationer:

 • Prisvenlig badevægt, der kan det mest basale
 • Badevægten tænder og slukker af sig selv, henholdsvis ved og efter brug
 • Du bliver advaret, inden batteriet går død

Beurer GS235

Vi hopper videre til denne tyske sag, der designmæssigt er tidssvarende, hvis ikke en smule futuristisk. Beurer GS 235 er en badevægt i samme prissegment som sit modstykke fra OBH Nordica.

Her får du da også en relativt simpel badevægt, der ikke tilbyder måling af hverken BMI eller andre kropsanalysedata. Du får heller ikke mulighed for at koble badevægten til din telefon. Til gengæld kan du ændre vægtenheden fra kg til lb eller st.

Ved hjælp af Beurer GS 235 kan du få din kropsvægt præcist angivet med 100 grams intervaller. Når du træder på vægten, viser den resultatet på en flot dot-display. Beurer har sikret holdbarheden på denne badevægt ved at bruge sikkerhedsglas på overfladen. Og så er overfladen skridsikker, så der er også tænkt på designet.

Denne badevægt kan veje op til 180 kilo, hvilket er en flot vægtkapacitet, og hvis du skulle overbelaste badevægten, skal den nok advare dig i tide.

Udvalgte specifikationer:

 • Lækkert design og materialevalg
 • Der er anvendt et stærkt sikkerhedsglas
 • Vejer op til 180 kg, advarsel ved overbelastning

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Producenten Xiaomi vækker næppe den store genklang hos de fleste danskere, men den asiatiske elektronikproducent er i vækst og vil formentlig være en kendt brand på vores breddegrader inden for en overskuelig fremtid.

Med badevægten med det mundrette navn ”Mi Body Composition Scale 2” har Xiaomi da også begået et produkt, der ligger i samme spiselige prisklasse som konkurrenterne fra Beurer og OBH Nordica, men som byder på langt flere funktioner.

Designmæssigt er der tale om en minimalistisk sag, der ikke påberåber sig den store opmærksomhed fra badeværelsets gæster. De fire sensorer, der laver din kropsanalyse, er dog fremtrædende i hvert sit hjørne. Displayet er således heller ikke synligt, indtil du tager badevægten i brug. Efter tre sekunder på vægten vil LED-displayet tænde af sig selv.

Mi Body Composition Scale 2 giver dig en nøjagtig måling af din vægt med et vejningsinterval på 50 gram, hvilket svarer til to decimaler.

Hvis du er nysgerrig på mere end blot din samlede kropsvægt, så er denne badevægt muligvis en ekstra overvejelse værd. Du kan nemlig både blive klogere på din BMI, din muskelmasse, fedtprocent samt hvor meget vand, du har i kroppen.

Badevægten kan skelne mellem op til 16 brugere, den kan veje både mennesker og genstande, og så kan du tilmed lave en balancetest på den ved at stille dig på ét ben.

Udover det kan Mi Body Composition Scale 2 connecte med din mobiltelefon via Mi Fit-appen, som giver dig mulighed for at se mere detaljeret information om din kropssammensætning.

Både app og brugervejledning til denne badevægt er engelsksproget, og den vejer kun op til 150 kg.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan analysere mange forskellige kropsdata
 • Prisvenlig badevægt
 • Vejningsinterval på 50 gram
 • Skelner mellem op til 16 brugere
 • Snakker sammen med din smartphone

Qardio QuardioBase 2

Her har du en testvinder! Qardio QuardioBase 2 er en smart badevægt med et væld af funktioner. Designet skiller sig også ud ved at være rundt i modsætning til langt de fleste badevægte, der er firkantede.

Den i øvrigt minimalistisk designet badevægt kan selvfølgelig levere alle de oplysninger om din kropssammensætning, som du måtte ønske. Som noget ganske specielt kan du fortælle, vægten at du er gravid, og på den måde vil den hjælpe dig med at spore de ugentlige fremskridt.

Er I flere brugere af Qardio QuardioBase 2, så behøver I ikke bekymre jer om at skulle indtaste oplysninger hver gang, I hopper op på den. Badevægten registrerer automatisk, hvem der stiller sig op.

Badevægten afveksler desuden i sin måde at give dig feedback på. LED-displayet, der først viser sig ved brug, benytter eksempelvis smileyer til at fortælle dig, om din udvikling er positiv eller ej. Derudover giver Qardio QuardioBase 2 såkaldt haptisk feedback, det vil sige, at du kan indstille den til at vibrere let når din måling er gennemført. Dette er eksempelvis hensigtsmæssigt for svagtseende.

Naturligvis har du mulighed for at samle alt data på overskuelig vis ved hjælpe af den dansksprogede app Qardio Hjertesundhed. Badevægten kommunikerer med andre enheder ved hjælp af Bluetooth og wi-fi.

Qardio QuardioBase 2 vejer op til maksimalt 180 kg. Batteriet er genopladeligt og oplades ved hjælp af et USB-stik.

Udvalgte specifikationer:

 • Flot organisk design
 • Afvekslende feedback
 • Haptisk feedback
 • Tilbyder en graviditetsindstilling
 • Snakker sammen med din smartphone

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilken badevægt er den bedste til pengene?

  Hvis man kigger nøgternt på specifikationer holdt op mod prisen, er Mi Body Composition Scale 2 fra Xiaomi klart den, der giver dig flest funktioner for pengene.

 2. Hvilken badevægt bør jeg vælge?

  Dette afhænger naturligvis af dit behov. Man kan stadig få simple badevægte, der fortæller dig, hvad du vejer, og ikke så meget andet. Der er eksempelvis de to badevægte fra henholdsvis OBH Nordica og Beurer. Men har du behov for at kunne analysere din kropssammensætning, bør du overveje en af de to andre i denne gennemgang.

 3. Hvornår er det bedste tidspunkt at veje sig på?

  Den gængse opfattelse er, at det er mest hensigtsmæssigt at veje sig om morgenen, før man har spist, og helst efter man har været på toilettet. Her har du naturligt fastet natten over, og således bør du få de mest pålidelige målinger.

Anbefalet Til Dig