Sådan finder du den solcreme, der passer bedst til din hud

Denne artikel er sponsoreret.

Solcreme er ikke bare solcreme. Nogle solprodukter indeholder meget fedt, andre er ikke fugtgivende nok.

Det er derfor vigtigt at finde den  type, der passer til netop din hud. Ellers kan solcremen give dig uren hud eller føles ubehagelig klistret.

Det kan være en fordel at eksperimentere med de forskellige mærker såsom Rudolph Care eller nogle af de produkter, du kan finde hos et apotek eller hos en materialist.

Sådan finder du den bedste solcreme til din hudtype

Solcreme er ikke kun noget man bruger på stranden, men det er også noget man kan bruge til at beskytte sig selv med i hverdagen.

Selvom det især er vigtigt at bruge solcreme om sommeren, men det kan faktisk være en god idé at bruge det året rundt. Solens UV-stråler, som potentielt kan øge risikoen for hudkræft, er stærkes om sommeren, men vil stadigvæk være til stede om foråret eller efteråret.

Ved at gøre det til en vane dagligt at bruge ansigtssolcreme fra Rudolph Care, kan du undlade almindelig dagcreme og i stedet beskytte huden i ansigtet mod uv-stråling året rundt.

Sådan undgår du at blive forbrændt

Forbrændinger opstår, når huden udsættes for for meget sollys, og det er derfor vigtigt at beskytte sig mod solen.

For at undgå forbrændinger skal man sørge for at smøre sig ind i solcreme med en tilpas høj solfaktor. Det er ofte ikke tilstrækkeligt at bruge SPF 15, hvorfor man i stedet kan kigge efter SPF 30.

Man skal desuden huske at smøre sig ind flere gange om dagen, da solcreme typisk ikke holder hele dagen.

Vælg den rigtige SPF

SPF står for solbeskyttelsesfaktor. Det er en forkortelse for det engelske udtryk Sun Protection Factor. Tallet indikerer produktets evne til at beskytte mod solens stråling.

En SPF på 25 betyder, at man ved at smøre produktet på huden vil kunne tåle 25 gange mere stråling, før man bliver skoldet.

Man skal dog bide mærke i, at solcreme skal påføres igen, hvis man eksempelvis har svedt meget eller har været ude at svømme. Mærker som Rudolph Care tilbyder solcreme med forskellige solbeskyttelsesfaktorer.

Forhåbentligt at du blevet inspireret og en smule klogere på, hvordan du måske vil finde den solcreme, der passer bedst til din hud.

Det kan være en god ide at søge yderligere informationer om solens skadelige effekter på din hud hos eksempelvis Kræftens Bekæmpelse, i Patienthåndbogen eller hos lignende sundhedsfremmende organisationer eller opslagsværker.

Det kan hjælpe dig med at lægge en strategi for, hvor ofte du ønsker at bruge solcreme.

Anbefalet Til Dig