Affugter Test 2023 – Her er de bedste affugtere

Er du på udkig efter en affugter, der kan hjælpe jer derhjemme af med problemer med for meget fugt? Så læs videre her, og bliv klogere på, hvilken du skal købe.

Markedet er stort, og på denne liste har vi kun udvalgt 4 produkter, som vi finder bedst. Vi vil bedømme dem baseret på deres effektivitet, lydniveau, kølekapacitet, anbefalet anvendelsesområde i kvadratmeter og energibesparelse.

Den perfekte affugter er den, der passer til det, du kræver af den. Derfor tager udvalget også udgangspunkt i, om du skal have en affugter til skrivebordet eller kælderrummet.  

Er du ligeglad med energibesparelse, men går du meget op i et lavt lydniveau, vil det selvfølgelig være pejlemærker, du skal gå efter.

Evapolar evaLIGHT

Skal du have en smart og brugervenlig affugter til dit hjemmekontor, er Evapolar evaLIGHT et helt fantastisk valg. 

Evapolar evaLIGHT sænker temperaturen med 10 grader. Fra 30 og ned til 20 grader på 2-3 m2. Sidder du ved skrivebordet på en varm arbejdsdag, er den altså essentiel.

Med en vandbeholder på 750 ml både fugter og affugter maskinen det rum, den befinder sig i. Den køler luften og trækker vandet ud, så du kan nyde en behagelig brise ved dit skrivebord.

Luften bliver delvist fugtet grundet vandet. Evapolar evaLIGHT renser desuden for støv og mindsker smitte fra vira.

Lyset på maskinen har 10 forskellige indstillinger, så der skal nok være noget, du kan lide.  

Den vejer 1,3 kg. Vandbeholderen er på 750 ml, hvilket tilsammen giver en effekt på 3-8 timer alt efter dine indstillinger.

Evapolar evaLIGHT kan indstilles i intervaller op til 2 timer og har et lavt lydniveau på kun 40 dB. Grundet den lille størrelse er strømforbruget også kun på 10 W pr. time. Den er i kategorien A++

Udvalgte detaljer:

  • Anbefalet til 2-3 m2
  • 750 ml vandbeholder
  • 10 indstillinger
  • Lavt lydniveau på 40 dB
  • Let og nem at bruge.

Woods MRD-10

Her går vi et skridt op ad stigen. Woods MRD-10 vejer hele 9 kg og er særligt velegnet til badeværelser, sommerhuse og campingvogne.

Den kan maksimalt arbejde i et rum på 40 m2 – anbefalet til rum på 2-30 m2. Kan bruges i temperaturer på 5-35 grader. Anbefalingen skal overholdes, hvis du vil opnå den bedste kvalitet.  

Den har et slankt og pænt design og kan nemt transporteres med rundt. Desuden har den et lavt lydniveau på 46 dB. Meget fornuftig, når arealet tages in mente.

Vandbeholder er 2,7 liter, og Woods MRD-10 kan affugte 10 liter pr. døgn ved høj temperatur og relativ luftfugtighed.

Du skal ikke tænke på at slukke Woods MRD-10. Den slukker nemlig automatisk og lyser også, når den skal opfyldes. Det kan variere en del, hvornår der er behov for at skifte vand, så lyset er en stor hjælp.

Strømforbruget ligger ca. mellem 176 W og 245 W. Det afhænger af luftfugtigheden og temperaturen i rummet. Jo højere temperatur og luftfugtighed, jo højere bliver elforbruget.

Udvalgte detaljer:

  • Anbefalet til 2-30 m2
  • Temperaturer fra 5-35 grader
  • 10 liter pr. døgn
  • Udmærket strømforbrug
  • Lavt lydniveau på 46 dB.

Et større produkt til brug i større rum. Den kan affugte rum op til 100 m2 – anbefales dog til rum fra 2-70 m2, hvis du vil have det optimale ud af produktet.

Eeese Adam kan betjenes via en mobil. Den kan også indstilles til tøjtørring, hvis det ønskes. Kan også stilles i en fugtig kælder, der har behov for lidt hjælp.  

Den agerer automatisk. Det vil sige, at den analyserer og tilpasser sig til det, den er indstillet til. Den fortæller, når den skal fyldes, slukker, når den er færdig m.v.  

Vægten er på 15,2 kg. Heldigvis skal du ikke gruble længe over den høje vægt. Den kan nemlig affugte hele 20 liter på et døgn og har en vandbeholder på 4,8 liter. Muligt at tilkoble et afløbsrør.

Energiforbruget er derfor højere. Den bruger over 255 W i timen. De 255 W er målt i et rum på 20 grader og med en luftfugtighed på 70 %.

Lydniveauet er dog overraskende lavt – kun 42 dB. Derudover kan den bruges i temperaturer fra 5 til 35 grader. Perfekt til den nordlige halvkugle.

Udvalgte detaljer:

  • Anbefalet til 2-70 m2
  • Automatisk brug
  • 20 liter pr. døgn
  • Imponerende lavt lydniveau på 42 dB
  • Flot og anonymt design.

Woods AD20 er en spændende affugter, da den kan mere end bare at affugte. Den renser nemlig også luften i rummet, den stilles i.

Udover at affugte har den et Active ION HEPA-filter, som renser for skadelige partikler. Utrolig nyttigt, hvis der f.eks. er en allergiker i husstanden.

Den fjerner fugt og renser luften i rum op til 100 m2. Perfekt til en bolig eller en stor kælder, hvor der er problemer med fugt. Anbefales til rum på 2-80 m2.

Woods AD20 har rekorden her på listen med flest liter pr. dag. Der er nemlig tale om hele 23 liter, og det giver selvfølgelig også et højere elforbrug.  

Med et forbrug på 240 W ved 20 grader og 70 % relativ luftfugtighed er den også rekordindehaver på dette punkt. Igen skal det understreges, at forbruget stiger ved højere temperaturer og luftfugtighed.  

Tanken er på hele 4 liter, og igen er afløbsrør muligt. Den kan fungere i temperaturer fra 5-32 grader.   

Modellen er også den mest støjende på listen med 52 dB. Dog følges alle produkter fint ad, og det store udsving ses altså heller ikke her. Vægten er på 15 kg.

Udvalgte detaljer:

  • Affugter og luftrenser
  • 23 liter pr. døgn
  • Højeste energiforbrug på 240 W
  • Relativt lavt lydniveau på 56 dB
  • Flot og elegant design.

FAQ – spørgsmål og svar

  1. Hvilken affugter er den bedste?

    De bedste affugtere er dem, du finder på listen: 1. Evapolar evaLIGHT 2. Woods MRD-10 3. Eeese Adam 4. Woods AD20. Igen skal det understreges, at den bedste affugter er den, der passer til dit behov. Her på listen finder du et bredt udvalg. Dit behov kan variere fra 2-100 m2. De fire nævnte er i toppen af deres kategori, hvor førstnævnte er god til små rum eller skrivebordet, er de sidste to velegnede til store rum.

  2. Hvornår skal jeg bruge en affugter?

    Det korte svar er, når behovet er der. Hvis din kælder eller bolig har udfordringer med svamp og fugtskader, skal du bruge den, indtil der ses en forbedring. Du skal desuden hjælpe dine udsatte rum, når temperaturen og luftfugtigheden er høj. Ved lavere temperaturer er dine rum som udgangspunkt mindre udsatte.

  3. Hvad er det bedste lydniveau til en affugter?

    Lydniveauet skal gerne være lavt! Har du din affugter til at køre på dit kontor en varm dag, eller når du skal sove, så skal niveauet være lavt. Niveauet er sjældent konstant, men varierer efter rummenes størrelse m.v. Gå efter et produkt, hvor niveauet er under 60 dB, hvilket alle modeller opfylder her på listen.

  4. Hvilke egenskaber skal en god affugter have?

    En god affugter skal kunne hive fugt ud af luften. Jo flere liter den kan hive ud, jo bedre. Igen skal det selvfølgelig tilpasses dit behov, men det er mindstekravet til en god affugter.

  5. Hvor er det bedst at placere en affugter?

    I langt de fleste tilfælde vil det være lige midt i rummet. Affugteren skal have gode muligheder for at arbejde med og bruge rummets luft, hvilket opnås i rummets centrum. Husk også, at vinduer, døre m.m. skal være lukket for det bedste resultat. Det forhindrer, at luften blander sig med luft fra andre rum, hvilket kan forvirre affugteren.

Anbefalet Til Dig