Autostol Test 2023 – Her er de bedste autostole

Autostolen er et must, når du skal på tur med familiens yngste medlem. For den optimale sikkerhed og komfort er autostolen nemlig helt afgørende, og her finder du et væld af muligheder på markedet.

Men det kan også betyde, at det er svært at finde frem til den bedste lige nu og her. Vi hjælper dig heldigvis godt på vej.

I vores test giver vi dig de fire bedste autostole på markedet. Vi kigger nærmere på deres kvaliteter, og hvilken en du bør vælge. Derudover har vi lavet en FAQ-sektion nederst i guiden.

Her finder du svar på nogle af de klassiske spørgsmål. Så er du godt på vej til at få købt den bedste autostol.

Britax Evolva 123 SL SICT

En prisvenlig autostol af høj kvalitet.

Lad os starte med Britax Evolva 1- 2- 3 SL Sict, der er en favorit blandt mange brugere. Og det er der god grund til, for her får du en autostol, der vokser sammen med barnet. Med det mener vi, at du kan bruge den til børn, der vejer 9-36 kg med en forudsætning om, at barnet er minimum 9 måneder gammelt.

Britax Evolva 1- 2- 3 SL Sict er en kompakt autostol med høj sikkerhed. Du får ISOFIX-teknologi for nem montering, og der er samtidig monteret SICT i begge sider af autostolen.

Der er også en fremragende siddekomfort, hvilket er ekstremt vigtigt. Dette sikres gennem den avancerede teknologi i SI-puden, som yderligere suppleres af SICT. Det giver enestående beskyttelse i tilfælde af sidekollision.

Den store kvalitet ved Britax Evolva 1- 2- 3 SL Sict er, at den kan passe til dit barn over lang tid. Det giver dig en økonomisk autostol, der kan bruges helt indtil, at du ikke har brug for den længere. Komforten er i top, for her kan sædet lænes tilbage, der gør det langt nemmere for barnet at sove.

Vil du have en økonomisk autostol, der samtidig scorer i top på sikkerheden, er Britax Evolva 1- 2- 3 SL Sict det helt rette valg.

Udvalgte detaljer:

 • SICT-teknologi for god beskyttelse
 • ISOFIX
 • Mulighed for at tilkøbe solskærme
 • Aftageligt betræk, der kan vaskes ved 30 grader
 • CLICK & SAFE-hørbart selesystem, der kan fortælle dig, når selen er strammet korrekt

Maxi-Cosi Titan

En lækker autostol med hele 5 forskellige sædeindstillinger.

Maxi-Cosi Titan er næste autostol i vores test, og her får du igen en lækker autostol, der ryger i top på sikkerhed og komfort. Den kommer med et ryglæn, der har 5 forskellige indstillinger, der gør det nemt at justere det på køreturen.

Kigger vi på komfort, kommer Maxi-Cosi Titan med en Cocoon-hynde, der sikrer selv de mindste, at de sidder både trygt og godt. Du får selvfølgelig også ISOFIX for nem montering, og derudover får du en ekstra sikkerhed. En lille indikator vil blive grøn, når autostolen er monteret korrekt.

Her får du igen en belastning på 9-36 kg. Prisen er en smule højere, men igen er der tale om en økonomisk autostol, der kan bruges i mange år. Den kommer også med aftageligt betræk, der kan vaskes.

Maxi-Cosi Titan er for dig, der gerne vil have en autostol, der scorer højt på sikkerheden. Den overholder selv de strengeste lovgivninger og sikrer dit barn i alle årene.

Udvalgte detaljer:

 • ECE R44/04-godkendelse
 • 5 forskellige sædeindstillinger
 • ISOFIX
 • Indikator ved korrekt montering i bilen

Cybex Pallas M-Fix

En 2-i-1-autostol med sikkerhedspude.

Den næste autostol er Cybex Pallas M-Fix, der er en helt ny generation inden for autostole med optimeret sikkerhed. Særligt for denne autostol er, at den har en justerbar sikkerhedspude monteret, der fungerer som en airbag under kollision.

Cybex Pallas M-Fix kan bruges af børn mellem 9 og 36 kg ligesom de andre stole. Når børnene bliver ældre, kan den omdannes til Solution M-Fix for den bedst mulige komfort i forhold til barnets størrelse.

Den har også ISOFIX, men kan anvendes i biler, der ikke kan bruge denne teknologi. Du får også justerbar sidekollisionsbeskyttelse, komfortabel vippefunktion og en helt særlig form for hovedstøtte, du ikke finder andre steder.

Cybex Pallas M-Fix er et glimrende valg, hvis du vil tage sikkerheden til et nyt niveau. Den smarte airbag er nemlig en ekstra sikkerhed, der på ingen måde irriterer barnet under kørslen.

Udvalgte detaljer:

 • Justerbar vippefunktion
 • Sikkerhedspude
 • 2-i-1-autostol
 • ISOFIX
 • Energiabsorberende skal

Cybex Sirona S i-Size

En luksusautostol til de mindste.

Den sidste autostol i vores test er Cybex Sirona S i-Size. Her har du ikke den samme levetid, men til gengæld får du en luksusudgave i høj klasse.

Her får du 360 graders komfort for den ultimative sikkerhed. Cybex Sirona S i-Size egner sig til børn op til 18 kg, og den kan bruges helt fra spædbarnsalderen.

Særligt for denne model er, at den er kompatibel med SensorSafe, der opretter forbindelse til din smartphone. Herefter kan du få advarsler, hvis dit barn åbner spændet, hvis rumtemperaturen er for høj/lav, eller hvis barnet har siddet for længe.

Du får her en bagudvendt autostol med 360 graders rotation for en nem montering. Den har en energireducerende teknologi (ER-Tech) ved fremadrettet montering, for det kan den nemlig også. Derudover er der justerbar hovedstøtte og spædbarnsindlæg inkluderet.

Her får du en autostol, der er spækket med alt det bedste. Den er for dig, der vil have lidt ekstra og endnu mere kontrol ved kørsel.

Udvalgte detaljer:

 • Integreret L.S.P-system
 • SensorSafe
 • Integreret lineær sidekollisionsbeskyttelse
 • 12 forskellige positioner for hovedstøtte
 • ISOFIX

FAQ – spørgsmål og svar

 1. Hvilken autostol er den bedste?

  I vores test har vi valgt 4 af de bedste autostole på markedet. Alle får topkarakterer inden for både komfort og sikkerhed, der er det afgørende for dit valg. Samtidig får du lidt ekstra funktioner i dem alle, der gør det endnu mere behageligt og sikkert for barnet.

  De 4 bedste autostole er:
  • Britax Evolva 1- 2- 3 SL Sict
  • Maxi-Cosi Titan
  • Cybex Pallas M-Fix
  • Cybex Sirona S i-Size.

 2. Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger en autostol?

  Der er flere vigtige elementer, når du skal vælge en autostol. Først og fremmest skal den passe til barnets vægt. Det er afgørende for, at sikkerheden i autostolen er helt i top. Derudover kan det være godt at kigge nærmere på de justerbare funktioner. Det kan gøre det nemmere for barnet at sove og sidde godt. Derudover er ekstra sikkerhedsfunktioner selvfølgelig noget, du altid bør vælge til.

 3. Hvad koster en autostol?

  Der er stor forskel på, hvad du skal betale for en autostol. For at få en af god kvalitet bør du altid vælge en model til over 1.000 kr. Vores modeller ligger i prislejet mellem 1.000 og 3.000 kr., og her kan du være sikker på, at sikkerheden er i top. For at lave den billigste investering kan du vælge en autostol, der kan bruges helt op til 36 kg.

Anbefalet Til Dig