Opvaskemaskine Test 2023 – Her er de bedste opvaskemaskiner

Her i artiklen får du et indblik i den verden, der er opvaskemaskinens. For vi kender dem alle sammen, dog er vi ikke alle lige heldige at eje en.

Ikke desto mindre får du en god guide til at vælge en opvaskemaskine, som er god.

Den gode opvaskemaskine fjerner alt det snavs og bakterier, som er på dine tallerkener, glas m.m. Den gør det uden at bruge for meget strøm, og den har også god plads.

En god opvaskemaskine er selvfølgelig også brugervenlig og lader dig forstå eventuelle problemer. Således giver den mulighed for at justere hylder m.m., hvis du skal have forskellig brug af den.

Alle de funktioner i spil, når du får 4 af de bedste opvaskemaskiner på markedet. God læselyst og god jagt!

Bosch SMU46CB01S

Bosch SMU46CB015 er en underbygget opvaskemaskine. Den leveres altså uden sider og er klar til at blive skubbet ind under din bordplade.

Der er kapacitet til hele 13 gæster, og hvis det bliver nødvendigt, kan hylderne justeres for at imødekomme behovene.

Efter anbefaling passer den til en familie på fire personer eller derover, hvor der er behov for at køre flere vaske om ugen. Den er en større model til familiebrug og med et lydniveau på kun 46 dB.

Smarte og nyttige funktioner

Bosch SMU46CB015 har hele 6 opvaskeprogrammer, som gerne skulle dække de forskellige behov, en familie har i hverdagen.

Det er f.eks. muligt med VarioSpeed, som dog koster lidt ekstra på energiregningen.

Den er udstyret med en AquaSensor og Machine Care. Det giver dig bedre mulighed for at hjælpe maskinen, når den mangler salt, afspændingsmiddel, får dårlig vandtilførsel m.m.

Desuden får du en doseringsassistent, som fordeler sæbevandet korrekt i maskinen.

Energiforbruget

Energiforbrug er på ca. 262 kWh årligt og vandforbruget er på ca. 2600 årligt. Det svarer til 2,2 kr. pr. opvask i el og 0,6 kr. i vand, hvis du ikke kører et program på høj hastighed.

Energiforbruget sender maskinen i energiklasse A++.

Udvalgte detaljer:

 • 13 kuverter
 • Husstand på 4+
 • 6 opvaskeprogrammer
 • Energiklasse A++

Bosch SMV68MD02E

Fuld integrerbar opvaskemaskine.

Bosch SMW68MD02E er en integreret model. Det betyder, at den kommer uden plader på top, front eller sider. Den skal altså indbygges i dit køkken med de køkkenelementer, du måtte have.

Den anbefales til en familie på fire-fem personer og kan rumme hele 14 kuverter med mulighed for justering af hylder.

Det er en særdeles rummelig opvaskemaskine, som lover en tør opvask hver gang – tørre tallerkener, når du åbner.

Smarte og nyttige funktioner

Du får lige lidt flere programmer denne gang, nemlig hele 8 forskellige vaskeprogrammer med ekstra funktioner som hastighed, tørhed og hygiejne.

Zeolith giver den effektive tørring. Mængdesensor giver en bedre fordel af vand og en analyse af, hvad der faktisk er nødvendigt for at opnå et rent slutresultat.

Igen er der doseringsassistent. EcoSilence Drive er enestående og giver mulighed for en længere, men lavere og mere økovenlig vask.

Skulle et problem opstå med vandtilføringer, er AquaStop helten her.  

Energiforbruget

Der er et lidt højere energiforbrug på Bosch SMV68MD02E. Det ligger på 266 kWh om året og 2660 liter vand. Lydniveauet er en smule lavere på 42 dB.

Det giver dog stadig en placering i energiklasse A++.

Udvalgte detaljer:

 • 14 kuverter
 • Husstand 4-5 personer
 • 8 opvaskeprogrammer
 • Energiklasse A++

Miele G7100SCUCLST

En underbygget opvaskemaskine, som kan det hele og gør det virkelig godt energimæssigt.

Den har igen 14 kuverter, som passer til en husstand på 4-5 personer. Igen mulighed for at justere hylder efter brug.

Som noget nyt har den en bestikbakke helt øverst, som giver en bedre rummelighed i opvaskemaskinen.

Smarte og nyttige funktioner

Her er hele 8 forskellige programmer, som er både energivenlige og mindre venlige (QuickPowerWash), hvis det skal gå hurtigt.

Miele G7100SCUCLST har et Eco-program. Den har AquaStop for at forhindre eventuelle skader i din bolig. Den har også børnesikring.

Den lover også en god tørring, da den er i tørringsklasse A, har SensorDry og AutoOpen-tørring. Rigtig lovende for en tør og ren tallerken, der bare skal stilles på plads igen efter vask.

Energiforbruget

Miele G7100SCUCLST har en mere effektiv energiforbrug end de to Bosch-maskiner. Den bruger omkring 213 kWh og 2492 liter vand årligt. Lydniveauet er kun på 44 dB.

Energiforbruget smider den i energiklasse A+++.

Udvalgte detaljer:

 • 14 kuverter
 • Husstand på 4-5 personer
 • 8 opvaskeprogrammer
 • Energiklasse A+++

Siemens SN477S06TS

Den sidste opvaskemaskine på listen er Siemens SN477S06TS. Den er igen underbygget og skal altså ind under din køkkenplade.

Den har 14 kuverter og anbefales til en familie på 4+. Igen er hylderne justerbare.

Smarte og nyttige funktioner

Siemens SN477S06TS har 7 forskellige opvaskeprogrammer. De strækker sig over hurtig og belastende vask til langsom og klimavenlig vask.

Den har HomeConnect, så du kan tilkoble din mobil og wi-fi. EmotionLight tænder lys i maskinen, når den åbnes. Udskudt start starter vasken, uden at du er i nærheden af maskinen.

Zeolith-tørring lover en tør tallerken, når vasken er overstået. TFT-displayet hjælper dig til at have komplet viden om opvaskemaskinens tilstand.

Energiforbruget

Det allerbedste energiforbrug får du med Siemens SN477S06TS. Det er på kun 237 kWh årligt og 2660 liter vand ca. Lydniveauet er også det laveste på 41 dB.

Skulle du være i tvivl, er Siemens SN477S06TS selvfølgelig også i energiklasse A+++.

Udvalgte detaljer:

 • 14 kuverter
 • Husstand på 4+
 • 7 vaskeprogrammer
 • Energiklasse A+++

FAQ – spørgsmål og svar

Hvad er en god opvaskemaskine?

En god opvaskemaskine er den, der udfører sit arbejde, altså vasker op og gør det uden store udsving og med et lavt energiforbrug. Den skulle også gerne være behjælpelig, når den engang slår fejl – for det sker.

Kan du selv fikse det, koster det mindre besvær og måske færre penge. Den gode opvaskemaskine kan derfor nemmere guide dig til problemets løsning, når det opstår.

Alle opvaskemaskiner på listen her, nemlig Bosch SMU46CB015, Bosch SMW68MD02E Integreret, Miele G7100SCUCLST og Siemens SN477S06TS, er gode vaskemaskiner.

Hvorfor fjerner min opvaskemaskine ikke snavs?

Din opvaskemaskine fjerner ikke snavs og hvide kalkstriber, hvis du glemmer at rense den. Du skal gøre rent i din opvaskemaskine, det er ikke bare et envejssamarbejde, I to har. Du skal tømme filter, fjerne snavs og madrester.

Du skal selvfølgelig også huske at fylde salt, afspændingsmiddel m.v. i din opvaskemaskine, når det er påkrævet. Ellers bliver I hurtigt uvenner igen.

Hvorfor virker min opvaskemaskine ikke?

Din opvaskemaskine virker ikke. I så fald kan du generelt altid handle således:

Har den virket? Hvis nej, så skal du kontakte forhandleren eller en elektriker, som kan fortælle dig, om den er opsat korrekt. Hvis ja, så rens og rengør maskinen. Undersøg displayet og tilføj, hvis noget mangler noget. Tag strøm og tilføj strøm igen. Virker den stadig ikke?

Undersøg forsyningen af vand. Står der eventuelt en fejlmelding, så find din manual frem og undersøg sagen.

Er du helt fortabt? Kontakt din forhandler og forhør dem. Du kan også kontakte en elektriker, hvis du formoder, at det ikke er opvaskemaskinen, men noget i din bolig, som er problemet.

Anbefalet Til Dig