Babynest Test 2023 – Her er de bedste babynests

Er du på udkig efter en babynest? Enten til din eller jeres kommende baby eller som en rigtig god barselsgave? Så læs med i denne guide, hvor du kan finde en masse information om de mest populære babynests lige nu. 

I løbet af de sidste par år er babynests strøget helt op på toppen af ønskelisten hos vordende forældre. Den bløde, smarte og praktiske babynest kan bruges i mange forskellige situationer, og den kan være med til at gøre hverdagslivet med en lille baby en smule nemmere.

Vi gennemgår i denne guide de 5 bedste babynests, og vi kommer godt omkring deres forskellige egenskaber, detaljer og fordele.

Du finder nederst i guiden en FAQ med svar på de mest stillede spørgsmål om babynests.

Filibabba Babynest Airballoon

Fin og praktisk babynest med dansk, håndtegnet design

Den første babynest, som vi vil præsentere i denne guide, er den fine Filibabba Babynest Airballoon. Det er en blød og eksklusiv babynest i 100 % økologisk bomuld, som er den perfekte soverede for en baby mellem 0 og 6 måneder.

Filibabba Babynest er lavet i GOTS-certificeret og dermed 100 % økologisk bomuld. Økologiske og certificerede materialer er for mange en rigtig stor prioritet, når det kommer til produkter til baby. Det økologiske bomuld skaber en både blød og nænsom overflade, som babyen trygt kan ligge i.  

Fine, håndtegnede balloner pryder babynestens betræk og skaber et hyggeligt og drømmende univers – perfekt til at skabe en rolig soveplads imellem forældre, på sofaen eller på sidelinjen, mens der ordnes praktiske ting i hjemmet under middagsluren.

Babynestens madras er lavet af polyesterskum, der skaber et godt underlag for babyen – både til komfortabel søvn og øvelser med ryg og nakke. Betrækket kan nemt tages af madrassen, således at det kan vaskes i maskine. Der anbefales her en skånevask på 30 grader.

Filibabba-babynest har en dekorativ læderlukning, der gør denne babynest justerbar i størrelsen. Det vil sige, at den kan ”vokse” med baby og dermed bruges i den periode, hvor babyen sover meget.

Udvalgte detaljer:

 • Lavet af GOTS-certificeret økologisk bomuld
 • Har håndtegnede luftballoner som print
 • Fås i farverne: hvid, light rose og light mint
 • Kan justeres i størrelsen.
 • Spænde og madras kan tages af, så betrækket kan vaskes i maskine

Done By Deer Cozy Nest Dreamy Dots

Moderne babynest, der skaber ro og tryghed for den lille

Den anden babynest, vi har med i denne guide, er Done By Deer Cozy Nest Dreamy Dot. En babynest, hvis design er inspireret af en moderne og nordisk stil.

Med en babynest fra Done By Deer er der stort fokus på støtte og komfort for baby. Det innovative design er skabt med henblik på at skabe det bedste og mest trygge sted for den lille, og så er babynesten praktisk og nem at vedligeholde for forældrene.

Denne babynest har et aftageligt betræk. Madras og fyld kan nemlig hurtigt og let trækkes ud gennem de smarte skjulte YKK-lynlåse på babynestens underside. Det anbefales at vaske betrækket på 40 grader for maksimal vedligeholdelse.

Det prikkede mønster, der pryder Done By Deer Cozy Nest Dreamy Dot, er med til at skabe et fint og behageligt udtryk. Babynesten er både et roligt og afslappende sted for baby, samtidig med at babynestens design også er en stilet tilføjelse til hjemmet.

Done By Deer Cozy Nest Dreamy Dot er lavet af certificerede og åndbare materialer, der sikrer en god sovekomfort, sikkerhed og ikke mindst tryghed for familiens mindste medlem.

Udvalgte detaljer:

 • Lavet af åndbart kvalitetsmateriale
 • Dansk design
 • Fås i farverne blå, pink og hvid
 • Fyld og madras kan tages ud, så betrækket kan vaskes

Konges Sløjd Baby Nest Deux Lemon

Blød babynest fra et populært dansk brand

Den tredje babynest i rækken er Konges Sløjd Baby Nest Deux Lemon. Konges Sløj er et kvalitetsbevidst og populært dansk brand, der skaber alt fra tøj til tilbehør til babyer og børn. Deres babynest er i tråd med deres andre produkter, både stilet, praktisk og lavet af naturmaterialer.

Det fine print på betrækket forestiller små, gule citroner, der pryder den smukke, hvide baggrund og skaber et sødt og barnligt udtryk. Betrækket er lavet af 100 % økologisk bomuld, og man kan nemt tage det af madrassen for at vaske det. Her anbefales en vask på 30 grader for at skåne materialet.

En smart feature ved denne babynest er, at sidekanten – eller ”pølsen” rundt om madrassen – kan lynes af og bruges andre steder, for eksempel i sengen eller sofaen. På denne måde kan dele af babynesten stadig bruges, når baby er blevet for stor til at ligge deri.

Den aftagelige sidekant er en genkendelig og tryghedsskabende faktor for baby, når denne ikke længere kan ligge i sin velkendte babynest. Det er desuden en smart tilføjelse, nu hvor selve babynesten ikke er justerbar som andre modeller.

Babynesten fra Konges Sløjd kan bruges som et blødt og komfortabelt underlag til babyen både i barnevognen, vuggen og forældrenes seng.

Udvalgte detaljer:

 • Betrækket er lavet af 100 % økologisk bomuld
 • Hvid farve med print af små, gule citroner
 • Betrækket kan tages af og vaskes ved 30 grader

Liewood Gro Babynest

Smart kombination af babynest og -lift i forskellige design

Vi er nået til den fjerde babynest i vores store guide, og det er modellen Liewood Gro Babynest. Denne babynest skiller sig en smule ud fra dem, vi hidtil har præsenteret, ved at have smarte stropper, der gør babynestens funktion som babylift endnu mere tydelig – og handy.

Babynesten fra Liewood Gro er en yderst funktionel og komfortabel model. Form og fyld er skræddersyet til babys komfortbehov, og det er let for forældrene at flytte babynesten mellem barnevogn, seng og andre steder ved hjælp af de stærke hanke.

Du kan få denne babynest i et væld af søde farver og print. Alt afhængig af det udtryk, du gerne vil skabe, eller den stil, der tiltaler jer og jeres hjem mest, er det muligt at finde en Liewood Gro Babynest med et design, der passer til jeres ønsker.

Det er nemt at tage sidefyld, madras og den underliggende bæreplade ud af betrækket, således at dette kan komme i vaskemaskinen. Det anbefales, at man ikke vasker madrassen i maskinen for at sikre dens holdbarhed.

Udvalgte detaljer:

 • Betrækket er lavet af 100 % bomuld og fyldet af 100 % polyester
 • Fås i mange forskellige farver og print
 • Har smarte håndtag, der gør den nem at bære
 • Aftageligt og vaskbart betræk
 • Er testet efter internationale og europæiske sikkerhedsstandarder for babylifte

Najell Babynest Sleepcarrier

Multifunktionel babynest fra populært svensk babybrand

Den sidste babynest, vi vil præsentere i denne omgang i vores babynestguide, er Najell Babynest Sleepcarrier. En multifunktionel babynest fra mærket Najell, der er grundlagt af det svenske ægtepar Niklas og Freja.

Najell Babynest Sleepcarrier har hele 4 forskellige funktioner og tager dermed også førstepladsen som den mest praktiske og multifunktionelle babynest i denne guide.

For det første kan modellen naturligvis bruges som en regulær babynest. Dens sider er lavet med airmesh, som er et åndbart materiale. Den hårdere bund giver støtte til barnet og gør det nemmere for forældrene at flytte rundt på babynesten.

Babynestens håndtag gør det ligeledes let at bære babynesten – også selvom baby sover sødt deri. Man kan således nemt transportere baby fra for eksempel barnevogn og ind i huset.

Najell Babynest Sleepcarrier har derudover også den unikke funktion, at den kan foldes ud og bruges som legemåtte. På den måde har man altid en god lege- og øvelsesplads med på farten, og der er et velkendt og blødt miljø for baby at ligge i.

Slutteligt kan denne babynest også bruges som en bæresele, hvor babynesten bæres horisontalt. Forældrene kan på denne måde vugge den lille i søvn, uden at baby behøver at forlade sin trygge og komfortable position i babynesten.

Udvalgte detaljer:

 • Fremstillet af OEKO-TEX standard 100-certificeret bomuld
 • Fås i flere farver: sort, grå, beige og blå
 • 4-i-1-multifunktioner, blandt andet som legemåtte og bæresele
 • Tåler vaskemaskine

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvad er en babynest?

  En babynest er en lille ”rede” – en seng af stof, som kan flyttes rundt. Babynesten har en blød kant hele vejen rundt, som forhindrer babyen i at trille ud. Mange bruger en babynest som et alternativ til babyliften, fordi den er lettere at bære og flytte rundt. En babynest er praktisk for forældrene og skaber et lille, trygt rum for baby at ligge i.

 2. Hvor længe kan en baby bruge en babynest?

  En babynest anbefales til børn mellem 0 og 6 måneder. Man kan dog godt få babynest i størrelser op til 9 måneder. Ikke desto mindre er det op til det individuelle forældrepar at vurdere, hvor længe deres baby skal bruge en babynest, da børnenes størrelse og vægt naturligvis varierer og skal tages i betragtning.

 3. Hvad er fordelene ved at bruge en babynest?

  Der er mange fordele ved at bruge en babynest. Først og fremmest sørger den for at afskærme, så barnet ikke eksempelvis triller ned fra sengen eller sofaen, når der soves lur.

  Dernæst er den mere praktisk at håndtere end den traditionelle babylift på grund af dens blødhed og mindre størrelse. En babynest er også en fordel for de fleste babyer, fordi den giver et trygt rum for babyen at ligge i. For eksempel bruges babynesten i barnevognen til små børn, eller når barnet bæres rundt.

 4. Er der ulemper ved at bruge en babynest?

  Man bør være opmærksom på, om den babynest, man køber, kan vaskes. Det kan være en ulempe ikke at kunne rengøre den, når man har et lille barn, som måske gylper, savler eller tisser igennem bleen.

  Derudover varierer babynests også i størrelse, og de fås enten som justerbare eller ikkejusterbare. Hvis man vælger en model, der ikke kan justeres i størrelsen, risikerer man, at barnet vokser ud af sin babynest, før man har lyst til at stoppe med at bruge den.

Anbefalet Til Dig