Solcreme Test 2023 – Her er de bedste solcremer

Sommeren er atter over os og for de fleste betyder det, at vi tilbringer en del flere timer udendørs i det skønne solskinsvejr, end vi gør resten af året. Derfor er det også tid til at finde solcremen frem.

For at passe bedst muligt på dig selv og din hud anbefales det af Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse, at man i Danmark benytter solcreme med en SPF faktor på mindst 15, men helst gerne 30 eller mere.

Der findes et hav af forskellige solcremer på det danske marked, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilken én man skal vælge. Men fortvivl ej. Vi har nemlig undersøgt udvalget og fundet de bedste solcremer til dig lige her.

Vi guider dig igennem produkterne herunder, så det er nemmere for dig at overskue, hvilken solcreme, der passer bedst til netop dig og din hud.

Derma Sollotion SPF30 (200ml)

100% vegansk og allergivenlig

Den første og mest budget-venlige solcreme på listen er Derma Sollotion SPF30, som er en skånsom solcreme der er velegnet til alle hudtyper. Denne sollotion er kåret som ”Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk i 2016, 2017 og 2018.

Sollotionen er vandfast og har en høj beskyttelsesfaktor, der aktivt beskytter din hud mod solens skadelige stråler. Den er beriget med fugtgivende ingredienser, såsom glycerin, olier samt E-vitamin, der beskytter huden mod udtørring og hjælper med at holde huden smidig og blød.

Den lækre konsistens absorberes hurtigt uden at efterlade en fedtet eller klistret overflade, hvilket gør at denne sollotion kan bruges til både ansigt og krop.

Med Derma Sollotion SPF30 får du en sollotion helt uden parfume, farvestoffer og parabener. Den er 100% vegansk, koralvenlig og bærer det nordiske miljømærke, Svanemærket. Desuden er den AllergyCertified, samt anbefalet af Asthma Allergy Nordic.

Udvalgte detaljer:

 • Budget-venlig
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Indeholder fugtgivende ingredienser
 • Uden uønsket kemi

Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF30 (150ml)

Med Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF30 får du en hudvenlig sollotion, der giver en effektiv beskyttelse mod solens UVA- og UVB-stråler. Sollotionen er velegnet til alle hudtyper og kan bruges af både børn og voksne.

Denne sollotion er vandafvisende og baseret på organiske solfiltre, vegetabilske olier, E-vitamin og 70% økologisk aloe vera. Disse ingredienser sørger for at give din hud en optimal pleje ved at fugte og styrke hudens eget forsvar, mens du opholder dig i solen.

Lotionen har en smørblød konsistens, der let fordeles på huden og absorberes med det samme. Den bærer det nordiske miljømærke, Svanemærket og indeholder hverken parfume, parabener, farvestoffer eller mineralsk olie.

Den er desuden vurderet som “et godt valg” af Forbrugerrådet Tænk Kemi, som også har givet den en grøn kolbe i Kemiluppen.

Udvalgte detaljer:

 • Budget-venlig
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Vandafvisende
 • Indeholder fugtgivende ingredienser
 • Uden uønsket kemi

Avène Intense Protect SPF50+ (150ml)

Vi springer videre til endnu en skånsom solcreme, der er ideel til den mest sensitive og lyse hud – Nemlig Avène Intense Protect SPF50+.

Solcremen er beriget med det revolutionerende solfilter TriAsorB™, der giver huden en meget høj og bredspektret beskyttelse overfor solens skadelige stråler og blåt højenergilys.

Desuden er filteret udviklet med respekt for livet i havene, hvilket vil sige at solcremen ikke påvirker koraller samt dyre- og planteplankton, når du opholder dig i vandet med solcremen på.

Den lette og mælke-lignende konsistens absorberes med det samme, når den påføres på huden og vil fremstå helt usynlig selv på mørke hudtoner. Den vil ligeledes sørge for at tilføre din hud en masse fugt for at undgå udtørring.

Avène Sun Intense Protect SPF 50+ er både særdeles vandfast og svedresistent, så du er godt beskyttet under badning og ved fysiske aktiviteter.

Udvalgte detaljer:

 • Ideel til lys og særlig sensitiv hud
 • Vandfast og svedresistent
 • Indeholder solfilteret TriAsorB™
 • Indeholder fugtgivende ingredienser

DermaKnowlogy Sun Lotion SPF30 (200ml)

Det næste produkt på listen er DermaKnowlogy Sun Lotion SPF30, der indeholder en særlig kombination af ”Triple-action”-UV-filtre, som beskytter din hud mod solens stråler gennem absorption, refleksion og spredning.

Sollotionen er yderst skånsom og velegnet til alle hudtyper, herunder også meget sensitiv hud og allergikere.

Lotionen er baseret på naturlige, plejende ingredienser, som holder din hud sund og velplejet, mens du opholder dig i solen.

Den lækre konsistens er yderst nem og behagelig at fordele på kroppen, og efterlader minimalt fedteri. Den er desuden vandfast, så du også er beskyttet, når du befinder dig i vandet.

DermaKnowlogy Sun Lotion SPF30 er skabt af hudlæge og biokemiker Uffe Koppelhus, der har stor erfaring med følsom og sårbar hud.

Sollotionen er allergivenlig og anbefalet af både AllergyCertified og Asthma Allergy Nordic. Den er 100% vegansk og koralrev-venlig, og indeholder desuden ingen parfume eller farvestoffer.

Udvalgte detaljer:

 • Velegnet til alle hudtyper
 • Vandfast og svedresistent
 • Indeholder solfilteret ”Triple-action”
 • Indeholder fugtgivende ingredienser
 • Allergivenlig

Nilens Jord 971 Body Sun Protection SPF30 (150ml)

Indeholder anti-age beskyttelse

Med Nilens Jord 971 Body Sun Protection SPF30 kan du beskytte din hud mod de farlige stråler fra solen, samtidig med at den også forhindrer frie radikaler. Den blide formel passer til alle hudtyper.

Solcremen er vandafvisende og indeholder shea, der virker fugtgivende og holder huden smidig og elastisk. Den indeholder derudover brunalge og agurkeekstrakt, som reducerer fine linjer og rynker, og virker beroligende på huden.  

Den lette konsistens trænger hurtigt ind i huden, uden at fedte unødvendigt, alt imens den giver en silkeblød fornemmelse.

Nilens Jord 971 Body Sun Protection SPF30 er AllergyCertified og indeholder ingen parfume. Den er desuden vurderet som “et godt valg” af Forbrugerrådet Tænk Kemi, som også har givet den en grøn kolbe i Kemiluppen.

Udvalgte detaljer:

 • Velegnet til alle hudtyper
 • Vandafvisende
 • Indeholder fugtgivende ingredienser
 • Uden uønsket kemi

La Roche-Posay Anthelios Hydrating Body Lotion SPF30 (250ml)

Sand -og sved/vandresistent

Med La Roche-Posay Anthelios Hydrating Body Lotion SPF30 får du en allround-sollotion, der kan bruges både på kroppen og i ansigtet. Den er velegnet til alle hudtyper – Også den sensitive og solintolerante hud.

Denne lotion indeholder fotostabile UVA- og UVB-filtre, der sikrer en jævn og heldækkende beskyttelse. Den er både vand-, sved- og sandresistent, hvilket gør den perfekt at have med på stranden eller ved poolen.

Produktet er let at smøre ud på huden og efterlader ingen hvide streger eller mærker. Den indeholder ingen parfume og er derfor helt duftneutral.

La Roche-Posay Anthelios Hydrating Body Lotion SPF30 kommer i en innovativ ECO-tube, der er fremstillet i integreret pap, hvilket mindsker brugen af ny plastik med 45% pr. tube.

Den er desuden vurderet som “et godt valg” af Forbrugerrådet Tænk Kemi, som også har givet den en grøn kolbe i Kemiluppen.

Udvalgte detaljer:

 • Velegnet til alle hudtyper
 • Vand-, sved- og sandresistent
 • Miljøvenlig tube
 • Uden uønsket kemi

Coola Classic Sunscreen Spray Fragrance Free SPF50 (177 ml)

Coola Classic Sunscreen Spray Fragrance Free SPF50 giver en høj og langvarig beskyttelse af huden. Den er velegnet til alle hudtyper og kan bruges både i ansigtet og på kroppen.

Solsprayen er baseret på naturlige, økologiske ingredienser, der giver en masse fugt og næring til huden, så du undgår udtørring. Udover at den beskytter mod solens skadelige stråler, så beskytter den også din hud mod frie radikaler og oxidativ stress.

Den praktiske sprayfunktion gør at du får en nem og jævn påføring på hele kroppen. Formlen har en meget let og fin tekstur, som ligger sig helt vægtløst på huden uden at føles klæbrig eller klistret. Den er både vand- og svedresistent i op til 80 minutter, hvilket gør den helt perfekt at have med på farten.

Coola Classic Sunscreen Spray Fragrance Free SPF50 er både vegansk, reef-friendly og allergivenlig. Den indeholder desuden ingen tilsat parfume, men fås også i en variant med parfume, hvis man ønsker dette.

Udvalgte detaljer:

 • Velegnet til alle hudtyper
 • Solspray for nem påføring
 • Vand- og svedresistent i op til 80 minutter
 • Indeholder fugtgivende ingredienser
 • Allergivenlig

Rudolph Care – Sun Body Lotion SPF30 (150ml)

Den sidste, men også dyreste solcreme på listen er Rudolph Care – Sun Body Lotion SPF30. En utrolig lækker sollotion med et højt indhold af naturlige, aktive ingredienser.

Lotionen beskytter dig effektivt mod solens skadelige stråler og er fyldt med lækre ingredienser såsom økologisk havtorn, der har anti-age virkning, økologisk kamille, der lindrer huden, og økologisk agurkeekstrakt, der fugter, plejer og opstrammer din hud.

Den lette konsistens er nem at smøre ud på huden og trænger ind i huden med det samme uden at fedte, klistre eller efterlade hvide plamager. Den har desuden en mild, men frisk duft af sommer.

Sun Body Lotion er vandafvisende, så din hud stadig er beskyttet selvom du opholder dig i poolen eller i havet. Den bærer Svanemærket og Vegan Trademark, og er desuden uden uønsket kemi.

Udvalgte detaljer:

 • Velegnet til alle hudtyper
 • Højt indhold af naturlige ingredienser
 • Vandafvisende
 • Indeholder fugtgivende ingredienser
 • Uden uønsket kemi

Anbefalet Til Dig