Bordopvaskemaskine Test 2023 – Her er de bedste bordopvaskemaskiner

En bordopvaskemaskine er det perfekte valg til eksempelvis lejligheden eller sommerhuset, hvor der typisk ikke er så meget plads til en opvaskemaskine.

Her er en opvaskemaskine til bordet den perfekte løsning, når du ønsker en effektiv rengøring af dine tallerkener. I denne vejledning har vi samlet et interessant udvalg af opvaskemaskiner til bordet fra nogle af de mest populære producenter på markedet.

Vi har udvalg fire forskellige gode bud på en bordopvaskemaskine, så du forhåbentlig kan blive lidt klogere på, hvilken type maskine der passer til dine ønsker og behov.

I guiden fremhæver vi en række fordele og udvalgte detaljer, men vi vil også se på eventuelle begrænsninger ved den enkelte model.

Nedenfor er der en liste med almindelige spørgsmål og svar i en FAQ.

Scandomestic SFO 2202

God bordopvaskemaskine i energiklasse A+

Hvis du er på udkig efter en bordopvaskemaskine, der ligger i den højere ende af skalaen for energimærkning, så bør du kigge på Scandomestic SFO 2202.

Bordopvaskemaskinen er nemlig placeret i energiklasse A+, og du tager på den måde ikke kun hensyn til miljøet – men også din strømregning og pengepung.

Scandomestic SFO 2202 ligger på kun 49 dB i lydniveau, hvilket er din garanti for, at du ikke forstyrres af støj fra maskinen, når den er i brug.

Med plads til seks kuverter og seks vaskeprogrammer er denne bordopvaskemaskine fra Scandomestic et rigtig godt bud på en maskine til en mindre husstand på én-to personer.

Bordopvaskemaskinen har sin begrænsning i, at den ikke er udstyret med intern vandsikring i form af AquaStop, der ellers fungerer som en sikker beskyttelse mod vandskader.

Udvalgte detaljer:

 • Effektiv bordopvaskemaskine i energiklasse A+
 • Lydniveau på 49 dB
 • Seks vaskeprogrammer og plads til seks kuverter

Electrolux ESF2400OW

Bordopvaskemaskine med lynhurtigt vaskeprogram

Electrolux ESF2400OW er den oplagte bordopvaskemaskine for dig, der gerne vil have mulighed for at vælge hurtig og effektiv vask af dit beskidte service.

Med det ikoniske 20-minutters program kan du nemt håndtere en større opvask uden at skulle bruge al tiden i køkkenet. Det smarte opvaskeprogram giver en langt større frihed, så du eksempelvis i stedet kan koncentrere dig om dine gæster.

Bordopvaskemaskinen fra Electrolux tilbyder i alt seks vaskeprogrammer, så du altid kan vælge en vask, der matcher det aktuelle behov.

Ydermere er Electrolux ESF2400OW en alsidig opvaskemaskine, hvor du har mulighed for at forsinke starten (mellem 1 – 24 timer), for at tilpasse det til din tidsplan.

I modsætning til de andre bordopvaskemaskiner i denne guide ligger denne model i energiklasse F, hvorfor der er tale om en mindre miljøvenlig løsning.

Udvalgte detaljer:

 • Hurtig vask med 20-minutters program
 • Vælg mellem seks vaskeprogrammer
 • Mulighed for udskudt start

Candy CDCP 8/E-S

Smart bordopvaskemaskine med plads til otte kuverter

Med Candy CDCP 8/E-S får du en bordopvaskemaskine, hvor der er plads til lidt ekstra. Hvor de fleste maskiner har plads til seks kuverter, kan du med denne model vaske helt op til otte standardkuverter samtidig.

Samtidig ligger bordopvaskemaskinen i energiklasse A+, hvilket er din garanti for en maskine, der er skånsom både mod miljøet og din elregning.

Candy CDCP 8/E-S er desuden udstyret med forskellige lysindikatorer, så det er hurtigt og nemt at aflæse, når maskinen mangler salt eller afspændingsmiddel.

Der er på mange måder tale om en praktisk bordopvaskemaskine. Eksempelvis kan sikkerhedsstoppet for nederste kurv bidrage til en mere sikker og behagelig brug af maskinen.

Med et lydniveau på 51 dB ligger opvaskemaskinen i den lavere ende af høj, omend der stadig findes modeller med endnu lavere støjniveau.

Udvalgte detaljer:

 • Rummelig bordopvasker med plads til otte kuverter 
 • Energivenlig maskine i energiklasse A+
 • Sikkerhedsstop for nederste kurv

Bosch SKS51E22EU

Lydsvag bordopvaskemaskine på 48 dB

Leder du efter en bordopvaskemaskine, der bruger mindre vand og mindre energi, bør du tage et kig på Bosch SKS51E22EU. Med ActiveWater-teknologi får du den maksimale effekt, samtidig med at miljøet beskyttes.

Derudover kan du vaske selv de fineste glas i denne maskine uden bekymring, da en glasbeskyttelsesfunktion optimerer beskyttelsen af sart glas og porcelæn. 

Med Bosch SKS51E22EU får du samtidig en energieffektiv og stille motor. Den energibesparende motor reducerer friktionsstøj, så maskinen ligger på et imponerende lydniveau på 48 dB.

Endelig er bordopvaskemaskinen udstyret med en rotationssensor, så vandniveauet justeres i forhold til mængden af beskidt service. På den måde sparer maskinen energi, hvis den ikke er fyldt helt op.

Vær opmærksom på, at Bosch SKS51E22EU ikke er installeret med AquaStop, som mange produkter fra Bosch er fremstillet med for at undgå vandskader.

Udvalgte detaljer:

 • Glasbeskyttelsesfunktion, der skåner sart glas og porcelæn
 • ActiveWater-teknologi, der beskytter miljøet
 • Lydsvag bordopvaskemaskine med lydniveau på 48 dB

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken bordopvaskemaskine skal jeg vælge?

  Når du skal vælge en bordopvaskemaskine, kan du med fordel gøre dig en række overvejelser om, hvilke funktioner du har brug for. Hvis du leder efter en miljøvenlig maskine, bør du kigge efter en bordopvaskemaskine, der ligger i den højere ende af skalaen for energimærkning. Søger du en variant, der er støjsvag, skal du kigge på en model med et lavt decibel. Har du tit en del opvask, kan du holde øje med en bordopvaskemaskine med plads til lidt flere kuverter. Hver opvaskemaskine har sine fordele. Når du har gjort op med dig selv, hvilke specifikationer, der passer dit behov, har du det rette udgangspunkt for at vælge den bedste bordopvaskemaskine til dig.

 2. Hvor meget plads er der i en bordopvaskemaskine?

  En bordopvaskemaskine er typisk velegnet til en mindre husstand, hvor der ikke er så meget opvask. Som udgangspunkt en bordopvaskemaskine ideel til én-to personer. Bordopvaskemaskiner har ofte plads til mellem fire og otte kuverter. Hvis du bruger en del service, kan det derfor være en god idé at vælge en model med plads til mange kuverter.

 3. Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

  Når du kigger på en bordopvaskemaskine, er der flere gode grunde til at kigge på en model, der ligger i den høje ende af energiskalen. Når en opvaskemaskine ligger i den høje ende at skalaen, er den nemlig mere effektivt og miljøvenlig. Det betyder også, at maskinen er mere energibesparende, hvorfor du også kan spare penge på din elregning. I de fleste tilfælde anbefales det, at du som minimum vælger en bordopvaskemaskine med energimærke A+.

Anbefalet Til Dig